Winnaars Habari Travel Fotowedstrijd 2017

door | 28 feb 2018 | Nieuws | 4 reacties

U bent hier: Home » Winnaars Habari Travel Fotowedstrijd 2017

We zijn eruit! Na lang wikken en wegen hebben we de prijswinnaars gekozen uit een ruim aanbod aan foto's. Alle foto's zijn gemaakt tijdens een door Habari Travel georganiseerde rondreis in 2017.

Onze oud-reizigers konden foto's inzenden voor 4 categorieën, namelijk:

  1. Accommodaties
  2. Landschappen
  3. Mensen
  4. Dieren

Net als in vorige jaren waren wij weer verbaasd over de prachtige momenten die 'op de gevoelige plaat' waren vastgelegd. Momenten waarvan iedereen die Uganda, Tanzania of Rwanda bezoekt, hoopt mee te maken en vast te leggen voor later.
Want uiteraard zullen de foto's nog regelmatig bekeken worden; op het scherm of verwerkt in een mooi album. Duizenden kilometers verwijderd van de Parel van Afrika word je dan weer meegezogen naar het verleden en beleef je de reis steeds opnieuw.

 

Categorie Accommodaties

1e prijs
'Kidepo Savannah Lodge' van Wiesje Olie

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Accommodaties 1e Wiesje Olie

Onze meest recente lodge in het noordoosten van Uganda op een steenworp afstand van Kidepo Valley National Park. Een flinke regenbui heeft het gebied rondom de lodge opgefrist. Een mooie sfeerfoto van een bijzondere plek.

2e prijs
'Mburo Eagles Nest' van Lisette Verwoerd

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Accommodaties 2e Lisette Verwoerd

Mooie foto van Mburo Eagles Nest, prachtig gelegen op de Ryemitanaheuvel. Deze lodge ligt net buiten Lake Mburo National Park. Aan de voet van de heuvel zijn vaak wilde dieren als steppezebra, impala, defassa waterbok en wrattenzwijn te zien.

3e prijs
'Fort Murchison' van Loet Bluijs

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Accommodaties 3e Loet Bluijs

Een herkenbare situatie voor Habarireizigers die Murchison Falls National Park bezoeken en tussen de game drives en boottochten door de lunch gebruiken in Fort Murchison. Even bijkomen van alle indrukken. Dat kan door te 'chillen' in de schaduw, of af te koelen in het splinternieuwe zwembad.

 

Categorie Landschappen

1e prijs
'Ngorongorokrater' van Ursula Ockenfels

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Landschap 1e Ursula Ockenfels

Een prachtige sfeerfoto van de wereldberoemde Ngorongorokrater in Tanzania, genomen in de vroege ochtend. De immense afmetingen worden versterkt door de terreinwagen die links op de foto een stofspoor achter zich laat.

2e prijs
'Regenbogen boven Ziwa Rhino Sanctuary' van Omer Eyckmans

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Landschap 2e Omer Eyckmans

Een mooie landschapsfoto, genomen in Ziwa Rhino Sanctuary. De dubbele regenboog maakt de foto bijzonder, net als de witte neushoorns die in Ziwa gefokt worden om in de toekomst de Ugandese savannes opnieuw te bevolken.

3e prijs
'Kidepo Valley National Park' van Marian van Bers

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Landschap 3e Marian van Bers

Een game drive in de vroege ochtend is mooi vanwege het zachte 'gouden' licht, maar ook in de late middag kan een game drive qua sfeer prachtig zijn. Ondanks de zinderende hitte is het licht aan het dimmen en binnen niet al te lange tijd zal het blauwe uur aanbreken. Een fraaie sfeerfoto.

 

Categorie Mensen

1e prijs
'Ananassen kopen' van Korinne Stoel

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Mensen 1e Korinne Stoel

Wie kent niet de vele fruitverkopers langs de weg? Driver/guide William onderhandelt over de prijs. Een herkenbare situatie die alle Habarireizigers meegemaakt hebben of nog gaan meemaken.

2e prijs
'Bodaboda' van Omer Eyckmans

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Mensen 2e Omer Eyckmans

Wie voor de eerste keer in Uganda is, zal zijn ogen uitkijken als hij de bodaboda's ziet. Bodaboda's zijn brommertaxi's die klanten van A naar B vervoeren. Dat vervoer kan bestaan uit alleen personen, maar ook uit kasten, doodskisten, bedden, matrassen en zoals hier te zien, schapen.

3e prijs
'Op weg naar...?' van Wiesje Olie

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Mensen 3e Wiesje Olie

Lopen is een gewone dagelijkse bezigheid voor Ugandezen. Waar gaan deze twee meisjes naar toe? Naar een feestje misschien? Het kleinste meisje heeft een mooie feestelijke jurk aan. Maar misschien gaan ze naar de kerk, in hun 'zondagse' kleren. Wie zal het zeggen?

 

Categorie Dieren

1e prijs
'Jonge berggorilla' van Yves Monod de Froideville

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Dieren 1e Yves Monod de Froideville

Een bezoek aan de berggorilla's is één van de hoofdredenen om naar Uganda af te reizen. De gorilla tracking vormt meestal het hoogtepunt van de rondreis door Uganda.
Deze foto van een nog jonge berggorilla is zeer geslaagd. De compositie is goed, de foto is scherp, de kleuren zijn in orde en er is actie. Waardoor is de gorilla gebiologeerd zodat het gestopt is met eten? Zijn het de bezoekers die zijn interesse hebben gewekt of loopt zijn vader, de machtige zilverrug net voorbij? De enige twee die het weten zijn het jong en de fotograaf. Wij kunnen alleen maar gissen.

2e prijs
'Leeuw in boom' van Korinne Stoel

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Dieren 2e Korinne Stoel

Om de beroemde boomklimmende leeuwen van Ishasha ook daadwerkelijk in de reusachtige vijgenbomen te zien, is een kwestie van geluk hebben. Deze mannelijke leeuw heeft het kennelijk naar zijn zin, gezien zijn wat soezige uitdrukking. Maar vergis je niet, voor je het weet is dit lieve, uit de kluiten gewassen poesje veranderd in een verscheurend roofdier.

3e prijs
'Bonte ijsvogel' van Jan van Logten

Habari Travel fotowedstrijd 2017 Dieren 3e Jan van Logten

Natuurfotografie is een kwestie van op het juiste moment en op de juiste plaats de ontspanknop van de camera indrukken. Deze bonte ijsvogel, een algemeen in Uganda voorkomende vogel, had net een forse vis in het Kazinga Channel gevangen en maakt zich op om deze, met de kop naar beneden, in te slikken. Dit soort taferelen zal je gedurende de reis meerdere keren kunnen zien, maar om het ook mooi op de foto te zetten, vraagt een beetje geluk.

Namens het gehele Habari Travel Team van harte gefeliciteerd!

De VVV cadeaukaarten worden zo snel mogelijk naar de prijswinnaars verzonden.

 

Wilt uzelf ook graag mooie foto's gaan maken in Oost-Afrika? Klik dan hier om naar de pagina met onze reizen en verlengingen te gaan. Hier vindt u alle mogelijkheden op een rijtje: groepsreizen, individuele reizen, maatwerk en verlengingen naar Rwanda en Zanzibar. Op de brochure pagina kunt u alle reizen en verlengingen downloaden.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.