Veel gestelde vragen over Corona

Wat is het actuele reisadvies voor Uganda?

Momenteel zit Uganda, net als de rest van de wereld, nog ‘op slot’, en kan er dus niet gereisd worden naar Uganda. Bij Habari Travel houden we het reisadvies nauwlettend in de gaten. Het is mogelijk dat het reisadvies weer wordt bijgesteld. Kijk voor het meest acuele reisadvies op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Mijn reeds geboekte reis vertrekt ná 31 oktober 2020. Wanneer is er meer bekend?

Wij begrijpen dat u graag meer duidelijkheid wilt over uw geboekte reis en wij zouden u dat ook graag willen geven. Voor vertrekken vanaf 1 november 2020, kunnen we nog niet proactief aanpassingen doorvoeren, omdat we niet kunnen inschatten hoe lang de huidige situatie gaat duren. Zodra blijkt dat de reizen, met vertrek in oktober of later, geen doorgang kunnen vinden vanwege het Coronavirus, nemen we zo snel mogelijk persoonlijk contact op met de reizigers die dan vertrekken.

Kan ik gratis annuleren?

Een reis kan in principe niet zonder kosten worden geannuleerd. Reist u op korte termijn, dan ontvangt u de Corona Voucher, conform the SGR-voorwaarden. Wilt u toch al annuleren voor een reis later dit jaar? Dan gelden onze algemene voorwaarden.

Verder is het ook mogelijk de reis zonder Corona Voucher nu al te wijzigen naar een andere reisdatum.

Dekt het Calamiteitenfonds de financiële gevolgen van het coronavirus voor mijn reis?

De garantieregeling van het Calamiteitenfonds is enkel van toepassing op calamiteiten als gevolg van een natuurramp of molestsituaties.

Gezondheidsrisico’s zoals het Coronavirus vallen niet onder deze definitie. Het Calamiteitenfonds geeft dus geen dekking. Voor meer informatie over het standpunt van het Calamiteitenfonds zie: https://www.calamiteitenfonds.nl/nieuws/coronavirusgeendekking.

Dekt mijn reisverzekering de financiële gevolgen van het coronavirus??

Dit is afhankelijk van uw reis- en annuleringsverzekering die u heeft afgesloten. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Wat is een Corona Voucher?

Dit is een voucher die aan klanten wordt uitgegeven als een reis waarop de garantieregeling van SGR van toepassing is wegens het Coronavirus geannuleerd moet worden. De waarde van de Corona Voucher valt onder de dekking van het garantiefonds van de SGR. Hiermee blijven reizigers de zekerheid houden dat hun reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Met de voucher kan de klant dan op een later moment een nieuwe reis boeken. De SGR Garantie van een Corona Voucher is een jaar geldig vanaf de afgiftedatum.

Hieronder kunt u een voorbeeld van zo’n Corona Voucher vinden:

Voorbeeld Corona Voucher
Wat is de waarde van de voucher? En wat als ik een reis wil boeken die duurder/goedkoper is?

De waarde van de voucher is gelijk aan de reeds betaalde (aan)betaling. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. De waarde van uw voucher wordt verrekend met de nieuwe reis. Bij een duurdere reis moet u bijbetalen. Bij een goedkopere reis krijgt u het verschil van ons retour.

Ik wil geen voucher. Ik wil geld terug. Wat zijn de mogelijkheden?

We begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing, en ook het SGR staat garant voor de vouchers van onze reizen. Besluit u uiteindelijk geen gebruik te maken van de voucher, dan kunt u uiterlijk aan het einde van de SGR-dekkingstermijn van één jaar na uitgifte, maar niet eerder dan zes maanden na uitgifte van de voucher, uw reissom gerestitueerd krijgen.

Valt de Corona Voucher onder SGR-garantie als Habari Travel alsnog failliet gaat?

Ja, hoewel in normale situaties de SGR geen dekking biedt voor uitgegeven vouchers, heeft SGR een uitzondering gemaakt in verband met de Coronacrisis om reisorganisaties in staat te stellen een voucher aan te bieden in plaats van cash geld terug te geven.

Scroll naar top