U bent hier: Home » Accommodaties » Kidepo Savanna Lodge

Kidepo Savanna Lodge

Kidepo Savanna Lodge is onze meest recente aanwinst. De lodge bevindt zich op slechts een steenworp afstand van Kidepo Valley National Park en is gebouwd op een heuvel genaamd 'Kawalokol', dat in de lokale Karamojongtaal 'heuvel van de grot' betekent. Vanaf deze heuvel heeft u een adembenemend uitzicht over de Narusvallei die deel uitmaakt van Kidepo Valley National Park.
Regelmatig kunt u savanneolifanten, Afrikaanse buffels, oribi's en defassa waterbokken voorbij zien trekken. In de schemering, nacht en vroege ochtend heeft u kans op gestreepte jakhalzen en kunt u leeuwen horen brullen en gevlekte hyena's horen 'lachen'.
Uiteraard vliegen er ook verschillende vogelsoorten rond, van waaierstaartraven tot geelsnavelwouwen, kleine torenvalken en verschillende zangvogels. Als u goed luistert kunt u 's nachts de Afrikaanse dwergooruil horen roepen.

Kidepo Savanna Lodge in een oogopslag

  • Ligging: op zeer korte afstand van Kidepo Valley National Park
  • Aantal 'lazy camping' tenten met gedeeld sanitair: 8
  • Aantal kamers met eigen sanitair: 8
  • Restaurant: JA
  • Bar: JA
  • Zwembad: NEE
  • Wifi: NEE
  • Activiteiten: game drives en nature walks in het nationale park, bezoek aan heetwaterbronnen, bezoek aan een Karamojongdorp.

Optie 1: Lazy camping met gedeeld sanitair

Kidepo Savanna Lodge beschikt over 8 'lazy camping' tenten. Uw volledig ingerichte safaritent, inclusief bed- en badlinnen, staat onder een warmtewerend afdak om u te beschermen tegen de hitte van de zon. De tenten zijn voorzien van muskietengaas. Het gedeelde sanitair van de camping bevindt zich op een steenworp afstand van de tenten en bestaat uit aparte toiletten en douches.
Alle 'lazy camping' tenten liggen aan de rand van de Kawalokolheuvel met uitzicht op de Narusvallei en hebben een zitje buiten de tent.

Optie 2: Kamer/tent met eigen sanitair

Kidepo Savanna Lodge beschikt over 8 'kamers'. Deze kamers zijn zeer ruime en luxe safaritenten, elk met een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De tenten zijn voorzien van muskietengaas. Alle luxe safaritenten liggen aan de rand van de Kawalokolheuvel met uitzicht op de Narusvallei en hebben een zitje buiten de tent.

Restaurant, bar en lounge

Op het hoogste punt van de Kawalokolheuvel vindt u ons restaurant, de bar en de zeer ruime lounge. Hier kunt u vanaf een comfortabele bank genieten van het geweldige uitzicht op Kidepo Valley National Park, uiteraard voorzien van een heerlijk warm of koud drankje. De maaltijden zijn zoals u van ons mag verwachten: gevarieerd en erg smakelijk.

Onze reizen

Parel van Afrika
Groepsreis 19 dagen
va € 3.095,- p.p. incl. vliegticket

Kort Afrikaans
Groepsreis 9 dagen
va € 2.095,- p.p. incl. vliegticket

Natuurlijk Uganda
Groepsreis 14 dagen
va € 2.695,- p.p. incl. vliegticket

Langs de Afrikaanse Evenaar
Groepsreis 22 dagen
va € 4.385,- p.p. incl. vliegticket

Groene Hart van Afrika
Individuele reis 16 dagen
va € 2.895,- p.p. incl. vliegticket

Luxe Reis door Uganda
Individuele reis 16 dagen
va € 4.395,- p.p. incl. vliegticket

Maatwerk
Reis met z'n tweeën, met vrienden of familie in uw eigen tempo.
Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook onze andere accommodaties: