Entebbe

Entebbe ligt op een schiereiland in het Victoriameer op een steenworp afstand van de Oegandese hoofdstad Kampala. Desondanks vindt u hier rust en ruimte aan de prachtige oevers van het Victoriameer. Ideaal om alvast te wennen aan het Afrikaanse klimaat of even bij te komen van alle indrukken na uw Oeganda reis. Dit is ook de stad waar de internationale luchthaven Entebbe International Airport te vinden is.

Entebbe is de voormalige hoofdstad van Oeganda

Entebbe was de hoofdstad van Oeganda tot 1962. Toen het land in dat jaar onafhankelijk werd, besloot men om Kampala, de grootste stad van het land, tot hoofdstad te kronen.

Wat zijn de 10 leukste dingen om te doen in Entebbe?

Omdat u aankomt op Entebbe International Airport, is Entebbe uiteraard ook het startpunt van al onze reizen. Toch heeft deze stad veel meer te bieden dan alleen het vliegveld. Wij raden daarom iedereen die Oeganda bezoekt aan om wat extra dagen in Entebbe te verblijven. Er is namelijk genoeg te beleven!

 1. Even acclimatiseren!
 2. Oeganda Wildlife Education Centre (UWEC) bezoeken
 3. Entebbe Botanical Gardens bezoeken
 4. Oeganda Reptile Village bezoeken
 5. Golfen
 6. Inkopen doen op de markt
 7. Zwemmen in het zwembad van het Lake Victoria Hotel
 8. Een fietstocht maken door Entebbe
 9. Entebbe Chair bezoeken
 10. Een kanotocht door Mabamba Swamp

1. Even acclimatiseren!

U kunt overwegen om voor uw reis één of meerdere dagen eerder te komen om alvast te wennen aan het ritme en het klimaat van Afrika. Uiteraard kunt u ook aan het einde van de reis nog een paar dagen blijven om nog even na te genieten van alle indrukken die u heeft opgedaan. In beide gevallen kunnen wij ons Airport Guesthouse Entebbe van harte aanbevelen. De gemoedelijke omgeving en de prachtige tuin zorgen voor een oase van rust. De kosten voor een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt, bedragen bij 2 personen € 50,00. Singles betalen € 25,00 voor een kamer met ontbijt.

Kosten: € 25,- p.p.p.n.

Airport Guesthouse Entebbe

2. Uganda Wildlife Education Centre (UWEC) bezoeken

Het Uganda Wildlife Education Centre (UWEC) bevindt zich aan de oever van het Victoriameer in Entebbe op slechts een steenworp afstand van het Airport Guesthouse Entebbe. Een bezoek aan deze dierentuin en opvangcentrum is zeker de moeite waard! UWEC werd opgericht in 1994 met als doel de verwaarloosde Entebbe Zoo te doen herleven en een leidende rol te gaan vervullen bij de educatie van Oegandezen over de voordelen van het behoud van de biodiversiteit in hun land.

Vandaag de dag onderneemt UWEC verschillende initiatieven met betrekking tot natuurbehoud in Oeganda:

 • Redden en opvangen van wilde dieren;
 • Opnieuw uitzetten van deze dieren in de vrije natuur;
 • Verlenen van veterinaire diensten;
 • In gevangenschap fokken van bedreigde diersoorten uit de omgeving.

UWEC

Daarnaast draagt UWEC bij aan wetenschappelijk onderzoek en zet het zich in voor het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s voor het grote publiek, met speciale nadruk op jongeren.
En heeft u onderweg de schoenbekooievaar gemist? Hier kunt u hem alsnog aantreffen.

Kosten: USD 15 p.p.
UWEC ligt op een klein half uur lopen vanaf het Airport Guesthouse Entebbe. We kunnen u ook brengen.
Kosten enkele reis: UGX 20.000 p.p.

Naast een regulier bezoekt, oganiseert het UWEC meerdere activiteiten. Om deel te kunnen nemen aan de Chimpanzee Close Up of de Keeper for A Day heeft u echter de volgende vaccinaties nodig:

 • Hepatitus A (20 jaar);
 • Hepatitus B (5 jaar);
 • Mazelen (MMR – 10-15 jaar);
 • Meningococcal meningitis (ACWY, 3 jaar);
 • Polio (10 jaar);
 • Tetanus (10 jaar);
 • U moet bovendien een negatieve TB-test of longfoto’s kunnen overleggen.

Keeper for a Day

Samen met een vaste dierenoppasser een hele dag aan het werk. Dit kan in diverse secties van de dierentuin. De werkzaamheden omvatten zaken als voedselbereiding, het voeren van de dieren, het schoonmaken van de hokken, gedragsstudie enzovoorts. Alles wat er in een dierentuin bij komt kijken dus.

Keeper for a day

Kosten: USD 150 p.p.
Duur: gehele dag

Behind the Scenes

Gedurende een uur of twee op pad met vast personeel van de dierentuin. U bezoekt hierbij alle ruimtes achter de schermen en krijgt zo een idee wat er allemaal bij komt kijken om een dierentuin te runnen.

Kosten: USD 70 p.p.
Duur: 2 uur

Chimpanzee Close Up

Deze activiteit zou wel eens de favoriete activiteit van Entebbe kunnen worden. Op het chimpansee-eiland krijgt u namelijk de kans om met de chimpansees te spelen en te knuffelen. Dat zijn twee dingen die deze apen erg graag doen! Angst voor mensen kennen deze jonge chimpansees dan ook niet. U leert ook nog eens van alles over het gedrag van deze familieleden van ons.

Kosten: USD 290 p.p.
Duur: 1 uur

Keeper’s Guided Tour

Een wandeling door de dierentuin met een van de vaste dierenoppassers die van alles over de dieren zal vertellen. Een leuke ervaring!

Keeper’s Guided Tour

Kosten: USD 45 p.p.
Duur: 2 tot 3 uur

3. Entebbe Botanical Gardens bezoeken

Aan de oevers van Lake Victoria liggen de oude botanische tuinen van Entebbe. Geniet hier van een wandeling door dit park met al zijn prachtige bomen en struiken, twee apensoorten en veel vogels. U kunt ook een gids inhuren die onderweg van alles vertelt over de flora en fauna.

Entebbe Botanical Gardens

Kosten: UGX 10.000 p.p.
Gids: tussen de UGX 5.000 p.p. en UGX 10.000 p.p.
De tuinen liggen op een klein half uurtje lopen van het Airport Guesthouse Entebbe. We kunnen u er ook heen brengen.
Kosten enkele reis: UGX 20.000 p.p.

4. Uganda Reptile Village bezoeken

In het in 2003 opgerichte Uganda Reptile Village kunt u kennismaken met veel in Oeganda voorkomende reptielensoorten. Tot de meer dan 20 getoonde soorten behoren cobra’s, boomslangen, skinks, varanen, schildpadden en de meest giftige slang van Afrika, de gabonadder. Het is tevens een van de weinige plekken in Oeganda waar u kunt waterfietsen. Uganda Reptile Village ligt op 20 minuten rijden vanaf het Airport Guesthouse Entebbe.

Oeganda reptile village

Kosten: UGX 15.000 p.p.
Transport heen en terug, inclusief wachten: UGX 80.000

5. Golfen

Entebbe heeft de beschikking over een prachtige 18 holes golfbaan. Twee dingen maken het golfen hier een beetje anders dan we in Europa gewend zijn. Er is namelijk harder gras en veel zon.

Kosten:
Een ronde over 18 holes kost USD 180 per persoon, inclusief caddy en onder begeleiding van een golf pro. Op de golfbaan zijn alle materialen te huur, dit is inbegrepen in de prijs.

6. Inkopen doen op de markt

Entebbe heeft twee belangrijke weekmarkten. Elke dinsdag is er in de wijk Kitoro een grote markt waar werkelijk alles te koop is en op de zaterdagen is er een weekmarkt in Entebbe zelf met vooral veel kleding en schoeisel. Beide markten kunnen prima lopend bezocht worden. Reken voor Kitoro op een minuut of 5 en voor Entebbe op een minuut of 30.

7. Zwemmen in het zwembad van het Lake Victoria Hotel

Het vlakbij het Airport Guesthouse Entebbe gelegen zwembad van Lake Victoria Hotel is toegankelijk voor iedereen. Het is bovendien een prachtig zwembad waar het heerlijk een middag relaxen is. Iets verder ligt Imperial Beach Hotel met de beschikking over een binnenzwembad waar u ook tegen betaling kunt zwemmen.

Kosten: UGX 20.000 p.p.

8. Een fietstocht maken door Entebbe

Entebbe ligt in een redelijk vlakke, mooie en zeer groene omgeving. Daarmee is de stad zeer geschikt voor een leuke fietstocht. Samen met een gids kunt u een route uitzetten en fietsen, maar u kunt ook alleen op pad. Houdt er rekening mee dat in Oeganda aan de linkerkant van de weg wordt gereden!

Kosten voor een fiets (halve dag): USD 10
Gids: USD 15 p.p.

9. Entebbe Chair bezoeken

De naam Entebbe komt van stoel, zetel. In de buurt van het vliegveld liggen een aantal rotsen in en aan het Victoriameer. Deze plek was namelijk belangrijk voor koningsrituelen waarbij de koning op een vaste rotszetel zat. Een stukje verder ligt een vissersdorpje waar elke dag rond 11 uur de vangst van de dag binnenkomt. Ook staat hier het monument voor de Witte Vaders.

Kosten: UGX 30.000 p.p.

10. Een kanotocht door Mabamba Swamp

Dit grote beschermde wetland bevindt zich in de nabijheid van Entebbe en is een uitloper van het Victoriameer. Het is 165 km2 groot en uitbundig begroeid met papyrus. Hier leven veel vogelsoorten, waaronder dwergjacana, malachietijsvogel en moerasvliegenvanger. Mabamba Swamp is ook één van de beste locaties in Oeganda om de beroemde schoenbekooievaar te zien.

Kanotocht Mabamba Swamp

Kosten: US$ 80 p.p. (inclusief transport, boottocht en gids)

Wilt u leuke activiteiten in Entebbe ondernemen?

Er is genoeg te doen in Entebbe en omgeving. Indien u daarom voor of na uw reis langer wilt verblijven in ons Airport Guesthouse Entebbe, kunt u dit tijdens het boeken van uw reis aangeven. Als u vragen heeft over de activiteiten in Entebbe, bent u natuurlijk ook altijd van harte welkom om contact met ons op te nemen. Soms kunnen wij deze activiteiten namelijk van tevoren voor u reserveren.