Duur

15 dagen

Soort

Individuele reis

Groepsgrootte

Vanaf 2 personen

Prijs

Vanaf € 2.595,- p.p.

Exclusief vliegticket. Habari Travel kan vliegtickets voor u boeken.

Groene Hart van Afrika

Beleef de groene hoogtepunten in het hart van Afrika!

Tijdens deze reis maakt u kennis met het groene hart van Afrika. Vanaf de eerste dag na aankomst in Oeganda ziet u witte neushoorns in Ziwa Rhino Sanctuary en ontmoet u verder onder meer berggorilla’s, chimpansees, nijlpaarden, olifanten, leeuwen, nijlkrokodillen en heel veel vogels.

Wilt u tijdens deze reis verblijven in de beste lodges en hotels die in Oeganda te vinden zijn? Boek dan onze koninklijke reis door Oeganda!

De reis in een notendop

Dag 1 Vlucht naar Entebbe – Aankomst in Entebbe
Dag 2 Entebbe – Murchison Falls National Park
Wandelsafari in Ziwa Rhino Sanctuary
Dag 3 Murchison Falls National Park
Game drives
Boottocht naar de Murchison Falls
Wandeltocht naar de top van de Murchison Falls (optioneel)
Dag 4 Murchison Falls National Park
Boottocht naar de Nijldelta
Game drives
Dag 5 Murchison Falls National Park – Kibale Forest
Dag 6 Kibale National Park
Chimpanzee tracking
Bigodi Swamp Walk
Dag 7 Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park
Game drive
Dag 8 Queen Elizabeth National Park
Game drives
Boottocht op het Kazinga Channel
Dag 9 Queen Elizabeth National Park (Ishasha)
Game drives in de Ishasha Sector
Dag 10 Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi
Wandeltocht langs Lake Bunyonyi naar Muko (optioneel)
Dag 11 Ontmoeting met de berggorilla’s
Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable National Park (optioneel)
Dag 12 Kisoro
Optionele activiteiten
Dag 13 Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park
Game drive
Dag 14 Lake Mburo National Park – Entebbe
Wandelsafari
Dag 15 Vlucht Entebbe naar Nederland of België
Terugvlucht naar Nederland of België
Dag 16 Aankomst in Nederland of België

Bekijk het volledige programmaOf download de brochure

Waarom Oeganda met Habari Travel?

De bijzondere natuur en cultuur maakt Oeganda tot een geweldig reisdoel. Tijdens deze reis door het groene hart van Afrika krijgt u volop gelegenheid om de natuur en cultuur van dit land te ontdekken. De gastvrije bevolking spreekt over het algemeen goed Engels, waardoor communicatie makkelijk is.

 • Meer dan 20 jaar ervaring in Oeganda
 • Gorilla permit garantie
 • Beperkt aantal reisdagen
 • Eigen wagenpark
 • Bijzondere accommodaties in eigen beheer
 • Oegandese reisleiding
 • Singlevriendelijk!

Lees meer over Habari Travel

Het programma van dag tot dag

Dag 1
Vlucht Amsterdam/Brussel naar Entebbe

De reis gaat beginnen! U landt ’s avonds op Entebbe International Airport. Na een kwartier rijden komen we aan bij het Airport Guesthouse waar u de eerste nacht zult slapen.

Dag 2
Entebbe – Murchison Falls National Park

Vandaag vertrekken we voor een lange, maar mooie tocht naar Murchison Falls National Park. Halverwege de reis brengt u een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier gaat u samen met een ranger op zoek naar witte neushoorns. Na de lunch passeren we de machtige Karuma Falls en in de middag komen we aan bij Murchison Falls National Park. U verblijft hier in onze accommodatie Fort Murchison, waar u een prachtig uitzicht op de Albertnijl heeft. Aan de rand van het zwembad kunt u genieten van de ondergaande zon.

 • Circa 7 uur rijden
Dag 3
Murchison Falls National Park

We beginnen de dag met een mooie game drive in Murchison Falls National Park. Vervolgens maken we een boottocht op de Victorianijl. U vaart naar de 45 meter hoge Murchison Falls. Na de boottocht rijdt u terug naar Fort Murchison en onderweg maakt u prachtige game drives.

Het is op deze dag ook mogelijk om een wandeling te maken naar de top van de Murchison Falls. Deze excursie moet u van tevoren boeken. Het moet echter wel binnen het tijdschema passen en de beschikbaarheid van de boot passen. Boven wacht de chauffeur/gids weer op u.

Dag 4
Murchison Falls National Park

In de vroege ochtend maakt u een boottocht naar de Nijldelta. Hier mondt de Victorianijl uit in het Albertmeer. Vervolgens maken we een game drive in de middag.

Dag 5
Murchison Falls National Park – Kibale Forest

Vandaag rijden we verder naar hèt primatencentrum van Oeganda, namelijk Kibale Forest. Onderweg lunchen we in Fort Portal en daarna rijden we verder naar Kibale Forest Camp. Deze accommodatie ligt op een steenworp afstand van het nationale park.

 • Circa 10 uur rijden
Dag 6
Kibale Forest National Park

In de ochtend of middag maken we een Chimpanzee Tracking. Dit is afhankelijk van de beschikbare permits. Onder begeleiding van rangers gaat u dan op zoek naar één van onze naaste verwanten, namelijk de chimpansee. Ervoor of erna maakt u ook de Bigodi Swamp Walk. Dit is een mooie wandeling door een papyrusmoeras en landbouwgebied. De kans dat u ook veel kleine apensoorten te zien krijgt, is hier groot.

In plaats van dit normale dagprogramma kunt u vandaag ook de hele dag chimpansees volgen in Kibale Forest National Park. U doet deze Chimpanzee Habituation Experience samen met een groep onderzoekers en een ‘habituation team’. Deze activiteit is echter onder voorbehoud van de beschikbaarheid van permits. Daarnaast vervallen de Chimpanzee Tracking en de Bigodi Swamp Walk uit het standaardprogramma.

Dag 7
Kibale Forest – Queen Elizabeth National Park

We rijden verder naar Queen Elizabeth National Park en onderweg steken we de evenaar over. Na verschillende game drives bereiken we The Bush Lodge. Hier zult u de komende nachten slapen.

Het is mogelijk om hier op dag 7 (middag) of dag 8 (ochtend) een extra chimpwalk te maken, indien er permits beschikbaar zijn. Dit is een 3 uur durende wandeling door de kloof Kyambura GorgeAls u besluit om aan deze excursie deel te nemen, vervalt er echter een game drive.

 • Circa 5 uur rijden
Dag 8
Queen Elizabeth National Park

In de ochtend start u met een game drive en in de middag maakt u een boottocht op het Kazinga Channel.

Dag 9
Queen Elizabeth National Park (Ishasha)

Vandaag staat Ishasha op het programma dat bekend is om de boomklimmende leeuwen. Hier kunt u namelijk leeuwen zien die in enorme vijgenbomen klimmen om te relaxen. Bovendien gebruiken ze deze bomen als uitkijkpost om te speuren naar prooidieren.

Dag 10
Queen Elizabeth National Park – Kisoro/Bwindi

Het is tijd om Queen Elizabeth National Park te verlaten en verder te reizen naar Kisoro. Tijdens de rit komen we langs Lake Bunyonyi en genieten we ook van een schitterend uitzicht op het Virungamassief. Dit is een keten van vulkanen die in Rwanda, Oeganda en de Democratische Republiek Congo liggen. U overnacht in Gorilla Valley Lodge

Het is ook mogelijk om na de lunch een wandeling te maken van 14 km. Deze wandeling is niet zwaar en voert u over een lokaal weggetje langs de oevers van Lake Bunyonyi. Vervolgens wandelt u verder door de heuvels. Dit is onder voorbehoud, want de wandeling moet binnen het tijdschema passen. U dient zich ook van tevoren aan te melden.

 • Circa 7 uur rijden
Dag 11 & 12
Bwindi Impenetrable National Park en Kisoro

Dit is de dag waar u waarschijnlijk lang op gewacht heeft. Voor vandaag staat de ontmoeting met de berggorilla’s op het programma. In kleine groepjes van maximaal 8 mensen gaat u op zoek naar deze ‘gentle giants’. Uiteraard onder begeleiding van ervaren rangers. Als u de berggorilla’s gevonden heeft, mag u er een uur van genieten. Aan de rest van de dag kunt u uw eigen invulling geven.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de gorilla permits is de Gorilla Tracking op de 11e of 12e dag.

In plaats van de standaard Gorilla Tracking kunt u er ook voor kiezen om de Gorilla Habituation Experience te doen in Bwindi Impenetrable National Park. Dan volgt u vier uur lang een berggorillafamilie die nog niet volledig is gehabitueerd. Een groep onderzoekers en een ‘habituation team’ gaan met u mee. Dit is echter alleen mogelijk als er permits beschikbaar zijn. Bij deelname aan deze activiteit vervalt ook de standaard Gorilla Tracking.

Habari Travel heeft uitstekende contacten in Oeganda. Daardoor kunnen we de gorilla permits voor de standaard Gorilla Tracking van tevoren inkopen. Zo kunnen we u gorilla permit garantie bieden. Mochten er toch geen permits meer verkrijgbaar zijn, dan kunt u de reis kosteloos annuleren.

De andere dag kunt u naar uw eigen wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van het prachtige uitzicht van Gorilla Valley Lodge. Kunt u echter geen genoeg krijgen van de Oegandese avonturen? Dan kunt u een optionele activiteit boeken.

Bekijk de optionele activiteiten in en rond Kisoro

Dag 13
Kisoro/Bwindi – Lake Mburo National Park

Vandaag is het tijd om verder te trekken naar Lake Mburo National Park. Onderweg stoppen we om te lunchen in het Igongo Cultural Centre en daarna komen we aan op uw slaapplek, namelijk Mburo Eagles Nest. Hier kijkt u vanaf een heuvel uit over dit prachtige park. Na het inchecken maken we nog een prachtige game drive in het park.

 • Circa 8 uur rijden
Dag 14
Lake Mburo National Park – Entebbe

Na een wandelsafari is er een laat ontbijt en rijden we verder naar Entebbe, waar het Airport Guesthouse weer op u wacht. Onderweg stoppen we op de evenaar, waar u kunt lunchen. Ook is er gelegenheid om souvenirs te kopen in de leuke winkeltjes.

 • Circa 5 uur rijden
Dag 15
Vlucht Entebbe naar Amsterdam/Brussel

Omdat uw vlucht pas in de avond vertrekt, kunt u vandaag diverse activiteiten ondernemen in of rond Entebbe. Ook kunt u ervoor kiezen om deze dag lekker in de weelderige tuin van het Airport Guesthouse door te brengen. Na het diner in het Airport Guesthouse wordt u naar het Entebbe International Airport gebracht voor de terugvlucht.

Bekijk de optionele activiteiten in en rond Entebbe

Prijzen van het groene hart van Afrika per persoon

Accommodaties 2 personen 3 personen 4 personen 5 personen 6 personen
Optie 1 € 2.795,- p.p. € 2.695,- p.p. € 2.645,- p.p. € 2.595,- p.p. € 2.595,- p.p.
Optie 2 € 3.020,- p.p. € 2.920,- p.p. € 2.870,- p.p. € 2.820,- p.p. € 2.820,- p.p.

Accommodaties Optie 1
2 personen € 2.795,- p.p.
3 personen € 2.695,- p.p.
4 personen € 2.645,- p.p.
5 personen € 2.595,- p.p.
6 personen € 2.595,- p.p.
Accommodaties Optie 2
2 personen € 3.020,- p.p.
3 personen € 2.920,- p.p.
4 personen € 2.870,- p.p.
5 personen € 2.820,- p.p.
6 personen € 2.820,- p.p.

Habari Travel heeft veel aandacht besteed aan het samenstellen van deze reisbeschrijving. Het is echter nooit mogelijk om fouten of wijzigingen uit te sluiten. Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijk aanvaarden. We hebben de prijzen in november 2019 samengesteld op basis van de informatie die toen beschikbaar was. Er kunnen echter altijd zaken wijzigen in de tussentijd. Denk bijvoorbeeld aan verandering in de prijzen van brandstof, routes, accommodaties, excursies, entreegelden en extra veiligheidsmaatregelen. Dit kan de reissom beïnvloeden en wij vragen hiervoor uw begrip.

Optie 1: Lazy Camping

Een combinatie van ‘lazy camping’ en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Lazy camping is een verblijf in een ingerichte safaritent met gedeelde toilet en douche in een sanitair blok. Hierbij zijn bed- en badlinnen inbegrepen.

Lazy camping’ is op deze reis mogelijk bij Fort Murchison, Kibale Forest Camp, The Bush Lodge, Mburo Eagles Nest, .

Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zeer luxe safaritent met eigen douche en toilet. Bed- en badlinnen zijn inclusief.

Inclusief in het groene hart van Afrika

 • Vervoer volgens het programma.
 • Entreegelden voor de nationale parken volgens programma.
 • Niet-optionele excursies in het programma.
 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Oegandese chauffeur/gids (Engelssprekend).
 • Vervoer van en naar Entebbe International Airport.

Optioneel bij te boeken bij het groene hart van Afrika

Exclusief in het groene hart van Afrika

 • Heen- en terugvlucht. Habari Travel kan u helpen met het boeken van vliegtickets (Alleen Brussels Airlines of KLM).
 • Visum Oeganda USD 50 p.p. Het visum voor Oeganda moet u overigens vooraf digitaal aanvragen en per creditcard betalen.
 • Mineraalwater (er wordt een pot gemaakt: ca. € 1,- p.p.p.d.)
 • Persoonlijke uitgaven (ter plaatse te betalen):
  • Diner in de lodges en lunch onderweg: ca. € 25,- p.p.p.d.
  • Drankjes: gemiddeld ca. € 10,- p.p.p.d.
  • Souvenirs, fooien.
 • Gorilla permit: USD 700 p.p.
 • Boekingskosten € 25,- per boeking.
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden: € 5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking.
 • Optionele excursies en activiteiten.
 • Verplichte reisverzekering, door uzelf af te sluiten.

Voorwaarden

 • De individuele reis Groene Hart van Afrika kan op iedere dag van de week starten.
 • Genoemde prijzen zijn vanaf-prijzen en in euro’s per persoon.
 • De prijzen zijn exclusief vliegtickets.
 • De prijzen zijn exclusief gorilla permit.

Disclaimer

De reizigers van Habari Travel nemen volledig voor eigen risico deel aan activiteiten en excursies die georganiseerd worden door derden. Denk bijvoorbeeld aan trackings, boottochten en city tours. Habari Travel aanvaardt hier namelijk geen enkele aansprakelijkheid voor.

Wanneer vertrekken we naar het groene hart van Afrika?

Doordat Groene Hart van Afrika een individuele reis is, kan de vertrekdatum zelf gekozen worden.

Waar slapen we in het groene hart van Afrika?

Al de lodges en hotels waar u tijdens de reis naar het groene hart van Afrika verblijft, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

 

Optie 1: Lazy Camping

Een combinatie van ‘lazy camping’ en overnachten in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Lazy camping is een verblijf in een ingerichte safaritent met gedeelde toilet en douche in een sanitair blok. Hierbij zijn bed- en badlinnen inbegrepen.

Lazy camping’ is op deze reis mogelijk bij Fort Murchison, Kibale Forest Camp, The Bush Lodge, Mburo Eagles Nest, .

Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

U overnacht overal in de sfeervolle accommodaties van Habari Travel. Dit kan een kamer zijn, maar ook een zeer luxe safaritent met eigen douche en toilet. Bed- en badlinnen zijn inclusief.

Airport Guesthouse Entebbe

Op slechts 15 minuten van Entebbe International Airport ligt het Airport Guesthouse Entebbe. Ons guesthouse is meestal de eerste accommodatie waar u in Oeganda verblijft. Dit begin- en eindpunt van de meeste reizen naar Oeganda vormt namelijk al jaren de thuisbasis voor Habari Travel. Het hotel ligt in een rustige woonwijk van Entebbe. Deze rustige omgeving en de prachtige tuin zorgen voor een oase van rust. Het is daarom de perfecte accommodatie om uw reis rustig te beginnen. Aan het einde van de reis voelt ons Airport Guesthouse Entebbe eveneens als thuiskomen.

Accommodatie bekijken

Fort Murchison

Fort Murchison ligt op een steenworp afstand van Murchison Falls National Park. Vanuit hier kunt u daarom genieten van de prachtige omgeving en kijkt u uit over de indrukwekkende Albertnijl. Onze Murchison Falls Lodge lijkt op een (oud) verdedigingswerk om Oeganda te beschermen tegen invallen uit het noorden. Gelukkig zijn die tijden voorbij en staat onze poort van deze accommodatie open om u welkom te heten. De enorme toren, de aardekleurige muren en het vleugje Swahili-stijl zullen tijdens uw hele verblijf indruk op u maken! Bij binnenkomst in de toren, wordt u eerst bij de receptie wegwijs gemaakt in het fort. In het zwembad kunt u vervolgens heerlijk ontspannen en met een drankje terugkijken op een een mooie safaridag.

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

Kibale Forest Camp

Aan de rand van Kibale National Park, het centrum van de Chimpanzee Tracking in Oeganda, ligt Kibale Forest Camp. Verscholen in het tropisch regenwoud betreedt u hier een klein paradijs. Spot zeldzame vogels en prachtige vlinders of geniet van de apen die door het bos slingeren. Wees bijvoorbeeld niet verbaasd als er een familie groene bavianen door de tuin van deze accommodatie trekt. Het komt ook regelmatig voor dat roodstaartmeerkatten, oostelijke franjeapen of rode colobussen elkaar met veel kabaal achterna zitten en vanuit de bomen op het dak van uw tent springen.

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

The Bush Lodge

The Bush Lodge ligt aan het Kazinga Channel, op de grens met Queen Elizabeth National Park. Deze lodge is gebouwd volgens ecologische principes en vanuit deze plek kijkt u uit over het kanaal en een deel van het park. Door de ligging bij het park bestaat er een grote kans dat op het terrein van de lodge wilde dieren voor kunnen komen. Savanneolifanten, reuzenboszwijnen, nijlpaarden en Afrikaanse buffels maken bijvoorbeeld deel uit van een vaste groep bezoekers aan het terrein van de lodge.

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

Gorilla Valley Lodge

Gorilla Valley Lodge ligt letterlijk aan de rand van Bwindi Impenetrable National Park, het thuis van de berggorilla’s in Oeganda. Als u hier verblijft, zijn deze ‘gentle giants‘ uw buren. Soms komen ze op bezoek om wat tijd door te brengen in de tuin of in het kleine dal voor de lodge. De benaming is dan ook een terechte keuze voor deze unieke plek. De geluiden van de jungle zijn uw wekker. De vroege vogel kan dan met eigen ogen ervaren hoe de mist optrekt en Bwindi ontwaakt.

Accommodatie bekijken

Mburo Eagles Nest

Op de Riyemitanaheuvel die aan Lake Mburo National Park grenst, vindt u sinds 2012 Habari’s eigen accommodatie Mburo Eagles Nest. De naam is geïnspireerd op de voorbij zwevende arenden en het werkelijk adembenemende uitzicht over het park. Deze accommodatie heeft misschien wel het mooiste uitzicht over Oeganda. Iedere safaritent heeft bovendien een eigen veranda waar u van dat uitzicht kunt genieten. Voor het avondeten maken we een houtvuur en gebruiken we de grote Afrikaanse potjies. Kortom, hier geniet u van het echte Afrika-gevoel!

Accommodatie bekijken
Optie 1: Lazy Camping
Optie 2: Luxe lodges en safaritenten

De nationale parken die u tijdens het groene hart van Afrika gaat bezoeken

Oeganda is niet voor niets het groene hart van Afrika. Het is een prachtig land met veel natuur. U kunt er meer dan 300 zoogdiersoorten en bijna 1.100 vogelsoorten ontdekken.Vergeet ook vooral niet de enorme aantallen vlinders, insecten, reptielen, amfibieën, bomen, struiken en planten. Het land heeft tien nationale parken binnen haar grenzen en ook nog eens zeven zogenaamde wildlife reserves.

Tijdens de reis naar het groene hart van Afrika bezoekt u de volgende nationale parken:

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National park is het oudste en grootste nationale park van Oeganda. Het maakt deel uit van de Murchison Falls Conservation Area. Daarnaast wordt het savannepark doorsneden door de Victorianijl die uitmondt in het Albertmeer en daarna doorgaat als de Albertnijl. Murchison Falls National park ligt in het in het noordwesten van Oeganda en is natuurlijk vernoemd naar de machtige Murchison Falls van ruim 40 meter hoogte. Hier perst de Victorianijl zich met donderend geweld door een 8 meter nauwe kloof. U kunt hier zowel vanaf de top als vanuit een boot van dichtbij van genieten. Het park herbergt vele zoogdiersoorten, waaronder gevlekte hyena, gestreepte jakhals, savanneolifant, kob, defassa waterbok, leeuw, luipaard, jachtluipaard en groene baviaan. Murchison Falls National Park heeft ook Afrika’s grootste populatie van de ernstig bedreigde Rothschilds giraffe.

Meer lezen

Kibale National Park

Kibale National Park is ‘the place to be’ voor iedereen die geïnteresseerd is in grote en kleine primaten. De bekendste bewoners van dit prachtige en ongerepte laaglandoerwoud zijn uiteraard de chimpansees. Een deel van de populatie is te bezoeken door middel van een Chimpanzee Tracking. Hoewel er in meerdere nationale parken in Oeganda chimpansees voorkomen, is Kibale National Park hét centrum van de chimpansee tracking. Toch is Kibale National Park meer dan chimpansees, want ook voor kleine primaten is Kibale National Park interessant. De groene baviaan, roodstaartmeerkat, bergmeerkat, oostelijke franjeaap en diadeemmeerkat zijn soorten die u er kunt tegenkomen. Ook andere zoogdieren, vogels en insecten maken het park tot een belangrijke bestemming voor ecotoerisme en safari’s.

Meer lezen

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park is een uitgestrekt savannepark dat in tweeën gesneden wordt door het Kazinga Channel. Dit is een natuurlijk kanaal tussen Lake George en Lake Edward. Het park kreeg haar naam ter herinnering aan het bezoek van koningin Elizabeth van Engeland in 1954. In Queen Elizabeth National Park vindt u de grootste nijlpaardenpopulatie van Oeganda. Tijdens de boottocht op het Kazinga Channel krijgt u deze dieren dan ook veelvuldig te zien. De Kasenyisector wordt gedomineerd door de kob, een stevig gebouwde antilopensoort die daar in grote aantallen voorkomt. Andere soorten die u er kunt aantreffen zijn bosbokken, defassa waterbokken, savanneolifanten en wrattenzwijnen. De meest unieke bewoners zijn echter ongetwijfeld de boomklimmende leeuwen in Ishasha. Met meer dan 600 waargenomen vogelsoorten is Queen Elizabeth National Park bovendien een waar vogelparadijs.

Meer lezen

Bwindi Impenetrable National Park

Gelegen in het zuidwesten van Oeganda ligt één van de laatste toevluchtsoorden van de berggorilla: Bwindi Impenetrable National Park. Het is een nationaal park met een duister verleden. Om dit duidelijk te maken, bestaat de naam voor het park uit twee woorden met dezelfde betekenis. Het eerste woord is het lokale Lukiga woord ‘Bwindi’. Het tweede woord is het Engelse woord ‘Impenetrable’. Beide betekenen: ondoordringbaar. Het is één van de oudste regenwouden van Afrika. Vanwege de unieke status van het park werd het park in 1994 erkend als World Heritage Site. Behalve de berggorilla kent Bwindi nog een groot aantal interessante dieren. Denk aan de schuwe bosolifant, diverse kleine primatensoorten en verschillende duikers.

Meer lezen

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park is één van de kleinste nationale parken van Oeganda. Toch is het de laatste jaren steeds meer een park van betekenis geworden. Het is namelijk niet alleen het enige nationale park in Oeganda waar u impala’s kunt vinden. In Lake Mburo National Park nemen de aantallen wilde dieren bovendien nog steeds toe. Dit komt niet alleen door afspraken met de lokale veehouders en het tegengaan van stroperij. Ook het rooien van een groot aantal acacia’s die het oorspronkelijke savannegebied dreigden te verstikken draagt hieraan bij. Het unieke van het park vormt de aanwezigheid van 13 meren waarvan er zich 5 in het park bevinden. Deze meren worden gevoed door de Rwizirivier en zijn met elkaar verbonden door moerassen. Sommige van deze moerassen bestaan alleen in de regentijd. Elandantilopen, steppezebra’s, wrattenzwijnen en Rothschilds giraffen kunnen op vaak korte afstand gezien worden.

Meer lezen