Individueel Uganda & Rwanda – Ton en Annemiek

door | 27 apr 2017 | Individueel, Reisverhalen | 0 Reacties

U bent hier: Home » Individueel Uganda & Rwanda – Ton en Annemiek

Individueel Uganda & Rwanda - Ton en Annemiek

5 t/m 28 juli 2009

Door Ton en Annemiek

"Op zondag in de loop van de middag zeggen we de katten, die door de rugzakken in de kamer de bui al zien hangen, gedag en vertrekken richting Zaventem. Na een vlotte rit wijst het navigatiesysteem ons in één keer de weg naar ons hotel (de eerste in een forse reeks) en kunnen we rustig een hapje gaan eten in bruisend Zaventem. Maar eerst bij een van de plaatselijke kroegen een biertje want het is België per slot van rekening.

Na een onrustige nacht in een wat te warme kamer, met al erg vroeg veel kabaal buiten, met de taxi naar het vliegveld. De auto blijft de komende drie weken op de parkeerplaats van het hotel staan, en aan het aantal NL kentekenplaten te zien zijn we niet de enigen die op deze manier op parkeerkosten bezuinigen. Na een vlotte incheck (via internet inchecken was mislukt) ruim op tijd bij de gate. Ook het vliegtuig is op tijd dus al snel zijn we onderweg naar Entebbe. In het vliegtuig de prettige ontdekking dat we stoelen op de voorste rij hebben en dus wat extra beenruimte. Onderweg prettige service van het BrusselsAirlines personeel, die niet voor de KLM onderdoet. Met wat vertraging onderweg door tegenwind en nogal wat buien waar omheen gevlogen wordt, na een doorstart dan toch aan de grond op Entebbe. En daar gelijk de eerste kennismaking met het "paperwork" in Uganda. Eerst een schriftelijke verklaring afgeven dat je geen griepverschijnselen hebt. De ingevulde formulieren worden door man/vrouw in witte jas met mondkapje en plastic handschoenen bekeken en afgestempeld. Het visum gaat sneller, $50 en klaar is kees. De bagage lijkt aanvankelijk niet door te komen (en dan is het geen prettig bericht dat het regelmatig voorkomt dat een deel van de bagage niet in Entebbe wordt uitgeladen maar pas op de tweede bestemming Nairobi), maar uiteindelijk zijn onze twee tassen er toch.

In de hal worden we opgewacht door onze breed lachende gids/chauffeur voor de komende tijd: Richard. Hij brengt ons in de Landcruiser die de komende weken ons werkpaard zal zijn naar onze eerste overnachtingsplaats in Uganda brengt, het Entebbe Airport Guesthouse. Daar worden we door Mr Paul, een sympathieke Nederlander die wel wat heeft van Hugo von Lawick, verwelkomd met een drankje. Helaas schiet een hapje er deze avond bij in. In het vliegtuig geen diner gehad en hier staat het ook niet op het programma. Door de vertragingen is het al behoorlijk laat en de reis was toch wel weer vermoeiend dus we willen ook niet meer op pad, naar bed dus. Voor we het bed zien nog een even een voorbespreking met Paul en Richard. Kennelijk is er bij de organisatie van onze reis ergens het beeld ontstaan dat we vooral voor het vogels scoren komen, want Richard krijgt de uitdrukkelijke instructie ons zoveel mogelijk vogels te laten zien. Dat vinden we op zich best, maar echte vogelaars zijn we niet. We vinden vogels leuk en het grote voordeel van ook in vogels ge?nteresseerd zijn, is dat je eigenlijk altijd wel wat te kijken hebt. Als je alleen maar focust op apen of ander groot wild, dan is een groot deel van de tijd die je buiten doorbrengt lege tijd. Vogels zie je veel vaker en daardoor is een trip eigenlijk altijd leuk. Tot slot meldt Richard dat we de volgende ochtend vroeg op moeten (een veelvuldig terugkerende mededeling!)"

Lees verder op http://www.stadsweg30.nl/reisverslag/

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.