Het gaat beter met de berggorilla

door | 27 dec 2018 | Nieuws | 1 reactie

U bent hier: Home » Het gaat beter met de berggorilla

Het gaat beter met de berggorilla

Goed nieuws vanuit Oost-Afrika. Het gaat namelijk beter met de berggorilla. Wie ooit een dominante zilverrug in het wild heeft mogen ontmoeten, zal beamen dat dit een onvergetelijke ervaring was. Dankzij strenge maatregelen, onder andere tegen stroperij, is de gorilla bezig aan een comeback!

Het leefgebied van de berggorilla

De laatste toevluchtsoorden van de berggorilla zijn met name Bwindi Impenetrable National Park en Virunga National Park. Beide parken liggen in het grensgebied van Uganda, Rwanda en de Democratische Republiek Congo. Dit is een relatief klein leefgebied, waar landbouw het leefgebied van de berggorilla’s bedreigt.

Hoeveel berggorilla's zijn er nog?

Door intensieve internationale samenwerking zijn er volgens het IUCN meer gorilla's geregistreerd dan ooit. In 2008 zijn er 680 van deze primaten geteld. Nu, 10 jaar later, is dit aantal meer dan 1.000 individuen. Ook de Uganda Wildlife Authority (UWA) meldde dat er naar schatting inmiddels meer dan 1.000 gorilla's zijn. De voorbereidingen voor het opnieuw tellen van berggorilla's in Bwindi zijn op dit moment in volle gang. Ondanks het goede nieuws wordt de berggorilla nog altijd als een bedreigde diersoort gezien. Landbouw, stroperij en ziektes vormen nog steeds een groot risico.

Wilt u de berggorilla bezoeken?

Gelukkig kunt ook u een steentje bijdragen aan de opmars van deze imposante primaten. Door de berggorilla te bezoeken, kunt u ze beschermen. De UWA gebruikt de opbrengsten van de gorilla trackings namelijk voor de bescherming van deze dieren. Zo worden er rangers opgeleid en gaat ook een deel naar de lokale bevolking om zo onder andere stroperij en illegale houtkap tegen te gaan.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.