U bent hier: Home » Informatie » Activiteiten » Activiteiten Entebbe

Activiteiten in en rond Entebbe

 

UWEC – Entebbe ZOO

 • Normaal bezoek

Misschien vreemd om na al het wild in de parken een bezoek aan een dierentuin te

promoten. Maar deze dierentuin is meer dan alleen een dierentuin. De meeste dieren die hier rondlopen, zijn dieren die in beslag genomen zijn en helaas vaak niet terug kunnen naar hun oorspronkelijke leefgebied. En heb je onderweg de shoebill gemist, hier kun je hem alsnog treffen.

Kosten: ongeveer 30.000 UGX

 • Keeper for a day

Samen met een vaste dierenoppasser een hele dag aan het werk in de dierentuin. Dit kan in diverse secties van de dierentuin. De werkzaamheden omvatten dingen als voedsel bereiding, de dieren voeren, schoonmaken van de hokken, gedragsstudie etc. Alles wat er in een dierentuin bij komt kijken dus. De kosten voor een hele dag Keeper for a day zijn USD 150. Lees aan het einde van dit stuk over de vaccinatie-eisen.

 • Behind the scenes

Gedurende een uur of twee op pad met vast personeel van de dierentuin. Je bezoekt alle ruimtes achter de schermen en krijgt zo een idee wat er allemaal bij komt kijken om een dierentuin te runnen. De kosten voor deze 2 uur durende activiteit zijn USD 70.

 • Chimpanzee Close Up

Deze activiteit zou wel eens de favoriete activiteit van Entebbe kunnen worden. Op het chimpansee eiland krijg je de kans om met de chimpansees te spelen en te knuffelen. Twee dingen die deze apen erg graag doen! Angst voor mensen kennen deze jonge chimpansees dan ook niet. Je leert ook nog eens van alles over het gedrag van deze familieleden van ons.

Om onze chimpansees te beschermen tegen menselijke ziektes, gelden hier strenge

vaccinatie-eisen. Lees meer hierover aan het eind van dit stukje. De kosten voor 1 uur met de chimpansees samen zijn, bedragen USD 290.

 • Keeper guide Tour

Een wandeling door de dierentuin met een van de vaste dierenoppassers die van alles over de dieren zal vertellen. Een leuke ervaring!

De kosten zijn USD 45.

Vaccinatie-eisen

Om deel te kunnen nemen aan de Chimpanzee Close Up of de Keeper For A Day, gelden vaccinatie –eisen. Je hebt de volgende vaccinaties nodig:

 • Hepatitus A (20 jaar)
 • Hepatitus B (5 jaar)
 • Mazelen (MMR – 10-15 jaar)
 • Meningococcal meningitis (ACWY, 3 jaar)
 • Polio (10 jaar)
 • Tetanus (10 jaar)
 • Daarbij moet je een negatieve TB test of longfoto’s kunnen overleggen.

Transport

De dierentuin ligt op een klein half uur lopen vanaf Airport Guesthouse. We kunnen u ook brengen: 20.000 UGX (enkele reis)

 

Botanische Tuinen

Aan de oevers van Lake Victoria liggen de oude botanische tuinen van Entebbe. Geniet van een wandeling door dit park met al zijn prachtige bomen. Drie apensoorten springen hier door de bomen en het vogelleven is uitgebreid met oa de schitterende Ross’toerako. De tuinen liggen op een klein half uurtje lopen van ons Guesthouse. We kunnen u er ook heen brengen: 20.000 UGX (enkele reis)

De entree voor de tuinen bedragen: ongeveer 10.000 UGX. U kunt een gids inhuren die onderweg van alles vertelt over de fauna en flora. De kosten voor een gids liggen tussen de 5.000 en 10.000 UGX.

Uganda Reptile Village

Op 20 autominuten ligt het vrij nieuwe Uganda Reptile Village. Een thuis voor slangen en andere reptielen die in beslag genomen zijn. Er worden allerhande activiteiten bijgebouwd momenteel en het is een van de weinige plekken in Uganda waar je kunt waterfietsen.

Entree: 15.000 UGX. Transport heen en terug, inclusief wachten: 60.000 UGX.

Golf Course

Entebbe heeft de beschikking over een prachtige 18 holes golf baan. Twee dingen maken het golf spelen hier een beetje anders dan we in Europa gewend zijn: harder gras en veel zon.

Een 18holes ronde komt uit op USD 180 per persoon, incl. caddy en onder begeleiding van een golf pro. Op de golfbaan zijn alle materialen te huur, dit is inbegrepen in de prijs.

Markten

Entebbe heeft twee belangrijke weekmarkten. Elke dinsdag is er in Kitoro een grote markt waar werkelijk alles te koop is. Op de zaterdagen is de weekmarkt in Entebbe zelf met vooral veel kleding en schoeisel. Beide markten kunnen prima lopend bezocht worden. Reken voor Kitoro op een minuut of 5 en voor Entebbe op een minuut of 30.

Zwemmen

Het vlakbij ons gelegen zwembad van Lake Victoria Hotel is toegankelijk voor iedereen. En het is een prachtig zwembad waar het heerlijk een middag relaxen is. Kosten zijn 20.000 UGX per persoon. Iets verder ligt Imperial Beach Hotel met de beschikking over een binnen zwembad. Ook hier kan tegen betaling van 20.000 UGX gezwommen worden.

Fietsen in Entebbe

Entebbe ligt in een redelijk vlakke, mooie en zeer groene omgeving en is daarmee geschikt voor een leuke fietstocht. Samen met een gids kunt u een route uitzetten en fietsen maar u kunt ook alleen op pad. Hou er rekening mee dat in Uganda aan de linkerkant van de weg wordt gereden!

De kosten voor een fiets (halve dag) bedragen USD 10, voor een gids komt daar per persoon nog eens USD 10 bij.

Kampala

De hoofdstad van Uganda ligt op (afhankelijk van de verkeersdrukte) 45 minuten autorijden van Entebbe. Kampala is niet echt een mooie stad maar er zijn wel enkele activiteiten te doen. Vanzelfsprekend heeft Kampala winkels. Zowel lokale winkeltjes maar ook enkele grote internationale shopping malls. Naast het National Theatre ligt het Craftcentre, een grote verzameling winkeltjes voor allerhande crafts en souvenirs. Het National Museum biedt een blik op de bewogen geschiedenis van Uganda. Kampala heeft enkele grote of bijzondere kerken: de grote moskee van Ghadaffi, de Shree tempel en Namirembe Cathedral (gebouwd in de stijl van de Parijse Notre Dame). Ook kunnen de Kasubi Tombs (graven van de Baganda koningen) bezocht worden hoewel er veel vernietigd is bij een grote brand.

Transport naar en van Kampala (de chauffeur blijft dan de gehele tijd beschikbaar) is 180.000 UGX voor een halve dag en 250.000 UGX voor een hele dag.

Entebbe chair

De naam Entebbe komt van stoel, zetel. In de buurt van het vliegveld ligt een aantal rotsen in en aan het meer. Deze plek was belangrijk voor koningsrituelen waarbij de koning op een vaste rotszetel zetelde. Een stukje verder ligt een vissersdorpje waar elke dag rond 11 uur de vangst van de dag binnenkomt. Ook staat hier het monument voor de Witte Vaders.

Kosten voor deze trip liggen op 30.000 UGX.

Ngamba Island

Op een eiland in Lake Victoria ligt Ngamba Chimpanzee Sanctuary, een opvangtehuis voor chimpansees die na in beslag genomen te zijn, niet meer terug kunnen naar het wild. Op dit eiland vinden ze alsnog een zeer goed thuis.

Dit eiland is op twee manieren te bezoeken: als een halve dagtrip en als een 24 uurs trip.

Halve dagtrip

Bij deze trip vaar je over met de boot om vervolgens een briefing te krijgen over

Ngamba Island en vanaf het platform te kijken hoe de chimpansees spelen en eten.

Kosten: Ongeveer USD 85 pp, afhankelijk van aantal deelnemers

Overnight Experiences

Hier vallen drie verschillende activiteiten onder, t.w. Nature Walk, Caregiving Activity, Sunset Cruise en een nacht doorbrengen op het eiland.

De prijs voor deze overnight inclusief activiteiten is ongeveer USD 613-597 pp.

De prijs voor deze overnight exclusief activiteiten is ongeveer USD 388-372 pp.

Let op: De halve dag bezoeken hoeven niet van te voren geboekt te worden, de

overnight activiteit moet echter wel van te voren worden geboekt.

Sunset cruise op Lake Victoria

Het enorme Victoria-meer verdient eigenlijk wel een bezoekje. Stap laat in de middag aan boord van een speedboot of een traditionele boot (met motor) en geniet van een schitterende zonsondergang op het meer.

Kosten: USD 25 per persoon voor een groep met meer dan 10 personen of USD 250 (groepsprijs) voor een groep van 1-10 personen. (drankjes en snacks inbegrepen)

Je kunt ook een Wine and Cheese cruise maken waarbij de prijs op USD 150 voor twee personen komt.

Vissen in Lake Victoria 

Met de boot het meer op om een halve of hele dag te gaan vissen. In december 2013 is in het meer nog een baars gevangen van meer dan 100 kilo!

Kosten: USD 280-88 pp (afhankelijk van het aantal personen en max. 4 personen per boot) voor een halve dag (incl. drankjes) en voor een hele dag betaalt u USD 320-120 pp (afhankelijk van het aantal personen en max. 4 personen per boot). Hengels en materialen zijn aanwezig.

Mabamba swamp 

De Swamp is vele vierkante kilometers groot is en bezaaid is met papyrus. Hier leven vele vogelsoorten waaronder de dwergjacana, de malachietijsvogel en de moerasvliegenvanger. Mabamba Swamp is één van de beste locaties in Uganda om de beroemde schoenbekooievaar te zien. 

Kosten: USD 80 pp (inclusief transport, kano en gids)

Raften op de Nijl in Jinja 

Een geweldige belevenis en een activiteit die een halve of een hele dag duurt. 

Kosten: raften USD 140 pp (hele dag) USD 125 pp (halve dag). Transport naar en van Kampala, waar u door de organisatie van het Raften wordt opgehaald en weer teruggebracht, ca. USD 50 (totaal voor heen en terug).

 

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z’n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.