U bent hier: Home » Uganda Reizen » Groepsreizen » Natuurlijk Uganda

Natuurlijk Uganda

Groepsreis: 14 dagen door Uganda

Boek nu
Optie of prijsopgave

Beleef de adembenemende natuur
van Uganda!

Vanaf de eerste dag na aankomst in Uganda ziet u witte neushoorns in Ziwa Rhino Sanctuary en overnacht u meteen daarna vlakbij een nationaal park (Murchison Falls National Park).
U zult met volle teugen genieten van de overweldigende Ugandese natuur. U ziet de prachtigste meren, rivieren, tropisch regenwouden, savannes en vulkanen. U ontmoet onder meer berggorilla’s, chimpansees, nijlpaarden, olifanten, antilopen, leeuwen en heel veel vogels.
U maakt indrukwekkende boottochten op de Nijl en het Kazinga Channel, onderneemt trackings door tropische regenwouden, wandelt langs meren en dorpjes en beklimt misschien zelfs een vulkaan.

U overnacht in de zeer sfeervolle accommodaties van Habari Travel en Nature Lodges, waaronder het wereldberoemde Travellers Rest Hotel in Kisoro.
Veel van onze accommodaties liggen vlakbij een nationaal park. Alle accommodaties hebben mooie ruime kamers, goede tenten en altijd een heerlijke keuken.

Overnachten in Uganda

singlevriendelijkVoor de overnachtingen kunt u bij Habari Travel kiezen uit twee opties:

Optie 1
Een uitgekiende combinatie van ‘lazy camping’ (verblijf in een al ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen; toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok) plus overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges.
‘Lazy camping’ is op deze reis mogelijk bij Fort Murchison, Kibale Forest Camp, The Bush Lodge en Mburo Eagles Nest.

Optie 2
U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges.

Wat biedt deze reis?

 • Habari Travel organiseert als enige reizen waarbij u zich al vanaf dag 2 in de prachtige natuur van Uganda bevindt.
 • Een mix van ‘lazy camping’ en middenklasse accommodaties (optie 1) of overal overnachten in middenklasse accommodaties (optie 2).
  Wanneer u kiest voor ‘lazy camping’ staat er een ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen, bij aankomst voor u klaar. Toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok.
 • Logies en ontbijt zijn inbegrepen.
 • Vervoer in onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, die aangepast zijn voor optimaal genieten.
 • Reizen in een kleine groep (6-12 personen) met voor iedereen een raamplaats in de Land Cruiser.
 • Gegarandeerde permit voor een bezoek aan de berggorilla’s in Uganda (niet bij de prijs inbegrepen).
 • Een wandelsafari naar de witte neushoorns van Ziwa Rhino Sanctuary.
 • Chimpanzee tracking in Kibale National Park en Kyambura Gorge (deze laatste activiteit is optioneel).
 • Bezoek aan de savanneparken Murchison Falls National Park, Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park.
 • Game drives in bovengenoemde parken en onvergetelijke boottochten op de Nijl en het Kazinga Channel.
 • Kans op 13 primaatsoorten in de tropische regenwouden van Kibale National Park, Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga Gorilla National Park (optioneel).
 • Optionele beklimming van de beroemde Virungavulkanen.
 • Honderden vogelsoorten: Uganda is een waar vogelparadijs.
 • Het gratis boek ‘Op het spoor van de berggorilla, Uganda’s grootste schat’, geschreven door Marcel van Rooijen. Hierin leest u, naast veel informatie over het leven van de berggorilla, tips over de gorilla tracking en het fotograferen in het tropische regenwoud.
 • Het gratis boek ‘Eenvoudige veldgids voor Uganda’. In deze door Marcel van Rooijen geschreven veldgids, vindt u informatie over de meest algemene diersoorten die u tijdens uw reis in Uganda kunt zien.
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.
 • Singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!

Reisprogramma

Dag 1: Vertrek naar Uganda, aankomst in Entebbe

U vertrekt vanaf Schiphol of Brussel. Aankomst op Entebbe International Airport, waar u wordt afgehaald. U verblijft in een comfortabele kamer van het Airport Guesthouse, op slechts 15 minuten van het vliegveld.

Accommodatie dag 1
Optie 1: Airport Guesthouse Entebbe (BB)
Optie 2: Airport Guesthouse Entebbe (BB)

Dag 2: Naar Murchison Falls National Park

U reist vandaag van Entebbe naar Murchison Falls National Park. We rijden via de hoofdstad Kampala en komen daarna in een totaal ander en bijzonder indrukwekkend landschap. Dwars door het groene landschap van centraal Uganda rijden we naar Ziwa Rhino Sanctuary. Hier gaat u, samen met een ranger, te voet op zoek naar de witte neushoorn. U kunt deze zeldzame dieren van heel dichtbij te zien krijgen. Ook zijn er regelmatig kalfjes te bewonderen. De laatste jaren zijn er meerdere geboren. In totaal zijn er nu 19 witte neushoorns in Ziwa (2016).

Na de lunch rijden we verder naar Karuma Falls; hier voert de weg ons via een brug over de Nijl die zich met veel geweld door de rotsen perst. Dan brengt de weg ons door en langs Murchison Falls National Park naar onze eindbestemming voor vandaag: Fort Murchison.
Fort Murchison is prachtig gelegen, hoog boven een bocht in de Nijl met uitzicht op Murchison Falls National Park. In de verte ziet u de Blue Mountains van DR Congo en op de voorgrond, aan de overkant van de Nijl, het kleine stadje Pakwach.

Reisduur: ca. 7 uur

Accommodatie dag 2
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 3: Activiteiten in Murchison Falls National Park

Vandaag staat u vroeg op voor een game drive om verschillende soorten wilde dieren te ontmoeten. Murchison Falls National Park, het grootste park van Uganda, staat bekend om de zeldzame Rothschilds giraffe, maar we zullen hier zeker ook Afrikaanse buffel, Uganda kob, oribi en Jacksons hartebeest tegenkomen. Grote kans dat u hier ook leeuwen met jongen ziet en, met iets meer geluk, een gevlekte hyena of luipaard. Misschien ziet u de snelste aap van Afrika, de huzaaraap die een snelheid kan ontwikkelen van maar liefst 55 km per uur. Na twee uur rijden, arriveren we bij de rivier. Hier maken we een boottocht over de Nijl naar de Murchison watervallen.

Vanaf de boot zien we het dierenleven aan ons voorbij trekken: nijlpaarden, meterslange nijlkrokodillen en vele andere dieren, die naar het water komen om te drinken of verkoeling te zoeken. Het zien van het uitbundige vogelleven met meer dan 350 verschillende soorten is een ongelooflijk belevenis! Na ongeveer twee uur stroomopwaarts varen, komen de watervallen in zicht. Vanuit de boot kunt u dit overweldigende natuurgeweld op veilige afstand bekijken.

Na de boottocht rijden we al ‘game drivend’ terug naar Fort Murchison.

Accommodatie dag 3
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 4: Activiteiten in Murchison Falls National Park

Ondertussen bent u er al aan gewend: vroeg opstaan. Na het ontbijt stappen we in de boot voor de minder bekende, maar zeker net zo mooie boottocht naar de Nijldelta, waar de Nijl uitmondt in Lake Albert. Er komen hier maar weinig mensen, wat deze tocht uniek maakt. U zult hier veel dieren kunnen zien. Vanuit onze boot ziet u onder meer drinkende savanneolifanten, kafferbuffels die verkoeling vinden in het water, Jacksons hartebeesten, Uganda kobs, groene bavianen en oostelijke franjeapen. Naarmate uw tocht vordert, verandert het landschap waarbij de steile oevers plaatsmaken voor een moerasachtig gebied: de Nijldelta. In dit ecosysteem treft u een zeer divers en rijk vogelleven aan en hebben we grote kans om de zeldzame en imposante, 150 cm hoge, schoenbekooievaar te ontmoeten.

Nadat u met de boot weer bij het vertrekpunt aangekomen bent, wordt u vervolgens door onze chauffeur naar de top van de Murchison Falls gebracht, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de waterval en de 45 meter lager gelegen Victorianijl.

Het is mogelijk om onder begeleiding een nature walk van ongeveer 45 minuten te maken rondom de top van de Murchison Falls (deze optionele excursie moet van tevoren geboekt worden).

Na de wandeling gaat u met de ferry weer naar de overkant van de Victorianijl en wordt er nog een game drive gemaakt. Het park kent zoveel verschillende bewoners dat u onderweg zeker opnieuw verrast zult worden door de enorme variatie aan dieren.

Accommodatie dag 4
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 5: Naar Kibale National Park

U gaat op weg naar Kibale National Park. De deels onverharde rode weg kronkelt zich door het prachtige en afwisselende landschap met dorpjes, theevelden en bananenplantages.

Na onze lunch in Fort Portal, rijden we door naar Kibale Forest Camp, waar kleine primaten als de rode colobus en oostelijke franjeaap al op u wachten. Hier verblijft u de komende twee nachten.

Reisduur: ca. 10 uur

Accommodatie dag 5
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 6: Activiteiten in Kibale National Park

Vandaag staan er twee activiteiten op het programma: de chimpanzee tracking en de Bigodi Swamp walk. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de chimpanzee permits gaan we in de ochtend of middag op zoek naar deze familieleden van ons.

In kleine groepjes, onder leiding van zeer deskundige en enthousiaste gidsen, gaan we op pad voor een wandeling door Kibale Forest. In dit ongerepte laaglandoerwoud kunt u allerlei kleine apensoorten ontmoeten, waaronder roodstaartmeerkat, rode franjeaap, oostelijke franjeaap, bergmeerkat, grijswangmangabey en groene baviaan. Misschien ziet u zelfs wel de recent ontdekte Uganda mangabey.

Tijdens de wandeling van ongeveer vier uur ontmoeten we natuurlijk ook chimpansees.
We beloven het u: het is geweldig en onvergetelijk om deze actieve en zeer luidruchtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

De andere activiteit van vandaag is een wandeling door het moerasgebied van Bigodi. Hier is door de lokale bevolking een eigen ecotoerismeproject opgezet. Al wandelend door dorpjes, akkertjes, langs de rand van het moeras en over een knuppelbrug door het moeras, kunt u meer dan 100 vogelsoorten en vele apensoorten bewonderen. Doordat er in het gebied niet meer gejaagd wordt, zijn de kleine primaten van dichtbij te bewonderen.
De wandeling duur twee à drie uur.

Chimpanzee habituation experience
In afwijking van het normale dagprogramma, is het ook mogelijk de hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ een chimpanseefamilie te volgen (dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid en tegen betaling van een meerprijs van US$ 45 p.p.).

Deze activiteit begint bij het opstaan van de chimpansees tussen 5.30 en 6.30 uur en eindigt als ze rond 19.00 uur weer gaan slapen.
Meedoen aan deze activiteit moet u al bij boeking van de reis kenbaar maken, omdat wij dit van tevoren moeten reserveren. Bij deelname aan deze activiteit vervallen de Bigodi Swamp walk en de chimpansee tracking uit het standaardprogramma.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Chimpanzee Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aan gegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich agressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Uganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Accommodatie dag 6
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 7: Naar Queen Elizabeth National Park

Vanuit Kibale reist u naar Queen Elizabeth National Park. Op weg naar onze overnachtingsplek The Bush Lodge, passeert u de evenaar en rijden we al een stuk door het park.

Nadat u genoten heeft van de lunch, gaan we op pad voor een adembenemende game drive. Hiervan nog nagenietend verblijft en overnacht u in The Bush Lodge, een schitterende plek in het hart van Queen Elizabeth National Park met uitzicht over de betoverende savanne en het Kazinga Channel.

Reisduur: ca. 5 uur

Accommodatie dag 7
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Chimpanzee tracking in Kyambura Gorge
In afwijking van het standaardprogramma kunt u op dag 7 (namiddag) of dag 8 (ochtend) in Queen Elizabeth National Park (onder voorbehoud van beschikbaarheid) een ongeveer drie uur durende begeleide wandeling maken naar de chimpansees in Kyambura Gorge. De extra kosten voor deze excursie bedragen US$ 50 p.p.

Deelname aan deze activiteit moet u al bij het boeken van uw reis aangeven, omdat dit van tevoren gereserveerd moet worden.

Bij deelname aan deze activiteit vervalt een game drive uit het standaardprogramma.

Dag 8: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Vandaag staan we extra vroeg op, want deze dag beginnen we met een game drive.
De opkomende zon kleurt de mistflarden rood en met het langzaam rijzen van de zon komt de vlakte, bezaaid met cactussen (euphorbia candelabra) en tal van dieren, tot leven.
U ziet en geniet van de vele Uganda kobs, leeuwen, savanneolifanten, Afrikaanse buffels en defassa waterbokken die op de glooiende vlaktes leven. En misschien zelfs reuzenboszwijnen.

In de namiddag maakt u een twee uur durende boottocht op het Kazinga Channel. U ziet ontelbare nijlpaarden, Afrikaanse buffels en savanneolifanten die water drinken of verkoeling zoeken. Daarnaast zult u zich verbazen over de enorme hoeveelheid vogels: onder andere Afrikaanse nimmerzat, zadelbekooievaar, Afrikaanse schaarbek, verschillende soorten ijsvogels, pelikanen en de Afrikaanse zeearend. Als u van fotograferen houdt, is dit, zeker met het bijzondere licht in de late namiddag, een waar paradijs voor u.

Accommodatie dag 8
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 9: Naar het Kisorodistrict

Vandaag volgt het onvermijdelijke afscheid van Queen Elizabeth National Park. Via een mooie, slingerende weg door de imposante heuvels geniet u onderweg van prachtige vergezichten en Oost-Afrikaanse dorpjes totdat we aankomen bij Lake Bunyonyi. Hier is de lunch gepland.

Na de lunch is er een schitterende facultatieve wandeling (ca. 14 km) over een lokaal weggetje dat zich langs de oevers en over de heuvels hoog boven Lake Bunyonyi naar boven slingert (onder voorbehoud dat het binnen het tijdschema past – deze activiteit dient van tevoren aangemeld te worden). U geniet hierbij onder meer van adembenemende vergezichten over de heuvels en het meer. Op het eindpunt van onze wandeltocht stappen we weer in onze 4WD Toyota Land Cruiser.

Via typische Afrikaanse wegen rijden we door een schitterende omgeving naar het in het uiterste zuidwesten van Uganda gelegen Kisoro. Halverwege de reis passeren we een bergpas, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de vulkanen van het Virungagebergte, gelegen in zowel Rwanda, DR Congo als Uganda.

In Kisoro, gelegen aan de voet van de vulkanen en dichtbij enkele nationale parken van Uganda, Rwanda en DR Congo, verblijft u in Travellers Rest Hotel, een prachtig hotel met historische achtergrond. Deze eigen accommodatie van Habari Travel bestaat al meer dan 60 jaar en heeft onderdak geboden aan tal van befaamde onderzoekers waaronder Dian Fossey, wereldberoemd van de film ‘Gorillas in the Mist’. De komende 3 nachten verblijft u in dit wereldberoemde hotel.

In het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken moeten worden naar Gorilla Valley Lodge.

Reisduur: ca. 7 uur

Accommodatie dag 9
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Gorilla tracking in Rwanda
Reisschema voor de reizigers die de berggorilla’s in Rwanda willen bezoeken:
Dag 9
Vertrek in de namiddag naar Rwanda.
Accommodatie dag 9
Kinigi Guesthouse nabij het park of in het Virunga Hotel in Ruhengeri
Dag 10
De dag van de gorilla tracking. Na afloop terug naar Kisoro.
Dag 10: Ontmoeting met de berggorilla’s

Op deze dag staat het bezoek aan de berggorilla’s gepland (afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits). In de vroege ochtend gaan we naar één van de vijf berggorillagroepen in de Rushagasector, in het zuiden van Bwindi Impenetrable National Park.

In groepjes van maximaal acht personen gaan we onder begeleiding van ervaren UWA-rangers, op zoek naar deze ‘gentle giants’. Een geweldige en soms inspannende tocht, voert u via olifantenpaadjes en regelmatig klauteren en klimmen door het ongerepte tropisch regenwoud naar de berggorila’s.

Als eerste gaan de rangers met u naar de plek waar de berggorilla’s de vorige dag zijn gezien. Daarna volgt u het spoor naar de plaats waar ze de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Via een spoor van gebroken takken en uitwerpselen, wordt u naar de plek gebracht waar u de berggorilla’s in levende lijve kunt zien.

Op korte afstand (7 meter) staat u oog in oog met deze indrukwekkende dieren. U zult genieten van een onbeschrijflijke en voor sommigen emotionele ervaring, die u uw leven lang niet meer vergeet. Na één uur moeten we deze goedmoedige dieren achterlaten en keert u, met deze ongelooflijke ervaring in uw herinnering, terug naar uw accommodatie.

Gorilla Permit Garantie
Dankzij onze uitstekende contacten in Uganda kunnen we van tevoren gorilla permits inkopen. Mochten er onverhoopt geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Beschikbaarheid gorilla permits
Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits, kan er ook voor gekozen moeten worden de gorilla’s op dag 11 vanuit Kisoro te bezoeken. Dit zal uiteraard zo snel mogelijk aan u bekend gemaakt worden.

Gorilla Habituation Experience
In afwijking van het normale dagprogramma is het in Bwindi Impenetrable National Park ook moge­lijk om vier uur lang met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, één van de twee nog niet volledig gehabitueerde berggorillafamilies te volgen (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

De kosten bedragen US$ 1.500 p.p. Minimum leeftijd is 15 jaar. Een goede conditie is gewenst, omdat er grotere afstanden in het bergoerwoud zullen worden afgelegd dan bij een standaard tracking.
Er mogen per dag slechts 4 bezoekers per familie mee (bij een standaard tracking is dit 8 bezoekers). Boek dus tijdig!

Deze optionele excursie moet van tevoren geboekt en betaald worden, omdat wij deze speciale permits vooraf moeten reserveren en betalen. Bij deelname aan deze activiteit vervalt de (optionele) standaard gorilla tracking.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Gorilla Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aangegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich aggressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Uganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Accommodatie dag 10
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 11: Vrije dag in Kisoro

Op deze dag kunt u individuele (optionele) activiteiten ondernemen. Samen met lokale organisaties en natuurlijk de nationale parken, hebben wij voor deze dag diverse leuke en interessante excursies samengesteld. Deze dag kunt u, in overleg met uw chauffeur/gids, uw eigen programma samenstellen.

Enkele optionele activiteiten in en rond Kisoro

 • Beklimming van Mount Muhavura, een vulkaan met de bijnaam ‘de Gids’.
  Ca. 8 uur; afstand: 12 km; hoogte: 4.127 m; hoogteverschil: 1.700 m; zwaar.
 • Beklimming van Mount Gahinga, een vulkaan die vernoemd is naar een stapel stenen.
  Ca. 6 uur; afstand: 8 km; hoogte: 3.474 m; hoogteverschil: 1.100 m; gemiddeld tot zwaar.
 • Beklimming van Mount Sabinyo (‘de tanden van de oude man’), een vulkaan met drie pieken die achter elkaar beklommen worden.
  Ca. 8 uur; afstand: 14 km; hoogte: 3.669 m; hoogteverschil: 1.300 m; zwaar.
 • In Mgahinga Gorilla National Park naar het viewpoint en de pygmeeëngrot Garama Cave.
  Ca. 4 uur; afstand: 1 en 4 km; gemiddeld.
 • Vogelwandeltocht in Mgahinga Gorilla National Park.
  Ca. 7-8 uur; gemiddeld.
 • De Batwa Trail, een wandeling door het Mgahinga Gorilla National Park onder begeleiding van Batwa (pygmeeën) die onderweg vertellen hoe ze vroeger in het oerwoud leefden.
  Lange tocht van 6 uur of korte tocht van 3 uur; gemiddeld.
 • Golden monkey tracking; op zoek naar deze zeldzame apensoort in de bamboebossen van Mgahinga Gorilla National Park.
  Ca. 4 uur; gemiddeld.
 • Bezoek aan een schooltje of ziekenhuis.
  Ca. 2 uur; afstand: 1 km; gemakkelijk.
 • Cultural village walk; met een lokale gids door het land van de Bufumbira stam.
  Ca. 4-5 uur; afstand: 8-12 km; gemakkelijk.
 • Wandeling naar Lake Mutanda en een kanotocht over het meer.
  Ca. 4-5 uur; afstand: 8-10 km; gemakkelijk.
 • Coffee Tour; met een gids bezoekt u een koffieboer die u alles over koffie vertelt. U maalt en roostert hierbij uw eigen koffie.
  Ca. 3-4 uur; afstand: 5 km; gemakkelijk.
 • Fietsen in Kisoro, met of zonder gids.
  Twee uur of de hele dag. Tip: reserveer dit tijdig.

Bekijk alle activiteiten in en rond Kisoro

Reisduur: ca. 1 uur

Accommodatie dag 11
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 12: Naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Mburo National Park. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van zuidwest Uganda, die geleidelijk overgaan in vlaktes met droog gras, waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen.

Na Mbarara gebruiken we de lunch bij het Igongo Cultural Centre, waarna we het interessante Eriijukiro Museum of South Western Uganda bezoeken. Vanaf de asfaltweg Kampala/Rwanda/DR Congo slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine maar interessante Lake Mburo National Park, onze volgende bestemming.

Prachtig gelegen in de heuvels, begroeid met duizenden acacia’s en met een schitterend meer in het midden, is Lake Mburo National Park het enige park in Uganda waar u impala’s kunt vinden.
Het park heeft meer opvallende bewoners: steppezebra, Afrikaanse buffel, eland-antilope, topi, bohorrietbok, bosbok, gevlekte hyena en luipaard. Ook worden er soms leeuwen gezien. In 2015 heeft de UWA (Uganda Wildlife Authority) in Lake Mburo National Park een groep Rothschilds giraffen uitgezet, afkomstig uit Murchison Falls National Park.
In het park zijn meer dan 350 vogelsoorten waargenomen, waaronder de schuwe watertrapper en de verborgen levende witrugkwak.

Vlakbij de Sanga gate bevindt zich Mburo Eagles Nest, gelegen op de Ryemitanaheuvel. Deze accommodatie doet zijn naam eer aan met een verbluffend uitzicht over Lake Mburo. In het restaurant of vanaf uw eigen veranda, heeft u de meest idyllische plek om te genieten van de zonsondergang.
Houd vooral uw verrekijker bij de hand, want aan de voet van de heuvel kunt u wildsoorten als steppezebra, bosbok, wrattenwijn en impala zien. En misschien zweeft er wel een
witruggier of oorgier vlak boven uw hoofd.

Na aankomst maken we een game drive in het park.

Reisduur: ca. 8 uur

Accommodatie dag 12
Optie 1: ‘Lazy’ camping Muro Eagles Nest (BB)
Optie 2: Muro Eagles Nest (BB)

Dag 13: Naar Entebbe

Na een ochtend game drive of wandelsafari is er een laat ontbijt en rijden we, met een tussenstop op de evenaar, naar Entebbe. Hier wacht ons eigen Airport Guesthouse op u.

Aan al het goede komt een einde. Dat geldt helaas ook voor deze onvergetelijke reis. Na het diner brengen we u in circa 15 minuten naar het Entebbe International Airport voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Reisduur: ca. 5 uur

Dag 14: Aankomst in Nederland of België

U komt vroeg in de ochtend aan op vliegveld Schiphol of Brussel.

Even acclimatiseren!
Voor slechts € 25,00 p.p.p.n. kunt u één of meerdere nachten in ons Airport Guesthouse in Entebbe verblijven. Deze prijs is inclusief een heerlijk ontbijt!

Reizigers die de tijd hebben, kunnen zich de luxe van een dag eerder aankomen permitteren en een dag in en rond Entebbe doorbrengen om te wennen aan het Afrikaanse klimaat.

Aan het eind van de reis kunt u ook een dagje extra blijven om bij te komen van de vele geweldige indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan.

Klik hier voor meer informatie over het Airport Guesthouse Entebbe.

Vertrekdata

Vertrekdata 2019

 • 14-12-2019
 • 21-12-2019

Vertrekdata 2020

 • 04-01-2020
 • 18-01-2020
 • 01-02-2020
 • 15-02-2020
 • 14-03-2020
 • 18-04-2020
 • 02-05-2020
 • 16-05-2020
 • 06-06-2020
 • 20-06-2020
 • 11-07-2020
 • 25-07-2020
 • 01-08-2020
 • 15-08-2020
 • 12-09-2020
 • 26-09-2020
 • 10-10-2020
 • 24-10-2020
 • 14-11-2020
 • 28-11-2020
 • 05-12-2020
 • 19-12-2020

Vertrekdata 2021

 • 02-01-2021
 • 16-01-2021
 • 13-02-2021
 • 27-02-2021
 • 13-03-2021
 • 27-03-2021
 • 10-04-2021
 • 24-04-2021

Overzicht prijzen

Natuurlijk
Uganda
Zonder ticketMet ticket SNMet ticket KLM
Optie 1€ 1.960,-€ 2.695,-€ 2.795,-
Optie 2€ 2.155,-€ 2.890,-€2.990,-
 • Optie 1 Combinatie van ‘lazy’ camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair, inclusief bed- en badlinnen) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
  Optie 2 Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
 • Deze reis is singlevriendelijk!
  Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon.
  De prijs met vliegticket is gebaseerd op het goedkoopste ticket! Als dat niet meer beschikbaar is, moet er een ticket met een duurder tarief geboekt worden en zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen. U wordt hier vooraf over geïnformeerd.
 • Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De ticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daardoor invloed hebben op de totale reissom.
 • KLM vliegt 7 dagen per week op Uganda; Brussels Airlines vliegt alleen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag op Uganda.
 • De prijs voor een ticket in het hoogseizoen is afhankelijk van de boekingsklasse.
  Hoogseizoen KLM: 8 juli t/m 19 augustus 2019 en 15 december t/m 26 december 2019.
  Hoogseizoen Brussels Airlines (SN): 30 juni t/m 19 augustus 2019 en 15 december t/m 31 december 2019.

singlevriendelijk

Inclusief in de reis

 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop in Kigali, Rwanda).
 • Alle vervoer volgens het programma.
 • Alle entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Alle niet-optionele excursies in het programma.
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Ugandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • De boekjes ‘Op het spoor van de berggorilla’ en ‘Eenvoudige veldgids voor Uganda’.
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Exclusief in de reis

 • Een visum voor Uganda. Het visum moet vooraf via elektronische weg aangevraagd en betaald worden (US$ 50 p.p. exclusief 3% provisie). Klik hier voor meer informatie.
 • Visum bij bezoek aan Rwanda. Indien u ook Rwanda wilt bezoeken, kunt u het beste een East African Tourist Visa aanvragen voor Uganda en Rwanda (US$ 100 p.p. exclusief 3% provisie)
 • Mineraalwater, er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p. per dag.
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  – Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 20,- p.p. per dag.
  – Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p. per dag.
  – Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit in Uganda – US$ 600 p.p.
 • Gorilla permit in Rwanda – US$ 1.500 p.p.
 • Bij gorilla tracking in Rwanda i.p.v. Uganda: transportkosten in Rwanda: US$ 100 – 150 p.p.
 • Eventuele hoogseizoentoeslag vliegticket.
 • Toeslag vliegticket als het goedkoopste ticket niet meer beschikbaar is – boek tijdig!
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Optionele excursies die van tevoren geboekt moeten worden

Excursies die van tevoren geboekt en betaald moeten worden, zijn:

 • Gorilla tracking in Uganda – Gorilla permit US$ 600 p.p.
 • Gorilla tracking in Rwanda – Gorilla permit US$ 1.500 p.p.
 • Chimpansee Habituation Experience in Kibale NP – meerprijs US$ 45 p.p. waarbij de chimpansee tracking t.w.v. US$ 150 p.p. uit het standaard reisprogramma vervalt. Bij deelname aan deze activiteit vervalt ook de Bigodi Swamp walk uit het standaardprogramma.
 • Chimpwalk in Kyambura Gorge (Queen Elizabeth National Park) – US$ 50 p.p. Bij deelname aan deze activiteit vervalt een gamedrive uit het standaardprogramma.
  NB Deze activiteit kan alleen op de 7e dag (namiddag) of de 8e dag (ochtend) van het reisprogramma.

Disclaimer
Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld  boottochten en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze website hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze prijslijst is samengesteld in november 2018 op basis van de toen beschikbare informatie en prijzen. Tussentijds kunnen zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ervaringen

Hoe hebben andere reizigers de reis Natuurlijk Uganda beleefd? U leest het bij de reisverhalen op onze website of in de reviews hieronder.

Inmiddels weer 2,5 week terug van een hele mooie reis! Ik wou nog even laten weten dat accommodaties top waren! Het programma dat ook heel goed in elkaar zat. Waarbij je veel natuur en dieren ziet. In het begin lange dagen, maar waardoor je al heel snel tijdens de reis veel soorten dieren spot. Daarna wordt het iets rustiger qua programma, maar precies goed! De mensen van de camping/ hotels waren erg vriendelijke en behulpzaam, daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. Ook het contact met jullie was erg plezierig. Je voelt je echt een klant ipv een nummertje. Snelle reactie en hulp staan bij jullie duidelijk hoog in het vaandel, ga vooral zo door! Dus mijn complimenten voor jullie organisatie en voor de mooie uitgebalanceerde reis! Zal zeker als eerste aan jullie denken als ik nog een keer die kant op wil gaan!

– Christiaan

5 out of 5 stars

Goede organisatie. Slapen op de mooiste plekken van Uganda. Dé organisatie om het prachtige land te leren kennen!

– Anne

5 out of 5 stars

Overzicht

Reisduur
14 dagen

Te bezoeken land
Uganda

Prijzen

Optie 1
Combinatie van ‘lazy’ camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket
€ 1.960,- p.p.excl. vliegticket

Optie 2
Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 2.890,- p.p. incl. vliegticket
€ 2.155,- p.p.excl. vliegticket

Groepsgrootte
Minimaal 6 personen
Maximaal 12 personen

Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden: informeer naar de mogelijkheden.

download brochure