U bent hier: Home » Bestemmingen » Tanzania

Tanzania

De United Republic of Tanzania ligt in Oost-Afrika onder de evenaar op het zuidelijk halfrond. Het land grenst in het oosten aan de Indische Oceaan, in het noorden aan Kenia en Uganda, in het westen aan Rwanda, Burundi en DR Congo, in het zuiden aan Zambia, Malawi en Mozambique. Het noordwestelijke deel van Tanzania grenst aan het Victoriameer.

Bekende rivieren zijn de Tanarivier en de Mararivier. Jaarlijks kunt u hier het schouwspel beleven van grote aantallen blauwe gnoes en steppezebra’s die de rivieren proberen over te steken.

Naast het Victoriameer kent Tanzania nog een aantal grote meren, zoals het Tanganyikameer, het Nyasameer en het Manyarameer.

De hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, bevindt zich in Tanzania.

Bekende Tanzaniaanse eilanden in de Indische Oceaan zijn Zanzibar, Pemba en Mafia.

Bekende steden in Tanzania zijn onder andere Dodoma, Dar es Salaam, Arusha, Mwanza en Tabora.

In Tanzania is Swahili de officiële taal, maar met Engels, Frans en Portugees kan je je goed verstaanbaar maken.

overzicht afrika

Weer en klimaat

Tanzania heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 30 graden. In de hoger gelegen delen kan het 10 graden kouder zijn. De warmste periode is tussen november en februari. De koudste periode is tussen mei en augustus. Het regenseizoen in West- en Centraal-Tanzania begint in oktober en duurt tot april. In Oost-Tanzania is er een kleine regentijd in november en december en nog een kleine piek in maart.

Flora en fauna

Tanzania kent een enorme diversiteit aan flora en fauna. Het meest bijzondere is natuurlijk de jaarlijkse migratie op de Serengeti van enorme aantallen blauwe gnoes (1.500.000) en steppezebra’s (200.000) en kleinere aantallen Grants en Thompsons gazellen, elandantilopen en impala’s. Het begin van de migratie is afhankelijk van de jaarlijkse regens. De migratie beweegt zich in een cirkel door de Serengeti en begint in het zuiden om vervolgens naar het westen, noorden en oosten te gaan om weer in het zuiden te eindigen. De migratie start meestal na de geboorte van enorme aantallen jonge gnoes en zebra’s in januari en februari. De migratie eindigt in november om met de geboorte van jonge dieren in het begin van het nieuwe jaar opnieuw te starten.

Op het internet zijn een aantal interessante sites te vinden waar de migratie gevolgd kan worden; makkelijk als u Tanzania wilt bezoeken en getuige wilt zijn van één van de grootste migraties ter wereld.

Tanzania kent maar liefst 16 nationale parken waarvan Serengeti National Park, Lake Manyara National Park en Gombe Stream National Park (chimpansees) bekende vertegenwoordigers zijn. Uiteraard kent iedereen ook de Ngorongoro Conservation Area, een uniek wildreservaat met ongeveer 25.000 dieren in de uitgedoofde caldera van een enorme vulkaan (260 km2).

Reisaanbod

Habari Travel kent voor Tanzania de volgende reis:

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z’n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.