Reisprogramma

Dag 1: Vertrek naar Uganda, aankomst in Entebbe

U vertrekt vanaf Schiphol of Brussel. Aankomst op Entebbe International Airport, waar u wordt afgehaald.
U verblijft in een comfortabele kamer van het Airport Guesthouse, op slechts 15 minuten van het vliegveld.

Accommodatie dag 1
Optie 1: Airport Guesthouse Entebbe (BB)
Optie 2: Airport Guesthouse Entebbe (BB)

Dag 2: Naar Kidepo Valley National Park

Deze dag staan we vroeg op! Na een heerlijk ontbijt vertrekken we om 06.30 uur voor een lange, maar zeer mooie tocht naar Kidepo Valley National Park in het noordoosten van Uganda.

In 2013 heeft CNN dit park op de 3e plaats van ‘Africa’s 10 best safari parks’ geplaatst:
“Best for: Spectacular landscapes and great buffalo herds. With sprawling savannah and soaring mountains, Kidepo National Park might be the most picturesque park in Africa. Sharing borders with Sudan and Kenya’s Northern Frontier District, it is Uganda’s most beautiful, remote and least-explored park. Those who get here are rewarded with phenomenal wildlife sightings and a level of exclusivity that can rarely be had at any cost in neighboring countries.”

Dit bijzondere en weinig bezochte park mag natuurlijk niet ontbreken in deze Habari Travel natuurreis! Het park ligt in het uiterste noordoosten van Uganda op de grens met Kenia en Zuid-Sudan. Landschappelijk is het één van de mooiste parken van Uganda met open savannes, miombo boslanden, rivierbossen, kopjes (rotspartijen), heuvels en bergen.

In de namiddag arriveren we in onze eigen Kidepo Savanna Lodge, gelegen op een heuvel met een fantastisch uitzicht over het park en de omliggende heuvels en vlaktes, die zo kenmerkend zijn voor het Karamojagebied.

Na deze lange reis is het goed toeven op de veranda met een verfrissend drankje, de zon langzaam ondergaat en de heerlijke geuren van het diner voorbij komen.

Reisduur:
ca. 10 uur

Accommodatie dag 2
Optie 1: ‘Lazy camping’ Kidepo Savanna Lodge (BB)
Optie 2: Kidepo Savanna Lodge (BB)

Dag 3 en 4: Activiteiten in Kidepo Valley National Park

We verblijven twee hele dagen in dit bijzondere park! Beide dagen staan volledig in het teken van onvergetelijke game drives en andere activiteiten zoals een wandelsafari en een bezoek aan een Karamojongdorp. In overleg met de ranger wordt besloten welke gebieden we gaan bezoeken en hoe de volgorde van de diverse activiteiten zal verlopen.

In Kidepo kunt u de meest uiteenlopende dieren vaak op korte afstand bewonderen. U kunt dieren zien die elders in Uganda niet of nauwelijks voorkomen, zoals jachtluipaard, grootoorvos, aardwolf, caracal, gestreepte hyena en kleine koedoe.
Andere dieren die u hier kunt zien zijn savanneolifant, Afrikaanse buffel, leeuw, luipaard, gestreepte jakhals, gevlekte hyena, Günthers dikdik, defassa waterbok, Bohor rietbok, Jackson’s hartebeest, gewone en blauwe duiker, klipspringer, Rothschilds giraffe, steppezebra en vijf soorten apen. Er zijn ruim 460 soorten vogels waargenomen.

In de Narus Valley staat ook een bezoek aan het gebied rond de Kideporivier op het programma. De rivier staat het grootste deel van het jaar droog en is dan een 50 meter breed zandbed, dat zich door een bos kronkelt bestaande uit borassuspalmen. De vallei rondom de rivier is het enige gebied in Kidepo waar struisvogels voorkomen.

En er is nog meer moois:

Wandelsafari
Tijdens deze tocht wandelt u over de savanne op zoek naar de verschillende diersoorten. U wordt begeleid door een gewapende ranger.

Bezoek aan de Kanangorok Hot Springs
Tijdens een game drive bezoeken we de warmwaterbronnen Kanangorok Hot Springs.

Bezoek aan een Karamojongdorp
Een bezoek aan een authentiek Karamojongdorp staat ook nog op het programma. U wordt ontvangen in een echte ‘manyata’, een soort kraal waar een familie woont. Indrukwekkend om te zien hoe deze mensen hun cultuur nog weten te bewaren.

Accommodatie dag 3 en 4
Optie 1: ‘Lazy camping’ Kidepo Savanna Lodge (BB)
Optie 2: Kidepo Savanna Lodge (BB)

Dag 5: Naar Murchison Falls National Park

We rijden door het prachtige noorden van Uganda waarbij u onderweg de machtige Mount Rom kunt zien. De weg gaat verder door de dorpjes van de Acholistam en langs de velden en akkers van de boeren. Rond het middaguur bereiken we Gulu, de grootste stad in het noorden en is het tijd voor de lunch.

Na de lunch voert de weg ons door en langs Murchison Falls National Park naar onze eindbestemming voor vandaag: Fort Murchison. Deze accommodatie is majestueus gelegen, hoog boven een bocht in de Nijl met uitzicht op Murchison Falls National Park. In de verte ziet u de Blue Mountains van DR Congo en op de voorgrond, aan de overkant van de Nijl, het kleine stadje Pakwach.

Reisduur:
ca. 7 uur

Accommodatie dag 5
Optie 1: ‘Lazy camping’ Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 6: Activiteiten in Murchison Falls National Park

Vandaag staat u vroeg op voor een game drive om verschillende soorten wilde dieren te ontmoeten. Murchison Falls National Park, het grootste park van Uganda, staat bekend om de zeldzame Rothschilds giraffe, maar we zullen hier zeker ook Afrikaanse buffel, Uganda kob, oribi en Jacksons hartebeest tegenkomen. Grote kans dat u hier ook leeuwen met jongen ziet en, met iets meer geluk, een gevlekte hyena of luipaard. Misschien ziet u de snelste aap van Afrika, de huzaaraap die een snelheid kan ontwikkelen van maar liefst 55 km per uur. Na twee uur rijden, arriveren we bij de rivier. Hier maken we een boottocht over de Nijl naar de Murchison watervallen.

Vanaf de boot zien we het dierenleven aan ons voorbij trekken: nijlpaarden, meterslange nijlkrokodillen en vele andere dieren, die naar het water komen om te drinken of verkoeling te zoeken. Het zien van het uitbundige vogelleven met meer dan 350 verschillende soorten is een ongelooflijk belevenis! Na ongeveer twee uur stroomopwaarts varen, komen de watervallen in zicht. Vanuit de boot kunt u dit overweldigende natuurgeweld op veilige afstand bekijken.

Na de boottocht rijden we al ‘game drivend’ terug naar Fort Murchison.

Accommodatie dag 6
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 7: Activiteiten in Murchison Falls National Park

Ondertussen bent u er al aan gewend: vroeg opstaan. Na het ontbijt stappen we in de boot voor de minder bekende, maar zeker net zo mooie boottocht naar de Nijldelta, waar de Nijl uitmondt in Lake Albert. Er komen hier maar weinig mensen, wat deze tocht uniek maakt. U zult hier veel dieren kunnen zien. Vanuit onze boot ziet u onder meer drinkende savanneolifanten, kafferbuffels die verkoeling vinden in het water, Jacksons hartebeesten, Uganda kobs, groene bavianen en oostelijke franjeapen. Naarmate uw tocht vordert, verandert het landschap waarbij de steile oevers plaatsmaken voor een moerasachtig gebied: de Nijldelta. In dit ecosysteem treft u een zeer divers en rijk vogelleven aan en hebben we grote kans om de zeldzame en imposante, 150 cm hoge, schoenbekooievaar te ontmoeten.

Nadat u met de boot weer bij het vertrekpunt aangekomen bent, wordt u vervolgens door onze chauffeur naar de top van de Murchison Falls gebracht, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de waterval en de 45 meter lager gelegen Victorianijl.

Het is mogelijk om onder begeleiding een nature walk van ongeveer 45 minuten te maken rondom de top van de Murchison Falls (deze optionele excursie moet van tevoren geboekt worden).

Na de wandeling gaat u met de ferry weer naar de overkant van de Victorianijl en wordt er nog een game drive gemaakt. Het park kent zoveel verschillende bewoners dat u onderweg zeker opnieuw verrast zult worden door de enorme variatie aan dieren.

Accommodatie dag 7

Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 8: Naar Kibale National Park

U gaat op weg naar Kibale National Park. De deels onverharde rode weg kronkelt zich door het prachtige en afwisselende landschap met dorpjes, theevelden en bananenplantages.

Na onze lunch in Fort Portal, rijden we door naar Kibale Forest Camp, waar kleine primaten als de rode colobus en oostelijke franjeaap al op u wachten. Hier verblijft u de komende twee nachten.

Reisduur:
ca. 10 uur

Accommodatie dag 8
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 9: Activiteiten in Kibale National Park

Vandaag staan er twee activiteiten op het programma: de chimpanzee tracking en de Bigodi Swamp walk. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de chimpanzee permits gaan we in de ochtend of middag op zoek naar deze familieleden van ons.

In kleine groepjes, onder leiding van zeer deskundige en enthousiaste gidsen, gaan we op pad voor een wandeling door Kibale Forest. In dit ongerepte laaglandoerwoud kunt u allerlei kleine apensoorten ontmoeten, waaronder roodstaartmeerkat, rode franjeaap, oostelijke franjeaap, bergmeerkat, grijswangmangabey en groene baviaan. Misschien ziet u zelfs wel de recent ontdekte Uganda mangabey.

Tijdens de wandeling van ongeveer vier uur ontmoeten we natuurlijk ook chimpansees. We beloven het u: het is geweldig en onvergetelijk om deze actieve en zeer luidruchtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

De andere activiteit van vandaag is een wandeling door het moerasgebied van Bigodi. Hier is door de lokale bevolking een eigen ecotoerismeproject opgezet. Al wandelend door dorpjes, akkertjes, langs de rand van het moeras en over een knuppelbrug door het moeras, kunt u meer dan 100 vogelsoorten en vele apensoorten bewonderen. Doordat er in het gebied niet meer gejaagd wordt, zijn de kleine primaten van dichtbij te bewonderen.
De wandeling duur twee à drie uur.

Chimpanzee habituation experience
In afwijking van het normale dagprogramma, is het ook mogelijk de hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ een chimpanseefamilie te volgen (dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid en tegen betaling van een meerprijs van US$ 45 p.p.).

Deze activiteit begint bij het opstaan van de chimpansees tussen 5.30 en 6.30 uur en eindigt als ze rond 19.00 uur weer gaan slapen.
Meedoen aan deze activiteit moet u al bij boeking van de reis kenbaar maken, omdat wij dit van tevoren moeten reserveren. Bij deelname aan deze activiteit vervallen de Bigodi Swamp walk en de chimpansee tracking uit het standaardprogramma.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Chimpanzee Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aan gegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich agressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Uganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Accommodatie dag 9
Optie 1: ‘Lazy camping’ Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 10: Naar Queen Elizabeth National Park

Vanuit Kibale reist u naar Queen Elizabeth National Park. Op weg naar onze overnachtingsplek The Bush Lodge, passeert u de evenaar en rijden we al een stuk door het park.

Nadat u genoten heeft van de lunch, gaan we op pad voor een adembenemende game drive. Hiervan nog nagenietend verblijft en overnacht u in The Bush Lodge, een schitterende plek in het hart van Queen Elizabeth National Park met uitzicht over de betoverende savanne en het Kazinga Channel.

Chimpanzee tracking in Kyambura Gorge
In afwijking van het standaardprogramma kunt u op dag 10 (namiddag) of dag 11 (ochtend) in Queen Elizabeth National Park (onder voorbehoud van beschikbaarheid) een ongeveer drie uur durende begeleide wandeling maken naar de chimpansees in Kyambura Gorge. De extra kosten voor deze excursie bedragen US$ 50 p.p.

Deelname aan deze activiteit moet u al bij het boeken van uw reis aangeven, omdat dit van tevoren gereserveerd moet worden.

Bij deelname aan deze activiteit vervalt een game drive uit het standaardprogramma.

Reisduur:
ca. 5 uur

Accommodatie dag 10
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 11: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Vandaag staan we extra vroeg op, want deze dag beginnen we met een game drive.
De opkomende zon kleurt de mistflarden rood en met het langzaam rijzen van de zon komt de vlakte, bezaaid met cactussen (euphorbia candelabra) en tal van dieren, tot leven.
U ziet en geniet van de vele Uganda kobs, leeuwen, savanneolifanten, Afrikaanse buffels en defassa waterbokken die op de glooiende vlaktes leven. En misschien zelfs reuzenboszwijnen.

In de namiddag maakt u een twee uur durende boottocht op het Kazinga Channel. U ziet ontelbare nijlpaarden, Afrikaanse buffels en savanneolifanten die water drinken of verkoeling zoeken. Daarnaast zult u zich verbazen over de enorme hoeveelheid vogels: onder andere Afrikaanse nimmerzat, zadelbekooievaar, Afrikaanse schaarbek, verschillende soorten ijsvogels, pelikanen en de Afrikaanse zeearend. Als u van fotograferen houdt, is dit, zeker met het bijzondere licht in de late namiddag, een waar paradijs voor u.

Accommodatie dag 11
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 12: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Vandaag staat Ishasha op het programma. Ishasha is beroemd om zijn leeuwen die – heel bijzonder – in enorme vijgenbomen klimmen om te relaxen. Ook gebruiken de leeuwen de bomen als uitkijkpost om naar prooidieren te speuren.
In dit gebied ziet u eveneens kuddes Afrikaanse buffels, nijlpaarden, Uganda kobs en vele topi’s. En natuurlijk kunt u ook savanneolifant ontmoeten en heeft u kans een luipaard te ‘spotten’.

Accommodatie dag 12
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 13: Naar het Kisorodistrict

Vandaag volgt het onvermijdelijke afscheid van Queen Elizabeth National Park. Via een mooie,slingerende weg door de imposante heuvels geniet u onderweg van prachtige vergezichten en Oost-Afrikaanse dorpjes totdat we aankomen bij Lake Bunyonyi.
Hier is de lunch gepland. Na de lunch is er een schitterende facultatieve wandeling (ca. 14 km) over een lokaal weggetje dat zich langs de oevers en over de heuvels hoog boven Lake Bunyonyi naar boven slingert (onder voorbehoud dat het binnen het tijdschema past – deze activiteit dient van tevoren aangemeld te worden). U geniet hierbij onder meer van adembenemende vergezichten over de heuvels en het meer. Op het eindpunt van onze wandeltocht stappen we weer in onze 4WD Toyota Land Cruiser.

Via typische Afrikaanse wegen rijden we door een schitterende omgeving naar het in het uiterste zuidwesten van Uganda gelegen Kisoro. Halverwege de reis passeren we een bergpas, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de vulkanen van het Virungagebergte, gelegen in zowel Rwanda, DR Congo als Uganda.

In Kisoro, gelegen aan de voet van de vulkanen en dichtbij enkele nationale parken van Uganda, Rwanda en DR Congo, verblijft u in Travellers Rest Hotel, een prachtig hotel met historische achtergrond. Deze eigen accommodatie van Habari Travel bestaat al meer dan 60 jaar en heeft onderdak geboden aan tal van befaamde onderzoekers waaronder Dian Fossey, wereldberoemd van de film ‘Gorillas in the Mist’. De komende 3 nachten verblijft u in dit wereldberoemde hotel.

In het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken moeten worden naar Gorilla Valley Lodge.

Reisduur:
ca. 7 uur

Accommodatie dag 13
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 14 en 15: Ontmoeting met de berggorilla’s en vrije dag in Kisoro

Op één van deze dagen staat het bezoek aan de berggorilla’s gepland (afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits). In de vroege ochtend gaan we naar één van de vijf berggorillagroepen in de Rushagasector, in het zuiden van Bwindi Impenetrable National Park.

In groepjes van maximaal acht personen gaan we onder begeleiding van ervaren UWA-
rangers, op zoek naar deze ‘gentle giants’. Een geweldige en soms inspannende tocht, voert u via olifantenpaadjes en regelmatig klauteren en klimmen door het ongerepte tropisch regenwoud naar de berggorila’s.

Als eerste gaan de rangers met u naar de plek waar de berggorilla’s de vorige dag zijn gezien. Daarna volgt u het spoor naar de plaats waar ze de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Via een spoor van gebroken takken en uitwerpselen, wordt u naar de plek gebracht waar u de berggorilla’s in levende lijve kunt zien.

Op korte afstand (7 meter) staat u oog in oog met deze indrukwekkende dieren. U zult genieten van een onbeschrijflijke en voor sommigen emotionele ervaring, die u uw leven lang niet meer vergeet. Na één uur moeten we deze goedmoedige dieren achterlaten en keert u, met deze ongelooflijke ervaring in uw herinnering, terug naar onze accommodatie.

De andere dag kunt u individuele (optionele) activiteiten ondernemen, maar uiteraard ook iets met de groep doen. Samen met lokale organisaties en natuurlijk de nationale parken hebben wij voor deze dag diverse leuke en interessante excursies samengesteld (zie pagina 17). Deze dag kunt u, in overleg met uw chauffeur/gids, uw eigen programma samenstellen.

Gorilla Permit Garantie
Dankzij onze uitstekende contacten in Uganda kunnen we van tevoren gorilla permits inkopen.
Mochten er onverhoopt geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Gorilla Habituation Experience
In afwijking van het normale dagprogramma is het in Bwindi Impenetrable National Park ook moge­lijk om vier uur lang met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, één van de twee nog niet volledig gehabitueerde berggorillafamilies te volgen (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

De kosten bedragen US$ 1.500 p.p. Minimum leeftijd is 15 jaar. Een goede conditie is gewenst, omdat er grotere afstanden in het bergoerwoud zullen worden afgelegd dan bij een standaard tracking.
Er mogen per dag slechts 4 bezoekers per familie mee (bij een standaard tracking is dit 8 bezoekers). Boek dus tijdig!

Deze optionele excursie moet van tevoren geboekt en betaald worden, omdat wij deze speciale permits vooraf moeten reserveren en betalen. Bij deelname aan deze activiteit vervalt de (optionele) standaard gorilla tracking.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Gorilla Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aangegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich aggressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Uganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Enkele optionele activiteiten in en rond Kisoro

 • Beklimming van Mount Muhavura, een vulkaan met de bijnaam ‘de Gids’.
  8 uur; afstand: 12 km; hoogte: 4.127 m; hoogteverschil: 1.700 m; zwaar.
 • Beklimming van Mount Gahinga, een vulkaan die vernoemd is naar een stapel stenen.
  6 uur; afstand: 8 km; hoogte: 3.474 m; hoogteverschil: 1.100 m; gemiddeld tot zwaar.
 • Beklimming van Mount Sabinyo, een vulkaan met drie pieken die achter elkaar beklommen worden.
  8 uur; afstand: 14 km; hoogte: 3.669 m; hoogteverschil: 1.300 m; zwaar.
 • In Mgahinga Gorilla National Park naar het viewpoint en de pygmeeëngrot Garama Cave.
  4 uur; afstand: 1 en 4 km; gemiddeld).
 • Vogelwandeltocht in Mgahinga Gorilla National Park.
  7-8 uur; gemiddeld.
 • De Batwa Trail, een wandeling door het Mgahinga Gorilla National Park onder begeleiding van Batwa (pygmeeën) die onderweg vertellen hoe ze vroeger in het oerwoud leefden.
  Lange tocht van 6 uur of korte tocht van 3 uur; gemiddeld.
 • Golden monkeys; op zoek naar deze zeldzame apensoort in de bamboebossen van Mgahinga Gorilla National Park.
  4 uur; gemiddeld.
 • Bezoek aan een schooltje of ziekenhuis.
  2 uur; afstand: 1 km; gemakkelijk.
 • Cultural village walk (met een lokale gids door het land van de Bufumbira stam).
  4-5 uur; afstand: 8-12 km; gemakkelijk.
 • Wandeling naar Lake Mutanda en een kanotocht over het meer.
  4-5 uur; afstand: 8-10 km; gemakkelijk.
 • Coffee Tour: met een gids bezoekt u een koffieboer die u alles over koffie vertelt. U maalt en roostert hierbij uw eigen koffie.
  3-4 uur; afstand: 5 km; gemakkelijk.
 • Fietsen in Kisoro, met of zonder gids, twee uur of de hele dag. Tip: reserveer dit tijdig.

Bekijk alle activiteiten in en rond Kisoro

Accommodatie dag 14 en 15
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Reisschema voor de reizigers waarvoor we een gorilla permit in Rwanda hebben
Dag 13
Vertrek in de namiddag naar Rwanda.
Accommodatie dag 13
Kinigi Guesthouse nabij het park of in het Virunga Hotel in Ruhengeri
Dag 14
De dag van de gorilla tracking. Na afloop terug naar Kisoro.
Dag 16: Naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Mburo National Park. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van zuidwest Uganda, die geleidelijk overgaan in vlaktes met droog gras, waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen.
Na Mbarara gebruiken we de lunch bij het Igongo Cultural Centre, waarna we het interessante Eriijukiro Museum of South Western Uganda bezoeken. Vanaf de asfaltweg Kampala/Rwanda/DR Congo slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine maar interessante Lake Mburo National Park, onze volgende bestemming.

Vlakbij de Sanga gate bevindt zich Mburo Eagles Nest, gelegen op de Ryemitanaheuvel. Deze accommodatie doet zijn naam eer aan met een verbluffend uitzicht over Lake Mburo. In het restaurant of vanaf uw eigen veranda, heeft u de meest idyllische plek om te genieten van de zonsondergang.
Houd vooral uw verrekijker bij de hand, want aan de voet van de heuvel kunt u wildsoorten als steppezebra, bosbok, wrattenwijn en impala zien. En misschien zweeft er wel een witruggier of oorgier vlak boven uw hoofd.

Soms wordt er ‘s avonds in het nabij gelegen dorp een zang- en dansevent georganiseerd (dit is geen vast onderdeel van deze reis).

Reisduur:
ca. 8 uur

Accommodatie dag 16
Optie 1: ‘Lazy’ camping Mburo Eagles Nest (BB)
Optie 2: Mburo Eagles Nest (BB)

Dag 17: Activiteiten in Lake Mburo National Park

Vandaag zijn we de hele dag in het park. Prachtig gelegen in de heuvels, begroeid met duizenden acacia’s en met een schitterend meer in het midden, is Lake Mburo National Park het enige park in Uganda waar u impala’s kunt vinden.

Het park heeft meer opvallende bewoners: steppezebra, Afrikaanse buffel, eland­antilope, topi, bohorrietbok, bosbok, gevlekte hyena en luipaard. Ook worden er soms leeuwen gezien. In 2015 heeft de UWA (Uganda Wildlife Authority) in Lake Mburo National Park een groep Rothschilds giraffen uitgezet, afkomstig uit Murchison Falls National Park.

In het park zijn meer dan 350 vogelsoorten waargenomen, waaronder de schuwe watertrapper en de verborgen levende witrugkwak.Naast de vroege game drive, maken we ook een wandelsafari (onder begeleiding van een ranger) en een boottocht over Lake Mburo. Een drukke dag dus, maar Lake Mburo National Park is dan ook een park waar veel te zien is.

Accommodatie dag 17
Optie 1: ‘Lazy’ camping Mburo Eagles Nest (BB)
Optie 2: Mburo Eagles Nest (BB)

Dag 18: Naar Entebbe

Eindelijk weer eens uitslapen. Na een rustig ontbijt rijden we in circa 7 uur naar Entebbe, waar ons eigen Airport Guesthouse op u wacht. Onderweg stoppen we op de evenaar, waar u kunt lunchen en er gelegenheid is om alle souvenirwinkeltjes te bekijken.

Aan al het goede komt een einde. Dat geldt helaas ook voor deze onvergetelijke reis. Na het diner brengen we u in circa 15 minuten naar het Entebbe International Airport voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Reisduur:
ca. 7 uur

Dag 19: Aankomst Brussel of Schiphol

U komt vroeg in de ochtend aan op vliegveld Schiphol of Brussel.

Herfstvakantieactie: boek voor 29 september 2019 de reis van 12 of 19 oktober en krijg 2 gorilla permits voor de prijs van 1!Lees meer over Kort Afrikaans