Verlenging Rwanda Introductie

Verlenging Rwanda

Land van de Duizend Heuvels

U kunt de 9-daagse groepsreis Kort Afrikaans, 14-daagse groepsreis Natuurlijk Oeganda, 19-daagse groepsreis Parel van Afrika en de 16-daagse individuelen reizen Groene hart van Afrika en Luxe Reis door Oeganda aan het einde uitbreiden met een 4-daagse verlenging in het aangrenzende Rwanda. *

Dit schitterende en bijzondere land van de duizend heuvels kent een rijke en veelbewogen geschiedenis en zal u verrassen met de prachtige natuur van Nyungwe Forest National Park en het Akagera National Park.

Rwanda is echt totaal anders dan Oeganda en zeker de moeite waard!

* Onder voorbehoud dat er voldoende deelnemers zijn.

Wat biedt deze verlenging?ProgrammaPrijzen
Nyungwe
Sunbird

Wat biedt deze verlenging?

 • Vervoer in onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, die aangepast zijn voor optimaal genieten.
 • Bezoek aan Nyungwe Forest National Park (optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs).
 • Kans op vele primaten en vogelsoorten in Nyungwe Forest National Park.
 • Overnachten in eenvoudige accommodaties.
 • Bezoek aan het National Museum in Butare en het Kigali Genocide Memorial Centre (deze optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs).
 • Bezoek aan het savannepark Akagera National Park.
 • Game drives in dit park.

U kunt deze verlenging op het boekingsformulier aangeven.

Nyungwe
Bergbijeneter
Akagera topis
Akagera giraffen

Reisprogramma

Dag 1
Kisoro naar Nyungwe Forest National Park

We vertrekken ‘s ochtends vroeg vanuit Kisoro naar Rwanda om daar aan het einde van de middag aan te komen in het prachtige Nyungwe Forest National Park.
Rond lunchtijd bereiken we het oude universiteitsstadje Butare waar het National Museum van Rwanda is gevestigd en dat u beslist even moet bezoeken. Vanaf Butare is het nog ongeveer twee uur rijden naar Nyungwe Forest, het grootste beschermde bergregenwoud van Afrika. Onderweg geniet u van bijzonder mooie panorama’s.
Aangekomen op de plaats van bestemming, brengt u de nacht door in het guesthouse aan de rand van het park of op de campsite in het oerwoud.

Dag 2
Nyungwe Forest National Park

Vandaag verblijft u de gehele dag in Nyungwe Forest National Park. Nyungwe Forest (1.600 – 3.000 m hoog) is een van de laatste bergregenwouden van Afrika en ligt in het zuiden van Rwanda. In dit zeer uitgestrekte oerwoud (1.000 km2) leven maar liefst 13 verschillende primaatsoorten, waaronder chimpansees, bergmeerkatten en zuidelijke franjeapen.
Ook voor de vogelliefhebber is Nyungwe een waar paradijs: in het park zijn ongeveer 300 vogelsoorten te vinden. 26 hiervan zijn endemisch en komen alleen voor in de Albertine Rift, waar Nyungwe Forest onderdeel van uitmaakt! Verder heeft dit park maar liefst 250 verschillende boomsoorten en meer dan 100 verschillende orchideesoorten.

U kunt kiezen uit verschillende optionele activiteiten, zoals een Canopy Walk door de boomtoppen van het oerwoud, Chimp Tracking, natuur- en vogelwandelingen of een tocht naar de zeldzame gouden meerkatten. Ook een bezoek aan de zuidelijkste bron van de Nijl behoort tot de mogelijkheden. U wordt begeleid door zeer ervaren gidsen.

Dag 3
Nyungwe Forest National Park via Kigali naar Akagera National Park

Vandaag gaat u op reis naar het aan de grens met Tanzania gelegen Akagera National Park, dat zijn naam dankt aan de rivier de Kagera. Deze rivier meandert door een vallei en is verantwoordelijk voor een schitterend landschap van meren, heuvels, moerassen en vlaktes. We passeren de hoofdstad Kigali waar de mogelijkheid bestaat om het indrukwekkende Kigali Genocide Memorial Centre te bezoeken.

Dag 4
Akagera National Park

Deze dag staat volledig in het teken van game drives. In het park ziet u een grote verscheidenheid aan dieren. Onderweg heeft u grote kans om oog in oog te komen staan met savanneolifanten, steppezebra’s en wrattenzwijnen en is het bijna onmogelijk om de Masaigiraffes over het hoofd te zien. Grazende Afrikaanse buffels, rennende topi’s, impala’s en bohorrietbokken maken het aanbod aan grote landdieren compleet. In 2015 respectievelijk 2017 zijn er in het park leeuwen en zwarte neushoorns gereïntroduceerd,. Soorten die er van oudsher voorkwamen, maar na de burgeroorlog volledig verdwenen waren. In en rond de meren zijn veel vogels te vinden en ook nijlkrokodillen en nijlpaarden.

Dag 5
Akagera National Park naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Mburo National Park. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van het noordoosten van Rwanda en het zuidwesten van Oeganda, die geleidelijk overgaan in vlaktes met droog gras waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen. Vanaf de doorgaande asfaltweg naar Kampala slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine maar interessante Lake Mburo National Park, onze volgende bestemming.

Vanaf hier volgen we weer het reisschema van de ‘gewone’ rondreis die u geboekt heeft.

Een uitgebreide beschrijving van het reisprogramma van de verlenging naar Rwanda kunt u vinden in onze downloadbare interactieve brochure.

Overzicht prijzen

Minimum aantal deelnemers: 4

Kosten € 795,- per persoon.

Als wij voor deze verlenging onvoldoende aanmeldingen hebben, laten wij u dit uiterlijk 6 weken vóór vertrek weten.


Inclusief in de verlenging

 • Logies en ontbijt.
 • Vervoer in Rwanda.
 • Game drives.

Exclusief in de verlenging

 • Visum voor Rwanda.
 • Overige maaltijden en drankjes.
 • Optionele activiteiten in Rwanda.
Scroll naar top