Nature walk naar de waterval in Bwindi Impenetrable Forest National Park

Er zijn vele manieren om het Bwindi Impenetrable Forest National Park te ontdekken. Zo kunt u meedoen aan gorilla tracking, waar u de jungle in trekt om wilde gorilla’s te zien. Een fantastische ervaring die u nooit zal vergeten. Daarnaast worden er diverse nature walks aangeboden. Nature walks zijn wandelingen die u langs specifieke routes leiden. Elke route is uniek en verschilt in afstand en moeilijkheidsgraad, dus het is belangrijk om u daar in te verdiepen voordat u iets boekt. Zo kunt u kiezen om een nature walk langs een rivier te maken. Of misschien verkiest u de nature walk die een heuvel trotseert, met een indrukwekkend uitzicht als beloning! 

Ontdek Bwindi Impenetrable Forest National Park een nature walk!

Zo is er ook een nature walk die een halve dag duurt en leidt naar een waterval in het nationaal park. Dat lijkt lang, maar omdat u zoveel ziet zult u het niet als vervelend ervaren. Het is juist mooi om de natuur in te trekken en omringd te worden door groen en dierengeluiden. Tijdens de nature walk zijn er ook een aantal steile stukken, maar het is prima te doen met een gemiddelde conditie!

Tijdens de nature walk zult u dwars door het regenwoud lopen. De dichte ondergroei en hoge bomen kunnen gehele plekken beschaduwen, wat een bijzonder tafereel kan creëren. Maar naast het dichte oerwoud zult u ook langs open stukken wandelen waarbij u een mooi uitzicht heeft op de boomkruinen. Waarschijnlijk zult u de bladeren zien ritselen door de primaten die er zich in rond bewegen. Misschien dat u er wel één ziet! Het is namelijk mogelijk om kleinere primaten tegen te komen, zoals roodstaartmeerkat en diadeemmeerkat. Naast deze zoogdieren zult u overal de liederen van vogels horen. Ze zijn altijd om u heen, maar het is toch lastig om ze te zien. Misschien leuk om u vooraf te verdiepen in de verschillende geluiden van de vogels, zodat u zelf een expert wordt!

De mooie waterval van Bwindi National Park

Uiteindelijk komt u aan bij de eindbestemming van uw nature walk; een prachtige waterval. Op het einde hoeft u alleen nog ongeveer 50 meter af te dalen om bij het watervalbad te komen. Dat is de plek waar de waterval neerkomt en de rivier gevoed wordt met dat water. Na de lange wandeling voelt deze spectaculaire plek als de beloning die u verdiend heeft. Het is immers de mooiste plek om de waterval te bezichtigen, dus hier kunt u er ook het beste een foto van nemen. Of u kunt zelf op te foto gaan uiteraard! U krijgt voldoende tijd om te genieten van de plek, waarna u weer de vijftig meer naar boven klimt en aan de terugweg van de nature walk begint. 

Begeleiding tijdens de nature walk

U mag een nature walk alleen onder begeleiding van gewapende rangers maken, voor de veiligheid van zowel de dieren als uzelf. Deze rangers kunnen u veel vertellen over het regenwoud en haar bewoners. Ze weten echter niet alles over de dieren, in het speciaal de vogels. Er zijn niet veel rangers die zich vogelexpert mogen noemen, maar alle rangers hebben wel een algemene kennis. Stel dus gerust uw vragen, maar verwacht niet altijd een antwoord. Dit geldt ook voor de kennis over andere diergroepen als reptielen en amfibieën, vlinders, spinnen en andere lagere diersoorten.

Bent u een echte vogelfanaat en wilt u graag een vogeltocht maken? Er zijn in de buurt opties om vogeltochten te boeken of speciale vogelexperts in te huren. Wij raden het u aan om op uw eigen expertise te vertrouwen en zelf de dieren te zoeken waar u kennis over heeft tijdens een nature walk.

Kort samengevat is Bwindi Impenetrable National Park een prachtig natuurgebied waar u zeker een bezoek aan moet brengen. Met meerdere opties om het dichte regenwoud te trotseren zult u er zeker herinneringen aan over houden die u nooit meer zult vergeten. Bekijk het aanbod van Habari Travel voor reizen naar Oeganda!