Reizen tijdens Corona?

Maak de droomreis van uw leven

Het coronavirus en uw reis met Habari Travel

Het is fijn om zorgeloos plannen te maken voor een droomreis naar Oeganda. Daarom willen wij u op deze pagina laten zien dat deze droomreizen ook tijdens coronatijd uitkomen. Het is op dit moment namelijk prima mogelijk om door ‘de Parel van Afrika’ te reizen. U hoeft bij terugkomst niet in quarantaine. Neem gerust contact op voor vragen over de actuele situatie.

Lees ook onze meest gestelde vragen

Bekijk onderstaand fotoalbum van één van onze gasten die in december genoot van al het moois van ons prachtige land.

Fotoalbum Oeganda december 2021

Bekijk hier het fotoalbum

Veel gestelde vragen over het coronavirus

We hebben de meest gestelde vragen over corona en uw reis met Habari Travel op een rijtje gezet.

Het is zeker mogelijk nu al een reis naar Oeganda te boeken, aangezien de besmettingen in Afrika laag zijn t.o.v. andere continenten. Ook de kans dat u tijdens de vlucht besmet raakt is klein. Op dit moment komen er wel bepaalde maatregelen kijken bij een reis van en naar Oeganda, zoals een negatieve PCR-test met reisverklaring.

Er zijn al talloze klanten geweest die zonder problemen een reis naar Oeganda hebben gemaakt. Ons hoofdkantoor is in Kampala. De accommodaties en auto’s van Habari Travel zijn in eigen beheer, zodat we de hygiëne zelf kunnen controleren. Verder is Oeganda niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Tanzania. Om die reden zult u weinig mensen tegenkomt in de nationale parken en accommodaties.

De PCR-test met reisverklaring voor de terugvlucht kan in Entebbe worden gedaan, onze chauffeur zal u hierbij helpen. We raden wel aan om de reis met 1 dag te verlengen. Mocht deze test onverhoopt positief zijn, heeft de overheid een aantal hotels apart gezet waar men voor een quarantaine moet verblijven. Habari Travel heeft echter een kantoor in Kampala en staat voor u klaar om u te helpen.

Oeganda is geen welvarend land. De inkomsten van veel mensen zijn afhankelijk van het toerisme. Wij raden daarom aan om juist nu een reis te boeken. Zo steunt u niet alleen Habari Travel, maar ook de lokale bevolking in Oeganda. Verder is het momenteel minder druk in Oeganda. Dat komt vanwege het coronavirus, ondanks dat de besmettingsgraad in Oeganda lager ligt dan in Nederland. Misschien dat u een voordeel kunt halen uit deze rustigere tijden. Als laatste zijn er momenteel extra flexibele reisvoorwaarden aan elke boeking verbonden vanwege het coronavirus.

Habari Travel is de enige échte Oeganda-specialist. Dat houdt in dat een deel van onze medewerkers in Oeganda woont en dat al onze reizen Oeganda als hoofdbestemming hebben. Wij zijn dus altijd op de hoogte van de actuele gezondheidssituatie en maatregelen van het land. Bovendien kunnen wij snel helpen met een PCR-test ter plaatse of in het vervelende geval dat u positief test. Tevens begeleiden wij u graag in de wirwar van corona maatregelen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Bij al onze accommodaties worden de verplichte SOP’s (standard operating procedures) in acht genomen. Zo wordt er voldoende afstand gehouden, overal staat er hand sanitizer en het dragen van een mondkapje is verplicht. Inmiddels zijn alle Habari Travel chauffeurs gevaccineerd.

Ook een bezoek aan de gorilla’s is geen probleem. Hier worden de SOP’s natuurlijk extra in acht genomen, en is het advies een medisch mondkapje te dragen. Drukke plaatsen zoals grote steden proberen we zo veel mogelijk te vermijden.

Mocht u vanwege Corona-omstandigheden de reis niet kunnen maken, kan de reis kosteloos, onder dezelfde voorwaarden, en voor dezelfde prijs worden omgezet naar een andere reisdatum (de prijs van het vliegticket is dan wel onder voorbehoud).

Vanwege het coronavirus kan de reis geannuleerd worden, maar in zulke gevallen zal Habari Travel u te hulp staan. De reis kan kosteloos worden omgeboekt, onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde prijs. De prijs van het vliegticket is daarbij onder voorbehoud. Habari Travel is niet verantwoordelijk voor eventueel extra gemaakte kosten die ontstaan uit het vroegtijdig annuleren van de reis vanwege het coronavirus. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor verzekeringen.

U zult voortijdig aan de reis ook extra zaken moeten regelen. Denk aan een negatieve PCR-test voor de heen- en terugvlucht.

Vanwege het coronavirus zijn er in Oeganda zelf ook maatregelen zoals wij die in Nederland en België kennen. Op bepaalde plekken is een mondkapje verplicht en wordt de 1,5 meter afstandsregel gehanteerd. U zult ook veel desinfectie stations tegenkomen, waar u gratis uw handen kunt desinfecteren. Wij raden aan om daar gebruik van te maken, want voorkomen is beter dan genezen!

Onze medewerkers weten ook veel af van de huidige maatregelen. U kunt dus ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Oeganda heeft momenteel een oranje reisadvies. Dat houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse zaken het reisadvies geeft om alleen Oeganda te bezoeken voor noodzakelijke reizen vanwege verhoogde veiligheidsrisico’s. De veiligheidsrisico’s betreffen vooral het coronavirus. De besmettingsgraad ligt in Oeganda echter lager dan in Nederland en België. Daarnaast vinden onze reizen plaats in de natuur met heel veel ruimte om u heen. De reisadviezen zijn slechts advies. U kunt zelf of in overleg met Habari Travel besluiten of u een reis naar Oeganda wilt maken.

Of uw reis- en annuleringsverzekering corona gerelateerde kosten dekt is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten. Steeds meer reisverzekeringen vergoeden deze kosten, ook bij een oranje reisadvies. Controleer uw polisvoorwaarden echter goed en neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Onderstaande webpagina’s kunnen u helpen een inzicht te geven in de coronasituatie in Oeganda:

Bij het boeken van een reis vragen we om de gebruikelijke aanbetaling, dit om de beschikbaarheid van de reis voor u te kunnen garanderen. Mocht de reis vanwege de huidige omstandigheden toch niet door kunnen gaan, kan deze kosteloos, onder dezelfde voorwaarden, en voor dezelfde prijs omgeboekt worden naar een nieuwe reisdatum (de prijs van het vliegticket is wel onder voorbehoud). De boeking valt onder de SGR garantie, en u als klant bent dus beschermd voor uw bestaande boeking en ook in het geval van een omgeboekte reis.

Wilt u nog niet op reis, maar heeft u wel interesse voor de toekomst? Meld u dan aan voor updates over Habari Travel door uw e-mailadres hieronder achter te laten:


Tijdens corona naar Oeganda reizen? Het is mogelijk! Maak de droomreis van uw leven!Lees hier hoe