U bent hier: Home » Reizen » Groepsreizen » Kort Afrikaans

Kort Afrikaans

9-daagse groepsreis in Uganda

Boek nu
Optie of prijsopgave

Kort maar onvergetelijk!

Tijdens deze 9-daagse groepsreis ervaart u de geweldige natuur van Uganda met als hoogtepunt een bezoek aan de berggorilla’s in het tropische bergregenwoud van Zuidwest-Uganda. U ziet naast heel veel vogels, ook chimpansees, nijlpaarden, savanneolifanten, antilopen en met een beetje geluk leeuwen en wellicht het mysterieuze luipaard.
U maakt een indrukwekkende boottocht op het Kazinga Channel en overnacht in het wereldberoemde Travellers Rest Hotel in Kisoro of in Gorilla Valley Lodge aan de rand van Bwindi Impenetrable National Park. Een ideale reis wanneer u weinig tijd heeft, maar er wel een 'lange' week tussenuit wil naar tropisch Afrika.

Overnachtingsmogelijkheden

singlevriendelijkOptie 1
Combinatie van 'lazy' camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair, inclusief bed- en badlinnen) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).

Optie 2
Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).

Wat biedt deze reis?

 • Met deze reis van Habari Travel bevindt u zich al vanaf dag 2 bij één van de nationale parken.
 • Een mix van ‘lazy’ camping en sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (optie 1) of overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (optie 2).
 • Wanneer u kiest voor ‘lazy’ camping staat uw comfortabele safaritent met bedden, al ingericht voor u klaar (inclusief bed- en badlinnen, toilet en douche worden gedeeld in een sanitairblok).
 • Logies en ontbijt zijn inbegrepen.
 • Vervoer in één van onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, aangepast voor optimaal genieten.
 • Reizen in een kleine groep (6-7 personen) met voor iedereen een raamplaats in de Land Cruiser.
 • Gegarandeerd bezoek aan de berggorilla’s in Uganda (niet bij de prijs inbegrepen).
 • Het gratis boek ‘Op het spoor van de berggorilla, Oeganda’s grootste schat’. In dit door Marcel van Rooijen geschreven boek, vindt u naast veel informatie over het leven van de berggorilla, ook tips over gorilla tracking en fotograferen in het regenwoud.
 • Het gratis boek ‘Eenvoudige veldgids voor Uganda’. In deze door Marcel van Rooijen geschreven veldgids, vindt u informatie over de meest algemene diersoorten die u tijdens uw reis in Uganda kunt tegenkomen.
 • Chimpanzee tracking in Kibale National Park.
 • Bezoek aan de savanneparken Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park.
 • Gamedrives in de hiervoor genoemde parken en een onvergetelijke boottocht op het Kazinga Channel.
 • Kans op 13 primatensoorten in de tropische regenwouden van Kibale National Park en Bwindi Impenetrable National Park.
 • Honderden vogelsoorten, een waar vogelparadijs.
 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop).
 • Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De vliegticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daarmee ook de reissom.
 • Prijzen zijn exclusief boekingskosten en bijdrage Calamiteitenfonds.
 • Transfer van en naar het vliegveld.
 • Singlevriendelijk! Singles betalen dezelfde prijs per persoon als mensen die met z’n tweeën reizen; singles hebben altijd een eigen kamer of tent. Door onze unieke samenwerking met Nature Lodges kunnen we dit aanbod doen.

Reisprogramma

Dag 1: Vertrek Brussel of Schiphol

Vertrek vanaf Brussel of Schiphol. Aankomst op Entebbe International Airport. U verblijft in een comfortabele kamer van het Airport Guesthouse, op slechts 15 minuten van het vliegveld.

Accommodatie dag 1
Optie 1: Airport Guesthouse Entebbe (BB)
Optie 2: Airport Guesthouse Entebbe (BB)

Dag 2: Naar Kibale National Park

U gaat op weg naar Kibale National Park. De deels onverharde rode weg kronkelt zich door het prachtige en afwisselende landschap met dorpjes, thee- en bananenplantages. Na een lunch in Fort Portal, rijden we door naar Kibale Forest. Daar is het heerlijk toeven aan de rand van het kratermeer, met op de achtergrond het geluid van duizenden kikkers. ’s Nachts zult u zich verbazen over de typische geluiden van een nacht in het tropische regenwoud.

Reisduur: ca. 6 uur

Accommodatie dag 2
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 3: Chimp walk en Bigodi Swamp walk

Vandaag staan er twee activiteiten op het programma: de chimpansee tracking en de Bigodi Swamp walk. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de chimpansee permits gaan we in de ochtend of middag op zoek naar onze naaste verwanten. Onder leiding van zeer deskundige en enthousiaste rangers/gidsen, gaan we in groepjes van maximaal 8 personen op pad voor een wandeling door Kibale Forest, een prachtig laaglandoerwoud. Tijdens de wandeling van ongeveer 3 uur, zult u oog in oog komen te staan met chimpansees. We beloven het u: het is geweldig en onvergetelijk om deze actieve en luidruchtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

Naast chimpansees kunt u in Kibale National Park ook kleinere apensoorten tegenkomen, waaronder roodstaartmeerkat, rode franjeaap, oostelijke franjeaap, bergmeerkat, grijswangmangabey en groene baviaan. Misschien ziet u zelfs wel de in 2007 ontdekte Uganda mangabey.

De andere activiteit van vandaag is een wandeling door het papyrusmoerasgebied van Bigodi. Hier is door de lokale bevolking een eigen ecotoerismeproject opgezet. Al wandelend door dorpjes, akkertjes, langs de rand van het moeras en over een loopbrug, kunt u meer dan 100 vogelsoorten en vele kleinere apensoorten bewonderen. De wandeling duur twee à drie uur.

Chimpanzee Habituation Experience
In afwijking van het normale dagprogramma, is het ook mogelijk de hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ een chimpanseefamilie te volgen (dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid en tegen betaling van een meerprijs van US$ 45 p.p.). Deze activiteit begint bij het opstaan van de chimpansees tussen 5.30 en 6.30 uur en eindigt als ze rond 19.00 uur weer gaan slapen.

Meedoen aan deze activiteit moet u al bij boeking van de reis kenbaar maken, omdat wij dit van tevoren moeten reserveren. Bij deelname aan deze activiteit vervallen de Bigodi Swamp walk en de standaard chimpansee tracking.

Accommodatie dag 3
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 4: Naar Queen Elizabeth National Park

Vanuit Kibale reist u via Fort Portal naar Queen Elizabeth National Park. Op weg naar onze overnachtingsplek rijden we al een stuk door het park. Na de lunch maakt u in de namiddag een twee uur durende boottocht op het Kazinga Channel. U ziet ontelbare nijlpaarden, Afrikaanse buffels en savanneolifanten die water drinken of verkoeling zoeken. Daarnaast zult u zich verbazen over de enorme hoeveelheid vogels: onder andere Afrikaanse nimmerzat, zadelbekooievaar, Afrikaanse schaarbek, verschillende soorten ijsvogels, pelikanen en de Afrikaanse zeearend.
Als u van fotograferen houdt, is dit zeker met het bijzondere licht in de late namiddag, een waar paradijs voor u.

Reisduur: ca. 5 uur

Accommodatie dag 4
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 5: Naar het Kisorodistrict

Vandaag staan we extra vroeg op (6 uur), want deze dag beginnen we met een ochtend gamedrive. De opkomende zon kleurt de mistflarden rood en met het langzaam rijzen van de zon komt de vlakte, bezaaid met cactussen (euphorbia candelabra) en tal van dieren, tot leven. U ziet en geniet van de vele Uganda kobs, leeuwen, savanneolifanten, Afrikaanse buffels en defassa waterbokken die op de glooiende vlaktes leven. Met wat geluk ziet u misschien zelfs reuzenboszwijnen.

Na het late ontbijt (ca. 9.30 uur) geniet u van adembenemende vergezichten over de heuvels en Lake Bunyonyi, als we op weg gaan naar het Kisorodistrict. Via landschappelijk mooie wegen rijden we naar onze volgende accommodatie: Travellers Rest Hotel.

In het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken moeten worden naar Gorilla Valley Lodge.

Reisduur: ca. 7 uur

Accommodatie dag 5
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 6: Ontmoet de berggorilla’s

Vandaag zult u berggorilla’s ontmoeten. In de vroege ochtend rijden we naar één van de vijf berggorillagroepen in het zuiden van Bwindi Impenetrable National Park. In groepjes van maximaal 8 personen gaan we, onder begeleiding van ervaren UWA-rangers, op zoek naar deze ‘gentle giants’.
Een geweldige en soms inspannende tocht voert u via olifantenpaadjes, met regelmatig klauteren en klimmen, door het ongerepte tropisch bergregenwoud.

Als eerste gaan de rangers met u naar de plek waar de berggorilla’s de vorige dag zijn gezien. Daarna volgt u het spoor naar de plaats waar ze de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Via het spoor van gebroken takken en uitwerpselen, wordt u naar de plek gebracht waar u de berggorilla’s in levende lijve kunt zien. Op korte afstand (7 meter) staat u oog in oog met deze indrukwekkende dieren. U zult genieten van een onbeschrijflijke en, voor sommigen, emotionele ervaring die u uw leven lang niet meer zult vergeten.
Na één uur moeten we deze vriendelijke dieren achterlaten en gaat u, nagenietend van deze bijzondere ervaring en fantastische herinnering, terug naar onze accommodatie.

Gorilla Permit Garantie
Dankzij onze uitstekende contacten in Uganda, kunnen we van tevoren gorilla permits inkopen. Mochten er onverhoopt geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Accommodatie dag 6
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 7: Naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming: Lake Mburo National Park. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van Zuidwest-Uganda, die geleidelijk overgaan in vlaktes met droog gras waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen. Na Mbarara gebruiken we de lunch bij een klein streekmuseum. Vanaf de asfaltweg Kampala/Rwanda/DR Congo slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine, maar interessante Lake Mburo National Park.

Prachtig gelegen in de heuvels, begroeid met duizenden acacia’s en met een schitterend meer in het midden, is Lake Mburo National Park het enige park in Uganda waar u impala’s kunt zien. Het park heeft meer opvallende bewoners: steppezebra, Afrikaanse buffel, elandantilope, topi, bohorrietbok, bosbok, gevlekte hyena en luipaard. Ook leeft er een kleine groep leeuwen. In 2015 heeft de UWA (Uganda Wildlife Authority) in Lake Mburo National Park een groep Rothschilds giraffen uitgezet, afkomstig uit Murchison Falls National Park. In het park zijn meer dan 350 vogelsoorten waargenomen, waaronder de schuwe watertrapper en de verborgen levende witrugkwak.

In de namiddag staat een gamedrive of, als u dit liever doet, een wandelsafari met een ranger op het programma. Vlakbij de Sanga gate bevindt zich onze accommodatie Mburo Eagles Nest, gelegen op de Ryemitana heuvel. Deze laatste aanwinst van Nature Lodges doet zijn naam eer aan met een prachtig uitzicht over Lake Mburo. In het restaurant of vanaf uw eigen veranda, heeft u de meest idyllische plek om te genieten van de zonsondergang.
Houd vooral uw verrekijker bij de hand, want aan de voet van de heuvel kunt u wildsoorten als steppezebra, bosbok, defassa waterbok, wrattenwijn en impala zien. En misschien zweeft er wel een witruggier of oorgier vlak boven uw hoofd.

Reisduur: ca. 8 uur

Accommodatie dag 7
Optie 1: ‘Lazy’ camping Mburo Eagles Nest (BB)
Optie 2: Mburo Eagles Nest (BB)

Dag 8: Naar Entebbe

Na een ochtend gamedrive of wandelsafari is er een laat ontbijt en rijden we in circa 5 uur naar Entebbe, waar ons eigen Airport Guesthouse op u wacht. Onderweg stoppen we op de evenaar, waar u kunt lunchen en er gelegenheid is om alle souvenirwinkeltjes te bekijken.

Aan al het goede komt een einde. Dat geldt helaas ook voor deze onvergetelijke reis. Na het diner brengen we u in circa 15 minuten naar het Entebbe International Airport voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Reisduur: ca. 5 uur

Dag 9: Aankomst Brussel of Schiphol

U komt vroeg in de ochtend aan op vliegveld Schiphol of Brussel.

Accommodaties

DagOptie 1
'Lazy' camping en accommodaties Nature Lodges
Optie 2
Alleen accommodaties Nature Lodges
1Airport Guesthouse EntebbeAirport Guesthouse Entebbe
2'Lazy' camping Kibale Forest CampKibale Forest Camp
3'Lazy' camping Kibale Forest CampKibale Forest Camp
4'Lazy' camping The Bush LodgeThe Bush Lodge
5Gorilla Valley Lodge / Travellers Rest Hotel *Gorilla Valley Lodge / Travellers Rest Hotel *
6Gorilla Valley Lodge / Travellers Rest Hotel *Gorilla Valley Lodge / Travellers Rest Hotel *
7'Lazy' camping Mburo Eagles NestMburo Eagles Nest
8's Avonds terugvlucht naar Nederland of België's Avonds terugvlucht naar Nederland of België
9Aankomst in Nederland of BelgiëAankomst in Nederland of België

* Op basis van beschikbaarheid van de gorilla permit.

Even acclimatiseren!

Voor slechts € 25,- p.p. (inclusief ontbijt) kunt u één nacht in ons Airport Guesthouse Entebbe overnachten. Reizigers die de tijd hebben, kunnen zich de luxe van één of twee dagen eerder aankomen permitteren en heerlijk een dag in en rond Entebbe doorbrengen.
Desgewenst kunt u er ook voor kiezen om aan het einde van de reis nog een extra dag te boeken om bij te komen van de vele geweldige indrukken die u tijdens de reis opdoet!

Overzicht prijzen

Kort AfrikaansZonder ticketMet ticket SNMet ticket KLM
Optie 1€ 1.360,-€ 2.095,-€ 2.195,-
Optie 2€ 1.460,-€ 2.195,-€ 2.295,-
 • Optie 1 Combinatie van 'lazy' camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair, inclusief bed- en badlinnen) en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
  Optie 2 Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
 • Singlevriendelijk! Singles betalen dezelfde prijs per persoon als mensen die met z'n tweeën reizen en hebben een eigen kamer of tent! Door onze unieke samenwerking met Nature Lodges en onze eigen accommodaties kunnen we dit aanbod doen.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro's per persoon.
  De prijs met vliegticket is gebaseerd op het goedkoopste ticket! Als dat niet meer beschikbaar is, moet er een ticket met een duurder tarief geboekt worden en zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen. U wordt hier vooraf over geïnformeerd.
 • Vluchtdagen
  KLM vliegt 7 dagen per week op Uganda.
  Brussels Airlines vliegt alleen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag op Uganda.
 • De prijs voor een ticket in het hoogseizoen is afhankelijk van de boekingsklasse.
 • Hoogseizoen KLM: 7 juli t/m 18 augustus 2018 en 14 t/m 26 december 2018.
 • Hoogseizoen Brussels Airlines (SN): 24 juni t/m 16 augustus 2018 en 16 t/m 31 december 2018.
 • Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De ticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daardoor invloed hebben op de totale reissom.

Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden: informeer naar de mogelijkheden.

singlevriendelijk

Inclusief in de reis

 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop in Kigali, Rwanda).
 • Alle vervoer volgens het programma.
 • Alle entreegelden voor de nationale parken volgens het programma.
 • Alle niet-optionele excursies in het programma.
 • Alle overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Ugandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • De boekjes 'Op het spoor van de berggorilla' en 'Eenvoudige veldgids voor Uganda'.
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Exclusief in de reis

 • Visum Uganda US$ 50 p.p. (exclusief 3% provisie). Het visum moet vooraf via elektronische weg aangevraagd en per creditcard betaald worden.
  Klik hier voor meer informatie.
 • Visum bij bezoek aan Rwanda. Indien u ook Rwanda wilt bezoeken, kunt u het beste een East African Tourist Visa aanvragen voor Uganda en Rwanda - US$ 100 p.p. (exclusief 3% provisie).
 • Mineraalwater, er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p. per dag.
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 20,- p.p. per dag.
  - Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p. per dag.
  - Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit: US$ 600 p.p.
 • Eventuele hoogseizoentoeslag vliegticket.
 • Toeslag vliegticket als het goedkoopste ticket niet meer beschikbaar is - boek tijdig!
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Optionele excursies die van tevoren geboekt moeten worden

Excursies die van tevoren geboekt en betaald moeten worden (worden op de factuur vermeld) zijn:

 • Gorilla tracking in Uganda - Gorilla permit US$ 600 p.p.
 • Chimpanzee Habituation Experience in Kibale NP - meerprijs US$ 45 p.p. waarbij de chimpansee tracking t.w.v. US$ 150 p.p. uit het standaard reisprogramma vervalt. Bij deelname aan deze activiteit vervalt ook de Bigodi Swamp walk uit het standaardprogramma.

Disclaimer
Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld  boottochten en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze website hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze prijslijst is samengesteld in november 2015 op basis van de toen beschikbare informatie en prijzen. Tussentijds kunnen zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ervaringen

Hoe hebben andere reizigers de reis Kort Afrikaans beleefd? U leest het bij de reisverhalen op onze website of in de reviews hieronder.

Inmiddels weer 2,5 week terug van een hele mooie reis! Ik wou nog even laten weten dat accommodaties top waren! Het programma dat ook heel goed in elkaar zat. Waarbij je veel natuur en dieren ziet. In het begin lange dagen, maar waardoor je al heel snel tijdens de reis veel soorten dieren spot. Daarna wordt het iets rustiger qua programma, maar precies goed! De mensen van de camping/ hotels waren erg vriendelijke en behulpzaam, daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. Ook het contact met jullie was erg plezierig. Je voelt je echt een klant ipv een nummertje. Snelle reactie en hulp staan bij jullie duidelijk hoog in het vaandel, ga vooral zo door! Dus mijn complimenten voor jullie organisatie en voor de mooie uitgebalanceerde reis! Zal zeker als eerste aan jullie denken als ik nog een keer die kant op wil gaan!

- Christiaan

Kort Afrikaans (5 / 5)

Goede organisatie. Slapen op de mooiste plekken van Uganda. Dé organisatie om het prachtige land te leren kennen!

- Anne

Kort Afrikaans (5 / 5)

Overzicht

Reisduur
9 dagen

Te bezoeken land
Uganda

Prijzen

Optie 1
Combinatie van 'lazy' camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket
€ 1.360,- p.p. excl. vliegticket

Optie 2
Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 2.195,- p.p. incl. vliegticket
€ 1.460,- p.p. excl. vliegticket

Groepsgrootte
Minimaal 6 personen
Maximaal 7 personen

Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden: informeer naar de mogelijkheden.

download brochure

Vertrekdata 2018

 • 22-09-2018
 • 13-10-2018
 • 27-10-2018
 • 10-11-2018
 • 24-11-2018
 • 15-12-2018
 • 22-12-2018

boeken

optie of prijsopgave

Vertrekdata 2019

 • 05-01-2019
 • 19-01-2019
 • 26-01-2019
 • 09-02-2019
 • 23-02-2019
 • 09-03-2019
 • 23-03-2019
 • 06-04-2019
 • 20-04-2019
 • 04-05-2019
 • 18-05-2019
 • 01-06-2019
 • 08-06-2019
 • 15-06-2019
 • 22-06-2019
 • 06-07-2019
 • 13-07-2019
 • 20-07-2019
 • 27-07-2019
 • 03-08-2019
 • 17-08-2019
 • 07-09-2019
 • 21-09-2019
 • 12-10-2019
 • 26-10-2019
 • 09-11-2019
 • 23-11-2019
 • 14-12-2019
 • 21-12-2019

boeken

optie of prijsopgave

Vertrekdata 2020

 • 04-01-2020
 • 18-01-2020
 • 25-01-2020
 • 08-02-2020
 • 22-02-2020
 • 07-03-2020
 • 21-03-2020
 • 04-04-2020
 • 18-04-2020

boeken

optie of prijsopgave