Fort Murchison

Fort Murchison ligt op een steenworp afstand van Murchison Falls National Park. Vanuit hier kunt u daarom genieten van de prachtige omgeving en kijkt u uit over de indrukwekkende Albertnijl. Onze Murchison Falls Lodge lijkt op een (oud) verdedigingswerk om Oeganda te beschermen tegen invallen uit het noorden. Gelukkig zijn die tijden voorbij en staat onze poort van deze accommodatie open om u welkom te heten. De enorme toren, de aardekleurige muren en het vleugje Swahili-stijl zullen tijdens uw hele verblijf indruk op u maken! Bij binnenkomst in de toren, wordt u eerst bij de receptie wegwijs gemaakt in het fort. In het zwembad kunt u vervolgens heerlijk ontspannen en met een drankje terugkijken op een een mooie safaridag.

Fort Murchison in een oogopslag

Ligging: aan de oevers van de Albertnijl – korte afstand van Murchison Falls National Park
Aantal kamers met eigen sanitair: 12
Aantal ‘lazy camping’ tenten met gedeeld sanitair: 12
Restaurant: JA
Bar: JA
Zwembad: JA
Wifi: NEE

Restaurant en bar

Het restaurant en de bar bevinden zich in het hoofdgebouw. Hier kunt u vanaf het dakterras genieten van het uitzicht op de Albertnijl en de ondergaande zon onder het genot van een drankje. Vervolgens daalt u af naar het restaurant of het terras voor een smakelijk 4-gangendiner. De inrichting van het restaurant is in Swahili-stijl, gecombineerd met afbeeldingen van de eerste ontdekkingsreizigers. De keuken typeert zich door een mix van Afrikaanse en Europese gerechten. Veel van de ingrediënten komen zelfs uit de eigen moestuin!

Het zwembad van Fort Murchison

Wat is er beter dan een mooie dag safari afsluiten met een verkoelende duik in een zwembad? Helemaal als u vanaf de rand kunt genieten van één van de mooiste uitzichten die Oeganda te bieden heeft. Ook aan andere soorten verkoeling is gedacht. De zwembadlounge is namelijk geopend van zonsondergang tot zonsopgang voor een koud drankje! Op de ligbedden rond het zwembad kunt u er heerlijk van genieten!

Optie 1: ‘Lazy camping’ met gedeeld sanitair

Fort Murchison heeft een eigen camping met safaritenten. Als u aankomt, kunt u meteen plaatsnemen onder het rieten dak voor uw tent om van het uitzicht op de Albertnijl te genieten. Uw tent staat namelijk al klaar, compleet ingericht met bed, beddengoed, klamboes en elektriciteit. Het sanitair deelt u met de andere bezoekers van de camping. Over andere bezoekers gesproken: groene bavianen, nijlpaarden en savanneolifanten trekken regelmatig langs de camping. In de nacht luistert u naar de geluiden van de Albertnijl: knorrende nijlpaarden, kwakende kikkers en tjirpende krekels.

Optie 2: kamer met eigen sanitair

In de torens van Fort Murchison zijn 12 kamers te vinden. Al deze kamers hebben een badkamer met een warme douche, een wastafel en een eigen toilet. Natuurlijk heeft u ook een eigen balkon, zodat u volop kunt genieten van het adembenemende uitzicht over de Albertnijl.

Alle accommodaties in eigen beheer

Fort Murchison en alle andere lodges en hotels waar u tijdens onze reizen verblijft, zijn in eigen beheer. Ze zijn kleinschalig gebouwd met oog voor detail, de natuur en de omgeving. Het zijn geen 5-sterren hotels, maar liggen wel op 5-sterren locaties op schitterende plekken in de natuur, bij een klein dorp of pal aan de grens van een nationaal park. Als onze gast kunt u daarom rekenen op de ultieme Afrika ervaring in sfeervolle accommodaties met een heerlijke keuken en vriendelijk personeel.

Mariska

Liever direct persoonlijk contact?

Bent u overtuigd dat Oeganda het land van uw droomreis is? Via onze website kunt u eenvoudig boeken, maar ook een optie of prijsopgave aanvragen. Voor ons is Oeganda ons thuis, maar we kunnen ons ook voorstellen dat u nog een aantal vragen heeft. Neem hiervoor gerust contact met ons op, want als Oeganda specialist kunnen we u ongetwijfeld snel antwoord geven.

Neem contact op of bel +31 505 417 045

Daarom kiest u voor Habari Travel

Of u nu voor de eerste keer te gast bent in ‘de Parel van Afrika‘ of niet. Met Habari Travel wordt een Oeganda reis een onvergetelijke én betaalbare ervaring.

Spannend, indrukwekkend en uitdagend. U zult ogen en oren te kort komen dankzij de unieke rijkdom aan natuur en cultuur in Oeganda.

Met meer dan 20 jaar ervaring, eigen accommodaties, een eigen wagenpark en bijna 200 Oegandese werknemers helpen wij u uw droom te verwezenlijken.

Lees meer over Habari Travel