Habari Travel Fotowedstrijd 2019

Habari Travel Fotowedstrijd 2019

Alle reizigers die al in 2019 met Habari Travel gereisd hebben, of nog gaan reizen, willen we namens alle chauffeurs/gidsen, lodgemedewerkers en kantoorpersoneel hartelijk bedanken voor hun vertrouwen.

We weten uit ervaring dat er weer vele duizenden foto’s gemaakt zullen worden van de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarom organiseert Habari Travel ook voor 2019 weer de Habari Travel Fotowedstrijd.

Het Habari Travel Team nodigt u, de Habarireiziger, uit uw mooiste foto’s in te sturen. Er zijn vier categorieën:

Accommodaties – Landschappen – Mensen – Dieren

Algemene informatie

 • Per categorie mogen er per persoon vijf foto’s ingezonden worden.
 • De sluitingsdatum is 31 januari 2020.
 • Habari Travel maakt per categorie een selectie uit alle inzendingen.
 • Een jury kiest uiteindelijk per categorie de beste, meest aansprekende foto’s.
 • Begin maart 2020 worden de winnaars per categorie bekendgemaakt.

Habari Travel stelt de volgende prijzen ter beschikking:
1e prijs: een kadobon van € 75,-
2e prijs: een kadobon van € 50,-
3e prijs: een kadobon van € 25,-

Specificaties

 • De foto’s mogen zowel in kleur als zwartwit zijn.
 • Foto’s aanleveren in de hoogste kwaliteit en qua afmetingen zo groot mogelijk.
 • De foto’s dienen opgeslagen te worden als jpeg-bestand (maximale kwaliteit).
 • Foto’s bewerken mag, maar doe het met mate. Foto’s die ‘over-de-top’ gephotoshopt zijn, worden uitgesloten van deelname.
 • Foto’s met watermerken worden uitgesloten van deelname.
 • Foto’s die aanstoot kunnen geven, worden uitgesloten van deelname.

Mailen van de foto’s

U kunt uw inzendingen sturen naar: info@habaritravel.nl
Vanwege de bestandsgrootte van de foto’s én het feit dat mail in Oeganda trager en minder goed werkt (This is Africa!), verzoeken wij u vriendelijk de foto’s via ‘WeTransfer’ te sturen.
Dit gaat als volgt:

 • Ga naar: www.wetransfer.com
 • Via de knop ‘+ Voeg bestanden toe’ kunt u op uw computer de foto’s selecteren die u wilt inzenden en vervolgens toevoegen. U kunt de bestanden ook vanuit een geopende map op uw bureaublad direct op de ‘+ Voeg bestanden toe’ knop slepen.
 • Bij ‘E-mail ontvanger(s)’ vult u in: info@habaritravel.nl
 • Bij ‘Je e-mail’ vult u uw eigen e-mailadres in.
 • Vervolgens vult u bij ‘Bericht’ Fotowedstrijd 2019, uw volledige naam en reisdatum in.
 • Als laatste klikt u op ‘Transfer’.

Foto’s insturen kan tot en met 31 januari 2020

 • Met het insturen van uw foto’s geeft u Habari Travel toestemming deze foto’s te gebruiken voor PR-doeleinden.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Uitslag Habari Travel Fotowedstrijd 2018

fotowedstrijd-accommodaties-1-gaelle_uitzicht vanaf tent Lake Mburo

Categorie Accommodaties 1e prijs
‘Uitzicht op Lake Mburo National Park’ van Gaelle Peters

Deze foto laat heel goed het enorme pluspunt zien van onze accommodatie Mburo Eagles Nest. De lodge is namelijk gelegen op de Riyemitanaheuvel op de grens van het nationale park. Hierdoor kunnen onze gasten vanuit hun safaritenten uitkijken op het park. Lekker luieren en toch oog hebben voor de natuur wordt op deze foto nog eens extra getoond door de twee blote voeten onderaan de foto.

fotowedstrijd-accommodaties-2-Iris Pelkmans

Categorie Accommodaties 2e prijs
‘Mburo Eagles Nest’ van Iris Pelkmans

Een mooie scherpe foto van Mburo Eagles Nest, prachtig gelegen op de Ryemitanaheuvel. De trap maakt de foto interessant. De trap nodigt namelijk uit om de heuvel te beklimmen en bovenaan gekomen, te genieten van het uitzicht. Wat valt er te zien?

fotowedstrijd-accommodaties-3-Jan Rohaan_Bush lodge by night

Categorie Accommodaties 3e prijs
The Bush Lodge’ van Jan Rohaan

Mooie avondopname van de luxe safaritent ‘Elephant’ op onze accommodatie The Bush Lodge. De lantaarns met hun warme licht zijn al ontstoken en ook de volle maan geeft nog eens extra sfeer aan deze foto.

fotowedstrijd-landschappen-1-Inge-Laan

Categorie Landschappen 1e prijs
‘Kidepo Valley National Park’ van Inge Laan

Op deze foto is duidelijk te zien waarom Kidepo Valley National Park in bepaalde tijden van het jaar zo groen is. De dreigende regenstorm die eraan komt, brengt de broodnodige neerslag met zich mee, zodat alles weer kan gaan groeien en bloeien. De dreigende lucht op deze foto doet denken aan de luchten van de oude meesters.

fotowedstrijd-landschappen-2-Marja-Altena

Categorie Landschappen 2e prijs
‘Zonsondergang boven de Nijl’ van Marja Altena

Een mooie foto van een zonsondergang boven de Albertnijl, genomen vanaf onze accommodatie Fort Murchison. Ook dit jaar waren er weer veel inzendingen van zonsopkomsten of zonsondergangen. Deze foto sprong er tussenuit. Door de donkere voorgrond ontstaat als het ware een ‘tunnel’, waardoor het oog automatisch naar de zonsondergang getrokken wordt.

fotowedstrijd-landschappen-3-Patrick Verdeyen-8777

Categorie Landschappen 3e prijs
‘Murchison Falls’ van Patrick Verdeyen

Wellicht de meest gefotografeerde waterval van Uganda. Wat deze technisch goede foto interessant maakt, is de witte zigzaglijn die rechts onderin de foto ‘begint’ en ‘eindigt’ bij de waterval. Door het schuimspoor te volgen, kom je bij de veroorzaker uit, de circa 40 meter hoge Murchison Falls.

fotowedstrijd-mensen-1-Ad Verbakel

Categorie Mensen 1e prijs
‘Spelend jongetje’ van Ad Verbakel

Van deze foto word je blij. Niks Gameboy of Powerstation, high tech smartphone of ander geavanceerd apparaat. Slechts een oude fietsband en een stokje doet dit jongetje, ergens tijdens de wandeltocht om Lake Bunyonyi, stralen.

fotowedstrijd-mensen-2-Gaelle_Mensen - Kleindochter begeleidt grootmoeder

Categorie Mensen 2e prijs
‘Kleindochter en grootmoeder’ van Gaelle Peters

Een intrigerende foto. Een kleindochter die haar blinde grootmoeder door middel van een stok leidt. Wat de foto extra interessant maakt, is de aanwezigheid van een klein kind op de rug van het meisje. Is het haar kind of is het haar broertje of zusje waarvoor ze moet zorgen?

fotowedstrijd-mensen-3-Debby Muis_8

Categorie Mensen 3e prijs
‘Ranger’ van Debby Muis

Hoewel ‘losjes’ lopend, is deze ranger alert op zijn omgeving. Tijdens wandelsafari’s begeef je je samen met een ranger in een nationaal park. Omdat je midden tussen de wilde dieren doorloopt, moet de begeleidende ranger altijd op zijn hoede zijn, niet zozeer voor roofkatten, maar meer voor Afrikaanse buffels en nijlpaarden. Het klinkt misschien gevaarlijk, maar een wandelsafari is één van de puurste vormen om kennis te maken met de Afrikaanse natuur.

fotowedstrijd-dieren-1-Debby Muis

Categorie Dieren 1e prijs
‘Berggorilla’ van Debby Muis

Uiteraard zijn er ook dit jaar weer veel foto’s van berggorilla’s ingezonden. Deze winnende foto is anders: een voorbeeld van een prachtige portretfoto met inhoud. Waarom? Deze foto geeft duidelijk de kracht, maar ook het kwetsbare van de berggorilla weer. Ondanks het feit dat deze zwartrug sterk genoeg is om zijn mannetje te staan, toont hij een open blik en stelt hij zich kwetsbaar en afwachtend op. Trekken we dat door naar de gorilla’s in het algemeen, dan kunnen we alleen maar constateren dat gorilla’s zeer sterke dieren zijn, maar zich nog steeds in een kwetsbare positie bevinden. De rand van de afgrond (lees: uitsterven) is nog steeds (te) dichtbij.

fotowedstrijd-dieren-2-Frank Linssen

Categorie Dieren 2e prijs
‘Leeuwin in boom’ van Frank Linssen

Een foto van een leeuw of leeuwin in een vijgenboom in Ishasha behoort al jaren tot de inzendingen voor de Habari Fotowedstrijd. Deze foto springt eruit. Ondanks de ogenschijnlijk ontspannen houding van de leeuwin is ze alert en houdt ze de fotograaf nauwlettend in het oog. Juist die mix van ontspannen zijn – de hangende poten – en de waakzame blik van de leeuwin maakt deze foto bijzonder.

fotowedstrijd-dieren-3-Jorian-Vermeer-babynijlpaard-en-ijsvogel

Categorie Dieren 3e prijs
‘Nijlpaardkalf en bonte ijsvogel’ van Jorian Vermeer

Een typisch geval van op het juiste moment aanwezig zijn én afdrukken. Het nijlpaardkalf vindt het kennelijk niet prettig dat een bonte ijsvogel, een veel voorkomende ijsvogelsoort in Uganda, op de rug van zijn of haar moeder geland is. Een grappige foto die bovendien ook technisch dik in orde is.