U bent hier: Home » Uganda Reizen » Individuele reizen » Groene Hart van Afrika

Groene Hart van Afrika

Individuele reis: 16 dagen door Uganda

Boek nu
Optie of prijsopgave

Uganda’s hoogtepunten in 16 dagen

Al op de eerste dag na aankomst verblijft u bij een nationaal park (Murchison Falls National Park). De hele reis zult u met volle teugen genieten van de overweldigende Afrikaanse natuur.

16 dagen lang ziet u de prachtigste meren, rivieren, tropisch regenwouden, savannes en vulkanen. Absoluut hoogtepunt zal de ontmoeting met de zeldzame berggorilla’s zijn. Verder ziet u naast heel veel vogels, onder meer chimpansees, witte neushoorns, nijlpaarden, olifanten, met een beetje geluk leeuwen en wellicht het mysterieuze luipaard. U maakt indrukwekkende boottochten op de Nijl en het Kazinga Channel, onderneemt wandelingen door tropische regenwouden, langs meren en dorpjes en beklimt vulkanen.
U overnacht in de wildernis en in het wereldberoemde Travellers Rest Hotel in Kisoro. Met overnachtingen in de zeer sfeervolle en op mooie locaties gelegen accommodaties van Nature Lodges, met mooie kamers, goede tenten en altijd een heerlijke keuken!

Overnachtingsmogelijkheden

singlevriendelijkOptie 1
Combinatie van ‘lazy’ camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair, inclusief bed- en badlinnen) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).

Optie 2
Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).

Wat biedt deze reis?

 • Met deze reis van Habari Travel bevindt u zich al vanaf dag 2 bij één van de nationale parken.
 • Een mix van ‘lazy’ camping en sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (optie 1) of overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (optie 2).
 • Wanneer u kiest voor ‘lazy’ camping staat uw comfortabele safaritent met bedden, al ingericht voor u klaar (inclusief bed- en badlinnen, toilet en douche worden gedeeld in een sanitairblok).
 • Logies en ontbijt zijn inbegrepen.
 • Overnachten in het beroemde Travellers Rest Hotel in Kisoro.
 • Vervoer in één van onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, aangepast voor optimaal genieten.
 • Reizen met z’n tweeën of met uw eigen gezelschap.
 • Gegarandeerd bezoek aan de berggorilla’s in Uganda en/of Rwanda (niet bij de prijs inbegrepen).
 • Het gratis boek ‘Op het spoor van de berggorilla, Oeganda’s grootste schat’. In dit door Marcel van Rooijen geschreven boek, vindt u naast veel informatie over het leven van de berggorilla, ook tips over gorilla tracking en fotograferen in het regenwoud.
 • Het gratis boek ‘Eenvoudige veldgids voor Uganda’. In deze door Marcel van Rooijen geschreven veldgids, vindt u informatie over de meest algemene diersoorten die u tijdens uw reis in Uganda kunt tegenkomen.
 • Chimpansee tracking in Kibale National Park en Kyambura Gorge (deze laatste chimp tracking is optioneel).
 • Op zoek naar witte neushoorns in ZIWA Rhino Sanctuary.
 • Bezoek aan de savanneparken Murchison Falls National Park, Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park.
 • Gamedrives in bovengenoemde parken en een onvergetelijke boottocht op de Nijl en het Kazinga Channel.
 • Kans op 13 primatensoorten in de tropische regenwouden van Kibale National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga Gorilla National Park.
 • Optionele beklimming van de beroemde Virunga vulkanen.
 • Honderden vogelsoorten, een waar vogelparadijs.
 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop).
 • Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De vliegticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daarmee ook de reissom.
 • Prijzen zijn exclusief boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds.
 • Transfer van en naar het vliegveld.
 • Singlevriendelijk! Singles betalen dezelfde prijs per persoon als mensen die met z’n tweeën reizen; singles hebben altijd een eigen kamer of tent. Door onze unieke samenwerking met Nature Lodges kunnen we dit aanbod doen.

Reisprogramma

Dag 1: Vlucht en aankomst in Entebbe

Vertrek vanaf Schiphol of Brussel. Aankomst op Entebbe International Airport. U verblijft in een comfortabele kamer van het Airport Guesthouse, op slechts 15 minuten van het vliegveld.

Accommodatie dag 1
Optie 1: Airport Guesthouse Entebbe (BB)a
Optie 2: Airport Guesthouse Entebbe (BB)

Dag 2: Naar Murchison Falls National Park

U reist vandaag van Entebbe naar Murchison Falls National Park. We rijden via de hoofdstad Kampala en komen daarna in een totaal ander en bijzonder indrukwekkend landschap. Dwars door het groene landschap van centraal Uganda rijden we naar ZIWA Rhino Sanctuary. Hier gaat u, samen met een ranger, te voet op zoek naar de witte neushoorn. U kunt deze zeldzame dieren van heel dichtbij te zien krijgen. Wellicht ziet u zelfs een kalf; de laatste jaren zijn er meerdere geboren. In totaal zijn er nu 15 witte neushoorns in ZIWA (2016).

Na de lunch rijden we verder naar Karuma Falls; hier voert de weg ons via een brug over de Nijl die zich met veel geweld door de rotsen perst. Dan voert de weg ons door en langs Murchison Falls National Park naar onze eindbestemming voor vandaag: Fort Murchison.

Fort Murchison is prachtig gelegen, hoog boven een bocht in de Nijl met uitzicht op Murchison Falls National Park. In de verte ziet u de Blue Mountains van DR Congo en op de voorgrond, aan de overkant van de Nijl, het kleine stadje Pakwach.

Reisduur: ca. 7 uur

Accommodatie dag 2
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 3: Gamedrives en boottocht naar de Murchison Falls

Vandaag staat u vroeg op voor een gamedrive om verschillende soorten wilde dieren te ontmoeten. Murchison Falls National Park, het grootste park van Uganda, staat bekend om de zeldzame Rothschilds giraffes, maar we zullen hier zeker ook kafferbuffels, Uganda kobs, oribi’s en Jacksons hartebeesten tegenkomen. Grote kans dat u hier ook leeuwen met jongen ziet en met iets meer geluk, zelfs een gevlekte hyena of luipaard. Misschien ziet u de snelste aap van Afrika, de huzaaraap die een snelheid kan ontwikkelen van maar liefst 55 km per uur. Na twee uur rijden, arriveren we bij de rivier. Hier maken we een boottocht over de Nijl naar de Murchison watervallen.

Vanaf de boot zien we het dierenleven aan ons voorbij trekken: nijlpaarden, meterslange nijlkrokodillen en vele andere dieren, die naar het water komen om te drinken of verkoeling te zoeken. Het zien van het uitbundige vogelleven met meer dan 350 verschillende soorten is ongelooflijk mooi! Na ongeveer twee uur stroomopwaarts varen, komen de watervallen in zicht. Vanuit de boot kunt u dit overweldigende natuurgeweld op veilige afstand aanschouwen.

Het is mogelijk om een wandeling naar de top van de waterval te maken (onder voorbehoud van beschikbaarheid boot en indien het binnen het tijdschema past). Als u deze wandeling wilt maken, moet u dit bij het boeken van deze reis aangeven. De tocht duurt ongeveer een uur en wordt begeleid door een ingehuurde gids. U wordt boven opgewacht door uw chauffeur/gids.

Na de boottocht rijden we al ‘game drivend’ terug naar Fort Murchison.

Accommodatie dag 3
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 4: Boottocht naar de Nijldelta en gamedrives

Ondertussen bent u er al aan gewend: vroeg opstaan. Na het ontbijt stappen we in de boot voor de minder bekende, maar zeker net zo mooie boottocht naar de Nijldelta, waar de Nijl uitmondt in Lake Albert. Er komen hier maar weinig mensen, wat deze tocht uniek maakt. U zult hier veel dieren kunnen zien. Vanuit onze boot ziet u onder meer drinkende savanneolifanten, kafferbuffels die verkoeling vinden in het water, Jacksons hartebeesten, Uganda kobs, groene bavianen en oostelijke franjeapen. Naarmate uw tocht vordert, verandert het landschap waarbij de steile oevers plaatsmaken voor een moerasachtig gebied: de Nijldelta. In dit ecosysteem treft u een zeer divers en rijk vogelleven aan en hebben we grote kans om de zeldzame en imposante, 150 cm hoge, schoenbekooievaar te ontmoeten. Als u met de boot weer bij het vertrekpunt bent aangekomen, staat uw chauffeur al klaar om u na een game drive terug te rijden naar de lodge.

In de late middag maken we weer een avond gamedrive. Het park kent zoveel verschillende bewoners dat we onderweg zeker opnieuw verrast zullen worden door de pracht van de dierenwereld.

Accommodatie dag 4
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 5: Naar Kibale National Park

U gaat op weg naar Kibale National Park. De deels onverharde rode weg kronkelt zich door het prachtige en afwisselende landschap met dorpjes, thee- en bananenplantages. Na een lunch in Fort Portal, rijden we door naar Kibale Forest. Daar is het heerlijk toeven aan de rand van het kratermeer, met op de achtergrond het geluid hoort van duizenden kikkers. ’s Nachts zult u zich verbazen over de typische nachtelijke geluiden van het tropische regenwoud.

Reisduur: ca. 10 uur

Accommodatie dag 5
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 6: Chimp walk en Bigodi Swamp walk

Vandaag staan er twee activiteiten op het programma: de chimpansee tracking en de Bigodi Swamp walk. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de chimpansee permits gaan we in de ochtend of middag op zoek naar onze naaste verwanten. Onder leiding van zeer deskundige en enthousiaste rangers/gidsen, gaan we in groepjes van maximaal 8 personen op pad voor een wandeling door Kibale Forest, een prachtig laaglandoerwoud. Tijdens de wandeling van ongeveer 3 uur, zult u oog in oog komen te staan met chimpansees. We beloven het u: het is geweldig en onvergetelijk om deze actieve en luidruchtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

Naast chimpansees kunt u in Kibale National Park ook kleinere apensoorten tegenkomen, waaronder roodstaartmeerkat, rode franjeaap, oostelijke franjeaap, bergmeerkat, grijswangmangabey en groene baviaan. Misschien ziet u zelfs wel de in 2007 ontdekte Uganda mangabey.

De andere activiteit van vandaag is een wandeling door het papyrusmoerasgebied van Bigodi. Hier is door de lokale bevolking een eigen ecotoerismeproject opgezet. Al wandelend door dorpjes, akkertjes, langs de rand van het moeras en over een loopbrug, kunt u meer dan 100 vogelsoorten en vele kleinere apensoorten bewonderen. De wandeling duur twee à drie uur.

Chimpanzee habituation experience
In afwijking van het normale dagprogramma, is het ook mogelijk de hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ een chimpanseefamilie te volgen (dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid en tegen betaling van een meerprijs van US$ 45 p.p.).

Deze activiteit begint bij het opstaan van de chimpansees tussen 5.30 en 6.30 uur en eindigt als ze rond 19.00 uur weer gaan slapen.
Meedoen aan deze activiteit moet u al bij boeking van de reis kenbaar maken, omdat wij dit van tevoren moeten reserveren. Bij deelname aan deze activiteit vervallen de Bigodi Swamp walk en de chimpansee tracking uit het standaardprogramma.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Chimpanzee Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aan gegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich agressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Uganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Accommodatie dag 6
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 7: Naar Queen Elizabeth National Park

Vanuit Kibale reist u via Fort Portal naar Queen Elizabeth National Park. Op weg naar onze overnachtingsplek rijden we een stuk door het park. Nadat u genoten heeft van de lunch, gaan we op pad voor een adembenemende gamedrive. Hiervan nog nagenietend verblijft en overnacht u in The Bush Lodge, een schitterende plek in het hart van Queen Elizabeth National Park met uitzicht over de betoverende savanne en het Kazinga Channel.

Reisduur: ca. 5 uur

Accommodatie dag 7
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 8: Gamedrives en boottocht op het Kazinga Channel

Vandaag staan we extra vroeg op (6 uur), want deze dag beginnen we met een ochtendgamedrive. De opkomende zon kleurt de mistflarden rood en met het langzaam rijzen van de zon komt de vlakte, bezaaid met cactussen (euphorbia candelabra) en tal van dieren, tot leven. U ziet en geniet van de vele Uganda kobs, leeuwen, savanneolifanten, Afrikaanse buffels en defassa waterbokken die op de glooiende vlaktes leven. Met wat geluk ziet u misschien zelfs reuzenboszwijnen.In de namiddag maakt u een twee uur durende boottocht op het Kazinga Channel. U ziet ontelbare nijlpaarden, Afrikaanse buffels en savanneolifanten die water drinken of verkoeling zoeken. Daarnaast zult u zich verbazen over de enorme hoeveelheid vogels: onder andere Afrikaanse nimmerzat, zadelbekooievaar, Afrikaanse schaarbek, verschillende soorten ijsvogels, pelikanen en de Afrikaanse zeearend.
Als u van fotograferen houdt, is dit, zeker met het bijzondere licht in de late namiddag, een waar paradijs voor u.

Extra excursie op dag 7 (namiddag) of dag 8 (ochtend)
In afwijking op het normale programma kunt u op één van deze dagen in Queen Elizabeth National Park (onder voorbehoud van beschikbaarheid) een ongeveer drie uur durende begeleide wandeling maken naar de chimpansees in Kyambura Gorge. Dit moet u al bij het boeken van uw reis aangeven, omdat deze activiteit van tevoren geboekt moet worden. De extra kosten voor deze excursie bedragen US$ 50 p.p. Bij deelname aan deze activiteit vervalt een gamedrive uit het standaardprogramma.

Accommodatie dag 8
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 9: Queen Elizabeth National Park - Ishasha

Vandaag staat Ishasha op het programma. Ishasha is beroemd om zijn leeuwen die – heel bijzonder – relaxen in enorme vijgenbomen. In dit gebied ziet u eveneens kuddes kafferbuffels, nijlpaarden en vele topi’s. En natuurlijk ontmoet u ook de savanneolifant in dit gedeelte van het park. Met een beetje geluk zien we zelfs een luipaard.

Accommodatie dag 9
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 10: Naar het Kisorodistrict

Vandaag volgt het onvermijdelijke afscheid van Queen Elizabeth National Park. Via een mooie, slingerende weg door de imposante heuvels geniet u onderweg van prachtige vergezichten en Oost-Afrikaanse dorpjes totdat we aankomen bij Lake Bunyonyi. Hier is de lunch gepland.

Na de lunch bestaat de mogelijkheid om een schitterende 14 km lange wandeling te maken over een lokaal weggetje dat zich langs de oevers en over de heuvels hoog boven Lake Bunyonyi naar boven slingert (onder voorbehoud dat het binnen het tijdschema past – deze activiteit dient van tevoren aangemeld te worden). U geniet hierbij onder meer van adembenemende vergezichten over de heuvels en het meer. Op het eindpunt van onze wandeltocht stapt u weer in onze 4WD Toyota Land Cruiser.

Via typische Afrikaanse wegen rijden we door een schitterende omgeving naar het in het uiterste zuidwesten van Uganda gelegen Kisoro. Halverwege de reis passeren we een bergpas, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de vulkanen van het Virungagebergte, gelegen in zowel Rwanda, DR Congo als Uganda. In Kisoro, gelegen aan de voet van de vulkanen en dichtbij enkele nationale parken van Uganda, Rwanda en DR Congo, verblijft u in Travellers Rest Hotel, een prachtig hotel met historische achtergrond. Deze eigen accommodatie van Habari Travel bestaat al meer dan 60 jaar en heeft onderdak geboden aan tal van befaamde onderzoekers waaronder Dian Fossey, wereldberoemd van de film ‘Gorillas in the Mist’. De komende 3 nachten verblijft u in dit wereldberoemde hotel.

In het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken moeten worden naar Gorilla Valley Lodge.

Reisduur: ca. 7 uur

Accommodatie dag 10
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 11: Gorilla tracking

Vandaag zult u berggorilla’s ontmoeten. In de vroege ochtend rijden we naar één van de vijf berggorillagroepen in het zuiden van Bwindi Impenetrable National Park. In groepjes van maximaal 8 personen gaan we, onder begeleiding van ervaren UWA-rangers, op zoek naar deze ‘gentle giants’.
Een geweldige en soms inspannende tocht voert u via olifantenpaadjes, met regelmatig klauteren en klimmen, door het ongerepte tropisch bergregenwoud.

Als eerste gaan de rangers met u naar de plek waar de berggorilla’s de vorige dag zijn gezien. Daarna volgt u het spoor naar de plaats waar ze de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Via het spoor van gebroken takken en uitwerpselen, wordt u naar de plek gebracht waar u de berggorilla’s in levende lijve kunt zien. Op korte afstand (7 meter) staat u oog in oog met deze indrukwekkende dieren. U zult genieten van een onbeschrijflijke en, voor sommigen, emotionele ervaring die u uw leven lang niet meer zult vergeten.
Na één uur moeten we deze vriendelijke dieren achterlaten en gaat u, nagenietend van deze bijzondere ervaring en fantastische herinnering, terug naar onze accommodatie.

Gorilla Permit Garantie
Dankzij onze uitstekende contacten in Uganda kunnen we van tevoren gorilla permits inkopen. Mochten er onverhoopt geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Beschikbaarheid gorilla permits
Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits, kan er ook voor gekozen moeten worden de gorilla’s op dag 12 vanuit Kisoro te bezoeken. Dit zal uiteraard zo snel mogelijk aan u bekend gemaakt worden.

Gorilla Habituation Experience
In afwijking van het normale dagprogramma is het in Bwindi Impenetrable National Park ook moge­lijk om vier uur lang met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, één van de twee nog niet volledig gehabitueerde berggorillafamilies te volgen (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

De kosten bedragen US$ 1.500 p.p. Minimum leeftijd is 15 jaar. Een goede conditie is gewenst, omdat er grotere afstanden in het bergoerwoud zullen worden afgelegd dan bij een standaard tracking.
Er mogen per dag slechts 4 bezoekers per familie mee (bij een standaard tracking is dit 8 bezoekers). Boek dus tijdig!

Deze optionele excursie moet van tevoren geboekt en betaald worden, omdat wij deze speciale permits vooraf moeten reserveren en betalen. Bij deelname aan deze activiteit vervalt de (optionele) standaard gorilla tracking.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Gorilla Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aangegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich aggressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Uganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Accommodatie dag 11
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 12: Vrije dag in Kisoro

In Kisoro kunt u individuele activiteiten ondernemen, maar uiteraard ook iets met de groep doen. Samen met lokale organisaties en natuurlijk de nationale parken, hebben wij voor deze dagen diverse leuke en interessante excursies samengesteld. Voor deze dagen kunt u in overleg met uw chauffeur, min of meer uw eigen programma samenstellen.

Optionele activiteiten in en rond Kisoro

 • Sabinyo Gorge wandeling (ca. 4 uur; afstand: 6 km; redelijk veel klimmen; zwaar).
 • Beklimming van de Sabyinyo, een vulkaan met drie pieken die achter elkaar beklommen worden (ca. 8 uur; afstand: 14 km; hoogte: 3669 m; hoogteverschil: 1300 m; zwaar).
 • In Mgahinga Gorilla National Park naar het viewpoint en de pygmeeëngrot Garama Cave (ca. 4 uur; afstand: 1 en 4 km).
 • Vogelwandeltocht in Mgahinga Gorilla National Park (start 10.00 uur; duurt tot 17.00 – 18.00 uur).
 • De Batwa Trail, een wandeling door het Mgahinga Gorilla National Park onder begeleiding van Batwa (pygmeeën) die onderweg vertellen over hun oude leven in het park (start 08.30 uur; lange tocht van 6 uur of korte tocht van 3 uur).
 • Golden monkeys; op zoek naar deze zeldzame apensoort in de bamboebossen van Mgahinga Gorilla National Park (start 08.00 uur; duur wisselend).
 • Bezoek aan een schooltje of ziekenhuis.
 • Cultural village walk (met een lokale gids door het land van de Bufumbira stam).
 • Wandeling naar Lake Mutanda, bezoek aan Phyton Island en kanoën over het meer.
 • Beklimming van de Muhavura vulkaan (ca. 8 uur; afstand: 12 km; hoogte: 4127 m; hoogteverschil: 1700 m; zwaar).
 • Beklimming van de Gahinga vulkaan (ca. 6 uur; afstand: 8 km; hoogte: 3474 m; hoogteverschil: 1100 m; gemiddeld tot zwaar).
 • Coffee tour: met een gids bezoekt u een koffieboer die u alles over koffie vertelt. U maalt en roostert hierbij uw eigen koffie (ca. 3 uur).
 • Fietsen in Kisoro, met of zonder gids, twee uur of de hele dag. Tip: reserveer dit tijdig.

Bekijk alle activiteiten in en rond Kisoro

Reisduur: ca. 1 uur

Accommodatie dag 12
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Reisschema voor de reizigers waarvoor we een gorilla permit in Rwanda hebben

Dag 10
Vertrek in de namiddag naar Rwanda.

Accommodatie dag 10
Kinigi Guesthouse nabij het park of in het Virunga Hotel in Ruhengeri

Dag 11
De dag van de gorilla tracking. Na afloop terug naar Kisoro.

Accommodatie dag 11
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 13: Naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming: Lake Mburo National Park. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van Zuidwest-Uganda, die geleidelijk overgaan in vlaktes met droog gras waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen.

Na Mbarara gebruiken we de lunch bij een klein streekmuseum. Vanaf de asfaltweg Kampala/Rwanda/DR Congo slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine, maar interessante Lake Mburo National Park.Prachtig gelegen in de heuvels, begroeid met duizenden acacia’s en met een schitterend meer in het midden, is Lake Mburo National Park het enige park in Uganda waar u impala’s kunt zien. Het park heeft meer opvallende bewoners: steppezebra, Afrikaanse buffel, elandantilope, topi, bohorrietbok, bosbok, gevlekte hyena en luipaard. Ook leeft er een kleine groep leeuwen. In het park zijn meer dan 350 vogelsoorten waargenomen, waaronder de schuwe watertrapper en de verborgen levende witrugkwak. We maken hier meteen na aankomst een avond gamedrive.

Vlakbij de Sanga gate bevindt zich onze accommodatie Mburo Eagles Nest, gelegen op de Ryemitana heuvel. Deze laatste aanwinst van Nature Lodges doet zijn naam eer aan met een prachtig uitzicht over Lake Mburo. In het restaurant of vanaf uw eigen veranda, heeft u de meest idyllische plek om te genieten van de zonsondergang.
Houd vooral uw verrekijker bij de hand, want aan de voet van de heuvel kunt u wildsoorten als steppezebra, bosbok, defassa waterbok, wrattenwijn en impala zien. En misschien zweeft er wel een witruggier of oorgier vlak boven uw hoofd.

Reisduur: ca. 8 uur

Accommodatie dag 13
Optie 1: ‘Lazy’ camping Muro Eagles Nest (BB)
Optie 2: Muro Eagles Nest (BB)

Dag 14: Naar Entebbe

Na een ochtendgamedrive of wandelsafari is er een laat ontbijt en rijden we in circa 5 uur naar Entebbe, waar ons eigen Airport Guesthouse op u wacht. Onderweg stoppen we op de evenaar, waar u kunt lunchen en er gelegenheid is om alle souvenirwinkeltjes te bekijken

Reisduur: ca. 5 uur

Accommodatie dag 14
Optie 1: Airport Guesthouse Entebbe (BB)
Optie 2: Airport Guesthouse Entebbe (BB)

Dag 15: Vrije dag in Entebbe - vlucht terug

Aan al het goede komt een eind. Dat geldt helaas ook voor deze onvergetelijke reis. Op deze vertrekdag kunt u eerst nog diverse activiteiten ondernemen in of rond Entebbe. Na het diner in het Airport Guesthouse Entebbe brengen we u in circa 15 minuten naar Entebbe International Airport voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Bekijk alle activiteiten in en rond Entebbe

Dag 16: Aankomst Brussel of Schiphol

U komt vroeg in de ochtend aan op vliegveld Schiphol of Brussel.

Overzicht prijzen

Groene Hart van AfrikaZonder ticketMet ticket SNMet ticket KLM
2 pers.4 pers.2 pers.4 pers.2 pers.4 pers.
Optie 1€ 2.460,-€ 2.160,-€ 3.195,-€ 2.895,-€ 3.295,-€ 2.995,-
Optie 2€ 2.735,-€ 2.435,-€ 3.470,-€ 3.170,-€ 3.570,-€ 3.270,-
 • Optie 1 Combinatie van ‘lazy’ camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair, inclusief bed- en badlinnen) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
  Optie 2 Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
 • Singlevriendelijk! Singles betalen dezelfde prijs per persoon als mensen die met z’n tweeën reizen en hebben een eigen kamer of tent! Door onze unieke samenwerking met Nature Lodges en onze eigen accommodaties kunnen we dit aanbod doen.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon.
  De prijs met vliegticket is gebaseerd op het goedkoopste ticket! Als dat niet meer beschikbaar is, moet er een ticket met een duurder tarief geboekt worden en zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen. U wordt hier vooraf over geïnformeerd.
 • De prijs voor een ticket in het hoogseizoen is afhankelijk van de boekingsklasse.
  Hoogseizoen KLM: 8 juli t/m 19 augustus 2019 en 15 december t/m 26 december 2019.
  Hoogseizoen Brussels Airlines (SN): 30 juni t/m 19 augustus 2019 en 15 december t/m 31 december 2019.
 • Vluchtdagen
  KLM vliegt 7 dagen per week op Uganda.
  Brussel Airlines vliegt alleen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag op Uganda.
 • Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De ticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daardoor invloed hebben op de totale reissom.

singlevriendelijk

Inclusief in de reis

 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop in Kigali, Rwanda).
 • Alle vervoer volgens het programma.
 • Alle entreegelden voor de nationale parken volgens het programma.
 • Alle niet-optionele excursies in het programma.
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Ugandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • De boekjes ‘Op het spoor van de berggorilla’ en ‘Eenvoudige veldgids voor Uganda’.
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Exclusief in de reis

 • Een visum voor Uganda. Het visum moet vooraf via elektronische weg aangevraagd en betaald worden (US$ 50 p.p. exclusief 3% provisie). Klik hier voor meer informatie.
 • Visum bij bezoek aan Rwanda. Indien u ook Rwanda wilt bezoeken, kunt u het beste een East African Tourist Visa aanvragen voor Uganda en Rwanda (US$ 100 p.p. exclusief 3% provisie)
 • Mineraalwater tijdens groepsreizen (we zullen een ‘pot’ maken) ca. € 1,- p.p. per dag.
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  – Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 20,- p.p. per dag.
  – Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p. per dag.
  – Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit in Uganda – US$ 600 p.p.
 • Gorilla permit in Rwanda – US$ 1.500 p.p.
 • Bij gorilla tracking in Rwanda i.p.v. Uganda: transportkosten in Rwanda: US$ 100 – 150 p.p.
 • Eventuele hoogseizoentoeslag vliegticket.
 • Toeslag vliegticket als het goedkoopste ticket niet meer beschikbaar is – boek tijdig!
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Optionele excursies die van tevoren geboekt moeten worden

Excursies die van tevoren geboekt en betaald moeten worden (worden op de factuur vermeld) zijn:

 • Gorilla tracking in Uganda – Gorilla permit US$ 600 p.p.
 • Gorilla tracking in Rwanda – Gorilla permit US$ 1.500 p.p.
 • Chimpansee Habituation Experience in Kibale NP – meerprijs US$ 45 p.p. waarbij de chimpansee tracking t.w.v. US$ 150 p.p. uit het standaard reisprogramma vervalt. Bij deelname aan deze activiteit vervalt ook de Bigodi Swamp walk uit het standaardprogramma.
 • Chimpwalk in Kyambura Gorge (Queen Elizabeth National Park) – US$ 50 p.p. Bij deelname aan deze activiteit vervalt een gamedrive uit het standaardprogramma.
  NB Deze activiteit kan alleen op de 7e dag (namiddag) of de 8e dag (ochtend) van het reisprogramma.

Disclaimer
Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld boottochten en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze website hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze prijslijst is samengesteld in november 2018 op basis van de toen beschikbare informatie en prijzen. Tussentijds kunnen zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ervaringen

Hoe hebben andere reizigers de reis Groene Hart van Afrika beleefd? U leest het bij de reisverhalen op onze website of in de reviews hieronder.

Inmiddels weer 2,5 week terug van een hele mooie reis! Ik wou nog even laten weten dat accommodaties top waren! Het programma dat ook heel goed in elkaar zat. Waarbij je veel natuur en dieren ziet. In het begin lange dagen, maar waardoor je al heel snel tijdens de reis veel soorten dieren spot. Daarna wordt het iets rustiger qua programma, maar precies goed! De mensen van de camping/ hotels waren erg vriendelijke en behulpzaam, daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. Ook het contact met jullie was erg plezierig. Je voelt je echt een klant ipv een nummertje. Snelle reactie en hulp staan bij jullie duidelijk hoog in het vaandel, ga vooral zo door! Dus mijn complimenten voor jullie organisatie en voor de mooie uitgebalanceerde reis! Zal zeker als eerste aan jullie denken als ik nog een keer die kant op wil gaan!

– Christiaan

5 out of 5 stars

Goede organisatie. Slapen op de mooiste plekken van Uganda. Dé organisatie om het prachtige land te leren kennen!

– Anne

5 out of 5 stars

Overzicht

Reisduur
16 dagen

Te bezoeken land
Uganda

Prijzen

Optie 1
Combinatie van ‘lazy’ camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket
€ 2.160,- p.p. excl. vliegticket

Optie 2
Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 3.170,- p.p. incl. vliegticket
€ 2.435,- p.p. excl. vliegticket

De prijzen zijn per persoon bij een groepsgrootte van 2 of 4 personen. Deze reis start met minimaal 2 personen.

download brochure

Vertrekdata

Doordat Groene Hart van Afrika een individuele reis is, kan de vertrekdatum zelf gekozen worden.

boeken

optie of prijsopgave