Kibale Forest Camp

Aan de rand van Kibale National Park, het centrum van de Chimpanzee Tracking in Oeganda, ligt Kibale Forest Camp. Verscholen in het tropisch regenwoud betreedt u hier een klein paradijs. Spot zeldzame vogels en prachtige vlinders of geniet van de apen die door het bos slingeren. Wees bijvoorbeeld niet verbaasd als er een familie groene bavianen door de tuin van deze accommodatie trekt. Het komt ook regelmatig voor dat roodstaartmeerkatten, oostelijke franjeapen of rode colobussen elkaar met veel kabaal achterna zitten en vanuit de bomen op het dak van uw tent springen.

Kibale Forest Camp in een oogopslag

Ligging: aan de rand van Kibale National Park
Tenten met eigen sanitair: 12
‘Lazy camping’ tenten met gedeeld sanitair: 10
Restaurant: JA
Bar: JA
Zwembad: NEE
Wifi: NEE

Restaurant, bar en lounge van Kibale Forest Camp

Na een klein stukje lopen vanaf uw tent komt u bij het restaurant, de bar en de lounge aan. Het is een prachtig gebouw met een rieten dak dat perfect in het plaatje past. Beneden bevindt zich de bar met de comfortabele loungeruimte en het restaurant bevindt zich boven. Hier kijkt u uit over de prachtige tuin van Kibale Forest Camp, terwijl u geniet van uw ontbijt en een overheerlijk 4-gangendiner. Daarnaast zorgt een kleine dans- en zanggroep uit een nabijgelegen dorpje regelmatig voor een muzikaal intermezzo.

Een kleine tip van onze medewerkers bij Kibale Forest Camp

Aarzel niet om koffie of thee te vragen als u ’s ochtends opstaat. Er is namelijk geen betere manier om wakker te worden met een kopje koffie of thee op het terras van de tent.

Optie 1: ‘Lazy camping’ met gedeeld sanitair

Kamperen middenin een tropisch regenwoud, maar wel van alle dagelijkse gemakken voorzien. Dat is ‘lazy camping’ in een ingerichte safaritent. Die tent staat bovendien al helemaal voor u klaar als u bij Kibale Forest Camp aankomt. Ze hebben comfortabele bedden, klamboes en stroomvoorzieningen. Vanaf uw terras met rieten dak kunt u genieten van het kabbelend riviertje dat langs uw tent stroomt. Terwijl u voor uw tent zit, springen de kleine apen van boom tot boom. Die tenten delen een gemeenschappelijk toiletgebouw met douches en toiletten. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over linnengoed, want alle beddengoed en handdoeken zijn aanwezig.

Optie 2: Safaritent met eigen sanitair

Na een warm welkom wordt u door ons personeel naar uw ‘kamer’ gebracht. Hoewel, de kamers hier zijn luxe safaritenten. Elke tent is vrijstaand en heeft een extra dak boven de tent. Via de veranda gaat u uw tent binnen. In de tent beschikt u over voldoende ruimte voor uw bagage en uiteraard over een heerlijk bed. Aan de achterzijde van de tent bevindt zich de badkamer die is opgedeeld in drie gedeeltes: toilet, wastafel en douche. Douchen in deze omgeving is overigens extra bijzonder omdat er warm water wordt gebracht op het moment dat u een douche wilt nemen.

Alle accommodaties in eigen beheer

Kibale Forest Camp en alle andere lodges en hotels waar u tijdens onze reizen verblijft, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045

Daarom kiest u voor Habari Travel

Of u nu voor de eerste keer te gast bent in ‘de Parel van Afrika‘ of niet. Met Habari Travel wordt een Oeganda reis een onvergetelijke én betaalbare ervaring.

Spannend, indrukwekkend en uitdagend. U zult ogen en oren te kort komen dankzij de unieke rijkdom aan natuur en cultuur in Oeganda.

Met meer dan 20 jaar ervaring, eigen accommodaties, een eigen wagenpark en bijna 200 Oegandese werknemers helpen wij u uw droom te verwezenlijken.

Lees meer over Habari Travel