U bent hier: Home » Informatie » Activiteiten » Activiteiten Entebbe

Activiteiten in en rond Entebbe

Markt en centrum van Entebbe

Op dinsdag en zaterdag is het markt in Entebbe. Een leuke en kleurrijke ervaring. Verder vindt u in Entebbe nog veel gebouwen in Art Decostijl (1890 - 1920).

Zwembad Lake Victoria Hotel

Lekker een dagje nietsdoen? Tegen een kleine vergoeding kunt u gebruikmaken van het prachtige en grote zwembad van dit hotel.
Entree: UGX 20.000 p.p. (inclusief handdoek)

Entebbe Botanical Gardens

Bezoek aan de Entebbe Botanical Gardens onder begeleiding van een student biologie. Een oud park (1901) met prachtige bomen, veel vogels en twee apensoorten (groene meerkat en oostelijke franjeaap). In dit park is in de dertiger jaren een deel van de Tarzanfilms met Johnny Weismuller opgenomen. Deze filmlocaties bestaan nog steeds en zijn te bezichtigen.
Entree: UGX 10.000 p.p.

Uganda Wildlife Education Centre

Het Uganda Wildlife Education Centre (UWEC) bevindt zich aan de oever van het Victoriameer in Entebbe op slechts een steenworp afstand van het Airport Guesthouse. Een bezoek aan het Uganda Wildlife Education Centre is zeker de moeite waard.

UWEC werd opgericht in 1994 met als doel de verwaarloosde Entebbe Zoo te doen herleven en een leidende rol te gaan vervullen bij de educatie van Ugandezen over de voordelen van het behoud van de biodiversiteit in hun land.

Vandaag de dagonderneemt UWEC verschillende initiatieven met betrekking tot natuurbehoud in Uganda, waaronder het redden en opvangen van wilde dieren en het opnieuw uitzetten in de vrije natuur, het verlenen van veterinaire diensten en het in gevangenschap fokken van bedreigde diersoorten uit de omgeving. Daarnaast draagt UWEC bij aan wetenschappelijk onderzoek en zet het zich in voor het ontwikkelen van onderwijsprogramma's voor het grote publiek, met speciale nadruk op jongeren.
Entree UWEC: UGX 30.000 p.p.

Het UWEC organiseert meerdere activiteiten:

"Behind the Scenes" Tour
Onder begeleiding kennismaken met het leven achter de schermen van UWEC.
Kosten "Behind the Scenes" Tour: US$ 40 p.p.

Keeper's Guided Tour
Maak kennis met de dieren van UWEC onder begeleiding van een dierenverzorger.
Kosten Keepers Guided Tour: US$ 70 p.p.

Keeper for a Day
Meehelpen met het verzorgen van de dieren. Voor deze activiteit zijn er aanvullende vaccinatie-eisen.
Keeper for a Day dient vooraf geboekt en betaald te worden.
Kosten Keeper for a Day: US$ 150 p.p.

Chimpanzee Close-Up
Direct contact met jonge chimpanzees bij hun dagelijkse bezigheden. Jonge chimpanzees zijn erg nieuwsgierig en zullen in u klimmen, met u spelen en uw gezicht onderzoeken met hun 'menselijke' handen. Een zeldzame gelegenheid om in contact te komen met onze nauwste verwant. Voor deze activiteit zijn er aanvullende vaccinatie-eisen.
Chimpanzee Close-Up dient vooraf geboekt en betaald te worden.
Kosten Chimpanzee Close-Up: US$ 290 p.p. per experience

Voor meer informatie: http://wildfrontiers.co.ug/lake-victoria-boats/uganda-wildlife-education-centre/

Uganda Reptile Village

In het in 2003 opgerichte Uganda Reptile Village kunt u kennismaken met veel in Uganda voorkomende reptielensoorten. Tot de meer dan 20 getoonde soorten behoren cobra's, boomslangen, skinks, varanen, schildpadden en de meest giftige slang van Afrika, de gabonadder.
Entree: UGX 15.000 p.p.; transport heen en terug, inclusief wachten UGX 60.000 p.p.

Kanotocht Mabamba Swamp

Dit grote beschermde wetland bevindt zich in de nabijheid van Entebbe en is een uitloper van het Victoriameer. Het is 165 km2 groot en uitbundig begroeid met papyrus. Hier leven veel vogelsoorten, waaronder de dwergjacana, de malachietijsvogel en de moerasvliegenvanger. Mabamba Swamp is één van de beste locaties in Uganda om de beroemde schoenbekooievaar (shoebill stork) te zien.
Kosten: US$ 80 p.p. (inclusief transport, boottocht en gids).

Ngamba Island

Vlak voor de kust van Entebbe ligt Ngamba Island waar alle in beslag genomen chimpansees opgevangen worden. Het grootste deel van het eiland is bestemd voor de groep chimpansees. Een klein gedeelte is afgeschermd, zodat bezoekers hen kunnen zien. Dit initiatief wordt ondersteund door de Jane Goodall Foundation die zelf financieel bijdraagt en de inkomsten uit de bezoeken afdraagt voor de opvang van de chimpansees.

Het is mogelijk om in contact te komen met de chimpansees of zelfs een nacht op het eiland door te brengen. Lees meer op de website van Wild Frontiers.
Uiteraard kunnen wij de boekingen voor u verzorgen.
Voor deze laatste activiteit zijn er aanvullende vaccinatie-eisen.
Bezoek voor de kosten bovengenoemde website of informeer bij ons kantoor in Kampala of Termunterzijl.

Kampala

Een dagje naar Kampala op eigen gelegenheid behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt daar de markten en andere bezienswaardigheden bezoeken. Kampala is een typische Afrikaanse stad: druk, luidruchtig, ogenschijnlijk ongeorganiseerd, maar met een geheel eigen sfeer. Naast openbaar vervoer waar u gebruik van kunt maken, kunnen wij ook voor vervoer zorgen (tegen betaling).
Kosten: ca. US$ 25,- p.p. (afhankelijk van het vervoer en het aantal personen)

Raften op de Nijl bij Jinja

Een geweldige belevenis en een activiteit die de hele dag duurt.
Kosten: halve dag US$ 125 p.p. / hele dag US$ 140 p.p. Vervoer: US$ 30 p.p.

Vissen op Lake Victoria

Kosten: maximaal US$ 280 p.p. en minimaal US$ 88 p.p. voor een halve dag (incl. drankjes); voor een hele dag betaalt u maximaal US$ 320 p.p. en minimaal US$ 120 p.p. (prijs per persoon is afhankelijk van het aantal deelnemende personen, maximaal 4 personen per boot. Huurt u dus een boot voor u alleen, dan kost dit US$ 280 dollar voor een halve dag en US$ 320 voor een hele dag. Huurt u een boot met zijn vieren, dan betaalt u US$ 88 per persoon voor een halve dag en US$ 120 per persoon voor een hele dag). Hengels en materialen zijn aanwezig.

Sunset cruise op Lake Victoria

Trakteer uzelf op een prachtige zonsondergang op het Victoriameer! U vaart in de late namiddag naar één van de eilandjes in het meer of richting evenaar om de zon achter de horizon te zien zakken. Tijdens de boottocht ziet u vissers hun netten uitwerpen en geniet u van snacks en een drankje.
De boten vertrekken vanaf de pier aan de Lugard Avenue net buiten de Uganda Wildlife Education Centre (UWEC). De tocht start meestal rond 17.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.
Informeer bij de staf van het Airport Guesthouse naar de mogelijkheden.
Kosten: US$ 25 p.p. voor een groep met meer dan 10 personen of US$ 250 (groepsprijs) voor een groep van 1-10 personen (drankjes en snacks inbegrepen).

Voor informatie over mogelijkheden, prijzen en boekingen kunt u in Uganda terecht bij het personeel van het Airport Guesthouse Entebbe. Activiteiten die betrekking hebben op contact met chimpansees en andere dieren dienen van tevoren geboekt te worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.

Herfstvakantieactie: boek voor 29 september 2019 de reis van 12 of 19 oktober en krijg 2 gorilla permits voor de prijs van 1!Lees meer over Kort Afrikaans