Rondreizen

Een rondreis door Oeganda is een droom die uitkomt

Al meer dan 20 jaar ervaring in reizen naar Oeganda!

Onze groepsreizen vertrekken gegarandeerd vanaf 2 personen.

Alle accommodaties en vervoer in eigen beheer. 100% kwaliteit.

Rondreizen door Oeganda

Bij een safari naar Afrika is Oeganda waarschijnlijk niet meteen het eerste land waar u aan denkt, maar toch heeft dit land in Oost-Afrika verrassend veel te bieden. Een rondreis door Oeganda maken is voor veel van onze reizigers dan ook een droom die uitkomt. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke safari zijn aanwezig. Zo kunt u mooie game drives maken, de big five (in Oeganda spreken we van de ‘big seven‘) spotten, dineren onder de prachtige Afrikaanse sterrenhemel en ’s avonds voor uw lodge of safaritent genieten van de geluiden van de savanne of het oerwoud. Wat Oeganda uniek maakt zijn de vele primatensoorten en met name de berggorilla. Bovendien heeft het land zich de afgelopen tientallen jaren ontwikkeld tot één van de veiligste Afrikaanse landen. Al ruim 20 jaar heeft Habari Travel een eigen kantoor in Kampala. Als Habari Travel kennen we Oeganda dan ook als geen ander en we stellen dit prachtige land graag aan u voor.

Waarom een rondreis door Oeganda?

De afgelopen jaren heeft Oeganda zich ontwikkeld als één van de veiligste landen van Afrika, terwijl het niet zo toeristisch als als bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Tanzania. Oeganda heeft echter minstens net zoveel te bieden. Door de Nijl die door Oeganda stroomt en de grote meren in het land, is het verrassend groen en waterrijk. De grote diversiteit aan flora en fauna zullen u versteld doen staan. Het is overal in het landschap terug te zien. De ene dag maakt u een prachtige game drive over de uitgestrekte savanne. De volgende dag gaat u weer in het oerwoud op zoek naar de berggorilla.

Oeganda heeft alle leden van de de big five binnen haar landgrenzen, maar de meeste bezoekers komen natuurlijk voornamelijk voor het bezoek aan de berggorilla’s. Vrijwel alle reizigers die het geluk gehad hebben om oog in oog te staan met deze gentle giants beschrijven het als een ervaring die ze nooit meer zullen vergeten. Daarnaast leven er veel bijzondere andere bijzondere primaten in Oeganda, zoals de golden monkey en chimpansee. Ook vogelliefhebbers komen uitgebreid aan hun trekken, want er zijn meer dan 1.000 soorten te spotten.

De berggorilla

Ontdek onze rondreizen door Oeganda

De meeste mensen die een reis door Oeganda boeken bij Habari Travel, kiezen voor de Parel van Afrika. Tijdens deze groepsreis kunt u kennismaken met alle hoogtepunten van Oeganda. Dit is bovendien de enige reis waarin we een bezoek brengen aan Kidepo Valley National Park. Dit bijzondere savannepark in het noorden van Oeganda is nog ongerept en nauwelijks ontdekt door andere toeristen. Indien u iets minder tijd heeft, kunt u ook kiezen voor reizen Natuurlijk Oeganda en Kort Afrikaans. Bij deze reizen bezoeken we iets minder nationale parken en verblijven we minder nachten op één plek. Uiteraard is de gorilla tracking wel onderdeel van iedere rondreis door Oeganda. Onze groepsreizen gaan al door vanaf 2 deelnemers en het is ook mogelijk om ze te boeken met uw eigen groep.

Daarnaast kunt u een individuele reis door Oeganda boeken met Habari Travel. U reist dan met uw eigen gezin, familieleden of vrienden. Onze ervaren chauffeurs laten u alle hoogtepunten van Oeganda zien, terwijl u zelf kunt genieten van een mooie safari. Tijdens de reis naar het Groene Hart van Afrika slaapt u in de eigen unieke accommodaties van Habari Travel. Wilt u als één van de Boegandese koningen door Oeganda reizen? Dan kunt u de koninklijke reis door Oeganda boeken.

Toyota Landcruiser

Habari Travel is thuis in Oeganda en singlevriendelijk

Vanuit ons eigen kantoor in Kampala onderhouden we belangrijke contacten met lokale instanties, zoals de Oeganda Wildlife Authority. Dankzij deze uitstekende instantie kunnen wij onder andere gorilla permit garantie bieden. Mochten we om welke reden dan ook geen permit voor u kunnen bemachtigen, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

Samen met Nature Lodges beheren wij daarnaast 8 accommodaties in Oeganda. Ze liggen op de mooiste plekken van het land, bijvoorbeeld aan de rand van het oerwoud of met een prachtig uitzicht over een nationaal park. Onder het genot van de heerlijke gerechten uit onze lokale keuken, geniet u van de langslopende dieren, de Afrikaanse sterrenhemel en de geluiden van het oerwoud of de savanne. Al onze lodges en hotels zijn kleinschalig en worden gerund door mensen uit de omgeving ervan. Omdat de accommodaties bovendien in eigen beheer zijn, betaalt u geen singletoeslag als u alleen reist.

Alle chauffeurs die bij Habari Travel in dienst zijn, komen zelf uit Oeganda. Hij of zij zal u tijdens uw rondreis begeleiden en weet alles over de parken, dieren, cultuur en de verkeersregels. Ook de 4WD Toyota Land Cruisers waarmee u vervoerd wordt, zijn van Habari Travel zelf. Ze zijn erg ruim en bieden voor iedereen een mooie plek aan het raam. Natuurlijk kan ook het dak open tijdens de game drives, zodat u veel bijzondere dieren kunt spotten.

Oeganda reizen

Uw rondreis door Oeganda boeken?

Wilt u een prachtige rondreis door Oeganda maken? Dan kunt u deze eenvoudig via onze website boeken. Daarnaast is het mogelijk om een optie of prijsopgave aan te vragen. Wij voelen ons al ruim 20 jaar thuis in Oeganda, maar we kunnen ons ook heel goed voorstellen dat u een hoop vragen heeft. Stel ze gerust en neem contact met ons op, want als de enige Oeganda specialist kunnen wij u ongetwijfeld antwoord geven.

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045

Daarom kiest u voor Habari Travel

Of u nu voor de eerste keer te gast bent in ‘de Parel van Afrika‘ of niet. Met Habari Travel wordt een Oeganda reis een onvergetelijke én betaalbare ervaring.

Spannend, indrukwekkend en uitdagend. U zult ogen en oren te kort komen dankzij de unieke rijkdom aan natuur en cultuur in Oeganda.

Met meer dan 20 jaar ervaring, eigen accommodaties, een eigen wagenpark en bijna 200 Oegandese werknemers helpen wij u uw droom te verwezenlijken.

Lees meer over Habari Travel