Winnaars Habari Travel Fotowedstrijd 2018

door | 6 mrt 2019 | Nieuws | 0 Reacties

U bent hier: Home » Winnaars Habari Travel Fotowedstrijd 2018

We zijn eruit! Na lang wikken en wegen hebben we de prijswinnaars gekozen uit een ruim aanbod aan foto's. Alle foto's zijn gemaakt tijdens een door Habari Travel georganiseerde rondreis in 2018.

Onze oud-reizigers konden foto's inzenden voor 4 categorieën, namelijk:

  1. Accommodaties
  2. Landschappen
  3. Mensen
  4. Dieren

Net als in vorige jaren waren wij weer verbaasd over de prachtige momenten die 'op de gevoelige plaat' waren vastgelegd. Momenten waarvan iedereen die Uganda, Tanzania of Rwanda bezoekt, hoopt mee te maken en vast te leggen voor later.
Want uiteraard zullen de foto's nog regelmatig bekeken worden; op het scherm of verwerkt in een mooi album. Duizenden kilometers verwijderd van de Parel van Afrika word je dan weer meegezogen naar het verleden en beleef je de reis steeds opnieuw.

Categorie Accommodaties

1e prijs
'Uitzicht op Lake Mburo National Park' van Gaelle Peters

Deze foto laat heel goed het enorme pluspunt zien van onze accommodatie Mburo Eagles Nest. De lodge is namelijk gelegen op de Riyemitanaheuvel op de grens van het nationale park. Hierdoor kunnen onze gasten vanuit hun safaritenten uitkijken op het park. Lekker luieren en toch oog hebben voor de natuur wordt op deze foto nog eens extra getoond door de twee blote voeten onderaan de foto.

2e prijs
'Mburo Eagles Nest' van Iris Pelkmans

Een mooie scherpe foto van Mburo Eagles Nest, prachtig gelegen op de Ryemitanaheuvel. De trap maakt de foto interessant. De trap nodigt namelijk uit om de heuvel te beklimmen en boven aan gekomen, te genieten van het uitzicht. Wat valt er te zien?

3e prijs
'The Bush Lodge' van Jan Rohaan

Mooie avondopname van de luxe safaritent ‘Elephant’ op onze accommodatie The Bush Lodge. De lantaarns met hun warme licht zijn al ontstoken en ook de volle maan geeft nog eens extra sfeer aan deze foto.

Categorie Landschappen

1e prijs
'Kidepo Valley National Park' van Inge Laan

Op deze foto is duidelijk te zien waarom Kidepo Valley National Park in bepaalde tijden van het jaar zo groen is. De dreigende storm die eraan komt, brengt de broodnodige regen met zich mee, zodat alles weer kan gaan groeien en bloeien. De dreigende lucht op deze foto doet denken aan de luchten van de oude schilders.

2e prijs
'Zonsondergang boven de Nijl' van Marja Altena

Een mooie foto van een zonsondergang boven de Albertnijl, genomen vanaf onze accommodatie Fort Murchison. Ook dit jaar waren er weer veel inzendingen van zonsopkomsten of zonsondergangen. Deze foto sprong er uit. Door de donkere voorgrond ontstaat als het ware een ‘tunnel’, waardoor het oog automatisch naar de zonsondergang getrokken wordt.

3e prijs
'Murchison Falls' van Patrick Verdeyen

Waarschijnlijk de meest gefotografeerde waterval van Uganda. Wat deze technisch goede foto interessant maakt, is de witte zigzaglijn die rechts onderin de foto ‘begint’ en ‘eindigt’ bij de waterval. Door het schuimspoor te volgen, kom je bij de veroorzaker uit, de circa 40 meter hoge Murchison Falls.

Categorie Mensen

1e prijs
'Spelend jongetje' van Ad Verbakel

Van deze foto word je blij. Niks Gameboy of Powerstation, high tech smartphone of ander geavanceerd apparaat. Slechts een oude fietsband en een stokje doet dit jongetje, ergens tijdens de wandeltocht om Lake Bunyonyi, stralen.

2e prijs
'Kleindochter en grootmoeder' van Gaelle Peters

Een intrigerende foto. Een kleindochter die haar blinde grootmoeder door middel van een stok leidt. Wat de foto extra interessant maakt, is de aanwezigheid van een klein kind op de rug van het meisje. Is het haar kind of is het haar broertje of zusje waarvoor ze moet zorgen?

3e prijs
'Ranger' van Debby Muis

Hoewel ‘losjes’ lopend, is deze ranger alert op zijn omgeving. Tijdens wandelsafari’s begeef je je samen met een ranger in een nationaal park. Omdat je midden tussen de wilde dieren doorloopt, moet de begeleidende ranger altijd op zijn hoede zijn, niet zozeer voor roofkatten, maar meer voor Afrikaanse buffels en nijlpaarden. Het klinkt misschien gevaarlijk, maar een wandelsafari is één van de puurste vormen om kennis te maken met de Afrikaanse natuur.

Categorie Dieren

1e prijs
'Berggorilla' van Debby Muis

Uiteraard zijn er ook dit jaar weer veel foto’s van berggorilla’s ingezonden. Deze winnende foto is anders: een voorbeeld van een prachtige portretfoto met inhoud. Waarom? Deze foto geeft duidelijk de kracht, maar ook het kwetsbare van de berggorilla weer. Ondanks het feit dat deze zwartrug sterk genoeg is om zijn mannetje te staan, toont hij een open blik en stelt hij zich kwetsbaar en afwachtend op. Trekken we dat door naar de gorilla’s in het algemeen, dan kunnen we alleen maar constateren dat gorilla’s zeer sterke dieren zijn, maar zich nog steeds in een kwetsbare positie bevinden. De rand van de afgrond (lees: uitsterven) is nog steeds (te) dichtbij.

2e prijs
'Leeuwin in boom' van Frank Linssen

Een foto van een leeuw of leeuwin in een vijgenboom in Ishasha behoort al jaren tot de inzendingen voor de Habari fotowedstrijd. Toch springt deze foto eruit. Ondanks de ogenschijnlijk ontspannen houding van de leeuwin is ze alert en houdt ze de fotograaf nauwlettend in het oog. Juist die mix van ontspannen zijn – de hangende poten – en de waakzame blik van de leeuwin maakt deze foto bijzonder.

3e prijs
'Nijlpaardkalf en bonte ijsvogel' van Jorian Vermeer

Een typisch geval van op het juiste moment aanwezig zijn én afdrukken. Het nijlpaardkalf vindt het kennelijk niet prettig dat een bonte ijsvogel, een veel voorkomende ijsvogelsoort in Uganda, op de rug van zijn of haar moeder geland is. Een grappige foto die bovendien ook technisch dik in orde is.

Namens het gehele Habari Travel Team van harte gefeliciteerd!

De VVV cadeaukaarten worden zo snel mogelijk naar de prijswinnaars verzonden.

Wilt uzelf ook graag mooie foto's gaan maken in Oost-Afrika? Klik dan hier om naar de pagina met onze reizen en verlengingen te gaan. Hier vindt u alle mogelijkheden op een rijtje: groepsreizen, individuele reizen, maatwerk en verlengingen naar Rwanda en Zanzibar. Op de brochure pagina kunt u alle reizen en verlengingen downloaden.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.