Ervaringen rondreis door Oeganda

door | 18 feb 2019 | Reisverhalen | 0 Reacties

U bent hier: Home » Ervaringen rondreis door Oeganda

Het was een onvergetelijk mooie reis en een ervaring die we nooit meer zullen vergeten. Ondanks dat 2 van ons al eens eerder in Oeganda zijn geweest, zijn onze verwachtingen toch overtroffen.

Wat valt er te vertellen? Vooraf zeiden we tegen elkaar dat we met zijn vieren op reis gingen, maar daar hebben we ons in vergist. We zijn met zijn vijven op reis geweest, want onze gids/chauffeur maakte ook onderdeel uit van ons gezelschap. En hoe; we hebben het ontzettend getroffen met "onze" Ronnie. Niet alleen is hij een geweldig goede chauffeur die ons veilig door het hele land heeft gereden, maar hij is ook een geweldig fijne persoonlijkheid die een grote bijdrage heeft geleverd aan onze positieve ervaringen. Hij voelde goed aan waar onze interesses lagen en deed zijn best om het ons naar de zin te maken, en bovenal: hij heeft een gave om "wildlife" te spotten. Werkelijk niet normaal, hij zag dieren en vogels met het blote oog die wij met een verrekijker nauwelijks konden zien! We kunnen gerust zeggen dat we na bijna drie weken rondreizen het gevoel hadden dat hij familie was. We hebben hem uitgebreid bedankt voor zijn geweldige begeleiding maar willen ook aan jullie onze complimenten over hem meegeven.
 
Ook onze dank aan jullie, de rondreis was prima geregeld, de landcruiser als vervoersmiddel, uitstekende accommodaties op de mooiste plekjes. De route was afwisselend en de combinatie reisdag/verblijfdagen was prima. Het wegennet in Oeganda is soms echt allerbelabberdst hoewel er hard gewerkt wordt aan verbeteringen. Onderweg keken we onze ogen uit; naar de prachtige vergezichten, het dorpse leven van de lokale bevolking, de marktjes onderweg langs de route, en mooiste nationale parken en niet te vergeten alle dieren! We hebben ongelooflijk veel wilde dieren gezien, in grote hoeveelheden en heel dichtbij.
We waren ook heel nieuwsgierig en benieuwd hoe de gorilla tracking zou verlopen. Zoals jullie weten hadden we een voorkeur voor een "easy" tracking maar je weet niet of dat gaat lukken. We hadden gelukkig droog weer, en hoefden maar 1 uur en een kwartier te lopen. Toch was het nog intensief omdat we door de dichte bush moesten waar de ranger met zijn kapmes de doorgang moest creëren. Voornamelijk omhoog klauterend over boomstammen en lianen, maar de beloning was er naar! Wat een fantastische ervaring om zo dicht bij de gorilla's te zijn en ze te kunnen observeren. Geweldig! Grote dank voor jullie medewerking om voor ons een minder intensieve tracking te vragen.
 
Ik kan nog uren doorgaan en vertellen over onze belevenissen, maar laat het hierbij. Nog een kleine suggestie van onze kant: Wij hebben ervoor gekozen om op de 1e reisdag een bezoek te brengen aan de Rhino Sanctuary en te overnachten in Gulu. Na de late aankomst in Entebbe en een zeer kort nachtje breekt het bezoek aan de Sanctuary de hele lange rit naar Kidepo NP, maar bovendien is het een bezoekje meer dan waard. Het is de enige plek in Oeganda waar je neushoorns kunt zien. De korte wandelsafari geeft de gelegenheid om de benen te strekken en we hebben 6 neushoorns met kleintjes van zeer dichtbij kunnen zien. Dat was echt een leuk begin van de reis. We waren aan het eind van de middag in Gulu en konden daar verder acclimatiseren. Wij vinden het zeer de moeite waard om dit bezoek in jullie (standaard) rondreis op te nemen.
 
Nogmaals onze dank aan jullie voor al het regelwerk voor onze reis. Wij zullen Oeganda en Habari Travel aanbevelen bij al onze vrienden en kennissen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Diana

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.