Over Habari Travel

Zonder overdrijven mogen wij ons de nummer 1 in safari-reizen naar Oeganda noemen. Al meer dan 20 jaar biedt Habari Travel namelijk de mogelijkheid om de unieke natuur, de cultuur en de mensen van dit Oost-Afrikaanse land te ontdekken. Met Habari Travel kiest u voor een onvergetelijk avontuur, maar ook voor betaalbare kwaliteit, zekerheid en comfort. In onze speciaal omgebouwde 4WD Toyota Landcruisers én door onze unieke samenwerking met Nature Lodges, maken we bijzondere reizen naar de mooiste plaatsen en indrukwekkende natuur.

ANVR SGR Calamiteitenfonds

Habari Travel heeft meer dan 20 jaar ervaring in Oeganda

In 1995 bezocht Bart Munting als volleybaltrainer Oeganda om hier het Oegandese nationale team te trainen. Na het organiseren van een rondreis voor een Nederlands team dat op bezoek kwam, besloot hij om een reisbureau te op te richten. Oeganda was toen nog een volledig onbekende reisbestemming. Omdat habari in het swahili ‘hoe gaat het’? betekent en een veel gebruikte begroeting is, werd gekozen voor de naam Habari Travel. Met enige trots kunnen we nu ruim 20 jaar later zeggen dat we Oeganda stevig op de kaart hebben gezet. Bovendien hebben we een positieve bijdrage geleverd aan zowel het toerisme, de natuurbescherming als de werkgelegenheid.

Vakantiebeurs Utrecht

Beperkt aantal reisdagen

We proberen het aantal reisdagen tot een minimum te beperken, zodat u meer kunt zien en genieten tijdens uw verblijf in de nationale parken! Vanaf dag 2 verblijft u al in de overweldigende natuur van Oeganda.

Alles in eigen beheer

Habari Travel is een Nederlands bedrijf, maar alles aan ons ademt Oeganda. Omdat we alles in eigen beheer hebben, kunnen wij u 100% kwaliteit garanderen.

Oegandese reisleiding

Habari Travel werkt heel bewust met Oegandese reisleiding en hotelpersoneel. Niemand kent het land immers zo goed als de eigen bewoners! Ze zijn zeer ervaren en goed en weten natuurlijk ontzettend veel van het land en de cultuur!  Zij zorgen ervoor dat uw reis door Oeganda een ervaring wordt om nooit meer te vergeten. Ze kennen tevens de verkeersregels en zorgen ervoor dat u veilig en comfortabel door Oeganda vervoerd wordt. Onderweg valt er namelijk ook genoeg te genieten!

Ook zorgen we er zo voor dat de lokale bevolking meedeelt in de inkomsten van het toerisme.

Ons eigen wagenpark

Met onze eigen vloot speciaal aangepaste 4WD Toyota Land Cruisers kunnen we probleemloos iedere plek van dit prachtige land aan u laten zien. Zodra we een nationaal park inrijden, gaat het dak omhoog, waardoor u rondom vrij zicht heeft en de beste foto’s kunt maken. De Landcruiser is de ultieme safariauto die voor alle inzittenden een raamplaats heeft. Hierdoor heeft u vrij uitzicht.

Vanuit ons eigen kantoor in Kampala onderhouden we contacten met verschillende instanties en blijven we op de hoogte van alle ontwikkelingen. Achter de schermen regelt ons Oegandees personeel alle details die uw reis tot een succes maken. Van de gorilla permits tot uw excursies naar de hoogtepunten van Oeganda.

Ook de mensen op onze kantoren in Nederland en Duitsland doen er alles aan om uw reis te laten slagen. Als u vanuit Nederland of België reist, zult u vaak contact hebben met Mariska. Zij heeft jarenlang in Oeganda gewoond en weet daardoor al uw vragen over ‘de Parel van Afrika‘ te beantwoorden. Bij ons bent u geen nummer en helpen we u graag om uw droomreis te verwezenlijken!

Gorilla permit garantie

Eén van de hoogtepunten van uw rondreis in Oeganda is ongetwijfeld de ontmoeting met de berggorilla’s. Reizigers die deze ervaring hebben meegemaakt, omschrijven dit bezoek als ‘emotioneel’, ‘het beste ooit’, ‘onvoorstelbaar’, ‘alles waard’. Hoe u het ook wilt omschrijven: het is een ongelooflijke ervaring om deze ‘gentle giants’ in hun eigen leefgebied te ontmoeten.

Dankzij onze uitstekende contacten in Oeganda kan Habari Travel van tevoren gorilla permits inkopen. Mochten er toch geen permits beschikbaar zijn, dan kunt u uw reis kosteloos annuleren.

De berggorilla

De bijzondere accommodaties van Habari Travel

Samen met Nature Lodges beschikt Habari Travel over 8 kleinschalige lodges en hotels in eigen beheer. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar ze liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. We kopen zoveel mogelijk goederen in de directe omgeving in, want op die manier profiteert de lokale bevolking ook van uw bezoek. De meeste accommodaties hebben een eigen groente- of kruidentuin. Daarnaast vangen we regenwater op om de tuinen te kunnen besproeien als het droger is en we maken gebruik van zonnepanelen om energie op te wekken. Ten slotte is het personeel dat in onze lodges en hotels werkt ook vaak afkomstig uit de omgeving ervan. Wij leiden ze op, zodat ze u kunnen helpen om te genieten van een aangename reis.

Als reiziger kunt u rekenen op sfeervolle lodges en hotels, een goede keuken en vriendelijk personeel. Habari Travel garandeert een verblijf in een geweldige omgeving!

Mburo Eagles Nest

‘Lazy’ Camping

Onder de Afrikaanse sterrenhemel, voor de tent genieten van de geluiden van de savanne of het tropisch regenwoud. Hoe kunt u Afrika beter ervaren? Onze lodges en hotels hebben vaak de mogelijkheid midden in de prachtige natuur te overnachten. De comfortabele safaritenten zijn voorzien van bedden en linnengoed. Douche en toilet worden gedeeld op de kampeerplaats.

Ervaar op onze reizen een unieke manier van kamperen. U hoeft de safaritent niet eens op te zetten, want hij staat al voor u klaar! Bovendien is ‘lazy’ camping ook nog eens het goedkoopst!

Habari Travel is singlevriendelijk

Reizigers die alleen reizen, betalen bij ons evenveel als reizigers die samen reizen. Omdat Habari Travel beschikt over eigen lodges en hotels, rekenen wij u geen toeslag voor alleenreizenden. U hoeft ook geen slaapplek te delen met een medereiziger en u slaapt dus altijd in uw eigen kamer of tent. Echte singlereizen bieden wij niet aan, maar omdat wij singlevriendelijk zijn is de kans groot dat u andere mensen die alleen reizen zult ontmoeten. Wat is er mooier dan met gelijkgestemden genieten van alles dat de Parel van Afrika te bieden heeft?

Natuur en cultuur

Om optimaal te kunnen genieten van de natuur in Oeganda, verblijven we meerdere dagen in schitterende nationale parken. Vanuit Gorilla Valley Lodge kunnen wij u bijvoorbeeld tal van activiteiten aanbieden. Kisoro is een waar Eldorado voor (berg)wandelaars en vogelliefhebbers. Maar ook wanneer u een stuk Oegandese cultuur wilt meemaken, bent u in Kisoro op de juiste plaats. Samen met lokale gidsen is hier een uitgebreid programma opgesteld: een ‘village walk’, een ‘coffee tour’ bij lokale boeren, een bezoek aan een schooltje, het lokale ziekenhuis of een Batwadorp.

Vanaf dag 2 verblijft u in één van de nationale parken. Wij brengen u zo snel mogelijk in aanraking met de overweldigende natuur van Oeganda.

Nationale parken in Oeganda

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045