Uganda – Bianca Brons

door | 27 apr 2017 | Kort Afrikaans, Reisverhalen | 0 Reacties

U bent hier: Home » Uganda – Bianca Brons

Uganda - Bianca Brons

23 november - 1 december 2010 met Habari Travel

Door Bianca Brons-Wiersma
Handling Agent/Reisbureau voor Habari Travel

23 nov. 2010

Na een busrit van Groningen naar Bremen en een goede vlucht via Amsterdam aangekomen in Entebbe. Ik ben blij na de lange reis in mijn bed te liggen.

24 nov. 2010

Op kantoor in Kampala werkoverleg gehouden met Bart Munting, eigenaar, en ook Evelyn ontmoet die samen met mij alle reserveringen maakt voor de klanten. Veel gespreksstof natuurlijk gezien de veranderingen van de afgelopen maanden, maar wel positief uitkijkend naar het boekingsjaar 2011

25 nov. 2010

Vroeg op pad, van Kampala naar Kibale Forest zal een lange rit worden! Eerst Kampala uit en weg uit de drukte, dan langs vele koffie-en theeplantages, bananenvelden en dorpjes. Als we aankomen doen we eerst de Bigodi swamp-walk. Een lokaal eco-project door een moeras gebied waar we vele apen en vogels zien. Van de gids komen we veel te weten over de omgeving en bevolking. In Kibale Forest Camp, onderdeel van Nature Lodges, nuttigen we een heerlijk diner. Het tented camp wordt momenteel uitgebreid met een camping en ligt midden in het bos waar ontzettend veel apen te zien zijn: black & white colobus monkeys, red colobus monkeys, l' hoest's monkey en soms bush babies en vele andere soorten! ?s Ochtends zijn ze al weer druk in de weer.

26 nov. 2010

We gaan de chimp-walk doen In Kibale Forest National Park!
Ik verheug me hier ontzettend op aangezien het de vorige keer ook zo'n fantastische ervaring was om zo dichtbij deze mooie beesten te zijn. Het pad is steil en erg begroeid maar is de moeite waard: we zien en groep van wel 20 chimpansees! We horen dat ze gisteren hoog in de bomen zaten door de regen, we hebben erg veel geluk en genieten erg van deze ontmoeting. Doordat we redelijk laat terug zijn en nog helemaal naar Queen Elizabeth National Park moeten rijden, missen we helaas de boottocht over Kazinga Channel. Deze tocht was een prachtige ervaring om veel van het wild te zien in het park. Olifanten, nijlpaarden, buffels en de grote aantallen verschillende vogels, maar ook waterbokken, Uganda kobs en heel soms leeuwen.We logeren in de Bush Lodge, ook onderdeel van Nature Lodges. Prachtig gelegen met uitzicht op de Kamera rivier.Hier ontmoet ik een enorm mannetjes olifant, hij liep bijna mijn bush-douche in! Een enigszins beangstigende ervaring maar volgens het personeel heel gewoon en niet gevaarlijk. Onder het wederom heerlijke diner en met een drankje bij het kampvuur praten we nog wat na over deze bijzondere dag!

27 nov. 2010

We gaan naar een gedeelte van Queen Elizabeth NP genaamd Ishasha sector. Het is bekend vanwege de boom klimmende leeuwen die hier voorkomen. Helaas is het niet heel warm, ze zijn dan met name te vinden in de vig-tree waar ze dan inklimmen. Hier vinden ze dan wat verkoeling en hebben ze minder last van de muggen. We zien wel een leeuw maar die ligt in een kook banda op een camping! Ook olifanten, bavianen, uganda kobs en vele vogels zijn onderweg te zien. We vervolgen de reis naar Kisoro waar we in het beroemdeTravellers Rest een warm welkom krijgen. We maken kennis met de nieuwe beheerder Jan Willem. We gaan vroeg slapen na deze lange dag.

28 nov. 2010

Op tijd op want we gaan de Batwa trail lopen. Helaas geen gorilla-tracking deze keer, hier is Kisoro met name bekend om aangezien o.a. Dian Fossey (Gorilla?s in the Mist) hier vele malen kwam tijdens haar onderzoek naar de gorilla's. De Batwa trail brengt ons door het oorspronkelijk leefgebied, nu Magahinga NP, van dit pygmee?n volk wat helaas uit hun gebied is verjaagd. Het is erg interessant te horen over hun leefwijze en hun manier om dit gebied zo weinig mogelijk aan te tasten. Nu is het behoorlijk triest hoe ze ontheemd een armoedig bestaan hebben. De wandeling langs prachtige vergezichten op Rwanda en de akkers brengt ons naar de Garama Cave. Het afdalen in de grot is een bijzondere belevenis. De tocht terug is gemak-kelijker dan omhoog.We hebben bijzonder mooi uitzicht op de 3 bergtoppen waarbij de Mt.Sabinyo ook af en toe geheel uit de wolken komt.

29 nov. 2010

Vandaag de lange rit terug naar Kampala. De wegen zijn afwisselend, van erg goed tot erg slecht. Prachtig uitzicht op Lake Bunyonyi! Als we langs Lake Mburo rijden zien we nog zebra?s en Uganda kobs. 's Avonds zijn we blij in ons bedje te liggen na deze reis. Nog een drankje onder de sterrenhemel en slapen!

30 nov. 2010

Laatste dag, de laatste zaken doorgenomen en toch nog even tijd gemaakt voor wat souvenirs op de Craft Market in Kampala. Als afsluiting naar het Airport Guesthouse te Entebbe voor het laatste diner onder de sterrenhemel van Uganda. 's Nachts naar het vliegveld voor de lange reis terug.

1 dec. 2010

Een korte maar indrukwekkende reis! Terug in Nederland, door een bevroren gate gelijk de vrieskou in (-8) om uit het vliegtuig te komen. Moe maar voldaan kom ik veilig thuis.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.

waarom habari

Ontvangt u onze maandelijkse nieuwsbrief al?

Blijf op de hoogte van het laatste Habari Travel nieuws: nieuwe reizen, aanbiedingen en meer via onze nieuwsbrief.

Controleer uw inbox- of spammap nu om uw aanmelding te bevestigen.

Pin It on Pinterest