U bent hier: Home » Uganda Reizen » Verlengingen » Verlenging Rwanda – Land van Duizend Heuvels

Rwanda - Land van de Duizend Heuvels

4 dagen Rwanda

Boek nu
Optie of prijsopgave

Avontuurlijke verlenging Rwanda - Land van de Duizend Heuvels

U kunt uw 9-daagse reis (Kort Afrikaans), 14-daagse reis (Natuurlijk Uganda), 19-daagse reis (Parel van Afrika) en de individuele reizen door Uganda (Groene Hart van Afrika en Luxe reis door Uganda), aan het einde van de reis, verlengen met een 4-daagse reis in het aangrenzende Rwanda.

Dit schitterende en bijzondere land van de duizend heuvels kent een rijke en veelbewogen geschiedenis en zal u verrassen met de prachtige natuur van Nyungwe Forest National Park en het Akagera National Park.

Rwanda is echt totaal anders dan Uganda en zeker de moeite waard!

singlevriendelijk

Wat biedt deze reis?

 • Vervoer in onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, die aangepast zijn voor optimaal genieten.
 • Bezoek aan Nyungwe National Park (optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs).
 • Kans op vele primaten- en vogelsoorten in Nyungwe National Park.
 • Overnachten in eenvoudige accommodaties of mooie campsites.
 • Bezoek aan het National Museum in Butare en het Kigali Genocide Memorial Centre (deze optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs).
 • Bezoek aan het savannepark Akagera National Park.
 • Gamedrives in dit park.
 • Singlevriendelijk! Singles betalen dezelfde prijs als mensen die met z’n tweeën reizen; singles hebben altijd een eigen kamer of tent.

Bij onvoldoende aanmeldingen voor deze verlenging, laten wij u dit uiterlijk 6 weken vóór vertrek weten.

Reisprogramma

Dag 1: Naar Nyungwe National Park

We vertrekken om 07.30 uur vanuit Kisoro naar Rwanda, om daar aan het eind van de middag het prachtige Nyungwe National Park te bereiken. Rond lunchtijd komen we aan in het oude universiteitsstadje Butare waar het National Museum van Rwanda is gevestigd en dat u beslist even moet bezoeken. Vanaf Butare is het nog ongeveer twee uur rijden naar Nyungwe National Park, het grootste beschermde bergregenwoud van Afrika. Onderweg geniet u van bijzonder mooie panorama’s. Eind van de middag komt u aan op de plaats van bestemming en brengt u de nacht door in het guesthouse aan de rand van het park of op de campsite in het bos.

Reisduur:
ca. 11 uur (inclusief grensformaliteiten)

Accommodatie dag 1
Gisakura Guest House (BB) of kamperen

Dag 2: In Nyungwe National Park

Vandaag verblijft u de hele dag in Nyungwe National Park. Nyungwe National Park (1.600 – 3.000 m hoog) is een van de laatste bergregenwouden van Afrika en ligt in het zuiden van Rwanda. In dit zeer uitgestrekte oerwoud (1.000 km2) leven maar liefst 13 verschillende primatensoorten, waaronder chimpansees, bergmeerkatten en zuidelijke franjeapen. Ook voor de vogelliefhebber is het hier een waar paradijs, want in het park zijn ongeveer 300 vogelsoorten te vinden. 26 hiervan zijn endemisch en komen alleen in de Albertine Rift voor waar Nyungwe National Park onderdeel van uitmaakt! Daarnaast heeft dit park maar liefst 250 verschillende boomsoorten en meer dan 100 verschillende orchideeënsoorten.

Onder leiding van zeer ervaren gidsen kunt u kiezen uit verschillende optionele activiteiten, zoals een canopy walk door de boomtoppen van het oerwoud, chimp tracking, natuur- en vogelwandelingen en een tocht naar de zeldzame gouden meerkatten. Ook een bezoek aan de zuidelijkste bron van de Nijl behoort tot de mogelijkheden. Door deelname aan één of meerdere activiteiten kunt u op intense wijze kennismaken met de ongekende schoonheid van dit unieke Afrikaanse bergoerwoud en haar bewoners.

Optionele activiteiten (niet in de prijs inbegrepen)

 • Chimpansee tracking – ca. US$ 90 p.p.
 • Canopy walk – US$ 60 p.p.
 • Birding tour (halve dag) – US$ 50 p.p.

Bovengenoemde optionele activiteiten zijn slechts enkele van de vele activiteiten die in Nyungwe National Park worden aangeboden. U kunt uw programma zelf samenstellen, waarbij u kunt kiezen voor één activiteit of voor een combinatie van activiteiten. Bijvoorbeeld ’s ochtends de canopy walk en ’s middags een birding tour.

Accommodatie dag 2
Gisakura Guest House (BB) of kamperen

Dag 3: Via Kigali naar Akagera National Park

Vandaag reist u naar het aan de grens met Tanzania gelegen Akagera National Park, dat zijn naam dankt aan de rivier de Kagera. Deze rivier meandert door een vallei en is verantwoordelijk voor een schitterend landschap van meren, heuvels, moerassen en vlaktes. Onderweg passeren we de hoofdstad Kigali waar de mogelijkheid bestaat om het indrukwekkende Kigali Genocide Memorial Centre te bezoeken. We overnachten in een hotel vlakbij het park (ca. 1 uur rijden).

Reisduur:
ca. 10 uur

Accommodatie dag 3
Dereva Hotel (BB)

Dag 4 Gamedrives in Akagera National Park

Deze dag staat volledig in het teken van de gamedrives. In het park ziet u een grote verscheidenheid aan dieren. In tegenstelling tot veel andere Afrikaanse wildparken mag u in het Akagera National Park vrij wandelen. Onderweg heeft u grote kans om oog in oog te komen staan met savanneolifanten, steppezebra’s en wrattenzwijnen en is het bijna onmogelijk om de Masaigiraffes over het hoofd te zien. Grazende kafferbuffels en dartelende topi’s, impala’s en Bohorrietbokken maken het aanbod aan grote landdieren compleet. In en rond de meren vindt u naast prachtige watervogels als Afrikaanse gaper, ralreiger en spoorwiekgans, ook nijlkrokodillen en nijlpaarden. Aan het eind van de middag verlaten we het Akagera National Park en rijden terug naar het hotel.

Accommodatie dag 4
Dereva Hotel (BB)

Dag 5: Naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Mburo. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van het noordoosten van Rwanda en het zuidwesten van Uganda. De heuvels gaan geleidelijk over in vlaktes met droog gras waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen. Vanaf de asfaltweg Kampala/Rwanda/Congo slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine maar interessante Lake Mburo National Park, onze volgende bestemming.

Vanaf hier volgen we weer het reisschema van de door u geboekte reis; bij Kort Afrikaans is dit dag 7, bij Natuurlijk Uganda dag 12, bij Parel van Afrika dag 16, bij Groene Hart van Afrika en Luxe reis door Uganda dag 13.

Accommodatie dag 5
Optie 1: ‘Lazy’ camping Mburo Eagles Nest (BB)
Optie 2: Mburo Eagles Nest (BB)

Overzicht prijzen

Rwanda - Land van de Duizend Heuvels6-7 deelnemers5 deelnemers4 deelnemers
3 deelnemers
2 deelnemers
€ 495,-€ 545,-€ 595,-€ 695,-€ 795,-
 • Genoemde prijzen zijn per persoon.
 • Alleen mogelijk in combinatie met de 9-daagse reis Kort Afrikaans of de 19-daagse reis Parel van Afrika.
 • De verlenging vindt aan het einde van de reis plaats (bij onvoldoende aanmeldingen voor deze verlenging (minimaal 2 personen), informeren wij u uiterlijk 6 weken vóór vertrek).

Inclusief in de reis

 • Alle vervoer volgens het programma.
 • Alle niet-optionele excursies in het programma.
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Ugandese chauffeur/gids (Engelssprekend).

Exclusief in de reis

 • Mineraalwater (we zullen een 'pot' maken).
 • Maaltijden (m.u.v. het ontbijt).

Vertrekdata

De vertrekdatum van de verlenging Rwanda - Land van de Duizend Heuvels, is afhankelijk van de gekozen reis die aan deze verlenging vooraf gaat.

Boeken

 • U kunt deze verlenging boeken bij Kort Afrikaans of Parel van Afrika - zie het boekingsformulier.
 • U kunt voor deze verlenging een optie nemen bij Kort Afrikaans of Parel van Afrika - zie het optieformulier.

Disclaimer
Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld een ballonvaart, boottochten en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze website hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze prijslijst is samengesteld in november 2015 op basis van de toen beschikbare informatie en prijzen. Tussentijds kunnen zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Overzicht

Reisduur
4 dagen

Te bezoeken land
Rwanda

Verlenging
Aan het einde van de 9-daagse reis Kort Afrikaans of de 19-daagse reis Parel van Afrika

Prijzen
In combinatie met Kort Afrikaans of Parel van Afrika
va € 495,- p.p. bij 6-7 deelnemers

Groepsgrootte
Minimaal 2 personen
Maximaal 6-7 personen

download brochure