Inschrijven nieuwsbrief

Het Reiscafé op zondag 13 april 2014

Overweldigend, aangrijpend, ontroerend. Woorden zijn bijna niet te vinden voor het gevoel bij het zien van dieren in hun eigen natuur. Kleine dieren, grote dieren, lopend, zwemmend of vliegend, bedreigend of bedreigd, maar allemaal zó mooi!

 

Kom naar het Reiscafé  in Amsterdam en geniet van de oerpracht van onze natuur. U ziet en hoort korte, inspirerende presentaties van vijf reisorganisaties, gespecialiseerd in dit thema. Op de website www.hetreiscafe.com vindt u meer details over het programma en de reisorganisaties.

Indrukwekkende beelden van tijgers, pinguïns, (ijs)beren, blue-footed boobies, olifanten, neushoorns, berggorilla’s etc, allemaal op de mooiste plekken van de aarde!

En professioneel natuurfotograaf Jan Vermeer doet er nog een schepje bovenop. Altijd al willen weten hoe hij die schitterende dierenfoto's voor elkaar krijgt? Hij komt het persoonlijk toelichten.

Voor meer informatie en aanmelden www.hetreiscafe.com/contact. U vindt daar ook een routebeschrijving en parkeertips (parkeren gratis).

We hopen u te zien op 13 april! En mail / vertel het gerust door.

Ervaar Uganda!

Ga met ons mee op pad door de overweldigende natuur van Uganda! Onderweg zien we niet alleen chimpansees en berggorillas maar ook meren, rivieren, bergen en vulkanen. Wandelend door tropische regenwouden komt u vele primatensoorten tegen. Maar wandelend komt u ook neushoorns tegen. U ziet kuddes giraffes en imposante olifanten. Honderden verschillende vogelsoorten, kameleons en boomklimmende leeuwen. Maar u ontmoet ook de lokale bevolking, ziet de theeplantages en Lake Victoria. Dus ga met ons mee en val van de ene in de andere verrassing!

We hebben op enkele reizen nog plaatsen vrij:

7 juni, Parel van Afrika, 19 dagen

7 juni, Langs de Afrikaanse Evenaar, 22 dagen

7 juni, Kort Afrikaans, 9 dagen

14 juni, Parel van Afrika, 19 dagen

5 juli, Parel van Afrika, 19 dagen

15 juli, parel van Afrika, 19 dagen

Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!

Met ca. €200 korting naar de berggorilla’s?

Het kan nog! Wanneer u een van onze reizen boekt met een gorillatracking (Uganda) in de maanden april en mei 2014, betaalt u slechts ca. €270 per permit (normale prijs ca. €460). Mooi voordeel dus terwijl de ervaring van deze “gentle giants” zien hetzelfde blijft.

Jane Goodall 80 jaar

Afgelopen week vierde de wereldberoemde Jane Goodall haar 80ste verjaardag. Eind jaren ’50 wist onderzoeker/archeoloog Louis Leaky drie dames te verzamelen die onderzoek gingen doen naar de mensapen van onze wereld. Al snel stonden de dames bekend als “Leaky’s angels” en wisten zij wereldfaam te verkrijgen door hun werk. Jane Goodall ging aan de slag in Tanzania met onderzoek naar de chimpansees van Ngombe, Dian Fossey trok de regenwouden van de Virunga’s in voor de berggorilla’s en in Borneo ging Birute Galdikas op onderzoek naar de orang-utans.

Jane Goodall woont nog altijd in Ngombe en is in de loop van de jaren een van de grote beschermers van diersoorten over de gehele wereld geworden. In Uganda houdt haar organisatie zich bezig met o.a. de chimpansees op Ngamba Island maar de organisatie is ook betrokken bij de dierentuin in Entebbe en diverse projecten in Kibale Forest en Budongo Forest.

Met haar 80 jaar neemt Jane nog geen stapje terug. Nog altijd reist ze de wereld over om duidelijk te maken hoe bijzonder onze mensapen zijn en hoe hard het nodig is dat wij overal ter wereld onze steeds schaarser wordende natuurlijke schatten moeten bewaren.

Voor Habari is Jane een extra bijzondere dame want, net als Dian Fossey, is zij een van de oud gasten van ons befaamde Travellers Rest Hotel in Kisoro.

Via deze link kunt u meer lezen over wat Jane Goodall en haar organisatie doen: http://www.janegoodall.org/