Winnaars Habari Travel Fotowedstrijd 2016

door | 28 feb 2017 | Nieuws | 8 reacties

U bent hier: Home » Winnaars Habari Travel Fotowedstrijd 2016

Na langdurig overleg tussen de juryleden onderling, zijn de prijswinnaars geselecteerd uit het grote aantal foto's die dit jaar zijn ingezonden.
Er kon ingezonden worden in vier categorieën:

  1. Accommodaties
  2. Landschappen
  3. Mensen
  4. Dieren

Kwaliteit
Dat de digitale fotografie een enorme vlucht heeft genomen, blijkt wel uit het niveau van de ingezonden foto's. Prachtige herinneringen die de makers met ons wilden delen. Foto's waarvan we soms ook een beetje jaloers werden. Foto's ook, die getuigden van zeldzame contactmomenten met mens en dier, adembenemende landschappen en prachtige zonsondergangen.

Het enige dat de jury wat tegenviel, waren de ingezonden foto's van de accommodaties. De jury roept alle Habarireizigers dan ook op daar voor de Habari Travel Fotowedstrijd 2017 aandacht aan te besteden en massaal spannende en onverwachte foto's in te zenden. Aan de accommodaties en de omgeving ervan ligt het niet.

Categorie Accommodaties

1e prijs
'Paraplu's in Kibale Forest Camp' van Elsie Pernet

Accommodatie 1 Elsie Pernet

Een heel herkenbaar tafereel: de paraplu's die klaar hangen om de gasten te beschermen tegen een tropisch regenbuitje. Een ogenschijnlijk alledaags tafereel dat er meteen uitsprong. De kracht van een foto zit soms in de weergave van iets heel gewoons.

2e prijs
'Campsite Kidepo' van Ria van der Wagt

Accommodatie 2 Ria van der Wagt

Een historische foto van kamperen in het prachtige Kidepo Valley National Park. Vanaf 1 mei a.s. zullen we onze gasten ontvangen in de Kidepo Savanna Lodge aan de grens van het nationaal park. Het contrast tussen de tenten, de aangrenzende savanne en de bergen in de verte maakt dit tot een interessante foto. Een tafereel om in gedachten weer naar terug te keren.

3e prijs
'Terras Fort Murchison' van Hidde en Diana de Haan

Accommodatie 3 Hidde en Diana de Haan

Wat is er lekkerder dan na een intensieve game drive of boottocht op de Nijl op het terras van Fort Murchison een drankje te 'pakken' en alle spannende momenten van de dag de revue te laten passeren?
Een foto die dit gevoel oproept.

Categorie Landschappen

1e prijs
'Savanne met kobs' van Henny Wismans

Landschappen 1 Henny Wismans

Een mooie sfeervolle tegenlichtfoto, met op de voorgrond enkele Ugandese kobs. Juist de aanwezigheid van deze antilopen gaf de doorslag om deze foto nummer 1 te maken.

2e prijs
'Zonsopkomst in Lake Mburo National Park' van Rik Collyns

Landschappen 2 Rik Collyns

Vanaf de Ryemitanaheuvel, de heuvel waarop onze accommodatie Mburo Eagles Nest gebouwd is, kan men vroeg in de morgen getuige zijn van prachtige zonsopkomsten. Deze foto ademt een vredige sfeer met mooie warme tinten. De heuvel op de voorgrond biedt het nodige contrast en vergroot de dieptewerking.

3e prijs
'Bergoerwoud' van Leontien Reijmers

Landschappen 3 Leontien Reijmers

Deze foto spreekt voor zich. Op het juiste moment afgedrukt en met de juiste belichting. Een zeer sfeervolle foto en heel herkenbaar voor alle Habarireizigers die het overweldigende bergoerwoud bezocht hebben. Een mooie foto die je zo als fotowand in een woning zou plaatsen.

Categorie Mensen

1e prijs
'Chimpansees kijken in Kibale' van Leontien Reijmers

Mensen 1 Leontien Reijmers

Wie van de Habarireizigers heeft niet naar boven staan staren om een glimp van de chimpansees in de bomen op te vangen? Deze foto is zeer goed getroffen en geeft een van de facetten van chimp tracking perfect weer. De totale concentratie van fotografen en filmers om het unieke oogcontact met de chimpansees te vereeuwigen. Een unanieme keuze!

2e prijs
'Mannenportret' van Jan van der Borden

Mensen 2 Jan van der Borden

Sommige foto's sprongen er uit door de schijnbare eenvoud van de foto. Dit is zo'n foto: een technisch goed geschoten portret van een man. De foto roept vragen op: Wie is die man? Wat doet hij? Wat denkt hij? Antwoorden zullen we waarschijnlijk nooit krijgen, waardoor de foto intrigerend is en blijft.

3e prijs
'Boda boda' van Diantha de Vos

Mensen 3 Diantha de Vos

Boda boda's zijn niet uit het straatbeeld van Uganda weg te denken. Het is een schijnbare chaos die echter goed werkt. De foto geeft een goed beeld van een boda bodarijder met zijn 'vracht'. Het roept ook vragen op: Waar hebben de vrouwen het over? Gaan ze boodschappen doen of zijn ze op de terugweg? Waarom gaapt de boda bodarijder? Wacht hij op een extra klant die nog een laatste boodschap doet? Het is een kleurrijke en sfeervolle foto van een veelvoorkomend tafereel.

Categorie Dieren

1e prijs
'Rothschilds giraffen' van Marja van Nieuwkoop

Dieren 1 Marja van Nieuwkoop

Een mooie en goede foto van de zeldzame Rotschilds giraffe. Wie goed kijkt, ziet verschillende 'lijnen' in de foto die alle onderdelen van de foto met elkaar verbindt. De kop van de voorste giraffe bevindt zich op de juiste plek in de foto. Door de onscherpte van de achterste twee giraffen ontstaat een mooie dieptewerking. De achterste giraffe is een oude stier, te zien aan de zeer donkere vlekken. Aan het lichaam en kop te zien is de middelste giraffe nog een jong dier. Een mooie foto waar veel op te zien is en bovenal blijft boeien.

2e prijs
'Leeuwin' van dhr. Dufour sr.

Dieren 2 Dufour Senior

Onder de inzendingen waren veel foto's van leeuwen. Ondanks de aanwezigheid van leeuwen in Uganda is het niet vanzelfsprekend dat je leeuwen van dichtbij ziet, zoals op deze foto. Wat de foto extra maakt ten opzichte van de andere leeuwenfoto's is de sluipende houding van de leeuwin. Een foto met veel spanning.

3e prijs
'Lachende groene baviaan' van Elsie Pernet

Dieren 3 Elsie Pernet

Bij sommige foto's krijg je direct een goed gevoel: dit is zo'n foto. Geschoten op het juiste moment. De nog jonge baviaan kijkt recht in de camera en lacht. Eén seconde later en het moment is weg. Om dit soort foto's te maken, heb je geluk nodig. Wilde dieren laten zich nu eenmaal niet regisseren. Een verdiende 3e prijs.

Namens het gehele Habari Travel Team van harte gefeliciteerd!

De cadeaubonnen worden zo snel mogelijk naar de prijswinnaars verzonden.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.