Game Drive in Queen Elizabeth National Park

Iedereen die op reis gaat met Habari Travel zal hoogstwaarschijnlijk één of meerdere game drives maken in Queen Elizabeth National Park. Dat zijn routes die u volgt met de auto, waarbij u de kans krijgt om verschillende dieren te zien. Het Queen Elizabeth Nationaal Park in Oeganda kent meerdere van deze game drive routes die interessant zijn om te volgen. Op deze routes heeft u de kans om bijvoorbeeld de leeuw, het luipaard of het reuzenboszwijn te zien. Een prachtige ervaring waarbij u mooie foto’s kan maken. Dat zorgt voor mooie verhalen als u weer thuis komt na de reis!

De bijzondere gezichten van Oeganda tijdens een game drive

Het landschap in het Queen Elizabeth Nationaal Park is prachtig. Uitgestrekte grasvlaktes en savanne worden afgewisseld met dichtbegroeide bossen. Heel karakteristiek is de Euphorbia candelabrum. Dat is een speciale soort cactus die lijkt op een boom. Het is een mooi gezicht die de grote vlaktes siert. Tevens is het ook een rustplaats voor allerlei vogelsoorten. Waarschijnlijk vindt u de natuur mooi, maar komt u vooral om de wilde dieren te zien. Zoals eerder verteld heeft u kans om de mooie katachtigen van Afrika te zien, zoals de leeuw en het luipaard. Maar er zijn nog vele andere dieren die u kunt bekijken tijdens een game drive in Oeganda. Een bijzonder tafereel is om nijlpaarden tegen te komen Vaak zijn nijlpaarden langs of in een rivier te zien, bijvoorbeeld tijdens een boottocht. Echter verblijven deze dieren overdag rond het water om hun huid niet goed tegen de scherpe zon kan. Daarom komen de nijlpaarden ’s nachts uit het water om zich te voeden aan de planten op de savanne. Zij kunnen zich wel zes tot tien kilometer van het water bevinden om te foerageren. Naast zoogdieren en het landschap zijn er ook vele mooie vogels te zien, zoals de helmparelhoen of wenkbrauwspoorkoekoek. De wenkbrauwspoorkoekoek is bijzonder, omdat hij u kunt waarschuwen voor plotselinge regenbuien. Als hij een geluid maakt dat lijkt op water dat uit een fles wordt gegoten, pak dan snel uw regenkleding; er is namelijk grote kans dat er binnenkort een bui aan komt! 

Bekijk tijdens een game drive in Queen Elizabeth National Park de Oeganda kobs

Tijdens uw game drive zult u waarschijnlijk Oeganda kobs tegenkomen, omdat zij zich met grote aantallen in het Queen Elizabeth Nationaal Park bevinden. Deze dieren zijn vooral interessant vanwege hun liefdesleven. De mannelijke Oeganda kobs heten bokken. Zij vormen een territorium die zij daarna fel zullen verdedigen tegen ongewenste gasten. In de tijd wanneer de Oeganda kobs bereid zijn om voort te planten, zijn er vaak gevechten tussen een plaatsbok, een eigenaar van een territorium, en een uitdager. Voordat ze vechten, probeert de plaatsbok eerst de uitdager te imponeren. Dat doen ze door hun witte kelen te tonen, hoofd te heffen of juist af te draaien. Deze dieren kunnen ook grommen of fluiten. Mocht de uitdager niet weg gaan, dan komt het tot vechten. Zij zullen met hun geweien vol in de strijd gaan tot een van de dieren zal vluchten. Elke Oeganda kob moet na zijn territorium na twee dagen of een week verlaten om te drinken. Bij terugkomst moet de bok dan vaak zijn territorium terug verdienen met een gevecht. Als u een game drive maakt tijdens deze tijd, de bronstijd, heeft u de kans om de gevechten van de Oeganda kobs mee te maken.

Wat zijn de beste momenten voor een game drive in Queen Elizabeth National Park?

De meeste dieren zijn in de vroege ochtenduren of laat in de middag actief. Dat zijn daarom ook de beste tijden om een game drive te maken, want dan vergroot u de kans om dieren te spotten. Wij hebben een ervaring uit 2010. Zoals een van onze reizigers vertelde: “Wij overnachtten in de de Habari accommodatie ‘The Bush Lodge’, en ‘s-nachts hoorden wij in de buurt een mannelijke leeuw zijn territorium afbakenen met gebrul. Toen we net na zonopkomst op pad gingen voor onze game drive, kwamen we dit mannetje net buiten het kamp tegen. Waren wij een paar minuten later geweest, dan was hij misschien alweer in de bush verdwenen”. Uiteraard komt er ook het nodige geluk bij kijken, want deze wilde dieren houden geen rekening met toeristen!

Benieuwd naar Oeganda?

Bent u geïnteresseerd in het zien van de natuurlijke spektakels die Oeganda te bieden heeft? Boek dan nu een reis naar Oeganda bij Habari Travel! Een game drive in het Queen Elizabeth National Park is slechts één van de vele bijzondere safari’s en tochten die u kunt maken in dit prachtige land.