Duur

13 dagen

Soort

Groepsreis

Groepsgrootte

Vanaf 2 personen

Prijs

Vanaf € 2.395,- p.p.

Exclusief vliegticket. Habari Travel kan vliegtickets voor u boeken.

Natuurlijk Oeganda

2 weken rondreizen door de adembenemende natuur van Afrika

Tijdens deze 2-weekse rondreis naar het echte Afrika geniet u van de overweldigende natuur van Oeganda. Vanaf de eerste dag ziet u witte neushoorns in Ziwa Rhino Sanctuary. Dezelfde avond overnacht u vlakbij het beroemde Murchison Falls National Park.

Reizen met uw eigen groep? Onze groepsreizen zijn al gegarandeerd vanaf 2 personen!

De reis in een notendop

Dag 1 (Za) Vlucht naar Entebbe – Aankomst in Entebbe
Dag 2 (Zo) Entebbe – Murchison Falls National Park
Wandelsafari in Ziwa Rhino Sanctuary
Dag 3 (Ma) Murchison Falls National Park
Game drives
Boottocht naar de Murchison Falls
Dag 4 (Di) Murchison Falls National Park
Boottocht naar de Nijldelta
Wandeltocht rondom de top van de Murchison Falls (optioneel)
Game drives
Dag 5 (Wo) Murchison Falls National Park – Kibale Forest
Dag 6 (Do) Kibale National Park
Chimpanzee tracking
Bigodi Swamp Walk
Dag 7 (Vr) Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park
Game drive
Dag 8 (Za) Queen Elizabeth National Park
Game drives
Boottocht op het Kazinga Channel
Dag 9 (Zo) Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi
Wandeltocht langs Lake Bunyonyi naar Muko (optioneel)
Dag 10 (Ma) Bwindi Impenetrable National Park
Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable National Park (optioneel)
Dag 11 (Di) Kisoro
Optionele activiteiten
Dag 12 (Wo) Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park
Game drive
Dag 13 (Do) Lake Mburo National Park – Entebbe
Vlucht Entebbe naar Nederland of België
Wandelsafari
Terugvlucht naar Nederland of België
Dag 14 (Vr) Aankomst in Nederland of België

Bekijk het volledige programmaOf download de brochure

Waarom Oeganda met Habari Travel?

De bijzondere natuur en cultuur maakt Oeganda tot een geweldig reisdoel. Tijdens deze 2-weekse rondreis door Afrika krijgt u volop gelegenheid om de natuur en cultuur van dit land te ontdekken. De gastvrije bevolking spreekt over het algemeen goed Engels, waardoor communicatie makkelijk is.

 • Meer dan 20 jaar ervaring in Oeganda
 • Gorilla permit garantie
 • Beperkt aantal reisdagen
 • Eigen wagenpark
 • Bijzondere accommodaties in eigen beheer
 • Oegandese reisleiding
 • Singlevriendelijk!

Lees meer over Habari Travel

Het programma van dag tot dag

Dag 1
Vlucht Amsterdam/Brussel naar Entebbe

Uw reis kan beginnen! U landt ’s avonds op Entebbe International Airport. Wij halen u daar op en brengen u vervolgens naar het Airport Guesthouse, waar u de eerste nacht zult slapen.

Dag 2
Entebbe – Murchison Falls National Park

De eerste dag staat in het teken van een lange, maar prachtige reis naar Murchison Falls National Park. Onderweg stoppen we bij Ziwa Rhino Sanctuary. Samen met een ranger gaat u op zoek naar witte neushoorn. Na een welverdiende lunchpauze rijden we langs de machtige Karuma Falls verder naar Murchison Falls National Park. Hier slaapt u in onze bijzondere accommodatie Fort Murchison. U kunt er genieten van een prachtig uitzicht op de Albertnijl en van de ondergaande zon aan de rand van het zwembad.

 • Circa 7 uur rijden
Dag 3
Murchison Falls National Park

Vandaag beginnen we met een game drive in Murchison Falls National Park. Daarna gaan we het water op voor een bijzondere boottocht op de Victorianijl die u naar de 45 meter hoge Murchison Falls brengt. Hierna rijdt u terug naar Fort Murchison en onderweg maakt u nog enkele game drives.

Dag 4
Murchison Falls National Park

In de ochtend begint u met een boottocht naar de Nijldelta die hier uitmondt in het Albertmeer. In de middag maken we een game drive.

Op deze dag is het eveneens mogelijk om een wandeling te maken tot de top van de Murchison Falls. Hiervoor moet u wel van tevoren boeken. Deze excursie moet bovendien binnen het tijdschema en de beschikbaarheid van de boot passen. Bovenaan staat de chauffeur/gids weer op u te wachten.

Dag 5
Murchison Falls National Park – Kibale Forest

Vandaag gaan we verder naar hèt primatencentrum van Oeganda, namelijk Kibale Forest. Onderweg stoppen we voor een lunch in Fort Portal. Aan het eind van de dag komen we aan bij Kibale Forest Camp. Deze accommodatie ligt pal aan Kibale Forest.

 • Circa 10 uur rijden
Dag 6
Kibale Forest National Park

’s Ochtends of ’s middags maken we een Chimpanzee Tracking tocht, afhankelijk van de beschikbare permits. Onder begeleiding van rangers zult u op zoek gaan naar onze naaste verwanten, namelijk de chimpansee. Ervoor of erna doet u vandaag ook de Bigodi Swamp Walk. Het is een bijzondere wandeling door een papyrusmoeras en landbouwgebied. Hier heeft u ook de kans om veel kleine apensoorten te zien.

U kunt in plaats van het normale dagprogramma ook kiezen voor de Chimpanzee Habituation Experience. Dan gaat u samen met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ op zoek naar de chimpansees. U mag er dan de hele dag bij blijven. Deze activiteit is echter onder voorbehoud van beschikbare permits. Bovendien vervallen bij deelname de Chimpanzee Tracking en de Bigodi Swamp Walk.

Dag 7
Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

Na het ontbijt rijden we verder naar Queen Elizabeth National Park en onderweg maken we een fotostop bij de evenaar. Tijdens deze rit maken we ook een aantal game drives alvorens we aankomen bij The Bush Lodge. Dit is uw slaapplaats voor de komende twee nachten.

Het is mogelijk om hier op dag 7 (middag) of dag 8 (ochtend) een extra chimpwalk te maken, indien er permits beschikbaar zijn. Dit is een 3 uur durende wandeling door de kloof Kyambura Gorge. Als u besluit om aan deze excursie deel te nemen, vervalt er echter een game drive.

 • Circa 5 uur rijden
Dag 8
Queen Elizabeth National Park

De ochtend begint met een game drive en in de middag staat er een indrukwekkende boottocht op het Kazinga Channel op het programma.

Dag 9
Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi

Het is tijd om Queen Elizabeth National Park te verlaten en verder te rijden naar Kisoro. Onderweg rijden we langs Lake Bunyonyi en geniet u van het uitzicht op het Virungamassief. Dit is een keten van vulkanen die in Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo ligt. U overnacht in Gorilla Valley Lodge

Optioneel kunt u na de lunch een wandeling maken van 14 km. Dit is geen zware wandeling en loopt over een lokaal weggetje langs de oevers van Lake Bunyonyi. Vervolgens wandelt u verder door de heuvels boven het meer. Deze wandeling is echter onder voorbehoud, want het moet binnen het tijdschema passen. U moet zich ook van tevoren aanmelden voor deze activiteit.

 • Circa 7 uur rijden
Dag 10 & 11
Bwindi Impenetrable National Park en Kisoro

Vandaag gaat u eindelijk de berggorilla’s ontmoeten! U heeft waarschijnlijk al lang uitgekeken naar vandaag. In groepjes van maximaal 8 deelnemers gaat u op zoek naar de ‘gentle giants’. Uiteraard onder begeleiding van ervaren rangers. Als u de berggorilla’s gevonden heeft, mag u er een uur bij blijven. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits is de Gorilla Tracking op de 10e of 11e dag.

U kunt ook voor de Gorilla Habituation Experience in Bwindi Impenetrable National Park kiezen. U volgt dan vier uur lang een gorillafamilie die nog niet helemaal gehabitueerd is. Dit doet u onder begeleiding van een groep onderzoekers en een ‘habituation team’. Deze activiteit is onder voorbehoud van de beschikbaarheid van permits. Als u deelneemt aan deze excursie, vervalt de standaard Gorilla Tracking.

Door onze goede contacten in Oeganda, kunnen we van te voren gorilla permits inkopen voor de standaard Gorilla Tracking. In het zeldzame geval dat er geen permits meer beschikbaar zijn, kunt u uw reis kosteloos annuleren.

De andere dag is een ‘vrije’ dag die u naar eigen wens kunt invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van het prachtige uitzicht van Gorilla Valley Lodge. U kunt echter ook één of meer activiteiten boeken.

Bekijk de optionele activiteiten in en rond Kisoro

Dag 12
Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park

Na Bwindi rijden we door naar Lake Mburo National Park. Onderweg lunchen we in het Igongo Cultural Centre en later op de dag komen we aan op uw slaapplek, namelijk Mburo Eagles Nest. Deze bijzondere accommodatie ligt bovenop een heuvel. Zo heeft u een mooi uitzicht over het park en een prachtige zonsondergang. Na het inchecken maken we nog een prachtige game drive in het park.

 • Circa 8 uur rijden
Dag 13
Lake Mburo National Park – Entebbe en vlucht Entebbe naar Amsterdam/Brussel

Vandaag rijden we terug naar Entebbe, maar niet voordat we een wandelsafari gedaan hebben. Onder begeleiding van een ranger wandelt u door Lake Mburo National Park. Tijdens de terugrit naar Entebbe lunchen we op de evenaar. Hier kunt u ook de laatste souvenirs kopen in de winkeltjes. ’s Middags komen we in Entebbe aan. Na het diner in het Airport Guesthouse brengen we u naar Entebbe International Airport voor de terugvlucht.

 • Circa 5 uur rijden

Prijzen per persoon van de 2-weekse rondreis door Afrika

Accommodaties Groepsreis (max. 12 pers.) Individuele reis met 2 personen Individuele reis met 3 personen Individuele reis met 4 personen Individuele reis met meer personen (max. 12)
Optie 1 € 2.395,- p.p. € 2.595,- p.p. € 2.495,- p.p. € 2.445,- p.p. € 2.395,- p.p.
Optie 2 € 2.595,- p.p. € 2.795,- p.p. € 2.695,- p.p. € 2.645,- p.p. € 2.595,- p.p.

Accommodaties Optie 1
Groepsreis (max. 12 pers.) € 2.395,- p.p.
Individuele reis met 2 personen € 2.595,- p.p.
Individuele reis met 3 personen € 2.495,- p.p.
Individuele reis met 4 personen € 2.445,- p.p.
Individuele reis met meer personen (max. 12) € 2.395,- p.p.
Accommodaties Optie 2
Groepsreis (max. 12 pers.) € 2.595,- p.p.
Individuele reis met 2 personen € 2.795,- p.p.
Individuele reis met 3 personen € 2.695,- p.p.
Individuele reis met 4 personen € 2.645,- p.p.
Individuele reis met meer personen (max. 12) € 2.595,- p.p.

Hoewel Habari Travel veel zorg heeft besteed aan de samenstelling van deze reisbeschrijving, zijn fouten of wijzigingen niet uit te sluiten. We kunnen hiervoor helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden. We hebben de prijzen in november 2019 samengesteld op basis van de informatie die we toen tot onze beschikking hadden. Tussentijds kunnen er echter veranderingen optreden. Hierbij kunt u denken aan verandering in de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies, entreegelden en extra veiligheidsmaatregelen. Dit kan invloed hebben op de reissom. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Optie 1: Lazy Camping

Een combinatie van ‘lazy camping’ en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Lazy camping is een verblijf in een ingerichte safaritent met gedeelde toilet en douche in een sanitair blok. Hierbij zijn bed- en badlinnen inbegrepen.

Lazy camping’ is op deze reis mogelijk bij Fort Murchison, Kibale Forest Camp, The Bush Lodge, Mburo Eagles Nest, .

Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zeer luxe safaritent met eigen douche en toilet. Bed- en badlinnen zijn inclusief.

Inclusief in deze 2-weekse rondreis door Afrika

 • Vervoer volgens het programma.
 • Entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Niet-optionele excursies in het programma.
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Oegandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Optioneel bij te boeken bij deze 2-weekse rondreis door Afrika

Exclusief in deze 2-weekse rondreis door Afrika

 • Heen- en terugvlucht. Habari Travel kan u helpen met het boeken van vliegtickets (Alleen Brussels Airlines of KLM).
 • Visum Oeganda USD 50 p.p. Het visum voor Oeganda kunt u online aanvragen en betalen met creditcard.
 • Mineraalwater (er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p.p.d.)
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  • Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 25,- p.p.p.d.
  • Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p.p.d.
  • Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit: USD 700 p.p.
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden: € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering die u zelf af moet sluiten.

Voorwaarden

 • De 2-weekse rondreis door Afrika start altijd op een zaterdag.
 • De individuele reis Natuurlijk Oeganda kan op iedere dag van de week starten.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon.
 • De prijzen zijn exclusief vliegtickets.
 • De prijzen zijn exclusief gorilla permit.

Disclaimer

Als reiziger neemt u geheel voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies die georganiseerd worden door derden. Denk bijvoorbeeld aan city tours, boottochten en trackings. Habari Travel aanvaardt namelijk geen enkele aansprakelijkheid hiervoor.

Wanneer vertrekken we voor deze 2-weekse rondreis door Afrika?

De 2-weekse rondreis door Afrika start altijd op een zaterdag. Bekijk hieronder de actuele vertrekdata per maand:

2022

Augustus
 • 13-08-2022
 • 27-08-2022
September
 • 03-09-2022
 • 17-09-2022
Oktober
 • 08-10-2022
 • 22-10-2022
November
 • 12-11-2022
 • 26-11-2022
December
 • 03-12-2022
 • 17-12-2022

2023

Januari
 • 14-01-2023
 • 28-01-2023
Februari
 • 11-02-2023
 • 25-02-2023
Maart
 • 11-03-2023
 • 25-03-2023
April
 • 08-04-2023
 • 22-04-2023
Mei
 • 06-05-2023
 • 13-05-2023
Juni
 • 03-06-2023
 • 17-06-2023
Juli
 • 01-07-2023
 • 15-07-2023
 • 29-07-2023
Augustus
 • 12-08-2023
 • 26-08-2023
September
 • 02-09-2023
 • 16-09-2023
Oktober
 • 07-10-2023
 • 21-10-2023
November
 • 11-11-2023
 • 25-11-2023
December
 • 09-12-2023
 • 23-12-2023

Waar slapen we tijdens deze 2-weekse rondreis door Afrika?

Al de lodges en hotels waar u tijdens de 2-weekse rondreis door Afrika zult slapen, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

 

Optie 1: Lazy Camping

Een combinatie van ‘lazy camping’ en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Lazy camping is een verblijf in een ingerichte safaritent met gedeelde toilet en douche in een sanitair blok. Hierbij zijn bed- en badlinnen inbegrepen.

Lazy camping’ is op deze reis mogelijk bij Fort Murchison, Kibale Forest Camp, The Bush Lodge, Mburo Eagles Nest, .

Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zeer luxe safaritent met eigen douche en toilet. Bed- en badlinnen zijn inclusief.

Airport Guesthouse Entebbe

Op slechts 15 minuten van Entebbe International Airport ligt het Airport Guesthouse Entebbe. Ons guesthouse is meestal de eerste accommodatie waar u in Oeganda verblijft. Dit begin- en eindpunt van de meeste reizen naar Oeganda vormt namelijk al jaren de thuisbasis voor Habari Travel. Het hotel ligt in een rustige woonwijk van Entebbe. Deze rustige omgeving en de prachtige tuin zorgen voor een oase van rust. Het is daarom de perfecte accommodatie om uw reis rustig te beginnen. Aan het einde van de reis voelt ons Airport Guesthouse Entebbe eveneens als thuiskomen.

Accommodatie bekijken

Fort Murchison

Fort Murchison ligt op een steenworp afstand van Murchison Falls National Park. Vanuit hier kunt u daarom genieten van de prachtige omgeving en kijkt u uit over de indrukwekkende Albertnijl. Onze Murchison Falls Lodge lijkt op een (oud) verdedigingswerk om Oeganda te beschermen tegen invallen uit het noorden. Gelukkig zijn die tijden voorbij en staat onze poort van deze accommodatie open om u welkom te heten. De enorme toren, de aardekleurige muren en het vleugje Swahili-stijl zullen tijdens uw hele verblijf indruk op u maken! Bij binnenkomst in de toren, wordt u eerst bij de receptie wegwijs gemaakt in het fort. In het zwembad kunt u vervolgens heerlijk ontspannen en met een drankje terugkijken op een een mooie safaridag.

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

Kibale Forest Camp

Aan de rand van Kibale National Park, het centrum van de Chimpanzee Tracking in Oeganda, ligt Kibale Forest Camp. Verscholen in het tropisch regenwoud betreedt u hier een klein paradijs. Spot zeldzame vogels en prachtige vlinders of geniet van de apen die door het bos slingeren. Wees bijvoorbeeld niet verbaasd als er een familie groene bavianen door de tuin van deze accommodatie trekt. Het komt ook regelmatig voor dat roodstaartmeerkatten, oostelijke franjeapen of rode colobussen elkaar met veel kabaal achterna zitten en vanuit de bomen op het dak van uw tent springen.

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

The Bush Lodge

The Bush Lodge ligt aan het Kazinga Channel, op de grens met Queen Elizabeth National Park. Deze lodge is gebouwd volgens ecologische principes en vanuit deze plek kijkt u uit over het kanaal en een deel van het park. Door de ligging bij het park bestaat er een grote kans dat op het terrein van de lodge wilde dieren voor kunnen komen. Savanneolifanten, reuzenboszwijnen, nijlpaarden en Afrikaanse buffels maken bijvoorbeeld deel uit van een vaste groep bezoekers aan het terrein van de lodge.

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

Gorilla Valley Lodge

Gorilla Valley Lodge ligt letterlijk aan de rand van Bwindi Impenetrable National Park, het thuis van de berggorilla’s in Oeganda. Als u hier verblijft, zijn deze ‘gentle giants‘ uw buren. Soms komen ze op bezoek om wat tijd door te brengen in de tuin of in het kleine dal voor de lodge. De benaming is dan ook een terechte keuze voor deze unieke plek. De geluiden van de jungle zijn uw wekker. De vroege vogel kan dan met eigen ogen ervaren hoe de mist optrekt en Bwindi ontwaakt.

Accommodatie bekijken

Mburo Eagles Nest

Op de Riyemitanaheuvel die aan Lake Mburo National Park grenst, vindt u sinds 2012 Habari’s eigen accommodatie Mburo Eagles Nest. De naam is geïnspireerd op de voorbij zwevende arenden en het werkelijk adembenemende uitzicht over het park. Deze accommodatie heeft misschien wel het mooiste uitzicht over Oeganda. Iedere safaritent heeft bovendien een eigen veranda waar u van dat uitzicht kunt genieten. Voor het avondeten maken we een houtvuur en gebruiken we de grote Afrikaanse potjies. Kortom, hier geniet u van het echte Afrika-gevoel!

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

De nationale parken die u tijdens deze 2-weekse rondreis door Afrika gaat bezoeken

In Oeganda zult u buitengewoon veel natuur aantreffen. Iedere natuurliefhebber komt dan ook ruim aan zijn of haar trekken. Er zijn namelijk meer dan 300 zoogdiersoorten en bijna 1.100 vogelsoorten in Oeganda te vinden. Vergeet ook vooral niet de vele vlinders, insecten, reptielen, amfibieën, bomen, struiken en planten. Er zijn maar liefst tien nationale parken in Oeganda, plus zeven zogenaamde wildlife reserves.

Tijdens de 2-weekse rondreis door Afrika bezoekt u de volgende nationale parken:

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National park is het oudste en grootste nationale park van Oeganda. Het maakt deel uit van de Murchison Falls Conservation Area. Daarnaast wordt het savannepark doorsneden door de Victorianijl die uitmondt in het Albertmeer en daarna doorgaat als de Albertnijl. Murchison Falls National park ligt in het in het noordwesten van Oeganda en is natuurlijk vernoemd naar de machtige Murchison Falls van ruim 40 meter hoogte. Hier perst de Victorianijl zich met donderend geweld door een 8 meter nauwe kloof. U kunt hier zowel vanaf de top als vanuit een boot van dichtbij van genieten. Het park herbergt vele zoogdiersoorten, waaronder gevlekte hyena, gestreepte jakhals, savanneolifant, kob, defassa waterbok, leeuw, luipaard, jachtluipaard en groene baviaan. Murchison Falls National Park heeft ook Afrika’s grootste populatie van de ernstig bedreigde Rothschilds giraffe.

Meer lezen

Kibale National Park

Kibale National Park is ‘the place to be’ voor iedereen die geïnteresseerd is in grote en kleine primaten. De bekendste bewoners van dit prachtige en ongerepte laaglandoerwoud zijn uiteraard de chimpansees. Een deel van de populatie is te bezoeken door middel van een Chimpanzee Tracking. Hoewel er in meerdere nationale parken in Oeganda chimpansees voorkomen, is Kibale National Park hét centrum van de chimpansee tracking. Toch is Kibale National Park meer dan chimpansees, want ook voor kleine primaten is Kibale National Park interessant. De groene baviaan, roodstaartmeerkat, bergmeerkat, oostelijke franjeaap en diadeemmeerkat zijn soorten die u er kunt tegenkomen. Ook andere zoogdieren, vogels en insecten maken het park tot een belangrijke bestemming voor ecotoerisme en safari’s.

Meer lezen

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een uitgestrekt savannepark dat in tweeën gesneden wordt door het Kazinga Channel. Dit is een natuurlijk kanaal tussen Lake George en Lake Edward. Het park kreeg haar naam ter herinnering aan het bezoek van koningin Elizabeth van Engeland in 1954. In Queen Elizabeth National Park vindt u de grootste nijlpaardenpopulatie van Oeganda. Tijdens de boottocht op het Kazinga Channel krijgt u deze dieren dan ook veelvuldig te zien. De Kasenyisector wordt gedomineerd door de kob, een stevig gebouwde antilopensoort die daar in grote aantallen voorkomt. Andere soorten die u er kunt aantreffen zijn bosbokken, defassa waterbokken, savanneolifanten en wrattenzwijnen. De meest unieke bewoners zijn echter ongetwijfeld de boomklimmende leeuwen in Ishasha. Met meer dan 600 waargenomen vogelsoorten is Queen Elizabeth National Park bovendien een waar vogelparadijs.

Meer lezen

Bwindi Impenetrable National Park

Gelegen in het zuidwesten van Oeganda ligt één van de laatste toevluchtsoorden van de berggorilla: Bwindi Impenetrable National Park. Het is een nationaal park met een duister verleden. Om dit duidelijk te maken, bestaat de naam voor het park uit twee woorden met dezelfde betekenis. Het eerste woord is het lokale Lukiga woord ‘Bwindi’. Het tweede woord is het Engelse woord ‘Impenetrable’. Beide betekenen: ondoordringbaar. Het is één van de oudste regenwouden van Afrika. Vanwege de unieke status van het park werd het park in 1994 erkend als World Heritage Site. Behalve de berggorilla kent Bwindi nog een groot aantal interessante dieren. Denk aan de schuwe bosolifant, diverse kleine primatensoorten en verschillende duikers.

Meer lezen

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park is één van de kleinste nationale parken van Oeganda. Toch is het de laatste jaren steeds meer een park van betekenis geworden. Het is namelijk niet alleen het enige nationale park in Oeganda waar u impala’s kunt vinden. In Lake Mburo National Park nemen de aantallen wilde dieren bovendien nog steeds toe. Dit komt niet alleen door afspraken met de lokale veehouders en het tegengaan van stroperij. Ook het rooien van een groot aantal acacia’s die het oorspronkelijke savannegebied dreigden te verstikken draagt hieraan bij. Het unieke van het park vormt de aanwezigheid van 13 meren waarvan er zich 5 in het park bevinden. Deze meren worden gevoed door de Rwizirivier en zijn met elkaar verbonden door moerassen. Sommige van deze moerassen bestaan alleen in de regentijd. Elandantilopen, steppezebra’s, wrattenzwijnen en Rothschilds giraffen kunnen op vaak korte afstand gezien worden.

Meer lezen