Travellers Rest Hotel

Travellers Rest Hotel is één van de oudste hotels in Oeganda en het heeft dan ook een indrukwekkende geschiedenis. Het hotel is namelijk beroemd geworden door de eerste eigenaar: Walter Baumgärtel. Hij stond aan de basis van het gorillatoerisme en wordt ook wel de vader ervan genoemd. Kort na de bouw werd dit hotel al snel een ontmoetingsplaats voor geïnteresseerden in de berggorilla. In 1999 is Travellers Rest Hotel volledig gerenoveerd, maar de oorspronkelijke charme is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Het ligt vlak buiten Kisoro en vanaf hier kunt u genieten van adembenemdend uitzicht op de Virunga-vulkanen.

Travellers Rest Hotel in een oogopslag

Ligging: aan de rand van Kisoro; op korte afstand van Mgahinga Gorilla National Park
Aantal kamers met eigen sanitair: 10 plus 1 suite
Restaurant: JA
Bar: JA
Zwembad: NEE
Wifi: JA

Restaurant en bar van het Travellers Rest Hotel

In het hoofdgebouw van Travellers Rest Hotel vindt u ons restaurant en de geweldige lounge met een groot haardvuur. Dit is de perfecte plek om tot rust te komen na een dag vol belevenissen. Wanneer u het te warm vindt bij het haardvuur kunt u in de tuin plaatsnemen, compleet met uitzicht op de Virunga-vulkanen. In het restaurant kunt u van het 4-gangendiner genieten, waarbij de hoofdgang uit een buffet bestaat. Er worden daarvoor veel producten uit de vruchtbare omgeving gebruikt.

Optie 1 en 2: kamer

Het hotel bestaat uit 12 kamers met eigen badkamer, smaakvol ingericht met een unieke selectie Congo-kunst. De ruime kamers kijken uit op een goed verzorgde binnentuin en hebben de magische Virunga-vulkanen op de achtergrond.

Beroemde gasten in het Travellers Rest Hotel

Eén van de beroemdste gasten is nog altijd Dian Fossey. Dian noemde Travellers Rest haar tweede thuis. Zij was dan ook vaak te gast in dit hotel. Bovendien zijn wij ‘apetrots’ dat de dierenartsen van het Mountain Gorilla Rescue Team ons hotel vaak als basis gebruiken.

Alle accommodaties in eigen beheer

Travellers Rest Hotel en alle andere lodges en hotels waar u tijdens onze reizen verblijft, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045

Daarom kiest u voor Habari Travel

Of u nu voor de eerste keer te gast bent in ‘de Parel van Afrika‘ of niet. Met Habari Travel wordt een Oeganda reis een onvergetelijke én betaalbare ervaring.

Spannend, indrukwekkend en uitdagend. U zult ogen en oren te kort komen dankzij de unieke rijkdom aan natuur en cultuur in Oeganda.

Met meer dan 20 jaar ervaring, eigen accommodaties, een eigen wagenpark en bijna 200 Oegandese werknemers helpen wij u uw droom te verwezenlijken.

Lees meer over Habari Travel