Kort Afrikaans Introductie

Kort Afrikaans

9-daagse groepsreis door Oeganda
vanaf € 2.195,- p.p. (inclusief vliegticket)

Kort, maar onvergetelijk!

Tijdens deze korte maar intensieve 9-daagse groepsreis maakt u kennis met de adembenemende natuur van Oeganda.
U bezoekt onder andere de chimpansees van Kibale, onderneemt een onvergetelijke boottocht op het Kazinga Channel en overnacht in het beroemde Travellers Rest Hotel in Kisoro. Voordat de rondreis eindigt, bezoekt u het kleine, maar wildrijke Lake Mburo National Park.
Absoluut hoogtepunt tijdens deze reis zal het bezoek aan de berggorilla’s in het bergregenwoud van Bwindi zijn.

Een ideale reis voor wie weinig tijd heeft, maar er toch ‘even’ tussenuit wilt naar een totaal andere wereld.

Deze reis kan ook als een individuele reis geboekt worden (vanaf 2 personen). Informeer naar de mogelijkheden.

Optie of Prijsopgave
Download Brochure
Boek nu
Singlevriendelijk
Wat biedt deze reis?ProgrammaPrijzenDataAccommodatiesParken
Buffels
Berggorilla

Wat biedt deze reis?

 • Habari Travel organiseert als enige reizen waarbij u zich al vanaf dag 2 in de prachtige natuur van Oeganda bevindt.
 • U kunt kiezen uit een mix van ‘lazy camping’ en middenklasse accommodaties (optie 1) of overal overnachten in middenklasse accommodaties (optie 2).
  Wanneer u kiest voor ‘lazy camping’ staat er een ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen, bij aankomst voor u klaar. Toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok.
 • Logies en ontbijt zijn inbegrepen.
 • Vervoer in onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, die aangepast zijn voor optimaal genieten.
 • Reizen in een kleine groep (4-7 personen) met voor iedereen een raamplaats in de Land Cruiser.
 • Gegarandeerd bezoek aan de berggorilla’s in Oeganda (niet bij de prijs inbegrepen).
 • Chimpanzee Tracking in Kibale National Park.
 • Bezoek aan de savanneparken Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park.
 • Game drives in bovengenoemde parken en een onvergetelijke boottocht op het Kazinga Channel.
 • Kans op 13 primaatsoorten in de tropische regenwouden van Kibale National Park en Bwindi Impenetrable National Park.
 • Honderden vogelsoorten: Oeganda is een waar vogelparadijs.
 • Het gratis boek Op het spoor van de berggorilla, geschreven door Marcel van Rooijen. Dit boek bevat veel informatie over het leven van de berggorilla plus tips voor de Gorilla Tracking en het fotograferen in het tropische regenwoud.
 • Het gratis boek Eenvoudige veldgids voor Oeganda. In deze door Marcel van Rooijen geschreven veldgids, vindt u informatie over de meest algemene diersoorten die u tijdens uw reis in Oeganda kunt zien.
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.
 • Deze reis is singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!
Optie 1

Overnachten in Oeganda: de opties

Voor de overnachtingen kunt u bij Habari Travel kiezen uit twee opties:

Optie 1

Een uitgekiende combinatie van ‘lazy camping’ (verblijf in een al ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen; toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok) plus overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel / Nature Lodges.

‘Lazy camping is op deze reis mogelijk bij Kibale Forest Camp, The Bush Lodge en Mburo Eagles Nest.

Optie 2

Optie 2

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel / Nature Lodges. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zeer luxe en ruime safaritent met eigen douche en toilet (inclusief bed- en badlinnen).


Onze accommodaties bevinden zich op de mooiste plekken die u zich maar kunt bedenken, vaak aan de rand van een nationaal park. Alle accommodaties zijn voorzien van een restaurant en bar, waar u heerlijk kunt eten en drinken.

Kort Afrikaans Kaartje
Groene Bavianen
Defassa Waterbokken
Berggorilla
Steppezebra's

Reisprogramma

Dag 1
Vlucht Amsterdam/Brussel naar Entebbe
Aankomst in Entebbe

Uw reis begint! In de avond arriveert u op Entebbe International Airport. Een korte rit van circa 15 minuten brengt u naar het Airport Guesthouse, één van de 8 accommodaties van Habari Travel en Nature Lodges, waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 2
Entebbe – Kibale Forest

U vertrekt vandaag naar hét primatencentrum van Oeganda, Kibale Forest. Na een lunchstop in Fort Portal rijden we door naar Kibale Forest Camp aan de rand van Kibale Forest.

Dag 3
Kibale Forest National Park

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de permits heeft u ’s ochtends of ’s middags een Chimpanzee Tracking, waarbij u onder begeleiding van rangers op zoek gaat naar één van onze naaste verwanten, de chimpansee.
U maakt vooraf of aansluitend aan de Chimpanzee Tracking de Bigodi Swamp Walk, een prachtige wandeling door kleinschalig landbouwgebied en een papyrusmoeras. Hier maakt u kans om verschillende kleine primatensoorten te zien.

In afwijking van het normale dagprogramma is het ook mogelijk om een hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, een chimpanseegroep te volgen, de zogenaamde Chimpanzee Habituation Experience (onder voorbehoud van beschikbaarheid permits). Bij deelname aan deze activiteit vervallen de standaard Chimpanzee Tracking en de Bigodi Swamp walk. Meer informatie vindt u in onze downloadbare interactieve brochure.

Dag 4
Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

We vertrekken naar Queen Elizabeth National Park en passeren onderweg de evenaar. Al game drivend bereiken we The Bush Lodge, uw onderkomen voor de nacht. In de namiddag maakt u een onvergetelijke boottocht op het Kazinga Channel.

Dag 5
Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi

Na een vroege game drive vertrekken we naar Kisoro. Tijdens de tocht passeren we Lake Bunyonyi en heeft u een schitterend uitzicht op het Virungamassief, een keten van vulkanen, gelegen in Rwanda, Oeganda en DR Congo. U overnacht in het beroemde Travellers Rest Hotel (in het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken worden naar Gorilla Valley Lodge).

Dag 6
Bwindi Impenetrable National Park

De dag waar u waarschijnlijk al lang naar uitgekeken heeft. Vandaag gaat u de berggorilla’s ontmoeten! In groepjes van maximaal acht personen gaat u onder begeleiding van rangers op zoek naar de ‘gentle giants’. Eenmaal gevonden mag u er een uur bij blijven. De rest van de dag kunt u naar wens doorbrengen.

In afwijking van het normale dagprogramma is het ook mogelijk om een hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, een chimpanseegroep te volgen, de zogenaamde Chimpanzee Habituation Experience (onder voorbehoud van beschikbaarheid permits). Bij deelname aan deze activiteit vervallen de standaard Chimpanzee Tracking en de Bigodi Swamp walk. Meer informatie vindt u in onze downloadbare interactieve brochure.

Dankzij onze uitstekende contacten in Oeganda kunnen we van tevoren gorilla permits voor de standaard Gorilla Tracking inkopen. Mochten er onverhoopt geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Dag 7
Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park

Vandaag vertrekken we naar Lake Mburo National Park. Na een lunch in het Igongo Cultural Centre bereiken we uw verblijf voor de nacht, ons eigen Mburo Eagles Nest, prachtig gelegen op een heuvel aan de rand van het park. Na aankomst maken we een game drive in het park.

Dag 8
Lake Mburo National Park – Entebbe
Vlucht Entebbe naar Amsterdam/Brussel

Voordat we naar Entebbe vertrekken, maakt u onder begeleiding van een ranger een wandelsafari in Lake Mburo National Park. Na een lunchstop op de evenaar, waar ook enkele souvenirwinkeltjes zijn, bereikt u in de middag Entebbe.
Na het diner in het Airport Guesthouse wordt u naar het Entebbe International Airport gebracht voor de terugvlucht.

Dag 9
Aankomst in Amsterdam/Brussel

U komt vroeg in de ochtend aan in Amsterdam of Brussel.

Een uitgebreide beschrijving van het reisprogramma van Kort Afrikaans kunt u vinden in onze downloadbare interactieve brochure.

Overzicht prijzen

Accommodatie-
optie
Zonder ticket
6-7 personen
Met ticket SN
6-7 personen
Met ticket KLM
6-7 personen
4 personen5 personen
Optie 1€ 1.495,- p.p.€ 2.195,- p.p.€ 2.295,- p.p.+ € 100,- p.p.+ € 50,- p.p.
Optie 2€ 1.595,- p.p.€ 2.295,- p.p.€ 2.395,- p.p.+ € 100,- p.p.+ € 50,- p.p.

Optie 1

Een uitgekiende combinatie van ‘lazy camping’ (verblijf in een al ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen; toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok) plus overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel / Nature Lodges.

Optie 2

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel / Nature Lodges. Dit kan een kamer zijn, maar ook een luxe en ruime safaritent met eigen douche en toilet.

 • De groepsreis Kort Afrikaans start altijd op een zaterdag.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon. De prijs met vliegticket is gebaseerd op het goedkoopste ticket! Als dat niet meer beschikbaar is, moet er een ticket met een duurder tarief geboekt worden en zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen. U wordt hier vooraf over geïnformeerd.
 • KLM vliegt 7 dagen per week op Oeganda.
 • Brussels Airlines vliegt alleen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag op Oeganda.
 • De prijs voor een ticket in het hoogseizoen is afhankelijk van de boekingsklasse.
  Hoogseizoen KLM: 6 juli t/m 17 augustus 2020 en 23 t/m 26 december 2020.
  Hoogseizoen Brussels Airlines (SN): 23 juni t/m 15 augustus 2020 en 16 t/m 31 december 2020.

Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De ticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daardoor invloed hebben op de totale reissom.

Kort Afrikaans is singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze reisbeschrijving hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.
De prijzen zijn in november 2019 samengesteld op basis van de toen beschikbare informatie. Tussentijds kunnen zich veranderingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Dit kan invloed hebben op de totale reissom. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Disclaimer

Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld boottochten, city tours en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Inclusief in de reis

 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop in Kigali, Rwanda).
 • Alle vervoer volgens het programma.
 • Alle entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Alle niet-optionele excursies in het programma.
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Oegandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Exclusief in de reis

 • Visum Oeganda US$ 50 p.p. Het visum moet vooraf via elektronische weg aangevraagd en per creditcard betaald worden. Klik hier voor meer informatie.
 • Visum bij bezoek aan Rwanda. Indien u ook Rwanda wilt bezoeken, kunt u het beste een East African Tourist Visa aanvragen voor Oeganda en Rwanda – US$ 100 p.p.
 • Mineraalwater, er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p.p.d.
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  • Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 25,- p.p.p.d.
  • Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p.p.d.
  • Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit: US$ 600 p.p. (vanaf 1 juli 2020: US$ 700 p.p.)
  (Let op: de datum waarop de Gorilla Tracking plaatsvindt is bepalend en niet de startdatum van de reis).
 • Eventuele hoogseizoentoeslag vliegticket.
 • Toeslag vliegticket als het goedkoopste ticket niet meer beschikbaar is – boek tijdig!
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Nog wat dagen over?

Klik dan hier voor de mogelijkheden van een verlenging aan het einde van uw reis in Entebbe, Rwanda of Zanzibar.

Kort Afrikaans Vertrekdata

2020

Geen vertrekdata

2021

 • 02-01-2021
 • 16-01-2021
 • 23-01-2021
 • 06-02-2021
 • 20-02-2021
 • 06-03-2021
 • 20-03-2021
 • 10-04-2021
 • 24-04-2021
 • 15-05-2021
 • 22-05-2021
 • 05-06-2021
 • 12-06-2021
 • 19-06-2021
 • 26-06-2021
 • 03-07-2021
 • 10-07-2021
 • 17-07-2021
 • 24-07-2021
 • 31-07-2021
 • 07-08-2021
 • 14-08-2021
 • 21-08-2021
 • 11-09-2021
 • 18-09-2021
 • 02-10-2021
 • 16-10-2021
 • 06-11-2021
 • 20-11-2021
 • 11-12-2021
 • 25-12-2021

2022

 • 01-01-2022
 • 22-01-2022
 • 05-02-2022
 • 19-02-2022
 • 05-03-2022
 • 19-03-2022
 • 09-04-2022
 • 23-04-2022

De accommodaties waar u gaat overnachten

Alle accommodaties waar u tijdens de 9-daagse groepsreis Kort Afrikaans verblijft, zijn eigendom van of worden beheerd door Habari Travel / Nature Lodges. Onze accommodaties zijn kleinschalig en bevinden zich op de mooiste plekken die u zich maar kunt bedenken, vaak aan de rand van een nationaal park. Als geëerde gast kunt u rekenen op sfeervolle middenklasse accommodaties, een goede keuken en servicebewust en vriendelijk Oegandees personeel.

Twee opties

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, kunt u voor de overnachtingen kiezen uit twee opties:

Optie 1

Een uitgekiende combinatie van ‘lazy camping’ (verblijf in een al ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen; toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok) plus overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel / Nature Lodges.

Optie 2

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel / Nature Lodges. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zeer luxe en ruime safaritent met eigen douche en toilet (inclusief bed- en badlinnen).

Airport Guesthouse Entebbe

Optie 1 en 2

Kibale Forest Camp

Optie 1

Optie 2

The Bush Lodge

Optie 1

Optie 2

Travellers Rest Hotel

Optie 1 en 2

Gorilla Valley Lodge

Optie 1 en 2

Mburo Eagles Nest

Optie 1

Optie 2

De nationale parken die u tijdens Kort Afrikaans gaat bezoeken

Oeganda is een land met een enorme rijkdom aan flora en fauna. Met meer dan 300 zoogdiersoorten en bijna 1.100 vogelsoorten komt u, de Habarireiziger, volledig aan uw trekken. En vergeet u vooral niet de grote aantallen vlinders, insecten, reptielen, amfibieën, bomen, struiken en planten, die u eveneens in het natuurrijke Oeganda kunt tegenkomen. Oeganda heeft tien nationale parken binnen haar grenzen, plus zeven zogenaamde wildlife reserves.

Tijdens de 9-daagse groepsreis Kort Afrikaans bezoekt u onder begeleiding van uw chauffeur/gids en/of rangers de volgende vier nationale parken:

Kibale National Park

Kibale National Park

Kibale National Park is ‘the place to be’ voor iedereen die geïnteresseerd is in grote en kleine primaten. De bekendste bewoners van dit prachtige en ongerepte laaglandoerwoud zijn uiteraard de chimpansees, waarvan een deel van de populatie te bezoeken is door middel van een Chimpanzee Tracking.

Ook voor kleine primaten is Kibale National Park interessant. Groene baviaan, roodstaartmeerkat, bergmeerkat, oostelijke franjeaap en diadeemmeerkat zijn soorten die u er kunt tegenkomen, vaak aan de rand van het oerwoud.

Houdt echter ook de bomen op onze accommodatie Kibale Forest Camp in de gaten. Vaak verblijven hier rode franjeapen.

En houdt u van vogels? Ook dan is een bezoek aan Kibale National Park de moeite meer dan waard.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een uitgestrekt savannepark dat in tweeën gesneden wordt door het Kazinga Channel, een natuurlijk kanaal tussen Lake George en Lake Edward.

In Queen Elizabeth National Park vindt u de grootste nijlpaardenpopulatie van Oeganda. Tijdens de boottocht op het Kazinga Channel krijgt u deze dieren dan ook veelvuldig te zien. En houdt u bij deze tocht uw verrekijker of camera bij de hand, want u zult nog veel meer zoogdieren zien en veel vogels, waaronder de imposante Afrikaanse zeearend met zijn karakteristieke witte kop en borst.

De Kasenyisector wordt gedomineerd door de kob, een stevig gebouwde antilopensoort die daar in grote aantallen voorkomt. Andere soorten die u er kunt aantreffen zijn bosbokken, defassa waterbokken, savanneolifanten en wrattenzwijnen.

Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Het ongerepte bergregenwoud van Bwindi Impenetrable National Park is één van de gebieden in Oeganda waar de zeldzame en ernstig bedreigde berggorilla leeft. Het bezoek aan deze ‘gentle giants’, is voor vele Habarireizigers het hoogtepunt van hun reis door Oeganda.

Behalve de berggorilla kent Bwindi nog een groot aantal interessante dieren zoals de schuwe bosolifant, diverse kleine primatensoorten en verschillende duikers (kleine antilopen).

Naast vele oerwoudvogels als de Rwenzori Toerako, de Grauers breedbek en verschillende honingzuigersoorten, kun je in Bwindi meer dan 200 vlindersoorten tegenkomen, waaronder de grootste vlinder van Afrika, de Papilio antimachus (Eng: African Giant Swallowtail) met een spanwijdte van 18 – 23 cm.

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park

Hoewel één van de kleinste nationale parken van Oeganda, is Lake Mburo National Park de laatste jaren steeds meer een park van betekenis geworden. Naast het feit dat Lake Mburo National Park het enige nationale park in Oeganda is waar u impala’s kunt vinden, is het tevens een park waar de aantallen wilde dieren nog steeds toenemen. Niet alleen door afspraken met de lokale veehouders en het tegengaan van stroperij, maar ook door het rooien van een groot aantal acacia’s die het oorspronkelijke savannegebied dreigden te verstikken.

Elandantilopen, steppezebra’s, wrattenzwijnen en Rothschilds giraffen kunnen op vaak korte afstand gezien worden.

Van de vele vogels is de bijzondere schoenbekooievaar in het enorme moeras in het centrum van het park één van de wonderlijkste verschijningen.

Scroll naar top