Kidepo Savannah Lodge

Kidepo Savannah Lodge

Kidepo Savannah Lodge is onze meest recente aanwinst. De lodge bevindt zich op slechts een steenworp afstand van Kidepo Valley National Park en is gebouwd op een heuvel genaamd ‘Kawalokol’, dat in de lokale Karamojongtaal ‘heuvel van de grot’ betekent. Vanaf deze heuvel heeft u een adembenemend uitzicht over de Narusvallei die deel uitmaakt van Kidepo Valley National Park.
Regelmatig kunt u savanneolifanten, Afrikaanse buffels, defassa waterbokken en oribi’s voorbij zien trekken. In de schemering, nacht en vroege ochtend heeft u kans op gestreepte jakhalzen en kunt u leeuwen horen brullen en gevlekte hyena’s horen ‘lachen’.
Uiteraard vliegen er ook verschillende vogelsoorten rond, van waaierstaartraven tot geelsnavelwouwen, kleine torenvalken en verschillende zangvogels. Als u goed luistert kunt u ’s nachts de Afrikaanse dwergooruil horen roepen.

Kidepo Savannah Lodge

Kidepo Savannah Lodge in een oogopslag

  • Ligging: op zeer korte afstand van Kidepo Valley National Park
  • Aantal ‘lazy camping’ tenten met gedeeld sanitair: 9
  • Aantal kamers met eigen sanitair: 12
  • Restaurant: JA
  • Bar: JA
  • Zwembad: NEE
  • Wifi: NEE
  • Activiteiten: game drives en nature walks in het nationale park, bezoek aan heetwaterbronnen, bezoek aan een Karamojongdorp.
Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge

Restaurant, bar en lounge

Ons restaurant, de bar en de zeer ruime lounge bevindt zich op het hoogste punt van de Kawalokolheuvel. Hier kunt u vanaf een comfortabele bank genieten van het geweldige uitzicht op Kidepo Valley National Park, uiteraard voorzien van een heerlijk warm of koud drankje. De maaltijden zijn zoals u van ons mag verwachten: gevarieerd en erg smakelijk.

Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge

Optie 1: ‘Lazy camping’ met gedeeld sanitair

Kidepo Savannah Lodge beschikt over 8 ‘lazy camping’ tenten. Uw volledig ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen, staat onder een warmtewerend afdak om u te beschermen tegen de hitte van de zon. De tenten zijn voorzien van muskietengaas.
Het gedeelde sanitair van de camping bevindt zich op een steenworp afstand van de tenten en bestaat uit aparte toiletten en douches.
Alle ‘lazy camping’ tenten liggen aan de rand van de Kawalokolheuvel met uitzicht op de Narusvallei en hebben een zitje buiten de tent.

Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge
Kidepo Savannah Lodge

Optie 2: Safaritent met eigen sanitair

Kidepo Savanna Lodge beschikt over 8 ‘kamers’. Deze kamers zijn zeer ruime en luxe safaritenten, elk met een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Alle tenten zijn voorzien van stevig muskietengaas.
Alle luxe safaritenten liggen aan de rand van de Kawalokolheuvel met uitzicht op de Narusvallei en hebben een zitje buiten de tent.

Scroll naar top