Corona

De meest gestelde vragen

Het coronavirus en uw reis met Habari Travel

Het is fijn om zorgeloos plannen te maken voor een droomreis naar Oeganda. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over corona en uw reis met Habari Travel op een rijtje gezet.

Veel gestelde vragen over het coronavirus

Het is zeker mogelijk nu al een reis naar Oeganda te boeken, bijvoorbeeld voor 2022. Aangezien de besmettingen in Afrika laag zijn t.o.v. andere continenten, is het ook mogelijk om een reis naar Oeganda te boeken in 2021. Op dit moment komen er wel bepaalde maatregelen kijken bij een reis naar Oeganda. Het reisadvies kan ook invloed hebben op uw reisverzekering. Zo vergoedt uw verzekering niet de eventuele medische kosten voor COVID-19 als het land een oranje reisadvies heeft op uw vertrekdatum.

Oeganda heeft momenteel een oranje reisadvies. Dat houdt in dat het Ministerie van Buitenlandse zaken het reisadvies geeft om alleen Oeganda te bezoeken voor noodzakelijke reizen vanwege verhoogde veiligheidsrisico’s. De veiligheidsrisico’s betreffen vooral het coronavirus. De besmettingsgraad ligt in Oeganda echter lager dan in Nederland en België. Daarnaast vinden onze reizen plaats in de natuur met heel veel ruimte om u heen. De reisadviezen zijn slechts advies. U kunt zelf of in overleg met Habari Travel besluiten of u een reis wilt annuleren of toch wilt afreizen naar Oeganda. We willen u er nogmaals op wijzen dat een oranje reisadvies invloed kan hebben op uw reisverzekering. Neem contact op met uw reisverzekering om meer te weten te komen welke invloeden code oranje hierop heeft heeft. Bovendien moet u na terugkomst in Nederland of België mogelijk een aantal dagen in thuisquarantaine en een PCR-test afnemen.

Vanwege het coronavirus kan de reis geannuleerd worden, maar in zulke gevallen zal Habari Travel u te hulp staan. De reis kan kosteloos worden omgeboekt, onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde prijs. De prijs van het vliegticket is daarbij onder voorbehoud. Habari Travel is niet verantwoordelijk voor eventueel extra gemaakte kosten die ontstaan uit het vroegtijdig annuleren van de reis vanwege het coronavirus. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor verzekeringen.

U zult voortijdig aan de reis ook extra zaken moeten regelen. Denk aan een negatieve PCR-test voor de heen- en terugvlucht en het invullen van een gezondheidsverklaring.

Vanwege het coronavirus zijn er in Oeganda zelf ook maatregelen zoals wij die in Nederland en België kennen. Op bepaalde plekken is een mondkapje verplicht en wordt de 1,5 meter afstandsregel gehanteerd. U zult ook veel desinfectie stations tegenkomen, waar u gratis uw handen kunt desinfecteren. Wij raden aan om daar gebruik van te maken, want voorkomen is beter dan genezen!

Onze medewerkers weten ook veel af van de huidige maatregelen. U kunt dus ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Onderstaande webpagina’s kunnen u helpen een inzicht te geven in de coronasituatie in Oeganda:

Oeganda is geen welvarend land. De inkomsten van veel mensen zijn afhankelijk van het toerisme. Wij raden daarom aan om juist nu een reis te boeken. Zo steunt u niet alleen Habari Travel, maar ook de lokale bevolking in Oeganda. U kunt ook alvast een reis boeken voor 2022!

Verder is het momenteel minder druk in Oeganda. Dat komt vanwege het coronavirus, ondanks dat de besmettingsgraad in Oeganda lager ligt dan in Nederland. Misschien dat u een voordeel kunt halen uit deze rustigere tijden.

Als laatste zijn er momenteel extra flexibele reisvoorwaarden aan elke boeking verbonden vanwege het coronavirus.

Bij het boeken van een reis vragen we om de gebruikelijke aanbetaling, dit om de beschikbaarheid van de reis voor u te kunnen garanderen. Mocht de reis vanwege de huidige omstandigheden toch niet door kunnen gaan, kan deze kosteloos, onder dezelfde voorwaarden, en voor dezelfde prijs omgeboekt worden naar een nieuwe reisdatum (de prijs van het vliegticket is wel onder voorbehoud). De boeking valt onder de SGR garantie, en u als klant bent dus beschermd voor uw bestaande boeking en ook in het geval van een omgeboekte reis.

Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden, gaat Habari Travel wat flexibeler om met de annuleringsvoorwaarden.

Indien het omboeken van de reis, vanwege de huidige omstandigheden, geen optie is, krijgt u de aanbetaling van ons retour.

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds is enkel van toepassing op calamiteiten als gevolg van een natuurramp of molestsituaties.

Gezondheidsrisico’s zoals het Coronavirus vallen niet onder deze definitie. Het Calamiteitenfonds geeft dus geen dekking. Voor meer informatie over het standpunt van het Calamiteitenfonds

Zie: https://www.calamiteitenfonds.nl/nieuws/coronavirusgeendekking.

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering die u heeft afgesloten. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Dit is een voucher die tot aan 31 december 2020 aan klanten is uitgegeven als een reis waarop de garantieregeling van SGR van toepassing is wegens het Coronavirus geannuleerd moest worden. De waarde van de Corona Voucher valt onder de dekking van het garantiefonds van de SGR. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Met de voucher kan de klant dan op een later moment een nieuwe reis boeken. De SGR Garantie van een Corona Voucher is een jaar geldig vanaf de afgiftedatum.

De waarde van de voucher is gelijk aan de reeds betaalde (aan)betaling. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. De waarde van uw voucher wordt verrekend met de nieuwe reis. Bij een duurdere reis moet u bijbetalen. Bij een goedkopere reis krijgt u het verschil van ons retour.

Besluit u geen gebruik te maken van het voucher, dan kunt u uiterlijk tot aan het einde van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte van het voucher uw reissom gerestitueerd krijgen.

Ja, hoewel in normale situaties de SGR geen dekking biedt voor uitgegeven vouchers, heeft SGR een uitzondering gemaakt in verband met de Coronacrisis om reisorganisaties in staat te stellen een voucher aan te bieden in plaats van cash geld terug te geven.

Gratis Gorilla Permit Actie! Geldig bij boeking tussen 1 juni 2021 en 1 december 2021!Lees hier de spelregels