Mburo Eagles Nest

Op de Riyemitanaheuvel die aan Lake Mburo National Park grenst, vindt u sinds 2012 Habari’s eigen accommodatie Mburo Eagles Nest. De naam is geïnspireerd op de voorbij zwevende arenden en het werkelijk adembenemende uitzicht over het park. Deze accommodatie heeft misschien wel het mooiste uitzicht over Oeganda. Iedere safaritent heeft bovendien een eigen veranda waar u van dat uitzicht kunt genieten. Voor het avondeten maken we een houtvuur en gebruiken we de grote Afrikaanse potjies. Kortom, hier geniet u van het echte Afrika-gevoel!

Mburo Eagles Nest in een oogopslag

Ligging: aan de rand van Lake Mburo National Park
Tenten met eigen sanitair: 12
‘Lazy camping’ tenten met gedeeld sanitair: 6
Restaurant: JA
Bar: JA
Zwembad: NEE
Wifi: NEE

Restaurant en bar van Mburo Eagles Nest

In het midden van Eagles Nest bevindt zich het centrale gebouw met receptie, restaurant en bar. U dineert hier terwijl u naar de geluiden uit het park luistert: hinnekende steppezebra’s, tjirpende krekels en knorrende wrattenzwijnen. De maaltijden worden bereid in typisch Afrikaanse ‘potjies’ en heten dan ook ‘potjiekos’.

Optie 1: ‘Lazy camping’ met gedeeld sanitair

Vlakbij het restaurant ligt het kampeergedeelte. Bij aankomst staat uw ingerichte tent al voor u gereed. Ze hebben 2 eenpersoonsbedden met nachtkastje. Alle tenten zijn geplaatst onder een rieten dak. Daardoor heeft u een eigen terras waar u lekker in de schaduw kunt zitten. Aan de zijkant van de camping vindt u de gedeelde sanitaire voorzieningen met aparte toiletten en douches. U hoeft zich geen zorgen te maken over linnengoed, want alle beddengoed en handdoeken zijn aanwezig.

Optie 2: Safaritent met eigen sanitair

Mburo Eagles Nest heeft geen kamers maar safaritenten, dus hier hoort u goed de geluiden van de Afrikaanse nacht. Iedere tent heeft een eigen badkamer met toilet en douche. Verder is elke kamer voorzien van twee eenpersoonsbedden. Vanaf de veranda heeft u een schitterend uitzicht over Lake Mburo National Park. De kans bestaat dus dat u ‘s ochtends gewekt wordt door grazende steppezebra’s of defassa waterbokken voor uw tent.

Alle accommodaties in eigen beheer

Mburo Eagles Nest en alle andere lodges en hotels waar u tijdens onze reizen verblijft, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045

Daarom kiest u voor Habari Travel

Of u nu voor de eerste keer te gast bent in ‘de Parel van Afrika‘ of niet. Met Habari Travel wordt een Oeganda reis een onvergetelijke én betaalbare ervaring.

Spannend, indrukwekkend en uitdagend. U zult ogen en oren te kort komen dankzij de unieke rijkdom aan natuur en cultuur in Oeganda.

Met meer dan 20 jaar ervaring, eigen accommodaties, een eigen wagenpark en bijna 200 Oegandese werknemers helpen wij u uw droom te verwezenlijken.

Lees meer over Habari Travel