Vakantiebeurs Utrecht

Habari Travel, de nummer 1 in safarireizen!

Zonder overdrijving mogen wij ons de nummer 1 in safari-reizen naar Oeganda, Rwanda en Tanzania noemen. Want al bijna 20 jaar biedt Habari Travel met een uitgekiende totaalformule de mogelijkheid om de unieke natuur, de cultuur en de mensen van Oost-Afrika te ontdekken.

Met Habari Travel, lid van het SGR, ANVR en het Calamiteiten Fonds, kiest u voor een onvergetelijk avontuur maar ook voor betaalbare kwaliteit, zekerheid en comfort. In onze speciaal omgebouwde 4WD Toyota Landcruisers én door onze unieke samenwerking met Nature Lodges, maken we bijzondere reizen naar de mooiste plaatsen en indrukwekkende natuur.

Meer dan 20 jaar ervaring

In 1995 bezocht Bart Munting, oprichter van Habari Travel, als volleybaltrainer Uganda om daar het Ugandese nationale team te trainen. Na een bezoek van een Nederlands volleybal team uit Groningen voor wie Bart een rondreis organiseerde, besloot hij om een reisbureau op te richten. Uganda was toen nog een volledig onbekende reisbestemming. Omdat habari in het swahili ‘hoe gaat het’? betekent en een veel gebruikte begroeting is, werd gekozen voor de naam Habari Travel. Met enige trots kunnen we nu ruim 20 jaar later zeggen dat we Uganda stevig op de kaart hebben gezet en dat we een positieve bijdrage hebben geleverd aan zowel het toerisme, de natuurbescherming als de werkgelegenheid.

Met onze eigen accommodaties (deels in samenwerking met Nature Lodges), onze eigen vloot van 4WD Toyota Landcruisers en kantoren in Nederland, Duitsland en Uganda, bieden wij u als reiziger een vertrouwde en solide keuze voor een reis naar Oost-Afrika.

Gorilla permit garantie

Eén van de hoogtepunten van uw rondreis in Oost-Afrika wordt ongetwijfeld het op korte afstand bewonderen van de unieke berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park of in Mgahinga Gorilla National Park in Uganda of in het Parc National des Volcans in Rwanda. Reizigers die deze ervaring hebben meegemaakt, omschrijven dit bezoek als ‘emotioneel’, ‘het beste ooit’, ‘onvoorstelbaar’, ‘alles waard’. Hoe u het ook wilt omschrijven: het is een ongelooflijke ervaring om deze ‘gentle giants’ in hun eigen leefgebied te ontmoeten.

Dankzij onze uitstekende contacten in Uganda kunnen wij van tevoren gorilla permits inkopen. Mochten er onverhoopt geen permits beschikbaar zijn, dan kunt u uw reis kosteloos annuleren.

Bijzondere accommodaties

Samen met Nature Lodges beschikken wij over 7 eigen accommodaties, gelegen op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp, op de grens van Bwindi Impenetrable National Park, op een hoge heuvel aan de rand van Lake Mburo National Park of aan de Nijl in Murchison Falls National Park. Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en gelegen in een spectaculaire omgeving.

Als reiziger kunt u rekenen op sfeervolle middenklasse accommodaties, een goede keuken en goed personeel. Wij garanderen een verblijf in een geweldige omgeving!

‘Lazy’ Camping

Onder de Afrikaanse sterrenhemel, voor de tent genieten van de geluiden van de savanne of het tropisch regenwoud. Hoe kunt u Afrika beter ervaren? Onze accommodaties hebben veelal de mogelijkheid om te kiezen voor overnachtingen midden in de prachtige natuur. De comfortabele safaritenten zijn voorzien van bedden en linnengoed; douche en toilet worden gedeeld op de kampeerplaats

Ervaar op onze reizen een unieke en opwindende manier van kamperen. En, u hoeft de safaritent niet eens op te zetten, hij staat al voor u klaar! Bovendien is ‘lazy’ camping ook nog eens het goedkoopste!

Als Uganda-specialist van het eerste uur benadrukken wij graag: you are most welcome!

Natuur en cultuur

Om de indrukwekkende natuur in haar volle schoonheid te ervaren, verblijven we meerdere dagen in de schitterende nationale parken van Murchison Falls, Queen Elizabeth en Lake Mburo. In bijvoorbeeld het prachtig gelegen Travellers Rest Hotel in Kisoro, in eigen beheer van Habari Travel, kunnen wij u tal van activiteiten aanbieden. Deze regio is een waar Eldorado voor (berg)wandelaars en vogelliefhebbers. Maar ook wanneer u een stuk Ugandese cultuur wilt meemaken, bent u in Kisoro op de juiste plaats. Samen met lokale gidsen is hier een uitgebreid programma opgesteld: een ‘village walk’, een ‘coffee tour’ bij lokale boeren, een bezoek aan een schooltje, het lokale ziekenhuis of een Batwadorp.

Vanaf dag 2 verblijft u in één van de nationale parken. Wij brengen u zo snel mogelijk in aanraking met de overweldigende natuur van Uganda.

Scroll naar top