Luxe reis door Oeganda

Luxe Reis door Oeganda

16-daagse individuele reis door Oeganda
vanaf € 4.795,- p.p. (inclusief vliegticket)

Beleef de hoogtepunten van Oeganda!

Vanaf de eerste dag na aankomst in Oeganda ziet u witte neushoorns in Ziwa Rhino Sanctuary en overnacht u meteen daarna aan de rand van een nationaal park.
Gedurende deze prachtige reis door Oeganda zult u kennismaken met de overweldigende natuur van dit land. U ziet de mooiste meren, rivieren, tropisch regenwouden, savannes en vulkanen. U ontmoet onder meer nijlpaarden, antilopen, savanneolifanten, leeuwen, berggorilla’s, chimpansees, nijlkrokodillen en heel veel vogels. Tijdens deze reis overnacht u in de beste en meest luxe lodges en hotels. Deze accommodaties zijn gelegen op de prachtigste locaties, met heerlijke zwembaden (niet overal), uitstekende keukens, mooie kamers en een bekwame staf.

Optie of Prijsopgave
Download Brochure
Boek nu
Wat biedt deze reis?ProgrammaPrijzenDataAccommodatiesParken
Honingzuiger
Murchison Falls
Savanneolifanten

Wat biedt deze reis?

 • Habari Travel organiseert als enige reizen waarbij u zich al vanaf dag 2 in de prachtige natuur van Oeganda bevindt.
 • Overnachten in de beste lodges/hotels ter plekke.
 • Overnachting in het beroemde Travellers Rest Hotel in Kisoro.
 • Alle maaltijden inbegrepen.
 • Vervoer in onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, die aangepast zijn voor optimaal genieten.
 • Reizen met zijn tweeën of met uw eigen gezelschap.
 • Een wandelsafari naar de witte neushoorns van Ziwa Rhino Sanctuary.
 • Gegarandeerd bezoek aan de berggorilla’s in Oeganda (niet bij de prijs inbegrepen).
 • Chimpanzee Tracking in Kibale National Park en Kyambura Gorge (deze laatste activiteit is optioneel).
 • Bezoek aan de savanneparken Murchison Falls National Park, Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park.
 • Game drives in bovengenoemde parken en onvergetelijke boottochten op de Nijl en het Kazinga Channel.
 • Kans op 13 primaatsoorten in de tropische regenwouden van Kibale National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga Gorilla National Park (optioneel).
 • Optionele beklimming van de Virungavulkanen.
 • Honderden vogelsoorten: Oeganda is een waar vogelparadijs.
 • Het gratis boek Op het spoor van de berggorilla, geschreven door Marcel van Rooijen. Dit boek bevat veel informatie over het leven van de berggorilla plus tips voor de Gorilla Tracking en het fotograferen in het tropische regenwoud.
 • Het gratis boek Eenvoudige veldgids voor Oeganda. In deze door Marcel van Rooijen geschreven veldgids, vindt u informatie over de meest algemene diersoorten die u tijdens uw reis in Oeganda kunt zien.
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.
 • Deze reis is singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!
Gorilla Valley Lodge
Travellers Rest Hotel

Overnachten in Oeganda

Gedurende deze reis overnacht u in de beste en meest luxe lodges en hotels van Oeganda.

In Bwindi en Kisoro hebben we gekozen voor de sfeervolle middenklasse accommodaties van Nature Lodges. Waarom? Gorilla Valley Lodge bevindt zich op een unieke locatie aan de rand van het tropisch regenwoud van Bwindi Impenetrable National Park. De berggorilla’s komen hier soms om te rusten en te eten!

Travellers Rest Hotel, gelegen in het kleine stadje Kisoro, heeft een meer dan 60 jarige historie en bood onderdak aan bekende gorillaonderzoekers als George Schaller en Dian Fossey. Nu fungeert Travellers Rest Hotel vaak als verblijf voor de Gorilla Doctors.

Wilt u ook in Kisoro of Bwindi in een luxueuze accommodatie verblijven, dan is dat uiteraard mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Groene Hart van Afrika kaartje
Karuma Falls
Victorianijl
Colobussen
Buffel
Gorilla Tracking
Bosbokken
Wandelsafari

Reisprogramma

Dag 1
Vlucht Amsterdam/Brussel naar Entebbe
Aankomst in Entebbe

Uw reis begint! In de avond arriveert u op Entebbe International Airport. Een korte rit van circa 15 minuten brengt u naar het Airport Guesthouse, één van de 8 accommodaties van Habari Travel en Nature Lodges, waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 2
Entebbe – Murchison Falls National Park

Vandaag vertrekken we voor een lange, maar mooie tocht naar Murchison Falls National Park. Halverwege de reis brengt u een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier gaat u samen met een ranger op zoek naar witte neushoorns. Na de lunch passeren we de machtige Karuma Falls en bereiken we in de middag Murchison Falls National Park. U brengt de komende drie nachten door in de Paraa Lodge.

Dag 3
Murchison Falls National Park

De dag begint met een game drive in Murchison Falls National Park, gevolgd door een boottocht op de Victorianijl naar de 45 meter hoge Murchison Falls. Na de boottocht rijdt u al game drivend terug naar de lodge.

Het is mogelijk om onder begeleiding een ongeveer een uur durende wandeling naar de top van de Murchison Falls te maken (onder voorbehoud van beschikbaarheid boot en indien het binnen het tijdschema past). U wordt boven opgewacht door uw chauffeur/gids. Deze optionele excursie moet van tevoren geboekt worden. Meer informatie vindt u in onze downloadbare interactieve brochure.

Dag 4
Murchison Falls National Park

Vanochtend vroeg maakt u een boottocht naar de Nijldelta, waar de Victorianijl uitmondt in het Albertmeer. In de namiddag volgt nog een game drive.

Dag 5
Murchison Falls National Park – Kibale Forest

U vertrekt vandaag naar hét primatencentrum van Oeganda, Kibale Forest. Na een lunchstop in Fort Portal rijden we door naar de Primate Lodge of de Ndali Lodge waar u twee nachten zult verblijven.

Dag 6
Kibale National Park

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de permits heeft u ’s ochtends of ’s middags een Chimpanzee Tracking, waarbij u onder begeleiding van rangers op zoek gaat naar één van onze naaste verwanten, de chimpansee. U maakt vooraf of aansluitend aan de Chimpanzee Tracking de Bigodi Swamp Walk, een prachtige wandeling door een papyrusmoeras en kleinschalig landbouwgebied. Hier maakt u kans om verschillende kleine primatensoorten te zien.

In afwijking van het normale dagprogramma is het ook mogelijk om een hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, een chimpanseegroep te volgen, de zogenaamde Chimpanzee Habituation Experience (onder voorbehoud van beschikbaarheid permits). Bij deelname aan deze optionele activiteit vervallen de standaard Chimpanzee Tracking en de Bigodi Swamp Walk. Meer informatie vindt u in onze downloadbare interactieve brochure.

Dag 7
Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

We vertrekken naar Queen Elizabeth National Park en passeren onderweg de evenaar. Al game drivend bereiken we de Mweya Lodge of de Katara Lodge, uw onderkomen voor de komende drie nachten.

In afwijking van het standaardprogramma kunt u op dag 7 (in de namiddag) of dag 8 (in de ochtend) in Queen Elizabeth National Park een ongeveer drie uur durende begeleide wandeling maken naar de chimpansees in Kyambura Gorge (onder voorbehoud van beschikbaarheid permits). Bij deelname aan deze optionele activiteit vervalt een game drive uit het standaard programma. Meer informatie vindt u in onze downloadbare interactieve brochure.

Dag 8
Queen Elizabeth National Park

Vanochtend vroeg beginnen we met een game drive. In de namiddag maakt u een onvergetelijke boottocht op het Kazinga Channel.

Dag 9
Bwindi Impenetrable National Park

Vandaag staat Ishasha op het programma. Ishasha is bekend om zijn leeuwen die in enorme vijgenbomen klimmen om te relaxen. Ook gebruiken de leeuwen de bomen als uitkijkpost om naar prooidieren te speuren.

Dag 10
Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi

Op deze dag verlaten we Queen Elizabeth National Park en vertrekken we naar Kisoro. Tijdens de tocht passeren we Lake Bunyonyi en heeft u een schitterend uitzicht op het Virungamassief, een keten van vulkanen gelegen in Rwanda, Oeganda en DR Congo. U overnacht in het beroemde Travellers Rest Hotel (in het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken worden naar Gorilla Valley Lodge).

Na de lunch bestaat de mogelijkheid om een niet al te zware 14 km lange wandeling te maken over een lokaal weggetje dat u langs de oevers van Lake Bunyonyi en door de heuvels boven het meer voert. Dit is onder voorbehoud dat het binnen het tijdschema past. Deze activiteit dient van tevoren aangemeld te worden.

Dag 11
Bwindi Impenetrable National Park

De dag waar u waarschijnlijk al lang naar uitgekeken heeft. Vandaag gaat u de berggorilla’s ontmoeten! In groepjes van maximaal acht personen gaat u onder begeleiding van rangers op zoek naar de ‘gentle giants’. Eenmaal gevonden mag u er een uur bij blijven. De rest van de dag kunt u naar wens doorbrengen.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits is de Gorilla Tracking op de 14e of 15e dag.

In afwijking van het normale dagprogramma is het in Bwindi Impenetrable National Park ook mogelijk om vier uur lang met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, een nog niet volledig gehabitueerde berggorillafamilie te volgen (onder voorbehoud van beschikbaarheid permits). Bij deelname aan deze optionele activiteit vervalt de standaard Gorilla Tracking. Meer informatie vindt u in onze downloadbare interactieve brochure.

Dankzij onze uitstekende contacten in Oeganda kunnen we van tevoren gorilla permits voor de standaard Gorilla Tracking inkopen. Mochten er onverhoopt geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Dag 12
Kisoro

Op deze dag heeft u een ‘vrije’ dag die u naar wens kunt invullen.
U kunt ervoor kiezen om de dag in de mooie tuin van het Travellers Rest Hotel door te brengen, maar u kunt er ook voor kiezen om een of meer activiteiten te boeken.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van optionele activiteiten in en rond Kisoro.

Dag 13
Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park

Vandaag vertrekken we naar Lake Mburo National Park. Na een lunch in het Igongo Cultural Centre bereiken we uw verblijf voor de nacht, Mihingo Lodge, prachtig gelegen binnen de grenzen van het nationale park.
Na aankomst maken we een game drive in het park.

Dag 14
Lake Mburo National Park – Entebbe

Na een wandelsafari is er een laat ontbijt en rijden we in circa 5 uur naar Entebbe, waar ons eigen Airport Guesthouse op u wacht. Onderweg stoppen we op de evenaar, waar u kunt lunchen. Ook is er gelegenheid om de souvenirwinkeltjes te bekijken.

Dag 15
Vlucht Entebbe naar Amsterdam/Brussel

Omdat u pas vanavond vertrekt, kunt u vandaag diverse optionele activiteiten ondernemen in of rond Entebbe. Ook kunt u ervoor kiezen om deze dag lekker in de weelderige tuin van het Airport Guesthouse door te brengen.
Na het diner in het Airport Guesthouse wordt u naar het Entebbe International Airport gebracht voor de terugvlucht.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van optionele activiteiten in en rond Entebbe.

Dag 16
Aankomst in Amsterdam/Brussel

U komt vroeg in de ochtend aan in Amsterdam of Brussel.

Een uitgebreide beschrijving van het reisprogramma van de Luxe Reis door Oeganda kunt u vinden in onze downloadbare interactieve brochure.

Overzicht prijzen

Singles toeslag: € 735,- p.p.

Zonder ticket
2 personen
Zonder ticket
4 personen
Met ticket SN
2 personen
Met ticket SN
4 personen
Met ticket KLM
2 personen
Met ticket KLM
4 personen
€ 4.495,-€ 4.095,-€ 5.195,- € 4.795,-€ 5.295,-€ 4.895,-
 • De individuele reis Luxe Reis door Oeganda kan op iedere dag van de week starten.
 • Minimaal 2 personen.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon. De prijs met vliegticket is gebaseerd op het goedkoopste ticket! Als dat niet meer beschikbaar is, moet er een ticket met een duurder tarief geboekt worden en zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen. U wordt hier vooraf over geïnformeerd.
 • KLM vliegt 7 dagen per week op Oeganda.
 • Brussels Airlines vliegt alleen op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag op Oeganda.
 • De prijs voor een ticket in het hoogseizoen is afhankelijk van de boekingsklasse.
  Hoogseizoen KLM: 6 juli t/m 17 augustus 2020 en 23 t/m 26 december 2020.
  Hoogseizoen Brussels Airlines (SN): 23 juni t/m 15 augustus 2020 en 16 t/m 31 december 2020.

Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De ticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daardoor invloed hebben op de totale reissom.

Groene Hart van Afrika is singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze reisbeschrijving hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden.
De prijzen zijn in november 2019 samengesteld op basis van de toen beschikbare informatie. Tussentijds kunnen zich veranderingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Dit kan invloed hebben op de totale reissom. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Disclaimer

Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld boottochten, city tours en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Inclusief in de reis

 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop in Kigali, Rwanda).
 • Alle vervoer volgens het programma.
 • Alle entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Alle niet-optionele excursies in het programma.
 • Alle overnachtingen op basis van volpension.
 • Oegandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Exclusief in de reis

 • Visum Oeganda US$ 50 p.p. Het visum moet vooraf via elektronische weg aangevraagd en per creditcard betaald worden. Klik hier voor meer informatie.
 • Visum bij bezoek aan Rwanda. Indien u ook Rwanda wilt bezoeken, kunt u het beste een East African Tourist Visa aanvragen voor Oeganda en Rwanda – US$ 100 p.p.
 • Mineraalwater, er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p.p.d.
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  • Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p.p.d.
  • Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit: US$ 600 p.p. (vanaf 1 juli 2020: US$ 700 p.p.)
  (Let op: de datum waarop de Gorilla Tracking plaatsvindt is bepalend en niet de startdatum van de reis).
 • Eventuele hoogseizoentoeslag vliegticket.
 • Toeslag vliegticket als het goedkoopste ticket niet meer beschikbaar is – boek tijdig!
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Nog wat dagen over?

Klik dan hier voor de mogelijkheden van een verlenging aan het einde van uw reis in Entebbe, Rwanda of Zanzibar.

Vertrekdata

Vertrekdata

Doordat de Luxe Reis door Oeganda een individuele reis is, kan de vertrekdatum zelf gekozen worden.

De accommodaties waar u gaat overnachten

Gedurende deze reis overnacht u in de beste en meest luxe lodges en hotels van Oeganda.

In Bwindi en Kisoro hebben we gekozen voor de sfeervolle middenklasse accommodaties van Nature Lodges. Waarom? Gorilla Valley Lodge bevindt zich op een unieke locatie aan de rand van het tropisch regenwoud van Bwindi Impenetrable National Park. De berggorilla’s komen hier soms om te rusten en te eten!

Travellers Rest Hotel, gelegen in het kleine stadje Kisoro, heeft een meer dan 60 jarige historie en bood onderdak aan bekende gorillaonderzoekers als George Schaller en Dian Fossey. Nu fungeert Travellers Rest Hotel vaak als verblijf voor de Gorilla Doctors.


Wilt u ook in Kisoro of Bwindi in een luxueuze accommodatie verblijven, dan is dat uiteraard mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Airport Guesthouse Entebbe

Paraa Lodge

Primate Lodge

Ndali Lodge

Mweya Lodge

Katara Lodge

Travellers Rest Hotel

Gorilla Valley Lodge

Mihingo Lodge

De nationale parken die u tijdens Luxe Reis door Oeganda gaat bezoeken

Oeganda is een land met een enorme rijkdom aan flora en fauna. Met meer dan 300 zoogdiersoorten en bijna 1.100 vogelsoorten komt u, de Habarireiziger, volledig aan uw trekken. En vergeet u vooral niet de grote aantallen vlinders, insecten, reptielen, amfibieën, bomen, struiken en planten, die u eveneens in het natuurrijke Oeganda kunt tegenkomen. Oeganda heeft tien nationale parken binnen haar grenzen, plus zeven zogenaamde wildlife reserves.

Tijdens de 16-daagse individuele reis Luxe Reis door Oeganda bezoekt u onder begeleiding van uw chauffeur/gids en/of rangers de volgende vijf nationale parken:

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National park is het oudste en grootste nationale park van Oeganda en maakt deel uit van de Murchison Falls Conservation Area. Het savannepark wordt doorsneden door de Victorianijl die uitmondt in het Albertmeer en daarna doorgaat als de Albertnijl.

Het park herbergt vele zoogdiersoorten, waaronder gevlekte hyena, gestreepte jakhals, savanneolifant, kob, defassa waterbok, lelwel hartebeest, leeuw, luipaard, jachtluipaard, groene meerkat en groene baviaan.

Murchison Falls National Park herbergt Afrika’s grootste populatie van de ernstig bedreigde Rothschilds giraffe.

Het park kent ook een grote hoeveelheid vogelsoorten en Oeganda’s grootste populatie nijlkrokodillen.

Kibale National Park

Kibale National Park

Kibale National Park is ‘the place to be’ voor iedereen die geïnteresseerd is in grote en kleine primaten. De bekendste bewoners van dit prachtige en ongerepte laaglandoerwoud zijn uiteraard de chimpansees, waarvan een deel van de populatie te bezoeken is door middel van een Chimpanzee Tracking.

Ook voor kleine primaten is Kibale National Park interessant. Groene baviaan, roodstaartmeerkat, bergmeerkat, oostelijke franjeaap en diadeemmeerkat zijn soorten die u er kunt tegenkomen, vaak aan de rand van het oerwoud.

Houdt echter ook de bomen op onze accommodatie Kibale Forest Camp in de gaten. Vaak verblijven hier rode franjeapen.

En houdt u van vogels? Ook dan is een bezoek aan Kibale National Park de moeite meer dan waard.

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een uitgestrekt savannepark dat in tweeën gesneden wordt door het Kazinga Channel, een natuurlijk kanaal tussen Lake George en Lake Edward.

In Queen Elizabeth National Park vindt u de grootste nijlpaardenpopulatie van Oeganda. Tijdens de boottocht op het Kazinga Channel krijgt u deze dieren dan ook veelvuldig te zien. En houdt u bij deze tocht uw verrekijker of camera bij de hand, want u zult nog veel meer zoogdieren zien en veel vogels, waaronder de imposante Afrikaanse zeearend met zijn karakteristieke witte kop en borst.

De Kasenyisector wordt gedomineerd door de kob, een stevig gebouwde antilopensoort die daar in grote aantallen voorkomt. Andere soorten die u er kunt aantreffen zijn bosbokken, defassa waterbokken, savanneolifanten en wrattenzwijnen.

Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Het ongerepte bergregenwoud van Bwindi Impenetrable National Park is één van de gebieden in Oeganda waar de zeldzame en ernstig bedreigde berggorilla leeft. Het bezoek aan deze ‘gentle giants’, is voor vele Habarireizigers het hoogtepunt van hun reis door Oeganda.

Behalve de berggorilla kent Bwindi nog een groot aantal interessante dieren zoals de schuwe bosolifant, diverse kleine primatensoorten en verschillende duikers (kleine antilopen).

Naast vele oerwoudvogels als de Rwenzori Toerako, de Grauers breedbek en verschillende honingzuigersoorten, kun je in Bwindi meer dan 200 vlindersoorten tegenkomen, waaronder de grootste vlinder van Afrika, de Papilio antimachus (Eng: African Giant Swallowtail) met een spanwijdte van 18 – 23 cm.

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park

Hoewel één van de kleinste nationale parken van Oeganda, is Lake Mburo National Park de laatste jaren steeds meer een park van betekenis geworden. Naast het feit dat Lake Mburo National Park het enige nationale park in Oeganda is waar u impala’s kunt vinden, is het tevens een park waar de aantallen wilde dieren nog steeds toenemen. Niet alleen door afspraken met de lokale veehouders en het tegengaan van stroperij, maar ook door het rooien van een groot aantal acacia’s die het oorspronkelijke savannegebied dreigden te verstikken.

Elandantilopen, steppezebra’s, wrattenzwijnen en Rothschilds giraffen kunnen op vaak korte afstand gezien worden.

Van de vele vogels is de bijzondere schoenbekooievaar in het enorme moeras in het centrum van het park één van de wonderlijkste verschijningen.

Scroll naar top