Maatwerk bij Habari Travel – Francis en Jean

door | 27 apr 2017 | Individueel, Reisverhalen | 0 Reacties

U bent hier: Home » Maatwerk bij Habari Travel – Francis en Jean

Maatwerk bij Habari Travel - Francis en Jean

Jean en Francis hebben zelf een bijzondere reis uitgestippeld. Ze wilden graag met z'n tweeën reizen, en wandelen leek voor hun zeer belangrijk. In hun eigen woorden: "In uw voorstel worden meerdere parken bezocht. Is het mogelijk wat minder parken te bezoeken en wat meer dagen onder leiding van een gids te voet er op uit te trekken (evt meerdaagse trekkings)?"

Uiteindelijk hebben ze een zeer bijzondere reis gemaakt naar Kidepo Valley, de Ruwenzori beklommen, de Gorilla?s bezocht en een unieke wandeling van Kisoro naar Lake Bunyonyi gemaakt. Hieronder leest u hun verslag!

Door Francis en Jean

Hoi Bart,
We zijn inderdaad alweer een paar dagen thuis en we zijn (helaas) weer helemaal gewend. Het was onze eerste keer in Afrika en het was een hele mooie vakantie. Onze complimenten voor het programma wat je hebt samengesteld. Wij waren ook enorm tevreden met onze gids Richard. Hij was erg proactief en hij kent Uganda heel goed. We zijn, op zijn aanraden, een dag eerder vertrokken vanuit Kidepo Valley en hebben een dag in Murchison Falls doorgebracht. Enerzijds omdat een dag extra in Kidepo weinig extra te bieden had en anderzijds omdat de terugweg naar Hoima te lang was voor 1 dag.

De gamewalk in Kidepo vonden we super. Als je te voet bent, zie, hoor en ruik je zo veel meer. Het is een hele aparte ervaring als je door de savanne loopt, tussen de olifanten, buffels, zebra's en antilopen. Wij vonden Kidepo qua landschap het mooiste park.
Het grote voordeel aan ons programma vonden wij dat het geen aaneenschakeling was van parken en gamedrives. Iedere gamedrive is mooi en hoewel we 1000-den buffels hebben gezien, we blijven ze indrukwekkend vinden. Echter, Uganda heeft veel meer te bieden en we zijn blij dat we dat we veel meer hebben gezien.

De Rwenzori was prachtig. Zie de bijgevoegde foto's. Het is een uniek landschap en doet soms zelfs wat spookachtig aan met de snel opkomende mist. Iedereen met een goede conditie, een gezond lichaam en met de goede uitrusting moet deze wandeling kunnen maken. Het is op sommige momenten natuurlijk wel eens zwaar, maar de uitzichten maken dat allemaal goed. We hebben de trekking in het natte seizoen gemaakt en dat leverde wel wat extra hindernissen op. Zo zijn laarzen echt noodzakelijk (door het vele moeras) van dag 2 t/m 6 en kan je deze het beste zelf meenemen.
De hutten op de route zijn erg primitief, maar ruim voldoende. De belevenis is natuurlijk afhankelijk van de verwachtingen. Als je de trekking doet wanneer er meerder mensen aanwezig zijn (hoogseizoen), is een eigen matje (zo'n inflatable matje) om op te slapen ook geen overbodige luxe. Er zijn nl maar weinig matrassen (wij hadden er genoeg).
Wel vonden we het op sommige stukken gevaarlijk. We hebben geregeld met handen en voeten moeten klauteren, zowel bergop als bergaf. Met name tijdens de dagen 2 t/m 6 hadden weinig met echt wandelen te maken. We zijn zelf gelukkig zonder kleerscheuren weer thuisgekomen, maar je moet iedere minuut heel goed blijven opletten (regelmatig worden mensen gered). Vaak zijn trappen en bruggen niet/moeilijk begaanbaar.
Bij terugkomst hebben de mountaineering service gewezen op hun eigen missie en visie (o.a intact houden van paden, trappen en bruggen) en aangegeven dat hier wel wat geld aan gespendeerd zou kunnen worden (de trip kost genoeg en ze houden genoeg over). Ik denk dat je lang genoeg in Uganda woont om te weten dat dit niet gaat gebeuren......
Voor we vertrokken hebben we in het Rwenzori Base Camp geslapen. Onze ervaring met dit hotel is niet echt goed. De mountaineering service heeft zelf ook een lodge/base camp en volgens Richard was dat ook beter. Wellicht een tip voor de volgende keer.

Wat de wandeling van Kisoro naar Lake Bunyonyi betreft, deze was ook top. We hebben genoten van het prachtige landschap en iedereen die we onderweg tegenkwamen. In die streek wordt er helaas door sommige mensen gebedeld, maar onze gids wist hier goed mee om te gaan. We zijn vaak gevolgd door groepjes kinderen (soms ook tieners en volwassenen) die zonder opdringerig te zijn het heel leuk vonden om met ons een tijd mee te lopen en/of op de foto te komen (wel altijd van tevoren gevraagd).
Wel was er wat onduidelijkheid. We hadden 2 dagen ervoor een gids voor de Village walk door Kisoro (Robert) en dat bleek ook onze gids voor deze 2-daagse wandeling. Hij gaf toen echter aan dat dit ook in 1 dag te lopen was. Hij is een echte vogelliefhebber en loopt erg rustig omdat hij bij veel vogeltjes stopt.... Maar zelfs zijn lage tempo was het volgens hem op 1 dag te lopen (7 a 8 uur). Wij gingen er dus van uit dat hetgeen wij op 1 dag liepen voor 2 dagen gepland was. We werden buiten Kisoro afgezet en hebben ruim 9.5 uur gelopen. Toen we aankwamen bij een camp site (Richard stond al op ons te wachten) werd ons pas duidelijk dat dit de geplande overnachtingplaats was en dat we de volgende dag nog 5 uur lopen voor de boeg hadden.
We hebben er toen voor gekozen toch door te rijden naar Kalebas en daar 2 nachten te zitten.
Ondanks de verwarring hadden we de wandeling niet willen missen. Het is de enige keer geweest dat we echt met de lokale bevolking in aanraking konden komen en het landschap is hier prachtig. Dit was wel echt één van de hoogtepunten. Ik kan je aanraden om het op te nemen in je programma.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.