Wandeling langs de grens met de Democratische Republiek Congo

Een bijzondere activiteit in Oeganda is de borderwalk. Dat is een wandeling die u zal voeren langs de grenzen van verschillende landen: in dit geval Oeganda en de Democratische Republiek Congo. Deze voert u dwars door het Mgahinga Gorilla National Park. Een mooie ervaring waarbij u zich volledig omringd door de prachtige natuur en wilde dieren van het land Oeganda. Voor iedereen die een reis naar Oeganda met Habari Travel maakt, is een borderwalk een echte aanrader!

De borderwalk in Oeganda

In het begin van de borderwalk gaat u richting de uitgedoofde vulkaan Sabyinyo. Deze vulkaan ligt op de grens van Oeganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Eenmaal aan de voet van de ooit machtige vulkaan, gaat u naar rechts, richting de grens van de Democratische Republiek Congo. Bij de grens aangekomen, wordt er een korte pauze ingelast. U kunt een foto nemen bij het bordje met daarop de Congolese grens. Als u achter het bordje staat, bent u in principe in Congo geweest. Helaas zult u niet veel van Congo kunnen zien. Wanneer u namelijk verder loopt langs de grens, zullen dichte bamboebossen u grotendeels het zicht ontnemen. Toch is de borderwalk tussen Oeganda en de Democratische Republiek Congo een prachtige tocht. Het nationaal park waarin u langs de grenst loopt, is van adembenemende schoonheid, waar u vele vogelsoorten kunt tegenkomen. Een voorbeeld is de Rwenzori toerako of de zwarte bijeneter. U heeft ook de kans om andere wilde dieren te zien, zoals wilde gorilla’s. De dieren van het nationaal park zullen geen gevaar vormen, maar toch zijn er voor de veiligheid gewapende rangers mee. Zo kunt u tijdens de borderwalk volledig ontspannen en genieten van de natuur van Oeganda! 

Duur en zwaarte van de borderwalk in Oeganda

De borderwalk in Oeganda is een ongeveer 5 uur durende wandeling van gemiddelde zwaarte. Er zijn een paar heftige stukken in de borderwalk die zwaar kunnen zijn. Dat komt omdat u geen paden volgt, maar net als bij de gorilla– en golden monkey tracking de wissels van dieren volgt. Deze wissels zijn vaak gemaakt door bosolifanten. Hierdoor is het pad soms mooi plat en aangestampt, maar kan het ook overhoopt gehaald zijn. De grond kan verzakt zijn door het gewicht van de reuzen of er liggen boomstammen op het pad die de bosolifanten uit de grond hebben getrokken. Dit kan het moeilijker maken, maar ook leuker! De borderwalk voelt dan meer als een uitdaging en u bevindt zich echt in de natuur van Oeganda. Wij kunnen wel vertellen dat iedereen met een gemiddelde conditie deze route zonder grote problemen kan volbrengen.

Wilt u het met eigen ogen zien?

Misschien dat u geïnspireerd ben om voor Oeganda te kiezen. Boek dan uw reis naar Oeganda bij Habari Travel. Neem uw fototoestel mee, want u zult gegarandeerd mooie foto’s willen maken waar u bij thuiskomst in geuren en kleuren over kunt vertellen!