U bent hier: Home » Parel van Afrika

De Parel van Afrika

19-daagse rondreis door Oeganda

Droomt u van een safari naar Afrika of een bijzondere ontmoeting met de berggorilla? De Parel van Afrika is de droomreis van uw leven. Geniet met volle teugen van de overweldigende Afrikaanse natuur tijdens deze onvergetelijke 19-daagse rondreis door Oeganda!

In het groene Oeganda ziet u veel dieren die u verwacht tijdens een safari. Leeuwen, olifanten, nijlpaarden, zebra’s en antilopen. Tijdens de safariritten en boottochten kunt u hier in alle rust van genieten. En dat zonder al te veel andere toeristen, want Oeganda is nog relatief onbekend. Ontmoetingen met bijzondere primaten als de chimpansee en de beschermde berggorilla zijn uniek voor dit gedeelte van Afrika. Niet voor niets is de Parel van Afrika onze meest volledige en meest geboekte rondreis door Oeganda.

Slaap op de mooiste plekken van Oeganda

5 out of 5 stars

Anne
Boek nu
Optie of prijsopgave

Standaard in deze schitterende rondreis door Oeganda: Kidepo Valley National Park!

Geniet met volle teugen van de overweldigende Afrikaanse natuur!

19 dagen lang reist u door het prachtige landschap van Oeganda met savannes, tropische regenwouden, vulkanen, meren en rivieren. Absoluut hoogtepunt van deze rondreis door Oeganda zal de ontmoeting met de zeldzame berggorilla’s zijn. Verder ziet u chimpansees, olifanten, leeuwen, diverse antilopesoorten en veel vogels.

U maakt indrukwekkende boottochten op de Nijl, Kazinga Channel en Lake Mburo, onderneemt trackings door tropische regenwouden, wandelt langs meren en dorpjes en beklimt misschien wel een vulkaan.

U overnacht aan de rand van nationale parken en in het wereldberoemde Travellers Rest Hotel in Kisoro. Met overnachtingen in de zeer sfeervolle en op mooie locaties gelegen accommodaties van Nature Lodges en Habari Travel, met mooie kamers of comfortabele tenten en altijd een heerlijke keuken!

Dank je wel Habari Travel voor deze geweldige reis. Van begin tot einde is alles tot in de puntjes verzorgd. We hebben enorm genoten van de prachtige natuur, de Ugandese bevolking en de mooie zonsopgangen. Uganda is een prachtig land en we kunnen jullie als reisorganisatie alleen maar alle lof geven. Jullie zijn op alle vlakken verbonden met het land en deze mensen en dat merk je de ganse reis. Daardoor voel je je overal welkom, een heerlijke ervaring. En dan die dieren, de gorilla’s, de chimpansees, de olifanten,… van zo dicht bij kunnen spotten. Het kruipt onder je huid, een zaaalig gevoel, een blijvende herinnering.
Een dikke merci voor onze chauffeurs Pieter en Moussa, zij deden dit fantastisch.

5 out of 5 stars

Kristien

De Parel van Afrika in het kort

 • Dag 1: Vertrek naar Oeganda, aankomst in Entebbe
 • Dag 2: Naar Kidepo Valley National Park
 • Dag 3 en 4: Activiteiten in Kideop Valley National Park
 • Dag 5: Naar Murchison Falls National Park
 • Dag 6 en 7: Activiteiten in Murchison Falls National Park
 • Dag 8: Naar Kibale National Park
 • Dag 9: Activiteiten inKibale National Park
 • Dag 10: Naar Queen Elizabeth National Park
 • Dag 11 en 12: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park
 • Dag 13: Naar het Kisorodistrict
 • Dag 14 en 15: Ontmoeting met de berggorilla’s en optionele activiteiten in Kisoro
 • Boek een avontuurlijke verlenging naar Rwanda!
 • Dag 16: Naar Lake Mburo National Park
 • Dag 17: Activiteiten in Lake Mburo National Park
 • Dag 18: Naar Entebbe, vertrek naar Nederland of België
 • Dag 19: Aankomst Brussel of Schiphol
 • Verleng uw reis met een paar extra dagen in Entebbe of Zanzibar!

Reisprogramma van de rondreis door Oeganda

Dag 1: Vertrek naar Oeganda, aankomst in Entebbe

U vertrekt vanaf Schiphol of Brussel. Aankomst op Entebbe International Airport, waar u wordt afgehaald. U verblijft in een comfortabele kamer van het Airport Guesthouse, op slechts 15 minuten van het vliegveld.

Accommodatie dag 1
Optie 1: Airport Guesthouse Entebbe (BB)
Optie 2: Airport Guesthouse Entebbe (BB)

Dag 2: Naar Kidepo Valley National Park

Deze dag staan we vroeg op! Na een heerlijk ontbijt vertrekken we om 06.30 uur voor een lange, maar zeer mooie tocht naar Kidepo Valley National Park in het noordoosten van Oeganda.

Dit bijzondere en weinig bezochte park mag natuurlijk niet ontbreken in deze Habari Travel natuurreis! Het park ligt in het uiterste noordoosten van Oeganda op de grens met Kenia en Zuid-Sudan. Landschappelijk is het één van de mooiste parken van Oeganda met open savannes, acacia bosland, rivierbossen, borassus palmbomen, kopjes (rotsen), heuvels en bergen.

In de namiddag arriveren we in onze eigen Kidepo Savannah Lodge, gelegen op een heuvel met een fantastisch uitzicht over het park en de omliggende heuvels en vlaktes, die zo kenmerkend zijn voor het Karamojagebied. Na deze lange reis is het goed toeven op de veranda met een verfrissend drankje, de zon langzaam ondergaat en de heerlijke geuren van het diner voorbijkomen.

Reisduur:
ca. 10 uur

Accommodatie dag 2
Optie 1: ‘Lazy camping’ Kidepo Savanna Lodge (BB)
Optie 2: Kidepo Savanna Lodge (BB)

Dag 3 en 4: Activiteiten in Kidepo Valley National Park

We verblijven twee hele dagen in dit bijzondere park! Beide dagen staan volledig in het teken van onvergetelijke game drives en andere activiteiten zoals een wandelsafari en een bezoek aan een Karamojongdorp. In overleg met de ranger wordt besloten welke gebieden we gaan bezoeken en hoe de volgorde van de diverse activiteiten zal verlopen.

In Kidepo kunt u de meest uiteenlopende dieren vaak op korte afstand bewonderen. U kunt dieren tegenkomen die elders in Oeganda niet of nauwelijks voorkomen, zoals jachtluipaard, grootoorvos, aardwolf, gestreepte hyena en kleine koedoe. Het vraagt echter wel nogal wat geluk om ze ook daadwerkelijk te zien. Andere dieren die u hier kunt zien zijn savanneolifant, Afrikaanse buffel, leeuw, luipaard, gestreepte jakhals, gevlekte hyena, Günthers dikdik, defassa waterbok, bohorrietbok, Lelwel hartebeest, gewone en blauwe duiker, klipspringer, Rothschilds giraffe, steppezebra en vijf soorten apen. Er zijn ruim 460 soorten vogels waargenomen, waaronder meer dan 50 roofvogelsoorten.

In de Narus Valley staat ook een bezoek aan het gebied rond de Kideporivier op het programma. De rivier staat het grootste deel van het jaar droog en is dan een 50 meter breed zandbed, dat zich door een bos kronkelt bestaande uit borassuspalmen. De vallei rondom de rivier is een van de gebieden in Kidepo waar struisvogels voorkomen.

En er is nog meer moois:

Wandelsafari
Tijdens deze tocht wandelt u over de savanne op zoek naar de verschillende diersoorten. U wordt begeleid
door een gewapende ranger.

Bezoek aan de Kanangorok Hot Springs
Tijdens een game drive bezoekt u de warmwaterbronnen Kanangorok Hot Springs.

Bezoek aan een Karamojongdorp
Verder staat ook een bezoek aan een authentiek Karamojongdorp op het programma. U wordt ontvangen in een echte ‘manyata’, een soort kraal waar een familie woont. Indrukwekkend om te zien hoe deze mensen hun cultuur nog weten te bewaren.

Accommodatie dag 3 en 4
Optie 1: ‘Lazy camping’ Kidepo Savanna Lodge (BB)
Optie 2: Kidepo Savanna Lodge (BB)

Dag 5: Naar Murchison Falls National Park

We rijden door het prachtige noorden van Oeganda waarbij u onderweg de machtige Mount Rom kunt zien. De weg gaat verder door de dorpjes van de Acholistam en langs de velden en akkers van de boeren. Rond het middaguur bereiken we Gulu, de grootste stad in het noorden en is het tijd voor de lunch.

Na de lunch voert de weg ons door en langs Murchison Falls National Park naar onze eindbestemming voor vandaag: Fort Murchison. Deze accommodatie is majestueus gelegen, hoog boven een bocht in de Nijl met uitzicht op Murchison Falls National Park. In de verte ziet u de Blue Mountains van DR Congo en op de voorgrond, aan de overkant van de Nijl, het kleine stadje Pakwach.

Reisduur:
ca. 7 uur

Accommodatie dag 5
Optie 1: ‘Lazy camping’ Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 6: Activiteiten in Murchison Falls National Park

Vandaag staat u vroeg op voor een game drive om verschillende soorten wilde dieren te ontmoeten. Murchison Falls National Park, het grootste park van Oeganda, staat bekend om de zeldzame Rothschilds giraffe, maar we zullen hier zeker ook Afrikaanse buffel, Oeganda kob, oribi en lelwel hartebeest tegenkomen. Misschien dat u ook leeuwen ziet en, met iets meer geluk, een gevlekte hyena of luipaard. U maakt kans om de snelste aap van Afrika te zien: de huzaaraap die een snelheid kan ontwikkelen van maar liefst 55 km per uur. Na twee uur rijden, arriveren we bij de rivier. Hier maken we een boottocht over de Nijl naar de Murchison watervallen.

Vanaf de boot zien we het dierenleven aan ons voorbij trekken: nijlpaarden, meterslange nijlkrokodillen en vele andere dieren, die naar het water komen om te drinken of verkoeling te zoeken. Het zien van het uitbundige vogelleven met meer dan 350 verschillende soorten is een ongelooflijk belevenis! Na ongeveer twee uur stroomopwaarts varen, komen de watervallen in zicht. Vanuit de boot kunt u dit overweldigende natuurgeweld op veilige afstand bekijken.

Na de boottocht rijden we al ‘game drivend’ terug naar Fort Murchison.

Accommodatie dag 6
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 7: Activiteiten in Murchison Falls National Park

Ondertussen bent u er al aan gewend: vroeg opstaan. Na het ontbijt stappen we in de boot voor de minder bekende, maar zeker net zo mooie boottocht naar de Nijldelta, waar de Nijl uitmondt in Lake Albert. Er komen hier maar weinig mensen, wat deze tocht uniek maakt. U zult hier veel dieren kunnen zien. Vanuit onze boot ziet u onder meer drinkende savanneolifanten, Afrikaanse buffels die verkoeling vinden in het water, lelwel hartebeesten, Oeganda kobs, groene bavianen en oostelijke franjeapen. Naarmate uw tocht vordert, verandert het landschap waarbij de steile oevers plaatsmaken voor een moerasachtig gebied: de Nijldelta. In dit ecosysteem treft u een zeer divers en rijk vogelleven aan en hebben we grote kans om de zeldzame en imposante, 150 cm hoge, schoenbekooievaar te ontmoeten.

Nadat u met de boot weer bij het vertrekpunt aangekomen bent, wordt u vervolgens door onze chauffeur naar de top van de Murchison Falls gebracht, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de waterval en de 45 meter lagergelegen Victorianijl.

Het is mogelijk om onder begeleiding een nature walk van ongeveer 45 minuten te maken rondom de top van de Murchison Falls (deze optionele excursie moet van tevoren geboekt worden).

Na de wandeling gaat u met de ferry weer naar de overkant van de Victorianijl en wordt er nog een game drive gemaakt. Het park kent zoveel verschillende bewoners dat u onderweg zeker opnieuw verrast zult worden door de enorme variatie aan dieren.

Accommodatie dag 7
Optie 1: ‘Lazy’ camping Fort Murchison (BB)
Optie 2: Fort Murchison (BB)

Dag 8: Naar Kibale National Park

U gaat op weg naar Kibale National Park. De deels onverharde rode weg kronkelt zich door het prachtige en afwisselende landschap met dorpjes, theevelden en bananenplantages.

Na onze lunch in Fort Portal rijden we door naar Kibale Forest Camp, waar kleine primaten als de rode colobus en oostelijke franjeaap al op u wachten. Hier verblijft u de komende twee nachten.

Reisduur:
ca. 10 uur

Accommodatie dag 8
Optie 1: ‘Lazy’ camping Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Dag 9: Activiteiten in Kibale National Park

Vandaag staan er twee activiteiten op het programma: de chimpanzee tracking en de Bigodi Swamp walk. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de chimpanzee permits gaan we in de ochtend of middag op zoek naar deze familieleden van ons.

In kleine groepjes, onder leiding van zeer deskundige en enthousiaste gidsen, gaan we op pad voor een wandeling door Kibale Forest. In dit ongerepte laaglandoerwoud kunt u allerlei kleine apensoorten ontmoeten, waaronder roodstaartmeerkat, rode franjeaap, oostelijke franjeaap, bergmeerkat, grijswangmangabey en groene baviaan. Misschien ziet u zelfs wel de recent ontdekte Oeganda mangabey.

Tijdens de wandeling van ongeveer vier uur ontmoeten we natuurlijk ook chimpansees. We beloven het u: het is geweldig en onvergetelijk om deze actieve en zeer luidruchtige dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

De andere activiteit van vandaag is een wandeling door het moerasgebied van Bigodi. Hier is door de lokale bevolking een eigen ecotoerismeproject opgezet. Al wandelend door dorpjes, akkertjes, langs de rand van het moeras en over een knuppelbrug door het moeras, kunt u meer dan 100 vogelsoorten en vele apensoorten bewonderen. Doordat er in het gebied niet meer gejaagd wordt, zijn de kleine primaten van dichtbij te bewonderen. De wandeling duur twee à drie uur.

Accommodatie dag 9
Optie 1: ‘Lazy camping’ Kibale Forest Camp (BB)
Optie 2: Kibale Forest Camp (BB)

Chimpanzee habituation experience
In afwijking van het normale dagprogramma, is het ook mogelijk de hele dag met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ een chimpanseefamilie te volgen (dit is onder voorbehoud van beschikbaarheid en tegen betaling van een meerprijs van US$ 45 p.p.).

Deze activiteit begint bij het opstaan van de chimpansees tussen 5.30 en 6.30 uur en eindigt als ze rond 19.00 uur weer gaan slapen.
Meedoen aan deze activiteit moet u al bij boeking van deze rondreis naar Oeganda kenbaar maken, omdat wij dit van tevoren moeten reserveren. Bij deelname aan deze activiteit vervallen de Bigodi Swamp walk en de chimpansee tracking uit het standaardprogramma.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Chimpanzee Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aan gegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich agressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Oeganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

Dag 10: Naar Queen Elizabeth National Park

Vanuit Kibale reist u naar Queen Elizabeth National Park. Op weg naar onze overnachtingsplek The Bush Lodge, passeert u de evenaar en rijden we al een stuk door het park.

Nadat u genoten heeft van de lunch gaan we op pad voor een adembenemende game drive. Hiervan nog nagenietend verblijft en overnacht u in The Bush Lodge, een schitterende plek in het hart van Queen Elizabeth National Park met uitzicht over de betoverende savanne en het Kazinga Channel.

Reisduur:
ca. 5 uur

Accommodatie dag 10
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Chimpanzee tracking in Kyambura Gorge
In afwijking van het standaardprogramma kunt u op dag 10 (namiddag) of dag 11 (ochtend) in Queen Elizabeth National Park (onder voorbehoud van beschikbaarheid) een ongeveer drie uur durende begeleide wandeling maken naar de chimpansees in Kyambura Gorge. De extra kosten voor deze excursie bedragen US$ 50 p.p.

Deze optionele excursie moet van tevoren geboekt en betaald worden, omdat wij de permits vooraf moeten reserveren en betalen. Bij deelname aan deze activiteit vervalt een game drive uit het standaardprogramma.

Dag 11: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Vandaag staan we extra vroeg op, want deze dag beginnen we met een game drive. De opkomende zon kleurt de mistflarden rood en met het langzaam rijzen van de zon komt de vlakte, bezaaid met cactussen (Euphorbia candelabra) en tal van dieren, tot leven. U ziet en geniet van de vele Oeganda kobs, savanneolifanten, Afrikaanse buffels en defassa waterbokken die op de glooiende vlaktes leven. En misschien zelfs leeuwen en reuzenboszwijnen.

In de namiddag maakt u een twee uur durende boottocht op het Kazinga Channel. U ziet ontelbare nijlpaarden, Afrikaanse buffels en savanneolifanten die water drinken of verkoeling zoeken. Daarnaast zult u zich verbazen over de enorme hoeveelheid vogels: onder andere Afrikaanse nimmerzat, zadelbekooievaar, Afrikaanse schaarbek, verschillende soorten ijsvogels, pelikanen en de Afrikaanse zeearend. Als u van fotograferen houdt, is dit, zeker met het bijzondere licht in de late namiddag, een waar paradijs voor u.

Accommodatie dag 11
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 12: Activiteiten in Queen Elizabeth National Park

Vandaag staat Ishasha op het programma. Ishasha is beroemd om zijn leeuwen die – heel bijzonder – in enorme vijgenbomen klimmen om te relaxen. Ook gebruiken de leeuwen de bomen als uitkijkpost om naar prooidieren te speuren. In dit gebied ziet u eveneens kuddes Afrikaanse buffels, nijlpaarden, Oeganda kobs en vele topi’s. En natuurlijk kunt u ook savanneolifant ontmoeten en heeft u kans een luipaard te ‘spotten’.

Accommodatie dag 12
Optie 1: ‘Lazy’ camping The Bush Lodge (BB)
Optie 2: The Bush Lodge (BB)

Dag 13: Naar het Kisorodistrict

Vandaag volgt het onvermijdelijke afscheid van Queen Elizabeth National Park. Via een mooie, slingerende weg door de imposante heuvels geniet u onderweg van prachtige vergezichten en Oost-Afrikaanse dorpjes totdat we aankomen bij Lake Bunyonyi. Hier is de lunch gepland.

Na de lunch bestaat de mogelijkheid om een schitterende 14 km lange wandeling te maken over een lokaal weggetje dat zich langs de oevers en over de heuvels hoog boven Lake Bunyonyi naar boven slingert (onder voorbehoud dat het binnen het tijdschema past – deze activiteit dient van tevoren aangemeld te worden). U geniet hierbij onder meer van adembenemende vergezichten over de heuvels en het meer. Op het eindpunt van onze wandeltocht stapt u weer in onze 4WD Toyota Land Cruiser.

Via typische Afrikaanse wegen rijden we door een schitterende omgeving naar het in het uiterste zuidwesten van Oeganda gelegen Kisoro. Halverwege de reis passeren we een bergpas, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de vulkanen van het Virungagebergte, gelegen in zowel Rwanda, DR Congo als Oeganda.

In Kisoro, gelegen aan de voet van de vulkanen en dichtbij enkele nationale parken van Oeganda, Rwanda en DR Congo, verblijft u in Travellers Rest Hotel, een prachtig hotel met historische achtergrond. Deze eigen accommodatie van Habari Travel bestaat al meer dan 60 jaar en heeft onderdak geboden aan tal van befaamde onderzoekers waaronder Dian Fossey, wereldberoemd van de film ‘Gorillas in the Mist’. De komende 3 nachten verblijft u in dit wereldberoemde hotel.

In het voorkomende geval dat Travellers Rest Hotel volgeboekt is, kan er uitgeweken moeten worden naar Gorilla Valley Lodge.

Reisduur:
ca. 7 uur

Accommodatie dag 13
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

Dag 14 en 15: Ontmoeting met de berggorilla’s en optionele activiteiten in Kisoro

Vandaag gaat u de berggorilla’s bezoeken! In de vroege ochtend gaan we naar één van de vijf berggorillagroepen in de Rushagasector, in het zuiden van Bwindi Impenetrable National Park. In groepjes van maximaal acht personen gaan we onder begeleiding van ervaren UWA-rangers, op zoek naar deze ‘gentle giants’. Een geweldige en soms inspannende tocht, voert u via olifantenpaadjes en regelmatig klauteren en klimmen door het ongerepte tropisch regenwoud naar de berggorilla’s.

Als eerste gaan de rangers met u naar de plek waar de berggorilla’s de vorige dag zijn gezien. Daarna volgt u het spoor naar de plaats waar ze de afgelopen nacht hebben doorgebracht. Via een spoor van gebroken takken en uitwerpselen, wordt u naar de plek gebracht waar u de berggorilla’s in levenden lijve kunt zien. Op korte afstand (7 meter) staat u oog in oog met deze indrukwekkende dieren. U zult genieten van een onbeschrijflijke en voor sommigen emotionele ervaring, die u uw leven lang niet meer vergeet. Na één uur moeten we deze goedmoedige dieren achterlaten en keert u, een fantastische ervaring rijker, terug naar uw accommodatie.

De andere dag kunt u individuele (optionele) activiteiten in Kisoro ondernemen, maar uiteraard ook iets met de groep doen. Samen met lokale organisaties en natuurlijk de nationale parken, hebben wij voor deze dag diverse leuke en interessante excursies samengesteld (zie pagina 14). Deze dag kunt u, in overleg met uw chauffeur/gids, uw eigen programma samenstellen.

Accommodatie dag 14 en 15
Optie 1: Travellers Rest Hotel (BB)
Optie 2: Travellers Rest Hotel (BB)

NB Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits vindt de gorilla tracking op de 14e of 15e dag plaats.

Gorilla Habituation Experience
In afwijking van het normale dagprogramma is het in Bwindi Impenetrable National Park ook mogelijk om vier uur lang met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’, één van de twee nog niet volledig gehabitueerde berggorillafamilies te volgen (onder voorbehoud van beschikbaarheid).

De kosten bedragen US$ 1.500 p.p. Minimumleeftijd is 15 jaar. Een goede conditie is gewenst, omdat er grotere afstanden in het bergoerwoud zullen worden afgelegd dan bij een standaard tracking. Er mogen per dag slechts 4 bezoekers per familie mee (bij een standaard tracking is dit 8 bezoekers). Boek dus tijdig!

Deze optionele excursie moet van tevoren geboekt en betaald worden, omdat wij deze speciale permits vooraf moeten reserveren en betalen. Bij deelname aan deze activiteit vervalt de (optionele) standaard gorilla tracking.

Disclaimer
Het kan voorkomen dat de Gorilla Habituation Experience eerder stopt dan hierboven aangegeven. Als de maar ten dele aan mensen gewende mensapen zich agressief beginnen te gedragen of herhaaldelijk vluchtgedrag vertonen, wordt, in het belang van de mensapen, de experience beëindigd. Dit zou dus in principe al na een uur kunnen gebeuren. De rangers en wetenschappers van de Oeganda Wildlife Authority zijn de enigen die hierover beslissen. Habari Travel heeft hier geen enkele inspraak in. In voorkomende gevallen vindt geen restitutie van de kosten plaats.

 

 

Dag 16: Naar Lake Mburo National Park

Na het ontbijt vertrekken we naar Lake Mburo National Park. Eerst rijden we door de fraaie heuvels van zuidwest Oeganda, die geleidelijk overgaan in vlaktes met droog gras, waar grote kuddes Nyankole koeien met hun enorme horens grazen. Na Mbarara gebruiken we de lunch bij het Igongo Cultural Centre, waarna we het interessante Eriijukiro Museum of South Western Oeganda bezoeken. Vanaf de asfaltweg Kampala/Rwanda/DR Congo slaan we rechtsaf de heuvels in naar het kleine maar interessante Lake Mburo National Park, onze volgende bestemming.

Vlakbij de Sanga gate bevindt zich Mburo Eagles Nest, gelegen bovenop de Ryemitanaheuvel. Deze accommodatie doet zijn naam eer aan met een verbluffend uitzicht over Lake Mburo. In het restaurant of vanaf uw eigen veranda, heeft u de meest idyllische plek om te genieten van de zonsondergang. Houd vooral uw verrekijker bij de hand, want aan de voet van de heuvel kunt u wildsoorten als steppezebra, bosbok, wrattenzwijn en impala zien. En misschien zweeft er wel een witruggier of oorgier vlak boven uw hoofd.

Reisduur:
ca. 8 uur

Accommodatie dag 16
Optie 1: ‘Lazy’ camping Mburo Eagles Nest (BB)
Optie 2: Mburo Eagles Nest (BB)

Dag 17: Activiteiten in Lake Mburo National Park

Vandaag zijn we de hele dag in het park. Prachtig gelegen in de heuvels, begroeid met duizenden acacia’s en met een schitterend meer in het midden, is Lake Mburo National Park het enige park in Oeganda waar u impala’s kunt vinden. Het park heeft meer opvallende bewoners: steppezebra, Afrikaanse buffel, elandantilope, topi, bohorrietbok, bosbok, gevlekte hyena en luipaard. In 2015 heeft de UWA (Oeganda Wildlife Authority) in Lake Mburo National Park een groep Rothschilds giraffen uitgezet, afkomstig uit Murchison Falls National Park. In het park zijn meer dan 350 vogelsoorten waargenomen, waaronder de schuwe watertrapper en de verborgen levende witrugkwak.

Naast de vroege game drive, maken we ook een wandelsafari (onder begeleiding van een ranger) en een boottocht over Lake Mburo. Een drukke dag dus, maar Lake Mburo National Park is dan ook een park waar veel te zien is.

Accommodatie dag 17
Optie 1: ‘Lazy’ camping Mburo Eagles Nest (BB)
Optie 2: Mburo Eagles Nest (BB)

Dag 18: Naar Entebbe

Eindelijk weer eens uitslapen. Na een rustig ontbijt rijden we in circa 5 uur naar Entebbe, waar ons eigen Airport Guesthouse op u wacht. Onderweg stoppen we op de evenaar, waar u kunt lunchen en er gelegenheid is om alle souvenirwinkeltjes te bekijken.

Aan al het goede komt een einde. Dat geldt helaas ook voor deze onvergetelijke rondreis door Oeganda. Na het diner brengen we u in circa 15 minuten naar het Entebbe International Airport voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Reisduur:
ca. 5uur

Dag 19: Aankomst Brussel of Schiphol

U komt vroeg in de ochtend aan op vliegveld Schiphol of Brussel.

Even acclimatiseren!

Voor slechts € 25,- p.p.p.n. kunt u één of meerdere nachten in ons Airport Guesthouse in Entebbe verblijven. Deze prijs is inclusief een heerlijk ontbijt!

Reizigers die de tijd hebben, kunnen zich de luxe van een dag eerder aankomen permitteren en een dag in en rond Entebbe doorbrengen om te wennen aan het Afrikaanse klimaat.

Overnachtingsmogelijkheden tijdens de rondreis door Oeganda

De meeste accommodaties waar u tijdens deze 19-daagse rondreis naar Oeganda verblijft, zijn in eigen beheer. Dat betekent dat wij onze reizen betaalbaar zijn, zonder aan kwaliteit in te leveren. Onze accommodaties zijn eenvoudig, maar liggen allemaal in een 5*****-sterren omgeving. Direct aan de nationale parken, waar u de dieren kunt zien lopen. Of met een prachtig uitzicht over de savanne.

Optie 1 Combinatie van ‘lazy’ glamping (verblijf in een volledig ingerichte safaritent inclusief bed- en badlinnen (u kunt gebruik maken van het centrale sanitairgebouw) en overnachtingen in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).

Optie 2 Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).

airport guesthouse entebbe

Airport Guesthouse Entebbe

Op slechts 15 minuten van Entebbe International Airport ligt het Airport Guesthouse, meestal de eerste accommodatie waar u in Uganda verblijft.

Bekijk Airport Guesthouse Entebbe

kidepo savanna lodge

Kidepo Savanna Lodge

Kidepo Savanna Lodge is onze meest recente aanwinst. De lodge bevindt zich op slechts een steenworp afstand van Kidepo Valley National Park en is gebouwd op een heuvel.

Kidepo Savanna Lodge

fort murchison

Fort Murchison

Fort Murchison ligt aan de oever van de Nijl, even buiten Murchison Falls National Park en lijkt op een (oud) verdedigingswerk om Uganda te beschermen tegen invallen uit het noorden.

Bekijk Fort Murchison

kibale forest camp

Kibale Forest Camp

Aan de rand van Kibale National Park ligt Kibale Forest Camp, één van de lodges van Nature Lodges. Verscholen in het tropisch regenwoud betreedt u een klein paradijs.

Bekijk Kibale Forest Camp

the bush lodge

The Bush Lodge

The Bush Lodge ligt aan het Kazinga Channel, op de grens met Queen Elizabeth National Park. Vanuit de lodge kijkt u uit over het kanaal en een deel van het park.

Bekijk The Bush Lodge

travellers rest hotel

Travellers Rest Hotel

Travellers Rest Hotel is één van de oudste hotels in Uganda en kan bogen op een indrukwekkende geschiedenis. Het hotel is beroemd geworden door de eerste eigenaar, Walter Baumgärtel, die aan de basis stond van het gorillatoerisme.

Bekijk Travellers Rest Hotel

mburo eagles nest

Mburo Eagles Nest

Op de Riyemitanaheuvel, grenzend aan het park, bevindt zich sinds 2012 Habari’s eigen accommodatie Mburo Eagles Nest. De naam is geïnspireerd op de voorbij zwevende arenden en het werkelijk adembenemende uitzicht over het park.

Bekijk Mburo Eagles Nest

 

Nationale parken

Tijdens deze 19-daagse rondreis door Oeganda bezoeken we de mooiste nationale parken van dit land. Dat zijn Kidepo Valley National Park en onderstaande parken:

murchison falls national park

Murchison Falls national park

Murchison Falls National Park is één van de oudste nationale parken van Uganda. Het park ontleent haar naam aan de Murchison Falls, een waterval van circa 40 meter hoogte.

Bekijk Murchison Falls national park

kibale national park

Kibale national park

Kibale National Park is hét centrum van de chimpansee tracking. De meeste Habarireizigers zijn al in Kibale op bezoek geweest en hebben er onze naaste verwanten gezien.

Bekijk Kibale national park

queen elizabeth national park

Queen Elizabeth national park

Queen Elizabeth National Park is een waar dierenparadijs. Er zijn bijna 100 zoogdieren te vinden waaronder tien primatensoorten, inclusief de chimpansee.

Bekijk Queen Elizabeth national park

bwindi impenetrable national park

Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park is één van de laatste toevluchtsoorden van de berggorilla. De naam bestaat uit twee woorden: het Lukiga woord ‘Bwindi’ en het Engelse woord ‘Impenetrable’. Beide betekenen: ondoordringbaar.

Bekijk Bwindi Impenetrable National Park

lake mburo national park

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park is veel kleiner dan de andere savanneparken in Oeganda. Hier kunt u echter een dier vinden die nergens in Oeganda voorkomt: de Impala.

Bekijk Lake Mburo National Park

Overzicht prijzen van de rondreis door Oeganda

Parel van AfrikaZonder ticketMet ticket SNMet ticket KLM
Optie 1€ 2.345,-€ 3.095,-€ 3.195,-
Optie 2€ 2.639,-€ 3.389,-€ 3.489,-
 • Optie 1: Combinatie van ‘lazy glamping’ (verblijf in een al ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen; toilet en douche worden gedeeld in een sanitair blok) en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse).
 • Optie 2: Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse). Deze reis is singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon.
  De prijs met vliegticket is gebaseerd op het goedkoopste ticket! Als dat niet meer beschikbaar is, moet er een ticket met een duurder tarief geboekt worden en zijn wij genoodzaakt deze extra kosten aan u door te berekenen. U wordt hier vooraf over geïnformeerd.
  Onze prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. De ticketprijzen, belastingen en brandstoftoeslagen kunnen gedurende het jaar wijzigen en daardoor invloed hebben op de totale reissom.

Vluchtdagen

KLM vliegt 7 dagen per week op Oeganda.
Brussels Airlines vliegt alleen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag op Oeganda.

De prijs voor een ticket in het hoogseizoen is afhankelijk van de boekingsklasse.
Hoogseizoen KLM: 8 juli t/m 19 augustus 2019 en 15 december t/m 26 december 2019.
Hoogseizoen Brussels Airlines (SN): 30 juni t/m 19 augustus 2019 en 15 december t/m 31 december 2019.

Voorbehoud

Ondanks de zorg die we aan de samenstelling van deze website hebben besteed, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Deze prijslijst is samengesteld in november 2018 op basis van de toen beschikbare informatie en prijzen. Tussentijds kunnen zich wijzigingen voordoen met betrekking tot de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies en entreegelden, noodzakelijke extra veiligheidsmaatregelen, optionele excursies, etc. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wat biedt deze rondreis door Oeganda?

 • Inclusief rechtstreekse heen- en terugvlucht vanaf Schiphol of Brussel (met mogelijk op de heen- of terugreis een tussenstop in Kigali, Rwanda).
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.
 • Habari Travel organiseert als enige reizen waarbij u zich al vanaf dag 2 in de prachtige natuur van Oeganda bevindt.
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt op de meest bijzondere plekken van Oeganda.
 • Oegandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • Alle entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Gedurende de hele reis vervoer in onze eigen 4WD Toyota Land Cruisers met open dak, die aangepast zijn voor optimaal genieten.
 • Reizen in een kleine groep (6-12 personen) met voor iedereen een raamplaats in de Land Cruiser.
 • Chimpanzee tracking in Kibale National Park en Kyambura Gorge (deze laatste activiteit is optioneel).
 • Bezoek aan de savanneparken Kidepo Valley National Park, Murchison Falls National Park, Queen Elizabeth National Park en Lake Mburo National Park.
 • Game drives in bovengenoemde parken en onvergetelijke boottochten op de Nijl, het Kazinga Channel en Lake Mburo.
 • Kans op 13 primaatsoorten in de tropische regenwouden van Kibale National Park en Bwindi Impenetrable National Park.
 • Het gratis boek ‘Op het spoor van de berggorilla, Oeganda’s grootste schat’, geschreven door Marcel van Rooijen. Hierin leest u, naast veel informatie over het leven van de berggorilla, tips over de gorilla tracking en het fotograferen in het tropische regenwoud.
 • Het gratis boek ‘Eenvoudige veldgids voor Oeganda’. In deze door Marcel van Rooijen geschreven veldgids, vindt u informatie over de meest algemene diersoorten die u tijdens uw rondreis door Oeganda kunt zien.
 • Singlevriendelijk! Singles betalen GEEN toeslag: singles hebben altijd een eigen kamer of tent, die niet gedeeld hoeft te worden!

Wat is er niet inbegrepen?

 • Een visum voor Oeganda. Het visum moet vooraf via elektronische weg aangevraagd en betaald worden (US$ 50 p.p. exclusief 3% provisie). Klik hier voor meer informatie.
 • Visum bij bezoek aan Rwanda. Indien u ook Rwanda wilt bezoeken, kunt u het beste een East African Tourist Visa aanvragen voor Oeganda en Rwanda (US$ 100 p.p. exclusief 3% provisie)
 • Mineraalwater, er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p. per dag.
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  – Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 20,- p.p. per dag.
  – Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p. per dag.
  – Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit in Oeganda – US$ 600.
 • Gorilla permit in Rwanda – US$ 1.500.
 • Bij gorilla tracking in Rwanda i.p.v. Oeganda: transportkosten in Rwanda: US$ 100 – 150 p.p.
 • Eventuele hoogseizoentoeslag vliegticket.
 • Toeslag vliegticket als het goedkoopste ticket niet meer beschikbaar is – boek tijdig!
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Optionele excursies die van tevoren geboekt moeten worden

Excursies die van tevoren geboekt en betaald moeten worden (worden op de factuur vermeld) zijn:

 • Gorilla tracking in Oeganda – Gorilla permit US$ 600 p.p.
 • Gorilla Habituation Experience in Oeganda – US$ 1.500 p.p.
 • Gorilla tracking in Rwanda – Gorilla permit US$ 1.500 p.p.
 • Chimpansee Habituation Experience in Kibale NP – meerprijs US$ 45 p.p. waarbij de chimpansee tracking t.w.v. US$ 150 p.p. uit het standaard reisprogramma vervalt. Bij deelname aan deze activiteit vervalt ook de Bigodi Swamp walk uit het standaardprogramma.
 • Chimpwalk in Kyambura Gorge (Queen Elizabeth National Park) – US$ 50 p.p. Bij deelname aan deze activiteit vervalt een gamedrive uit het standaardprogramma. NB Deze activiteit kan alleen op de 7e dag (namiddag) of de 8e dag (ochtend) van het reisprogramma.

Disclaimer
Habarireizigers nemen geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies georganiseerd en uitgevoerd door derden (bijvoorbeeld boottochten en trackings). Habari Travel aanvaardt hiervoor geen enkele aansprakelijkheid.

Vertrekdata

Vertrekdata 2019

 • 23-11-2019
 • 14-12-2019
 • 21-12-2019

Vertrekdata 2020

 • 08-02-2020
 • 22-02-2020
 • 07-03-2020
 • 21-03-2020
 • 04-04-2020
 • 18-04-2020
 • 09-05-2020
 • 23-05-2020
 • 06-06-2020
 • 13-06-2020
 • 27-06-2020
 • 04-07-2020
 • 11-07-2020
 • 18-07-2020
 • 25-07-2020
 • 01-08-2020
 • 15-08-2020
 • 29-08-2020
 • 05-09-2020
 • 12-09-2020
 • 26-09-2020
 • 10-10-2020
 • 24-10-2020
 • 07-11-2020
 • 21-11-2020
 • 12-12-2020
 • 26-12-2020

Vertrekdata 2021

 • 09-01-2021
 • 23-01-2021
 • 06-02-2021
 • 20-02-2021
 • 06-03-2021
 • 20-03-2021
 • 03-04-2021
 • 17-04-2021

Waarom Habari?

 • Dé Uganda specialist.
 • Eigen kantoor in Kampala.
 • Meer dan 20 jaar ervaring in Oost-Afrika.
 • Gorilla permit garantie.
 • Beperkt aantal reisdagen.
 • Overnacht op de meest bijzondere plekken.
 • Meerdere dagen in 1 nationaal park.
 • Kleine groepen, dus raamplaats gegarandeerd.
 • Singlevriendelijk:
  alleenreizenden betalen geen toeslag.
 • Door eigen auto’s en accommodaties gegarandeerd de laagste prijs.

Overzicht

Reisduur
19 dagen

Te bezoeken land
Uganda

Prijzen

Optie 1
Combinatie van ‘lazy’ camping (verblijf in een al ingerichte safaritent met gedeeld sanitair) en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket
€ 2.345,-p.p. excl. vliegticket

Optie 2
Overal overnachten in de sfeervolle accommodaties van Nature Lodges (middenklasse)
va € 3.389,- p.p. incl. vliegticket
€ 2.639,- p.p. excl. vliegticket

Groepsgrootte
Minimaal 6 personen
Maximaal 12 personen

Deze reis kan ook als individuele reis geboekt worden: informeer naar de mogelijkheden.

download brochure

Bekijk ook onze andere reizen:

Mensen die deze reis boekten, boekten ook:

Kort Afrikaans

Kort Afrikaans
9-daagse groepsreis
vanaf 1.360,- euro

Natuurlijk Uganda

Natuurlijk Uganda
14-daagse groepsreis
vanaf 1.960,- euro

Rwanda

Verlenging Rwanda
4-daagse verlenging
vanaf 495,- euro

Entebbe

Entebbe en Kampala
Verleng je vakantie
vanaf 25,- euro p.p.p.n.