Reizen naar Oeganda

Als enige échte Oeganda specialist stellen wij ons prachtige land graag aan u voor. Habari Travel heeft al 20 jaar een eigen kantoor in Kampala. Dat geeft ons de luxe om u alles van dit prachtige land te laten zien. Heeft u er altijd al van gedroomd om een mooie safarireis naar Afrika te maken? Dan is een reis naar Oeganda de manier om die droom uit te laten komen.

Omdat de Coronatijd al zoveel veranderingen heeft gebracht, blijven onze scherpe reisprijzen gelijk. Dus neem alvast vrijblijvend een optie op een reis of boek nu een reis in 2021 voor de prijs van 2020! (prijs vliegticket is wel onder voorbehoud).

Waarom naar Oeganda reizen?

Oeganda heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot één van de veiligste landen van Afrika. Toch is het niet zo toeristisch als andere Afrikaanse landen, terwijl het minstens net zo veel te bieden heeft. Door de Nijl en de grote meren die zich in Oeganda bevinden, is het een groen en waterrijk land. Er is dan ook een grote diversiteit aan flora en fauna te vinden. Die diversiteit is overal in het landschap terug te zien: van prachtige savanneparken als Murchison Falls en Queen Elizabeth tot jungleparken als Bwindi Impenetrable National Park. Het kan zomaar zijn dat u na een paar uur rijden al in een hele andere omgeving bent.

Het is mogelijk om de big seven te spotten, maar natuurlijk is het bezoek aan de berggorilla’s de belangrijkste reden om naar Oeganda te reizen. Veel reizigers die oog in oog zijn komen te staan met deze gentle giants beschrijven het als een unieke ervaring. Tevens is het mogelijk om Chimpansees en vele andere primaten te ontmoeten, maar er zijn ook veel bijzondere kleine dieren. Zo telt Oeganda meer dan 1.000 soorten vogels.

Habari Travel is singlevriendelijk en thuis in Oeganda

Met een eigen kantoor in de hoofdstad Kamapa, kunnen we belangrijke contacten onderhouden met lokale instanties, zoals de Uganda Wildlife Authority. Deze uitstekende contacten zorgen ervoor dat we onder andere gorilla permit garantie hebben. Mochten we om welke reden dan ook toch geen gorilla permit voor u kunnen regelen, geven wij het geld hiervoor terug.

In samenwerking met Nature Lodges bieden we 8 accommodaties aan verspreid over het land. Dat betekent dat u tijdens uw vakantie in Oeganda zult slapen op de meest bijzondere plekken. Soms letterlijk aan de rand van een nationaal park. Onder het genot van de heerlijke gerechten uit onze uitstekende keuken kunt u genieten van de dieren die langslopen. Elke accommodatie is kleinschalig opgezet en wordt gerund door de lokale bevolking. Omdat alle accommodaties in bezit zijn van Habari Travel zelf, betaalt u geen singletoeslag als u alleen reist.

Uw gids en chauffeur tijdens de reis is uiteraard ook Oegandees. Hij of zij weet alles over de parken, dieren, lokale gebruiken en de verkeersregels. De jeeps waarin u in Oeganda reist zijn in bezit van Habari Travel. We reizen standaard in kleine groepen, zodat iedereen een zitplek bij het raam heeft. Tijdens de game drives gaat het dak open, zodat u veel bijzondere dieren kunt spotten.

Onze reizen naar Oeganda

Standaard biedt Habari Travel 6 reizen aan, waarvan drie groepsreizen. De meest geboekte en meest uitgebreide daarvan is de Parel van Afrika. In deze 19-daagse safari zult u kennismaken met alle hoogtepunten van Oeganda. Dit is tevens de enige reis die Kidepo Valley National Park aandoet. Een bijzonder savannepark in het noorden van het land. Voor wie minder tijd heeft om van Oeganda te genieten, bieden we de 14-daagse reis Natuurlijk Oeganda en de 9-daagse reis Kort Afrikaans aan. Natuurlijk slaan we de gorilla tracking bij geen enkele reis over.

Naast groepsreizen, kunt u ook individuele reizen maken met Habari Travel. U kunt dan met uw eigen gezin of met vrienden genieten van een mooie safari, terwijl onze chauffeurs u de hoogtepunten van Oeganda laten zien. De 16-daagse individuele reis Groene Hart van Afrika brengt u langs al die hoogtepunten. Tijdens deze safari slaapt u in Habari’s eigen accommodaties. Wenst u accommodaties met wat meer luxe? Dan kunt u de 16-daagse luxe reis door Oeganda boeken. Vaak hebben deze accommodaties ook een zwembad. Ten slotte kunt u twee van de mooiste landen van Oost-Afrika combineren met onze 22-daagse reis Langs de Afrikaanse evenaar. Naast Oeganda bezoekt u dan ook Tanzania.

Zit uw droomsafari er niet tussen of heeft u speciale wensen? Dat is geen probleem. Habari Travel is niet voor niets de enige échte Oeganda specialist. Dankzij onze uitstekende contacten en jarenlange ervaring, kunnen wij uw droomvakantie ook als maatwerkreis uitvoeren.

Verlengingen in Entebbe, Rwanda of Zanzibar

Een reis door Oeganda is een fantastische beleving, maar u doet ook veel nieuwe indrukken op. We raden reizigers dan ook altijd aan om voor of na de safari nog wat extra nachten in Entebbe te boeken. U verblijft daar in onze comfortabele accommodatie Airport Guesthouse Entebbe waar u even kunt acclimatiseren of optionele activiteiten kunt boeken. Het is eveneens mogelijk om aan het einde van uw vakantie een verlening te boeken naar Zanzibar. Hier kunt u even bijkomen op de witte stranden met azuurblauw water.

Naast verlengingen voor en na de safari, biedt Habari Travel ook tijdens de reis een verlenging aan. Bij groepen groter dan 4 personen is het mogelijk om een korte verlenging te boeken naar Rwanda. Dit land kent een veelbesproken geschiedenis, maar ook prachtige natuur. Rwanda is totaal anders dan Oeganda en zeker de moeite waard!

Uw droomreis naar Oeganda boeken?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Scroll naar top