Kidepo Savannah Lodge

U vindt Kidepo Savannah Lodge letterlijk op de rand van één van de mooiste nationale parken van Oeganda, namelijk Kidepo Valley National Park. Deze accommodatie is gebouwd op de Kawalokolheuvel. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht over de Narusvallei, de berg Morungole en de bergketens die de grens vormen met Zuid-Soedan. De sfeer van de accommodatie past naadloos bij de savanne met graslanden, rotspartijen, en… de Karamajongstam. Dit zijn onze buren die immers bekend staan om de typische Manyatta’s en kleurrijke dekens.

Ligging: op zeer korte afstand van Kidepo Valley National Park
'Lazy camping’ tenten met gedeeld sanitair: 9
Kamers met eigen sanitair: 12
Restaurant: JA
Bar: JA
Zwembad: NEE
Wifi: NEE

Restaurant, bar en lounge van Kidepo Savannah Lodge

Ons restaurant, de bar en de zeer ruime lounge staat op het hoogste punt van de Kawalokolheuvel. Vanaf hier heeft u één van de mooiste uitzichten over het park. De vergezichten die zich uitstrekken tot aan Zuid-Soedan zijn adembenemend. Dat geldt ’s nachts ook voor de sterrenhemel. Omdat er geen lichtvervuiling is, ziet u ontelbaar veel sterren en kunt u zelfs de Melkweg zien. Uiteraard mag een heerlijk drankje hierbij niet ontbreken. De maaltijden zijn zoals u van ons mag verwachten: gevarieerd en erg smakelijk. Zo kunt u ’s avonds genieten van een heerlijk 4-gangen diner.

Optie 1: ‘Lazy camping’ met gedeeld sanitair

Kidepo Savannah Lodge heeft 9 ‘lazy camping’ tenten. Uw ingerichte safaritent staat onder een afdakje om u te beschermen tegen de hitte van de zon. Ze hebben comfortabele bedden, een nachtkastje, muskietengaas en stroom. Het gedeelde sanitair van de camping ligt op een steenworp afstand van de tenten en bestaat uit aparte toiletten en douches. U hoeft zich geen zorgen te maken over linnengoed, want alle beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Alle ‘lazy camping’ tenten liggen aan de rand van de heuvel met uitzicht op de Narusvallei en hebben een zitje buiten de tent. Dit uitzicht is namelijk prachtig en als u geluk heeft ziet u een kudde olifanten of buffels voorbij komen.

Optie 2: Safaritent met eigen sanitair

Kidepo Savanna Lodge heeft ook 12 luxe safaritenten. Ze hebben elk een eigen badkamer met warme douche, wastafel en toilet. Alle tenten zijn daarnaast voorzien van comfortabele bedden, stevig muskietengaas en stroom. Als u op de ruimte veranda zit, heeft u een adembenemend uitzicht over de savanne.

De geluiden van de savanne

Regelmatig kunt u hier olifanten, buffels, waterbokken en oribi’s voorbij zien trekken. Als het donker is, heeft u ook kans op gestreepte jakhalzen. U kunt in Kidepo Savannah Lodge verder leeuwen horen brullen en gevlekte hyena’s horen ‘lachen’. Uiteraard vliegen er ook verschillende vogelsoorten rond. Van waaierstaartraven tot geelsnavelwouwen, kleine torenvalken en verschillende zangvogels. Als u goed luistert kunt u ’s nachts zelfs de Afrikaanse dwergooruil horen roepen.

Alle accommodaties in eigen beheer

Kidepo Savannah Lodge en alle andere lodges en hotels waar u tijdens onze reizen verblijft, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

 

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045

Daarom kiest u voor Habari Travel

Of u nu voor de eerste keer te gast bent in ‘de Parel van Afrika‘ of niet. Met Habari Travel wordt een Oeganda reis een onvergetelijke én betaalbare ervaring.

Spannend, indrukwekkend en uitdagend. U zult ogen en oren te kort komen dankzij de unieke rijkdom aan natuur en cultuur in Oeganda.

Met meer dan 20 jaar ervaring, eigen accommodaties, een eigen wagenpark en bijna 200 Oegandese werknemers helpen wij u uw droom te verwezenlijken.

Lees meer over Habari Travel