Zanzibar

Zanzibar is een idyllisch eiland voor de kust van Tanzania, met witte stranden, azuurblauw water, heerlijke temperaturen, lekker eten en veel bezienswaardigheden. Als u nog een paar dagen over heeft na uw reis door Oeganda, kunt u hier heerlijk bijkomen van alle nieuwe indrukken en ervaringen. Op Zanzibar kunt u veel activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een auto of fiets huren om er zelf op uit te trekken, een bezoek brengen aan de spice market in Stone Town of zwemmen met schildpadden en dolfijnen. Ook een bezoek aan Jozani Chwaka Bay National Park is de moeite waard. Hier kunt u de Zanzibarfranjeaap vinden, een apensoort die alleen op Zanzibar voorkomt. Maar lekker luieren op het strand is natuurlijk ook een optie!

Wij raden aan om deze verlenging met ons kantoor in Nederland af te stemmen, omdat hiervoor aparte vluchten geboekt moeten worden. Ook voor de actuele prijzen kunt u bij ons terecht. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Over Zanzibar

Het Tanzaniaanse Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika. Het is een vrij vlak eiland met hier en daar een paar heuvels. Het eiland is 100 km lang en 35 km breed en kent prachtige parelwitte stranden met palmbomen. De bekendste stad op Zanzibar is Stone Town, een pittoresk stadje met nauwe straatjes, oude huizen, moskeeën, bazaars en restaurants waar u allerlei lokale specialiteiten kunt eten. Op het eiland kunt u een spicetour maken. Daarnaast is een bezoek aan de voormalige slavenmarkt indrukwekkend en daarom meer dan de moeite waard. In Tanzania is Swahili de officiële taal, maar met Engels, Frans en Portugees kunt u zich goed verstaanbaar maken.

Zanzibar

Weer en klimaat

Zanzibar heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de 24 en 28 graden. Gedurende het hele jaar kunnen er buien vallen, waarbij de meeste regen in april en mei valt.

Flora en fauna

Zanzibar was vroeger voor een groot deel bedekt met oerwoud. Helaas is door houtkap een groot gedeelte vernietigd, waardoor unieke dieren zijn uitgestorven. Een van die dieren was het Zanzibar luipaard dat alleen op Zanzibar voorkwam. Zanzibar heeft nog wel een unieke apensoort, namelijk de Zanzibarfranjeaap of Kirks rode franjeaap. Andere alleen op Zanzibar voorkomende dieren zijn de Aders duiker en de Zanzibar suni (een kleine antilope). In het water rond Zanzibar leven verschillende zeeschildpadsoorten. Vanwege de oceaan kunt u aan de kust veel zeevogels zien, zoals meeuwen, sterns, pelikanen en fregatvogels. Onder water leven enorme hoeveelheden kleurrijke vissen, maar ook zeezoogdieren als dolfijnen. Een ideale plek dus om te snorkelen. In Kizimkazi kunt u zwemmen met dolfijnen en dat is een ervaring die u nooit meer vergeet. Eén van de bekendste nationale parken van Tanzania is Jozani Forest Reserve.

Zanzibar