U bent hier: Home » Bestemmingen » Zanzibar

Zanzibar

Het Tanzaniaanse Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika. Het is een vrij vlak eiland met hier en daar een paar heuvels. Het eiland is 100 km lang en 35 km breed. Zanzibar kent prachtige parelwitte stranden met palmbomen. De bekendste stad op Zanzibar is Stonetown, een pittoresk stadje met nauwe straatjes, oude huizen, moskeeën, bazaars en restaurants waar je allerlei lokale specialiteiten kunt eten. Op het eiland kunt u een spicetour maken. Daarnaast is een bezoek aan de voormalige slavenmarkt meer dan de moeite waard en onvergetelijk. De bekende popster Freddy Mercury (Queen) is op Zanzibar geboren.
In Tanzania is Swahili de officiële taal, maar met Engels, Frans en Portugees kan je je goed verstaanbaar maken.

overzicht afrika

Weer en klimaat

Zanzibar heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de 24 en 28 graden. Gedurende het hele jaar kunnen er buien vallen, waarbij de meeste regen in april en mei valt.

Flora en fauna

Zanzibar was vroeger voor een groot deel bedekt met oerwoud. Helaas is door houtkap een groot gedeelte vernietigd, waardoor unieke dieren zijn uitgestorven, zoals het Zanzibar luipaard, een ondersoort van het luipaard dat alleen op Zanzibar voorkwam.
Zanzibar heeft nog wel een unieke apensoort, namelijk de Zanzibarfranjeaap of Kirks rode franjeaap. Andere alleen op Zanzibar voorkomende dieren zijn Aders duiker en de Zanzibar suni (een kleine antilope).
In het water rond Zanzibar leven verschillende zeeschildpadsoorten. Vanwege de oceaan kan je aan de kust veel zeevogels zien, zoals meeuwen, sterns, pelikanen en fregatvogels. Onder water leven enorme hoeveelheden kleurrijke vissen, maar ook zeezoogdieren als dolfijnen. Een ideale plek dus om te snorkelen. In Kizimkazi kunt u zwemmen met dolfijnen. Een ervaring die u nooit meer vergeet.
Eén van de bekendste nationale parken is Jozani Forest Reserve.

Reisaanbod

Habari Travel kent de volgende verlenging voor Zanzibar:

  • Verlenging Zanzibar - verlenging vooraf of aan het einde van een mooie en enerverende reis door Uganda en/of Tanzania.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.