Duur

15 dagen

Soort

Individuele reis

Groepsgrootte

Vanaf 2 personen

Prijs

Vanaf € 4.195,- p.p.

Exclusief vliegticket. Habari Travel kan vliegtickets voor u boeken.

Koninklijk Oeganda

Hoogtepunten én de goede dingen in het leven!

Tijdens Koninklijk Oeganda verblijft u in de beste lodges en hotels die in Oeganda te vinden zijn. Accommodaties waar ook de Oegandese koningen en hun gevolg zich thuis zouden voelen. Optimaal genieten van de adembenemende natuur in combinatie met vorstelijk overnachten op de meest fantastische plekken. Prachtige locaties, heerlijke zwembaden (niet overal), uitgekiende keukens en zeer comfortabele kamers. Met personeel dat er alles aan zal doen om uw verblijf zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Deze reis kost uiteraard iets meer, maar is absoluut de moeite waard als u van de goede dingen in het leven houdt.

De reis in een notendop

Dag 1 Vlucht naar Entebbe – Aankomst in Entebbe
Dag 2 Entebbe – Murchison Falls National Park
Wandelsafari in Ziwa Rhino Sanctuary
Dag 3 Murchison Falls National Park
Game drives
Boottocht naar de Murchison Falls
Wandeltocht naar de top van de Murchison Falls (optioneel)
Dag 4 Murchison Falls National Park
Boottocht naar de Nijldelta
Game drives
Dag 5 Murchison Falls National Park – Kibale Forest
Dag 6 Kibale National Park
Chimpanzee tracking
Bigodi Swamp Walk
Dag 7 Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park
Game drive
Dag 8 Queen Elizabeth National Park
Game drives
Boottocht op het Kazinga Channel
Dag 9 Queen Elizabeth National Park (Ishasha)
Game drives in de Ishasha Sector
Dag 10 Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi
Wandeltocht langs Lake Bunyonyi naar Muko (optioneel)
Dag 11 Bwindi Impenetrable National Park
Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable National Park (optioneel)
Dag 12 Kisoro
Optionele activiteiten
Dag 13 Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park
Game drive
Dag 14 Lake Mburo National Park – Entebbe
Wandelsafari
Dag 15 Vlucht Entebbe naar Nederland of België
Terugvlucht naar Nederland of België
Dag 16 Aankomst in Nederland of België

Bekijk het volledige programmaOf download de brochure

Waarom Oeganda met Habari Travel?

De bijzondere natuur en cultuur maakt Oeganda tot een geweldig reisdoel. Tijdens deze koninklijke reis door Oeganda krijgt u volop gelegenheid om de natuur en cultuur van dit land te ontdekken. De gastvrije bevolking spreekt over het algemeen goed Engels, waardoor communicatie makkelijk is.

 • Meer dan 20 jaar ervaring in Oeganda
 • Gorilla permit garantie
 • Beperkt aantal reisdagen
 • Eigen wagenpark
 • Bijzondere accommodaties in eigen beheer
 • Oegandese reisleiding
 • Singlevriendelijk!

Lees meer over Habari Travel

Het programma van dag tot dag

Dag 1
Vlucht Amsterdam/Brussel naar Entebbe

De reis gaat van start. In de avond landt u op Entebbe International Airport. Na 15 minuten rijden komen we bij het Airport Guesthouse waar u de eerste nacht zult slapen.

Dag 2
Entebbe – Murchison Falls National Park

Een lange maar mooie tocht brengt ons vandaag naar Murchison Falls National Park. Halverwege zult u een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary brengen. U gaat hier met een ranger op zoek naar de witte neushoorn. Nadat we genoten heeft van een lekkere lunch, passeren we de machtige Karuma Falls. In de middag komen we aan bij Murchison Falls National Park.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Paraa Lodge

 • Circa 7 uur rijden
Dag 3
Murchison Falls National Park

De dag begint goed met een mooie game drive in Murchison Falls National Park. Daarna maken we een boottocht op de Victorianijl waarbij we naar de 45 meter hoge Murchison Falls varen. Na deze boottocht rijdt u terug naar Paraa Lodge. Onderweg terug maakt u prachtige game drives.

Het is op dag 3 ook mogelijk om naar de top van Murchison Falls te wandelen. Het is wel noodzakelijk dat u deze excursie van tevoren boekt. Bovendien moet het binnen het tijdschema en de beschikbaarheid van de boot passen. Aan de top wordt u weer opgepikt door uw chauffeur/gids.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Paraa Lodge

Dag 4
Murchison Falls National Park

’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht naar de Nijldelta. De Victorianijl mondt hier uit in het Albertmeer. In de middag maken we vervolgens een game drive.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Paraa Lodge

Dag 5
Murchison Falls National Park – Kibale Forest

Het is tijd om verder te rijden naar hèt primatencentrum van Oeganda, namelijk Kibale Forest. Onderweg genieten we van een heerlijke lunch in Fort Portal en vervolgens rijden we verder naar de Primate Lodge of de Ndali Lodge. Dit is uw verblijf voor de komende twee nachten.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Primate Lodge / Ndali Lodge

 • Circa 10 uur rijden
Dag 6
Kibale Forest National Park

Afhankelijk van de beschikbare permits staat er in de vroege ochtend of middag een Chimpanzee Tracking op het programma. U gaat onder begeleiding van rangers op zoek naar onze naaste verwanten, namelijk de chimpansee. Ervoor of erna maakt u dan de Bigodi Swamp Walk: een mooie wandeling door een papyrusmoeras en landbouwgebied. U heeft een goede kans dat u hier veel kleine apensoorten te zien krijgt.

U kunt er in plaats van het normale dagprogramma ook voor kiezen om de hele dag chimpansees te volgen in Kibale Forest National Park. Deze Chimpanzee Habituation Experience doet u samen met een groep onderzoekers en en een ‘habituation team’. Deze excursie is echter onder voorbehoud van de beschikbaarheid van permits. Verder komen de Chimpanzee Tracking en de Bigodi Swamp Walk dan te vervallen uit het standaard programma.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Primate Lodge / Ndali Lodge

Dag 7
Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

Vandaag rijden we verder naar Queen Elizabeth National Park. We maken een korte fotostop onderweg op het punt waar we de evenaar oversteken. Na een prachtige game drive komen we aan in Mweya Lodge of Katara Lodge.

U heeft hier ook de mogelijkheid om op dag 7 (middag) of dag 8 (ochtend) een wandeling te maken. Deze wandeling door Queen Elizabeth National Park duurt 3 uur en u bezoekt dan onder begeleiding de chimpansees in Kyambura Gorge. Dit is alleen mogelijk als er permits beschikbaar zijn. Er vervalt echter een game drive als u besluit om deel te nemen aan deze activiteit.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Mweya Lodge/Katara Lodge

 • Circa 5 uur rijden
Dag 8
Queen Elizabeth National Park

De dag begint met een game drive in de ochtend. In de middag maakt u een prachtige boottocht op het Kazinga Channel.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Mweya Lodge/Katara Lodge

Dag 9
Queen Elizabeth National Park (Ishasha)

Vandaag bezoeken we de boomklimmende leeuwen in Ishasha. Dit zijn leeuwen die in enorme vijgenbomen klimmen om te relaxen. Daarnaast gebruiken ze deze bomen als uitkijkpost om te speuren naar prooidieren.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Mweya Lodge/Katara Lodge

Dag 10
Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi

We reizen verder naar Kisoro en verlaten Queen Elizabeth National Park. Onderweg maken we een prachtige fotostop bij Lake Bunyonyi en genieten we ook van een schitterend uitzicht op het Virungamassief. Deze keten van vulkanen ligt in Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo. U overnacht in Gorilla Valley Lodge.

Na de lunch is het ook mogelijk om een 14 km lange wandeling te maken. Dit is geen zware wandeling over een lokaal weggetje langs de oevers van Lake Bunyonyi. Daarna wandelt u verder door de heuvels. Deze wandeling is echter onder voorbehoud, want het moet binnen het tijdschema passen. U moet zich ook van tevoren hiervoor aanmelden.

 • Circa 7 uur rijden
Dag 11 & 12
Bwindi Impenetrable National Park en Kisoro

Vandaag is de grote dag! U gaat eindelijk de berggorilla’s bezoeken. Onder begeleiding van ervaren rangers gaat u in groepjes van maximaal 8 personen op zoek naar deze ‘gentle giants’. Als u de berggorilla’s eenmaal gevonden heeft, mag u er een uur bij blijven. Aan de rest van de dag kunt u uw eigen invulling geven.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits is de Gorilla Tracking op de 11e of 12e dag.

Het is ook mogelijk om de Gorilla Habituation Experience te doen in Bwindi Impenetrable National Park in plaats van de standaard Gorilla Tracking. U zult dan maar liefst vier uur lang een berggorillafamilie volgen die niet niet volledig gehabitueerd is. U wordt vergezeld door een groep onderzoekers en een ‘habituation team’. Dit is echter alleen mogelijk als er permits beschikbaar zijn en bij deelname aan deze activiteit vervalt ook de standaard Gorilla Tracking.

Dankzij onze uitstekende contacten in Oeganda kunnen we de gorilla permits voor de standaard Gorilla Tracking van tevoren inkopen. Dat komt erop neer dat wij u gorilla permit garantie kunnen bieden. Indien er toch geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

De dag waarop u de berggorilla niet bezoekt, kunt u naar eigen wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van het prachtige uitzicht van Gorilla Valley Lodge. Als u echter geen genoeg kunt krijgen van Oeganda, kunt u een optionele activiteit boeken.

Bekijk de optionele activiteiten in en rond Kisoro

Dag 13
Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park

Het is tijd om Kisoro te verlaten en verder te rijden naar Lake Mburo National Park. We zullen onderweg stoppen om te lunchen in het Igongo Cultural Centre. Vervolgens rijden we verder naar uw slaapplek.

Onderweg stoppen we om te lunchen in het Igongo Cultural Centre en daarna komen we aan op uw slaapplek. Mihingo Lodge ligt midden in het park. Na het inchecken maken we nog een prachtige game drive.

Uw koninklijke accommodatie voor deze nacht: Mihingo Lodge

 • Circa 8 uur rijden
Dag 14
Lake Mburo National Park – Entebbe

Na een wandelsafari is er een laat ontbijt vertrekken we weer naar Entebbe. Hier wacht het Airport Guesthouse op u. Onderweg maken we een lunchstop op de evenaar, waar ook gelegenheid is om souvenirs te kopen in de leuke winkeltjes.

 • Circa 5 uur rijden
Dag 15
Vlucht Entebbe naar Amsterdam/Brussel

Omdat uw vlucht pas ’s avonds laat vertrekt, is vandaag de uitgelezen kans op Entebbe te verkennen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze dag lekker in de prachtige tuin van het Airport Guesthouse door te brengen. Na het diner in het Airport Guesthouse brengen we u naar Entebbe International Airport voor de terugvlucht.

Bekijk de optionele activiteiten in en rond Entebbe

Prijzen van de koninklijke reis door Oeganda per persoon

2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen 7 personen
€ 4.695,- p.p. € 4.395,- p.p. € 4.295,- p.p. € 4.245,- p.p. € 4.195,- p.p. € 4.195,- p.p.

2 personen € 4.695,- p.p.
3 personen € 4.395,- p.p.
4 personen € 4.295,- p.p.
5 personen € 4.245,- p.p.
6 personen € 4.195,- p.p.
7 personen € 4.195,- p.p.

Habari Travel besteedde veel aandacht aan de samenstelling van deze reisbeschrijving. Het uitsluiten van wijzigingen en fouten is echter niet mogelijk en hiervoor kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. De getoonde prijzen zijn in november 2019 tot stand gekomen en gebaseerd op de informatie die toen beschikbaar was. Er kunnen zich in de tussentijd echter altijd wijzigingen voordoen. Hierbij kunt u denken aan verandering in de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies, entreegelden en extra veiligheidsmaatregelen. Dit kan de reissom beïnvloeden en we vragen hiervoor uw begrip.

Inclusief in de koninklijke reis door Oeganda

 • Vervoer volgens het programma.
 • Entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Niet-optionele excursies in het programma.
 • Overnachtingen op basis volpension.
 • Oegandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Optioneel bij te boeken bij de koninklijke reis door Oeganda

Exclusief in de koninklijke reis door Oeganda

 • Heen- en terugvlucht. Habari Travel kan u helpen met het boeken van vliegtickets (Alleen Brussels Airlines of KLM).
 • Visum Oeganda USD 50 p.p. Het visum voor Oeganda moet u overigens vooraf digitaal aanvragen en per creditcard betalen.
 • Mineraalwater (er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p.p.d.)
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  • Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 25,- p.p.p.d.
  • Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p.p.d.
  • Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit: USD 700 p.p.
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden: € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Voorwaarden

 • De individuele koninklijke reis door Oeganda kan op iedere dag van de week starten.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon.
 • De prijzen zijn exclusief vliegtickets.
 • De prijzen zijn exclusief gorilla permit.

Disclaimer

Deelname aan activiteiten en excursies die georganiseerd worden door derden is geheel voor eigen risico. Denk bijvoorbeeld aan boottochten, trackings en city tours. Habari Travel aanvaardt hiervoor namelijk geen enkele aansprakelijkheid.

Wanneer vertrekken we naar de koninklijke reis door Oeganda?

Doordat de koninklijke reis door Oeganda een individuele reis is, kan de vertrekdatum zelf gekozen worden.

Waar slapen we tijdens de koninklijke reis door Oeganda?

Gedurende deze koninklijke reis door Oeganda overnacht u in de beste lodges en hotels van Oeganda.

Bekijk deze accommodaties in onze interactieve brochure

De nationale parken die u tijdens de koninklijke reis door Oeganda gaat bezoeken

Oeganda is een prachtig land boordevol natuur. Zo kunt u er bijvoorbeeld meer dan 300 zoogdiersoorten en bijna 1.100 vogelsoorten ontdekken. Vergeet ook vooral niet de enorme aantallen vlinders, insecten, reptielen, amfibieën, bomen, struiken en planten. Er zijn 10 verschillende tien nationale parken binnen de landgrenzen van Oeganda en ook nog eens zeven zogenaamde wildlife reserves.

Tijdens de koninklijke reis door Oeganda bezoekt u de volgende nationale parken:

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National park is het oudste en grootste nationale park van Oeganda. Het maakt deel uit van de Murchison Falls Conservation Area. Daarnaast wordt het savannepark doorsneden door de Victorianijl die uitmondt in het Albertmeer en daarna doorgaat als de Albertnijl. Murchison Falls National park ligt in het in het noordwesten van Oeganda en is natuurlijk vernoemd naar de machtige Murchison Falls van ruim 40 meter hoogte. Hier perst de Victorianijl zich met donderend geweld door een 8 meter nauwe kloof. U kunt hier zowel vanaf de top als vanuit een boot van dichtbij van genieten. Het park herbergt vele zoogdiersoorten, waaronder gevlekte hyena, gestreepte jakhals, savanneolifant, kob, defassa waterbok, leeuw, luipaard, jachtluipaard en groene baviaan. Murchison Falls National Park heeft ook Afrika’s grootste populatie van de ernstig bedreigde Rothschilds giraffe.

Meer lezen

Kibale National Park

Kibale National Park is ‘the place to be’ voor iedereen die geïnteresseerd is in grote en kleine primaten. De bekendste bewoners van dit prachtige en ongerepte laaglandoerwoud zijn uiteraard de chimpansees. Een deel van de populatie is te bezoeken door middel van een Chimpanzee Tracking. Hoewel er in meerdere nationale parken in Oeganda chimpansees voorkomen, is Kibale National Park hét centrum van de chimpansee tracking. Toch is Kibale National Park meer dan chimpansees, want ook voor kleine primaten is Kibale National Park interessant. De groene baviaan, roodstaartmeerkat, bergmeerkat, oostelijke franjeaap en diadeemmeerkat zijn soorten die u er kunt tegenkomen. Ook andere zoogdieren, vogels en insecten maken het park tot een belangrijke bestemming voor ecotoerisme en safari’s.

Meer lezen

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een uitgestrekt savannepark dat in tweeën gesneden wordt door het Kazinga Channel. Dit is een natuurlijk kanaal tussen Lake George en Lake Edward. Het park kreeg haar naam ter herinnering aan het bezoek van koningin Elizabeth van Engeland in 1954. In Queen Elizabeth National Park vindt u de grootste nijlpaardenpopulatie van Oeganda. Tijdens de boottocht op het Kazinga Channel krijgt u deze dieren dan ook veelvuldig te zien. De Kasenyisector wordt gedomineerd door de kob, een stevig gebouwde antilopensoort die daar in grote aantallen voorkomt. Andere soorten die u er kunt aantreffen zijn bosbokken, defassa waterbokken, savanneolifanten en wrattenzwijnen. De meest unieke bewoners zijn echter ongetwijfeld de boomklimmende leeuwen in Ishasha. Met meer dan 600 waargenomen vogelsoorten is Queen Elizabeth National Park bovendien een waar vogelparadijs.

Meer lezen

Bwindi Impenetrable National Park

Gelegen in het zuidwesten van Oeganda ligt één van de laatste toevluchtsoorden van de berggorilla: Bwindi Impenetrable National Park. Het is een nationaal park met een duister verleden. Om dit duidelijk te maken, bestaat de naam voor het park uit twee woorden met dezelfde betekenis. Het eerste woord is het lokale Lukiga woord ‘Bwindi’. Het tweede woord is het Engelse woord ‘Impenetrable’. Beide betekenen: ondoordringbaar. Het is één van de oudste regenwouden van Afrika. Vanwege de unieke status van het park werd het park in 1994 erkend als World Heritage Site. Behalve de berggorilla kent Bwindi nog een groot aantal interessante dieren. Denk aan de schuwe bosolifant, diverse kleine primatensoorten en verschillende duikers.

Meer lezen

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park is één van de kleinste nationale parken van Oeganda. Toch is het de laatste jaren steeds meer een park van betekenis geworden. Het is namelijk niet alleen het enige nationale park in Oeganda waar u impala’s kunt vinden. In Lake Mburo National Park nemen de aantallen wilde dieren bovendien nog steeds toe. Dit komt niet alleen door afspraken met de lokale veehouders en het tegengaan van stroperij. Ook het rooien van een groot aantal acacia’s die het oorspronkelijke savannegebied dreigden te verstikken draagt hieraan bij. Het unieke van het park vormt de aanwezigheid van 13 meren waarvan er zich 5 in het park bevinden. Deze meren worden gevoed door de Rwizirivier en zijn met elkaar verbonden door moerassen. Sommige van deze moerassen bestaan alleen in de regentijd. Elandantilopen, steppezebra’s, wrattenzwijnen en Rothschilds giraffen kunnen op vaak korte afstand gezien worden.

Meer lezen